Succesvolle editie van Darklands afgesloten

Zondag werd met het bekend maken van het nieuwe thema de veertiende editie van het fetish festival Darklands afgesloten. De organisatie kan terugblikken op een succesvolle editie. In de voorverkoop alleen al werden er dit jaar meer dan 16.600 tickets verkocht en verstuurd. Daarnaast traden 437 verschillende performers op de verschillende podia op waaronder heel wat deejays, dragqueens, content-creators en bekende gezichten uit de porno-industrie.

Dit jaar moest een van de bars aan de mainstage plaats ruimen voor de uitbreiding van de Darklands market met daarop meer dan veertig standhouders. De 290 verkopers van de verschillende stands hadden hun handen meer dan vol met het verder helpen van de 'Darklings' aan hun nieuw speelgoed of outfit. 

Steeds meer internationale bezoekers

Een groot deel van de bezoekers komt voor Darklands vanuit het buitenland naar Antwerpen. Zowel de hotels waarmee Darklands samenwerkt als de verschillende andere hotels in het centrum van Antwerpen hebben er door het festival het drukste weekend van dit jaar op zitten. De Belgische Darklings zijn de grootste groep van bezoekers gevolgd door bezoekers uit Nederland, Duitsland, Groot-Brittanie, de Verenigde Staten, Spanje en Zwitserland. Een delegatie vanuit Australie konden het meeste airmiles verzamelen want zij legden meer dan 17.000 kilometer (enkele reis) af om naar Antwerpen te komen.

Goed Nieuws voor Darklings

Even zag het er naar uit dat door de bouwplannen aan en rond de Waagnatie Darklands naar een nieuwe locatie zou moeten uitkijken voor volgend jaar. Dat was reden genoeg voor organisator Jeroen Van Lievenoogen om voor de grap aan te kondigen dat dit de laatste Darklands was. "We kunnen hier nog vijf jaar blijven", zo stelde hij de menigte gerust tijdens de slotshow. 

Tijdens het evenement werkten meer dan 280 vrijwilligers achter de schermen mee en vulden ze meer dan 800 shifts in. Zij werden samen met de coördinatoren ook even in de bloemen gezet. 

Voordat Darklands afgesloten werd maakte Jeroen van Lievenoogen ook al het thema van de volgende editie bekend. Het zal een fluorescerende editie worden onder het moto "Darklands Glow". Het wordt sowieso een extra feestelijke editie want Darklands (dat begon als Leatherpride Belgium) viert dan zijn vijftiende verjaardag. Meer details en de nieuwe datum wordt later nog bekend gemaakt.

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws