Baby zomervoordeel
Antwerp Queer Arts Festival: Sneak-peak van de tentoonstellingen

gepost op 05/08/2017

Tijdens de Museum Nacht in Antwerpen wordt ook het startschot gegeven voor het Antwerp Queer Arts Festival (AQAF) met tal van tentoonstellingen, video-installaties, filmvoorstellingen en performances.
Wij geven je alvast een sneak-peak van de tentoonstellingen die tijdens AQAF te zien zijn.

From Strangers to Allies -Felix Pakhuis
Deze mini-expo blikt terug op de woelige holebi-geschiedenis die er in ons land gewoed heeft en de verwezenlijkingen die er gebeurd zijn. Dat gebeurt aan de hand van de thema’s Feest, Politieke Acties, Seksuele gezondheid en hiv/aids, en de diversiteit binnen de beweging. Aan de hand van affiches en krantenartikels krijg je een goed beeld van de afgelegde weg. Deze mini-expo kwam tot stand dankzij de samenwerking van het Roze Huis van Antwerpen en het Fonds Suzanne Daniels.Selfless Dreams/Queer Confessions - Het MAS
De homoseksuele theatermaker Neal Leemput maakte zich zorgen over hoe andere mensen hem zagen als homo. Vertrekkende vanuit die angst maakte hij een videoinstallatie met getuigenissen van verschillende LGBT’s.In het MAS kan je ook terecht voor de installaties Ghostboy en Genderless.

Daniel Hernandez Salazar - Galerie Verbeeck-Van Dyck
In Galerie Verbeeck-Van Dyck maakt u kennis met Daniel Hernandez Salazar (Guatemala), wiens werk ook in de Kazerne Dossin te bezichtigen is. Met zijn werken klaagt Salazar de genocide aan in zijn thuisland aan de hand van foto’s waarop de dood een belangrijke rol speelt. Aan de hand van teruggevonden skeletten combineert hij de dood met diegenen die nog leven. Één van de blikvangers in deze tentoonstelling zijn de vier engelen wiens vleugels de schouderbladen zijn van mensen die teruggevonden zijn in een massagraf.Gil & Moti - Gallerij Pedrami
Iets helemaal anders krijg je enkele meters van Galerie Verbeeck-Van Dyck krijg je in Gallerij Pedrami die dit jaar voor het eerst meedoet met AQAF.
Het kunstenaarsduo Gil (Israel, 1968) & Moti (Israel, 1971) brengen er enkele aquarellen van hun datingproject met Arabische mannen. Via datingapps en site’s zochten ze dates met Arabieren die ze daarna schilderden. Thema’s binnen hun werk zijn identiteit, de betekenis van het individu en de sociale normen en vormen die hiermee verbonden zijn. Daarbij hanteren ze een klein aantal heldere uitgangspunten: altijd dezelfde kleding dragen, altijd samen zijn, en het delen van één portemonnee, één telefoon en één set huissleutels. Tijdens het datingproject kregen ze beiden een relatie met één van hun internetdates die hun levensstijl een jaar lang overnam en zich net zo kleedde als Gil en Moti.

Antwerp Queer Art Festival: Van 5 tot 13 augustus in Antwerpen

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).