Laatste nieuws

 • Christina Aguilera veroordeelt 'Don't say Gay' wet tijdens optreden

  Christina Aguilera heeft tijdens haar show op Brighton Pride uitgehaald naar de ‘Don’t Say Gay’-wet die sinds juli in de Amerikaanse staat Florida van kracht is. Aguilera was de headliner op het Brighton Pride Festival in het Preston Park en bracht daar verschillende van haar grootste hits zoals  “Dirty”, “Genie in a Bottle”, “Express” en “Beautiful”.

  In juli werd in Florida de homofobe wet van kracht waardoor leerkrachten geen discussies over seksuele oriëntatie of genderidentiteiten meer mogen voeren met hun leerlingen.  De wet kreeg in de VS heel wat kritiek. 

  Tijdens het optreden van Aguilera in Brighton werd een montage getoond waarin de impact van de nieuwe wet werd omschreven terwijl de danseressen op het podium borden omhoog hielden met daarop de tekst 'Say Gay’. De videomontage eindigde met de oproep om ‘Gay’ te roepen. Terwijl het publiek dat deed draaiden de danseressen hun borden om en verschenen de woorden “love,” “freedom,” “peace,” “unity,” “identity” en “equality”. (Liefde,vrijheid, vrede, identiteit en gelijkheid)

  Aguilera eindigde haar set met het queer-anthem ‘Beautiful’ terwijl ze rondliep met een Progress-vlag. 

  Brighton Pride, een van de grootste pride evenementen van het Verenigd Koninkrijk, vierde dit jaar zijn dertigste verjaardag. Zaterdag woonden zo een 300.000 toeschouwers de pride optocht en het festival in het park bij.

  Lees meer
 • Nieuwe zaalvoetbalclub voor LGBTQ-spelers in Gent

  Het nieuwe sportseizoen komt er aan en als je op zoek bent naar een nieuwe zaalvoetbalclub om je conditie op peil te houden kun je nu ook terecht bij zaalvoetbalclub Aequalis in Gent. Deze nieuwe vereniging staat open voor iedereen tot 45 jaar maar de nadruk ligt vooral op LGBTQ+ spelers.

  Zowel beginners als gevorderden zijn bij ZVC Aequalis welkom.  Inschrijven  of meer informatie vragen kun je doen door een e-mail te sturen naar zvcaequalis@outlook.be.

   

  Lees meer
 • Extra waterpunten langs Antwerp Pride parcours

  Omwille van de verwachte hittegolf deze week komen er langs het parcours van de Antwerp Pride verschillende punten met watervoorzieningen. Zo kun je op vier locaties je eigen waterfles bijvullen of je dorst lessen. 

  De waterpunten komen er dankzij een samenwerking met Waterlink. Op iedere locatie zal een installatie geplaatst worden met acht kranen. Van vrijdag tot maandag vind je de waterpunten op het Sint-Jansplein (ter hoogte van Panamarenko beeld), Sint-Jansvliet (voor de voetgangerstunnel aan de kant van de Kaai), de Kloosterstraat (op het pleintje met Peter de Grote) en ter hoogte van het festivalterrein aan de  ingang zuid op de  hoek van de  Cockerillkaai en Luikstraat.

  Neem dus zeker je voorzorgen om de hitte te trotseren. Ook roept de organisatie op om je tokens voor drank en eten op het festivalterrein op voorhand te kopen via de  Antwerp Pride website. De tokens zijn zowel zaterdag als zondag geldig tijdens het Love United Festival en het Closing Festival.

  Foto: engin akyurt // Unsplash

  Lees meer
 • Homoseksuele afgeperste Nigerianen riskeren zelf een gevangenisstraf

  De Nigeriaanse politie roept mogelijke slachtoffers van een afpersing via een dating-app voor homo’s op om aangifte te doen tegen de afpersers. De politie kan echter niet garanderen dat de ‘slachtoffers’ zelf niet achter de tralies belanden omdat homoseksueel gedrag in Nigeria nog steeds strafbaar is met een gevangenisstraf die kan oplopen tot veertien jaar.

