Wanda Sykes in Antwerpen:Opvliegers en maatschappijkritiek met een knipoog

gepost op 14/01/2019

Het gebeurd niet dikwijls dat comédienne Wanda Sykes naar ons land afzakt maar in het weekend van 11 januari streek ze neer in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Sykes heeft doorheen de jaren haar sporen meer als ruimschoots verdiend ala comédienne, actrice, schrijfster bij verschillende ophefmakende televisieseries, LGBTQ-ally en hartsvriendin van Ellen DeGeneres bij wie ze met de regelmaat van de klok te gast is. De 54-jarige lesbienne staat er om bekend dat ze een mening heeft over alles en die ook niet voor zich houdt.

Dat was ook het geval in Antwerpen tijdens haar show in het Zuiderpershuis. Die kon je makkelijk splitsen in twee delen. In het eerste deel kwam, zoals we vaak te maken krijgen met Amerikaanse komieken die onze contreien opzoeken, heel wat kritiek op de Verenigde Staten en hoe het er momenteel aan toe gaat. We konden bijna alles van onze bingokaart afschrappen: Trump, wapens die vrij verkrijgbaar zijn, schietpartijen op Amerikaanse scholen,de #MeToo en #TimeIsUp-beweging, sociale zekerheid en ziekteverzekering, de opkomst van de White Supramcy-nationalistische beweging, de crisis in de mentale gezondheid. Allemaal kwamen ze voorbij voorzien van de ongezouten mening van Wanda Sykes. Het enige wat in het rijtje ontbrak was de obsessie van Trump met zijn muur langs de Mexicaanse grens.

Het tweede deel van haar routine was meer persoonlijk met verhalen en situaties uit haar persoonlijke leven. Zo komt haar huwelijk met een tien jaar jongere francaise en de kinderen die ze met haar heeft, haar menopauze en de daarbijbehorende ongemakken (opvliegers) ruimschoots aan bod. Vooral bij het tweede deel had ik de indruk dat het niet zo vlot ging en kreeg ik het gevoel dat de show meer een try-out was voor nieuw materiaal. Dat materiaal zou wel eens kunnen opduiken in de Netflix-special die Wanda Sykes in maart zal inblikken en die later dit jaar op Netflix te zien moet zijn.

Al bij al was het een geslaagde doortocht van Sykes in Antwerpen. Voor diegene die haar gemist hebben, hebben we alvast een zeer vroege kijktip en raden we aan om uit te kijken naar die Netflix-special.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).