Uitgeverij Kartonnen Dozen komt met kartonboekjes met twee mama's en papa's

gepost op 07/12/2018

Uitgeverij Kartonnen Dozen brengt twee kartonboekjes voor peuters uit waarin gezinnen met twee mama’s of twee papa’s een rol spelen. Volgens de uitgeverij is het een primeur voor het Nederlandse taalgebied.

In Klaarwakker en Bedtijd is het “verschil” niet de kern van het verhaal. Deze verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa’s en een hond, of twee mama’s, een zusje en een poes. Zo krijgen kinderen holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven zonder dat het onderwerp geproblematiseerd wordt.'Bedtijd' en 'Klaarwakker' zijn uit het Spaans vertaald en verschijnen in het kader van een Europese samenwerking tegelijk in het Spaans, Catalaans, Lets, Kroatisch en Tsjechisch.
De twee boekjes zijn van de hand van schrijver Lawrence Schimel en illustratrice Elina Braslina. Schimel schrijft in het Spaans en Engels en heeft als auteur en redacteur meer dan honderd boeken op zijn naam staan. Hij won diverse prijzen waaronder de Lambda Literary Award, de Spectrum Award, de Independent Publisher Book Award. Elina Braslina is afkomstig uit Letland en illustreerde bijna twintig boeken voor kinderen en young adults. Zij werd in Spanje diverse keren genomineerd en ontving tweemaal de Zelta Abele Award for Book Design (2014, 2015) en de Jänis Baltvilks Baltic Sea Region Award (2017).

De stevige kartonboekjes zijn perfect voor thuis of in de klas. Ze kunnen voorgelezen worden maar zijn ook  stevig en peuter-proof zodat kinderen zelf de prenten kunnen bekijken. 

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select