  De Nigeriaanse politie pakte eind juli zes personen op die betrokken waren met het afpersen van de gebruikers van de dating-app. De zes dreigden er mee om naaktfoto’s die ze van de gebruikers hadden openbaar te maken. Om dat te voorkomen moesten ze een bedrag betalen.  Het geld moesten ze tijdens een ontmoeting overhandigen.  De slachtoffers werden vervolgens in elkaar geslagen en moesten hun financiële details geven. Die gebruikten de afpersers vervolgens om hun bankrekeningen leeg te maken.  De bende zou een achttal slachtoffers gemaakt hebben voordat ze gearresteerd konden worden na een klacht van één van de slachtoffers.  De bende zou op die manier  ongeveer 3.500 euro buit gemaakt hebben.

  Het is echter niet uitgesloten dat het slachtoffer dat naar de politie stapte zelf vervolgd wordt omwille van zijn seksuele geaardheid. Dat zei de woordvoerder van de Nigeriaanse politie, Ramhan Nansel, tegen de BBC. Ook roept de politie de overige slachtoffers op om aangifte te komen doen. Nansel beseft ook dat die dat mogelijk niet zullen doen vanwege het risico dat ze dan zelf het risico lopen om vervolgd te worden.

  Foto: Rami Al-zayat // Unsplash

  Lees meer
 • Darklands krijgt eigen signature hotel

  Darklands pakt volgend jaar uit met een eigen signature hotel. A-Stay Antwerp Hotel wordt tijdens de editie van 7 tot 14 maart 2023 volledig ingepalmd en kan tijdens je verblijf zelfs uitgerust worden met een sling voor de liefhebbers.

  Het A-Stay Antwerp Hotel, in de Pelikaanstraat, net achter het Centraal Station telt 160 kamers en die zijn allemaal gereserveerd voor de bezoekers van Darklands. In het hotel wordt ook een balie ingericht zodat je daar jouw polsbandjes voor het fetisjfestival kan ophalen. Vervolgens kan je de gratis schuttlebus naar de Waagnatie pakken.

  Met hun eigen signature hotel biedt Darklands volgend jaar nog een extra beleving aan voor fetisjisten. Zo worden ze aangemoedigd om in hun gear te gaan ontbijten of kunnen ze een swing huren die in vervolgens in hun kamer wordt opgesteld.  Handlers kunnen hun puppy’s laten ontbijten in hondenschalen. Ook krijgt iedere hotelgast een goodiebag. 

  Met de speciale Darklands code krijg je een korting op de normale kamerprijs en betaal je 118 euro per nacht. 

  Meer info vind je op de website van Darklands

  Lees meer
 • Amerikaanse basketbalster Brittney Griner veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar

  De Amerikaanse lesbische basketbalspeelster Brittney Griner is donderdag door een Russische rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor het bezitten van cannabis. Enkele uren voor het vonnis had het openbaar ministerie een gevangenisstraf van 9,5 jaar gevraagd. Ook moet ze een boete betalen van ongeveer 16.300 euro. Na afloop van de rechtszaak zeiden de advocaten van Griner dat hun cliƫnte zeer zwaar gestraft was. Volgens hen ligt de gemiddelde gevangenisstraf voor cannabisbezit rond de vijf jaar met uitstel.

  Griner werd op 17 februari op de luchthaven van Moskou gearresteerd nadat er in haar bagage vapecartridges met cannabisolie werden gevonden. De WNBA-speeltster was onderweg naar haar Russische club UMMC Ekaterinburg waar ze de voorbije zeven jaar in het tussenseizoen speelde. Zeven dagen na de arrestatie van Griner viel Rusland Oekraïne binnen.

  Enkele minuten nadat de veroordeling van Griner bekend werd stuurde het Witte Huis een verklaring de wereld in waarin de Amerikaanse President Joe Biden de hele rechtszaak van Griner veroordeelde. “Vandaag, werd de Amerikaanse burger Brittney Griner veroordeeld tot een gevangenisstraf die meer is dan een geheugensteun van wat de wereld als wist: Rusland houdt Brittney onterecht vast. Dit is onaanvaardbaar en ik roep Rusland dan ook onmiddellijk op om haar vrij te laten zodat ze bij haar vrouw, geliefden, vrienden en ploeggenoten kan zijn.” De afgelopen dagen werd ook al bekend dat er een mogelijke gevangenenruil aan Rusland was voorgesteld.

