Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Huisje tuintje boompje - Vero Beauprez

gepost op 17/01/2018

Zolang ik me kan herinneren zorgt Vero Beauprez samen met Tom Boonen voor de luchtige noot in het holebiblad ZiZo met haar gags over (maar niet alleen voor) lesbiennes maar pas nu verschijnt het derde album dat een vijftigtal nieuwe gags bundelt.

Nochtans is Vero met dit album niet aan haar proefstuk toe want haar eerste album Pottenkijkers verscheen reeds tien jaar geleden, gevolgd door ‘een pot nat’. Niet alleen in ZiZo is haar werk te zien, ook in De Morgen en Knack duikt haar werk geregeld op.

Zoals de titel al doet vermoeden gaat “Huisje,Tuintje, Boompje” vooral over dagelijkse situaties en beslommeringen waarin lesbiennes zichzelf terug vinden. Met een knipoogje wordt je op een ludieke manier geconfronteerd met opmerkingen op restaurant of de werkvloer over de partner en of het seksleven van een lesbienne. In enkele gags laat Vero Beauprez zichzelf en haar partner opdraven om te bewijzen dat ze om kan met de nodige dosis zelfspot. In het handige album wordt er de nodige spot gedreven met oudere lesbiennes en de situaties waarin ze mogelijk terecht kunnen komen. Onderwerpen als “lesbische beddendood”,”Roze bejaardentehuizen” en drag kings worden met een knipoog bekeken zoals we van Vero gewoon zijn.

Het enige probleem dat ik bij het lezen van dit album vol gags had is dat er op iedere bladzijde maar een cartoon staat en dat je daardoor veel te snel aan de laatste bent aangekomen. Laten we afspreken dat we op het volgende stripalbum niet opnieuw enkele jaren moeten wachten.


“Huisje,Tuintje, Boompje” werd uitgegeven door uitgeverij Kartonnen Dozen en telt 64 bladzijden.technische gegevens: Isbn9789490952235 | paperback | 64 pag. 12,50 euro | Kartonnen dozen/EPO-distributie | 2017

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select