Video: Jelle Engelbosch (N-VA) wil volgende burgemeester worden in Sint-Truiden

gepost op 22/01/2018

Vlaams Parlementslid Jelle Engelbosch wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker voor de N-VA lijst in Sint-Truiden. Dat werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de partij.

Voorzitter Jan Vochten: “Het was voor de hele ploeg de evidentie dat Jelle opnieuw onze kopman werd.  Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een dossiervreter te zijn die vanuit de oppositie weegt op het beleid en vaak met eigen constructieve voorstellen komt.”
In zijn toespraak schoof Engelbosch meteen een aantal inhoudelijke prioriteiten naar voren en sprak hij de ambitie uit om met N-VA een leidende rol te spelen in het gemeentebestuur na 2018.

Engelbosch startte zijn politieke carrière in 2012 en haalde in Sint-Truiden een 2000 voorkeurstemmen.  De N-VA haalde toen 7 zetels en werd daarmee de derde partij in Sint-Truiden na CD&V en sp.a.  Sinds 2014 zetelt Engelbosch ook in het Vlaams parlement, een mandaat dat hij neerlegt als hij tot burgemeester van Sint-Truiden zou worden verkozen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).