Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Transgender Ulrike De Bondt op verkiezingslijst op N-VA lijst in Brugge

gepost op 08/03/2018

Ook in Brugge zal er bij de komende gemeenteraadsverkiezingen een transvrouw opkomen. Ulrike De Bondt zal dan op de plaatselijke N-VA lijst staan. Dat kondigt de partij donderdag aan. De Bondt is vooral gekend als één van de eerste Vlaamse transgenders die met haar verhaal naar buiten kwam.

Ulrike werd geboren als man en outte zich in 2003 als transgender. Een jaar later startte zij de vereniging "Transgender Vlaanderen - West". In 2007 verscheen de eerste druk van haar opmerkelijke, gedurfde boek "Ulrich werd Ulrike - De vrouw van mijn leven". Daarmee werd ze een rolmodel voor andere transgenders. De 63-jarige De Bondt komt uit een politiek nest. Haar vader was actief lid van de Brugse Volksunie en haar broer Hugo is gemeenteraadslid.

"Met het enthousiaste team van de Brugse N-VA ga ik voluit voor een nog meer divers stadsbeleid, waar een mentalteitsverandering tegenover doelgroepen nodig is", aldus De Bondt die erfgoedbewaakster is in Brugge.

"Ik streef ernaar discriminatie en vooroordelen tegenover transgenders en holebi's weg te werken. De snel evoluerende maatschappij gaat hand in hand met open communicatie", zegt ze. "Voor mij omhelst het Brugge van morgen datgene waar wij naar streven: elke mens heeft een bijzondere intrinsieke waarde, zonder onderscheid van kleur. Samen ontdekken van kwaliteitsvol samenwerken is mijn levensmotto."

Bron:Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).