Utrecht Canal Pride verwacht een recordaantal deelnemers

gepost op 10/02/2019

Begin juni gaat in Utrecht voor de derde keer een Canal Pride door. Waar er vorig jaar 50.000 bezoekers naar Utrecht trokken om 41 boten te zien belooft deze editie alvast nog groter te worden dan die van de afgelopen jaren. Dit jaar nemen er maar liefst 46 boten deel aan wat burgemeester Jan van Zanen een nieuwe Traditie in Utrecht noemde. Na afloop van de botenparade kun je in het centrum terecht voor verschillende feesten en afterparty’s.


Na twee jaar is de Utrecht Canal Pride al niet meer weg te denken uit Utrecht. Afgelopen jaar verschenen 41 boten aan de start en trok de botenparade 50.000 bezoekers. Burgemeester Jan van Zanen noemde de Utrecht Canal Pride al na de eerste editie ‘een nieuwe traditie’. Ook in 2019 kunnen de bezoekers na afloop weer door feesten tijdens straatfeesten en afterparty’s in de hele stad.

Alle ‘roze organisaties’ die zich hebben ingeschreven hebben een plaats in de parade gekregen en varen dus daadwerkelijk mee. Zij onderstrepen daarmee het doel van de parade: het zichtbaar maken van de LHBTI+ gemeenschap.

De Utrecht Canal Pride geeft LHBTI+ organisaties (groot en klein) uit Utrecht en omstreken de kans hun trots te tonen aan Utrecht en de tienduizenden bezoekers van de pride. Dit jaar gaat de Utrechtse Canal Pride door op zaterdag 1 juni.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select