Queen en Adam Lambert brengen twee uur lang klassiekers in Antwerpen

gepost op 02/07/2018

“Well he ain’t no Freddie”, op die manier snoerde Adam Lambert de criticasters meteen de mond tijdens de doortocht van Queen in het Sportpaleis van Antwerpen. Hij is inderdaad niet Freddie Mercury maar slaagt er wel al in om zes jaar lang zijn eigen geslaagde interpretatie te geven van de vele hits die Queen doorheen de jaren 70,80 en 90 scoorden. En die hits kregen de talrijke fans in het net niet uitverkochte Sportpaleis te horen. De spits werd afgebeten met een binnenkomer van formaat met een combo van “Tear it up”, “Seven seas of rhye” en “Tie Your Mother down”. Maar ook alle andere grote hits passeerden de revue met hier en daar een lichte aan Lambert aangepaste versie. “Ik weet dat ik Freddie niet ben. Ik ben net zoals jullie een fan die al zes jaar zijn droom mag beleven”, zo zei Lambert tijdens het concert.

Zeven jaar geleden werd hij opgemerkt door Brian May en Roger Taylor toen hij tijdens de finale van “America’s got Talent” een Queen-nummer mocht brengen. De heren hadden toen net een reeks concerten afgewerkt met Paul Rodgers. Dan is Adam Lambert een betere vervanger voor de overleden frontman van Queen dan de voormalige zanger van . Net als Freddie is hij niet verlegen om in de ene na de andere extravagante outfit te duiken en om het showbeest uit te hangen.

En een show om u tegen te zeggen werd het. Volgens ingewijden van het Sportpaleis was het één van de betere shows die er dit jaar al in de muziektempel te zien was.

Van “Don’t Stop me now”, via “Radio Gaga” naar de klassieker “Bohemian Rhapsody” bijna alle grote hits van de bekende zwarte en blauwe “Greatest Hits” cd’s kwamen aan bod. Ook Freddie mocht, zij het op het grote videoscherm, twee keer komen opdraven. De eerste keer was voor “Love of my life” dat hij samen zong met Brian May en de tweede keer was het legendarische samenzang met het publiek dat hij ook deed tijdens het legendarische concert in Wembley. Ook in Antwerpen kreeg hij de fans, vooral veertigers en vijftigers, die hun kinderen al dan niet met goesting meesleurden, zonder al teveel problemen op zijn hand.


Wat mij betreft zal Freddie Mercury altijd met hart en ziel verbonden blijven met Queen maar is Adam Lambert een goede keuze om in zijn voetsporen te treden.


Setlist:
Tear it up
Seven Seas of Rhye
Tie Your Mother Down
Play the Game
Fat Bottomed Girls
Killer Queen
Don't Stop Me Now
Bicycle Race
I'm in Love With My Car
Another One Bites the Dust
Lucy
I Want It All
Love of My Life
Somebody to Love
Crazy Little Thing Called Love
Drum Battle
Under Pressure
I Want to Break Free
You Take My Breath Away
Who Wants to Live Forever
Last Horizon
Guitar Solo
The Show Must Go On
Radio Ga Ga
Bohemian Rhapsody
Bisnummers:
Day-Oh
We Will Rock You
We Are the Champions
God Save the Queen

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).