Video: League of Legends onthuld eerste lesbisch personage

gepost op 25/11/2018

Het populaire spel League of Legends heeft voor het eerst een lesbisch personage geïntroduceerd. Neeko is een vrouwelijke kameleon die tijdens de gevechten voor haar mening uitkomt. Haar opmerkingen zorgden al snel na haar introductie ervoor dat gamers zich vragen begonnen te stellen over haar seksuele geaardheid.

Neeko kan de gedaante aannemen van verschillende personages die in de League of Legends wereld voorkomen en afhankelijk van het geslacht dat ze aanneemt maakt ze andere opmerkingen. Spelers van het spel, dat iedere maand door meer dan 100 miljoen spelers wordt gespeeld, merkten op dat de opmerkingen van Neeko veel vriendelijker waren als ze een vrouwelijk personage nabootste dan bij het nabootsen van een mannelijk personage.

Als ‘vrouw’ maakt ze opmerkingen als ‘Neeko is blij dat ze jou wordt’ en ‘Ik wou dat ik voor altijd zo kon blijven’. Ook vraagt ze aan andere vrouwelijke personages om eens iets te gaan eten samen.
Als ze een mannelijke vorm aanneemt dan zijn de commentaren minder positief. Dan gaat het van ‘yuck neem eens een bad’ en ‘Ruik ik net zo slecht als ik er uit zie’.

Na haar debuut vroegen verschillende gamers zich af of Neeko toevallig ook op vrouwen viel.Dat werd al snel bevestigd door de hoofdschrijver va het spel Matt Dunn. Op een vraag van een gamer of Neeko meer hield van vrouwelijke dan mannelijke personages antwoordde hij “Dat lijkt niet alleen zo, Neeko houdt meer van vrouwelijke kampioenen dan van mannelijke. Neeko identificeert zich als een lesbienne.”
Neeko is niet het eerste LGBT-personage dat rondloopt in de wereld van League of Legends. Die eer gaat naar Varus, die kan samensmelten met zijn mannelijke lief Kai om zo een heel nieuw personage te vormen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select