   

  Lees meer
 • Darklands maakt nieuwe datum bekend

  De organisatie van het Antwerpse  fetisjfestival Darklands heeft via een video op Youtube de datum bekend gemaakt voor de. volgende editie. Die vindt opnieuw een stuk vroeger in het jaar plaats meer bepaald van 7 tot 14 maart.

  Eerder was al bekend dat het thema van  de volgende editie 'Space' zal zijn.

  Bekijk hier onder. de aankondiging van de datum.

  Lees ook: Na een geslaagde editie gaat Darklands volgend jaar de ruimte in (+)

   

  Lees meer
 • Antwerp Pride trekt voor het eerst door de kloosterstraat

  Voor het eerst zal de Antwerp Pride parade door de trendy Kloosterstraat trekken. De parade krijgt een vernieuwde route omwille van verschillende wegenwerken op het 'oude' parcours.

  “Op zaterdag 13 augustus zal, na twee jaar afwezigheid, onze feestelijke Antwerp Pride parade opnieuw door de Antwerpse binnenstad trekken. De route krijgt dit jaar een upgrade en zal langs de trendy Kloosterstraat gaan, wegens wegenwerken op de parallelle kaaien” aldus Antwerp Pride voorzitter Bart Abeel.

   De deelnemers van de parade verzamelen eerst op het Sint-Jansplein, om vervolgens onder politiebegeleiding, naar het startpunt op de
  Paardenmarkt te gaan. Vandaar gaat het via het Hessenplein naar de Oude Leeuwenrui en Brouwersvliet, en dan zuidwaarts over de kaaien.

  Ter hoogte van de voetgangerstunnel verlaat de parade de kaaien, om dan via de Kloosterstraat, Riemstraat en Scheldestraat de tocht verder te zetten via de Cockerillkaai naar het eindpunt op de Gerlachkaai/Namenstraat. Op de Cockerillkaai start op dat moment het Antwerp Pride Love United festival. 

  “Deze upgrade van de route van de parade brengt de bezoekers ook dichter bij onze nieuwe extra festivalsite op de Sint-Andriesplaats, waar we een alternatief programma brengen met onder andere literaire en spoken word-optredens, muziek, cabaret en (jonge) queer DJ’s.” aldus Bart Abeel. 

  Net zoals voorgaande edities verwacht de organisatie een massale opkomst. De parade is een van de hoogtepunten van een hele reeks gevarieerde activiteiten en events, verspreid over de hele week in het kader van Antwerp Pride. De organisatie roept dan ook iedereen op om zich langs het hele parcours te verspreiden. 

  Hieronder vind je alvast het nieuwe parcours.

  Foto: Archief Gaylive

  Lees meer
 • Homo komt zijn homofobe vader op Grindr tegen

  Stel je voor dat je na jouw coming-out tegenover je vader slecht verloopt en dat je hem daarna aantreft op een dating-app voor homo’s. Dat overkwam een luisteraar van het Australische radioprogramma ‘The Kyle and Jackie O show’. Hij belde naar het programma om  de twee presentatoren een wel zeer ongewoon dilemma voor te leggen.

  De beller, die zich Jacob noemde, was blijkbaar op een dag aan het scrollen op  Grindr toen hij een foto van een torso tegenkwam. Jacob dacht dat hij die torso van ergens kende maar het was vooral de achtergrond die hem zeer vertrouwd leek. De foto was immers gemaakt in een walk-in kleerkast. “Net zo een kleerkast was er ook in mijn ouderlijke huis”, zo vertelde Jacob tegen de presentatoren.

  “Ik klikte op het profiel om te zien of het mijn vader kon zijn.” Zijn ouders waren reeds 27 jaar een koppel en Jacob had nooit een vermoeden dat zijn vader geen hetero was of dat zijn ouders ongelukkig waren.

