Club Random verzegeld omwille van slechte hygine

gepost op 10/05/2018

De Antwerpse homoclub Random is verzegeld omdat de eigenaars een loopje nemen met de basisvereisten van hygine. De club op de hoek van de Geulinckxstraat en de Van de Wervestraat is op bevel van burgemeester De Wever verzegeld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De club werd gesloten na herhaaldelijke klachten van de buurtbewoners en verschillende controles van het prostitutieteam van de Antwerpse politie. In het verslag van het prostitutieteam van de politie wordt melding gemaakt van tekortkomingen op het vlak van hygine.

"Het prostitutieteam trof er gebruikte condooms aan verspreid over de ruimtes, lichaamsvocht en bruine spetters op wanden en vloer, en een sterke urinegeur doorheen het gebouw. Dit gebrek aan hygine houdt een gevaar voor de openbare gezondheid in, zoals besmetting met HIV of hepatitis. Ook de brandveiligheid bleek niet in orde.

De buurtbewoners hadden al herhaaldelijk geklaagd over lawaai op de straat en foutparkeerders. waren de grootste hinderpunten. De uitbater kreeg verschillende waarschuwingen maar . Maar omdat er geen beterschap kwam, besloot de burgemeester de zaak vorige week te sluiten. Zaterdag was de club echter terug open. De politie viel de dancing toen binnen en verzegelde het gebouw opnieuw. Zodra de eigenaar kan aantonen dat zijn zaak door een erkende poetsfirma is onder handen genomen, kan hij een heropening vragen.

bron: Het Laatste Nieuws

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).