Petra De Sutter trekt Groen-lijst in Horebeke

gepost op 23/10/2017

Fertiliteitsexpert en senator Petra De Sutter gaat in het Oost-Vlaamse Horebeke een Groen-lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat meldt Belga.

”Ik wil de progressieve stemmen in Horebeke verenigen", klinkt het. De Sutter is gecoöpteerd senator voor Groen maar maakt van haar gemeentelijke ambities een prioriteit.
De Sutter gaat inspraakmomenten organiseren voor de iets meer dan 2000 Horebekenaars waarop het programma voor de Groen-lijst zal worden samengesteld. De Sutter wil dat er investeringen gebeuren in de fietsinfrastructuur en sportaccommodaties in Horebeke. De Sutter wil ook werk maken van een fusieproject en meer burgerparticipatie in de Horebeekse politiek.
Samenwerking met andere politieke partijen sluit De Sutter niet uit, al is het sinds 2006 geleden dat in Horebeke een progressief kartel is opgekomen (SAMEN, een verbond tussen CD&V, sp.a en Groen haalde toen 26,47 procent van de stemmen, tegenover 73,53 procent voor Volksbelangen). Bij de vorige verkiezingen werd Volksbelangen enkel uitgedaagd door N-VA, dat toen 28,03 procent van de stemmen haalde.

Bron: Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).