  Jacob, die ook een foto gebruikt waarop zijn gezicht niet te zien is, besloot om een berichtje te sturen naar het profiel en vroeg een foto waarop het gezicht van de man te zien was. 

  “Ik  begon niet met flirten maar met een gewoon gesprek. Ik vertelde hem dat ik zijn foto leuk vond en vroeg waar hij vandaan kwam. Daarna vroeg ik een foto met zijn gezicht erop. Toen hij die stuurde bleek het mijn vader te zijn.”

  Dat bezorgde Jacob een dilemma: zijn vader confronteren of alles aan zijn moeder vertellen. “Ik ben zeer open en ruimdenkend. Het kan me niet schelen dat hij homo is maar ik wil niet dat hij tegen mijn moeder liegt.”

  Ook het feit dat Jacob’s eigen coming out tegenover zijn vader niet goed verliep speelt mee. “Hij was er gigantisch tegen dat ik uit de kast kwam. Hij haatte me en was zo kwaad dat hij niets meer met mij te maken wilde hebben.”

  Sinds zijn coming out duurde het verschillende jaren voordat zijn vader terug tegen hem begon te spreken.

  Kyle, één van de presentatoren, vroeg zich af of het niet beter was om de situatie zo te laten en suggereerde dat zijn moeder mogelijk al op de hoogte was. Ook andere luisteraars belden in om Jacob raad te geven of hun persoonlijke verhalen met hem te delen. Daaruit bleek dat Jacob niet de enige was die dit had meegemaakt en kreeg hij de raad om zeker met zijn vader erover te praten.

  Op het einde van het segment had Jacob nog geen beslissing hierover genomen.Wel sloot hij uit dat hij zijn vader live op de radio zou confronteren.

   

  Lees meer
 • Wordt cooperant bij LGBTQ-boekhandel Kartonnen Dozen

  Boekhandel Kartonnen Dozen gaat niet alleen op zoek naar een nieuwe locatie en mede-zaakvoerder  maar wordt ook de komende maanden omgevormd tot een coöperatie. En daarvoor heeft het jouw hulp nodig.

   

  Eerder dit jaar werd bekend dat de enige LGBTQ boekhandel van Vlaanderen moest verhuizen. Daarbovenop kreeg uitbaatster Johanna Pas ook nog op persoonlijk vlak af te rekenen met gezondheidsproblemen waardoor ze de boekhandel niet langer kan uitbaten. Gelukkig vond ze al een kandidaat-overnemer in Ulka Delbroek  die sinds  kort in de winkel aan de slag is. Nu Johanna op termijn uit de zaak zal verdwijnen ging ze begin deze maand op zoek naar een mede-zaakvoerder die met haar de oudste LGBTQ-boekhandel van de Benelux wil verder zetten.

  Deze week maakte Kartonnen Dozen ook bekend dat de BV omgevormd gaat worden tot een coöperatie en werden klanten en sympathisanten uitgenodigd om aandelen te kopen voor de nieuwe coöperatie.  Eén aandeel heeft een uitgifteprijs van 50 euro. Zodra de coöperatie is opgericht, ontvang je een deelbewijs en wordt je aandeel ingeschreven in het aandeelhoudersregister. Als coöperant ontvang je een korting op jouw aankopen in de winkel (de korting is een vorm van dividend en is afhankelijk van de winst die werd gemaakt).

   

  Wil je Kartonnen Dozen met een gift steunen, zonder aandelen te verwerven, dan kan  ook. Ook kun je natuurlijk helpen met de zoektocht naar een nieuwe locatie, bij de verhuis of de inrichting van de nieuwe zaak.

   

  Als we onvoldoende middelen verzamelen of de doorstart van Kartonnen Dozen blijkt om welke reden dan ook niet haalbaar, worden de  giften overgemaakt aan een doel dat aansluit bij de missie en visie van Kartonnen Dozen. De eigenaars van een aandeel krijgen natuurlijk het betaalde bedrag terug. Meer informatie over hoe je een aandeel kan kopen of gift kan doen vind je op de website van Kartonnen Dozen.

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste