Het moment van de afrekening-Willem-Anton Hoogveld

gepost op 21/08/2017

Het ogenschijnlijk rustige leventje van fraudeur Willem-Anton Hoogveld wordt op de kop gegooid als een plaaggeest uit zijn verleden na dertig jaar weer in zijn leven opduikt. Hoe hij daarmee omgaat en wat dat voor drastische gevolgen op zal leveren lees je vanaf 11 augustus in ‘Het moment van de afrekening’. Deze thriller van de debuterende Willem-Anton Hoogveld is verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Voorjaar 2011. De 47-jarige homoseksuele vrijgezel Willem-Anton Hoogveld leidt een rustig en comfortabel leventje als frauderende vermogensbeheerder. Een bericht op het intranet van zijn werkgever brengt bij Hoogveld echter een diep weggestopt jeugdtrauma naar boven. Hoogveld raakt hierdoor emotioneel volledig uit balans. Hij besluit tot drastische stappen om definitief af te rekenen met het verleden: een beslissing met fatale gevolgen. Een ontmoeting in het najaar van 2014 zal de cirkel met het verleden uiteindelijk rond maken. Maar voordat het doek definitief valt, doet Hoogveld nog één onaangename ontdekking…

Over de auteur
Willem-Anton Hoogveld (1964), een pseudoniem, is als fiscalist al jaren werkzaam in de fraudebestrijding. Al sinds zijn tienertijd is hij liefhebber van psychologische thrillers. De verbinding tussen heden en verleden heeft hem altijd gefascineerd. Een reünie van zijn middelbare school in 2014 is de directe aanleiding geweest tot het schrijven van zijn debuutroman ‘Het moment van de afrekening.’ Willem vond het een uitdaging om in zijn verhaal verschillende maatschappelijke thema’s met elkaar te combineren en daar ook zijn persoonlijke ervaringen en soms wat cynische blik op los te laten.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select