Nieuwe Regenboogwandelingen tijdens de Pride Maand

Op 18 mei gaat in Brussel weer de jaarlijks Belgium and European Pride door. In het kader hiervan worden in de  voorafgaande weken reeds verschillende activiteiten aangekondigd. We zetten reeds enkele op een rijtje.

L-Wandelingen

L-Tours die sinds 2014 verschillende LGBTQ-getinte wandelingen organiseert doorheen Brussel kondigt aan dat er nieuwe wandelingen aankomen in Elsene en doorheen het centrum van Brussel.

Op 24 april vertrekt er om 18 uur een wandeling aan de Crazy Circle in Elsene. Op 26 (18 uur) en 28 april (15 uur) staan er twee gloednieuwe wandelingen doorheen Brussel op het programma. Het vertrek dan is voorzien aan de Grands Carmes. De wandelingen duren telkens anderhalf uur en zijn gratis.

Ook van 8 tot 19 mei vinden er heel wat wandelingen plaats in het kader van de Rainbow Week. Meer info en hoe je kan deelnemen vind je op de website van L-Tours.

Pride Night in de Botanique

Op 18 mei staat Bota By Night, het weerkerende nightlife-event van de Botanique, helemaal in het teken van de Pride. De LGBTQIA+-gemeenschap is de drijvende kracht achter heel wat concerten die er in de Botanique plaatsvinden. Queer artiesten, fans en collega’s maken van Botanique een rijkere, fijnere, creatievere omgeving. Tijdens deze party zetten de Botanique hen graag extra in de bloemetjes en vieren ze de diversiteit in de community met een programma in twee zalen dat onbevreesde performers uit de hele wereld en onze lokale scene de revue doet passere

In de Orangerie dans je op de zinderende beats van de Argentijnse producer en dj Tayhana (bekend van haar werk met o.a. Rosalía), het Ugandese enfant terrible Nsasi, de Zuid-Afrikaanse rave-prinses River Moon (aka Saint Deepthroat), Jonas Alexander en iced lattina, terwijl de Russisch-Franse Jenys haar uitdagende pop live komt voorstellen. Meer live-performances zie je in de Rotonde, waar het Mexicaanse cyber neo-perreo-trio het kot op stelten zet naast het New Yorks hyperpopduo Frost Children en Brusselaars Le Talu en Viva Los DJ’s. Die laatste beloven samen met hun vrienden een uur lang pop en performance te doen versmelten op megalomane manier.

Meer informatie vind je op: https://botanique.be/nl/concert/bota-night-pride-party-2024

 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws