Nieuwe Mister Leather wil zich inzetten voor gediscrimineerde seropositieve mannen

gepost op 28/02/2019

De 46-jarige Mathieu Bernard mag het komende jaar ons land vertegenwoordigen als de nieuwe Mister Leather. Hij kreeg tijdens de Leatherpride en de Darklands-beurs in Antwerpen de meeste stemmen van het publiek en de professionele jury.
“Ik heb mijn best gedaan om te winnen maar ik had het zeker niet verwacht. Het contact met het publiek was zeer goed maar ik wist niet hoe de jury zou stemmen. Ik voel me trots”, zo zei de nieuwbakken Mister Leather net na het bekendmaken dat hij een jaar lang de witte lederen sjerp rond zijn hals mag dragen.

In het dagelijkse leven is Bernard een chemisch ingenieur die zich vooral bezig houdt met de CO2-problematiek en milieuzaken. Hij is ook voor verantwoordelijke in de organisatie Technische Ingenieurs in Belgie.
Matthie Bernard is nog redelijk nieuw in de leathercommunity. “Ik zit nu al een zestal jaar in de leathercommunity. Ik ben zeer geleidelijk er in terecht gekomen. Ik ben begonnen met de Leatherpride hier in Antwerpen en daarna ook enkele evenementen bijgewoond in Brussel. Ik heb steeds meer mensen leren kennen. En daardoor heb ik eigenlijk ontdekt dat er onder de leden heel wat interessante mensen waren. En precies daarom heb ik beslist om me kandidaat te stellen. Want ik hou van deze gemeenschap.

Hij kijkt ook heel hard uit naar de kansen en opportuniteiten die hem het komende jaar zowel in ons land als in het buitenland zullen tegemoet komen.
“Ik bekijk dit jaar als een opportuniteit om nieuwe mensen te leren kennen. Een opportuniteit om mijn projecten uit te voeren en te engageren voor de fetish-gemeenschap. “

Naast zijn eigen project wil hij ook het initiatief van de vorige Mister Leather Belgium Bart Varakas verderzetten en uitbreiden. Die startte met de nieuwe traditie van Fetisch Socials. Dat zijn maandelijkse ontmoetingen van fetish-liefhebbers die afwisselend in Brussel en Antwerpen plaatsvinden.

“Ik wil doorgaan met die drinks maar ik wil die ook in Gent en Luik organiseren om meer leden voor onze gemeenschap aan te trekken. Dat is mijn eerste project maar daarnaast wil ik ook een project doen rond de discriminatie en stigmatisatie van sero-positieven. Daar wil ik met zowel Sensoa als Ex Aequo, aan beide kanten van de taalgrens, een campagne opzetten en discussies hebben met sero-positieve mannen die nog steeds in Belgie gediscrimineerd worden en moeilijkheden ondervinden. Tegen het einde van het jaar wil ik graag een boekje publiceren over hoe het is om seropositief te zijn in Belgie anno 2019.“

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).