Kinked: Fetisch hoogmis palmt Brussel in voor tweede editie

gepost op 07/06/2017

Voor de tweede editie van de Kinked party weken de organisatoren uit naar de ondergrondse Hortagallerij in Brussel. Een plek die honderden pendelaars dagelijks passeren als ze via de grasmarkt het Centraal Station verlaten of betreden. Het was dan ook even wennen om tussen de enorme zuilen mensen in plaats van maatpak te zien rondlopen in leren, rubberen en weinig verhullende outfits terwijl ze naar de bijna constante stroom van acts en modeshows op een stevige beat keken.
Na een eerste, als we de commentaren op de Facebook-pagina van Kinked mogen geloven, geslaagde editie in Gent vond begin mei de tweede editie dus plaats in Brussel.

Één zaal van de Horta galerij was omgetoverd tot een immense kleedkamer waar zowel mannen als vrouwen hun meest sexy en kinky outfit konden aantrekken. Tijdens Kinked werd er een strikte dresscode gehanteerd gaande van leer, Rubber, PVC, metal, Cross-Dress, Fetish-Glam, Fetish Steam-Punk, Fetish-Goth, burlesque, fetish animal tot uniforms. Dat zorgde voor een mooie mengeling van al het moois wat de fetisch scène te bieden heeft.

In de centrale hal, met de bekende zuilen verpakt in plastiek, werden de kinky feestvierders begroet door een lange catwalk waarop naast modeshows van extravagante outfits door Cadavre Exquis, ook verschillende acts, de ene al wat bizarder en spectaculairder dan de vorige, te zien waren. Dat ging van een prachtige paaldansact van Francesco Mazzone, die al eerder hoge ogen gooide als kandidaat bij de Italiaanse Got Talent-shows tot de meer extremere act van iemand die met de in zijn huid bevestigde haken aan het plafond werd gehesen terwijl hij ook op zijn beurt nog een vrouw van de grond hielp die gewillig een bondage-act onderging. Als de acts iets te extreem werden naar je goesting, kon je in de aanpalende hal terecht voor demonstraties hoe je met een zweep kunt omgaan of kon je je ogen laten wegdwalen op de foto's van de fotografen Bram De Ceurt,Ghostof Lolo en Alex Inkelss. Tussen dit alles door vrolijkte Antoine Timmermans, a.k.a. dragqueen Cybersissy, de boel verder op met zijn extravagante acts tussen het publiek.


Ondanks het zeer uitgebreide programma met acts liepen de twee zalen van de Horta galerij niet echt vol. Dat was enerzijds misschien een teleurstelling maar zorgde er wel voor dat je zelf een danspasje kon plaatsen zonder dat je iemands tenen moest ontwijken en dat je vanuit de hele zaal een goed zicht had op de verschillende acts.

Kinked is eenparty-concept dat zeer goed en gevarieerd is maar nog moet groeien wat naamsbekendheid en de opkomst betreft. Na Gent was het nog maar de tweede keer dat dit fetisch feestje georganiseerd werd in ons land. Wij kijken alvast uit naar een nieuwe editie in het najaar.

Op de Facebookpagina van Kinked vind je een hele verzameling foto's die het evenement goed samenvatten. (NSFW)

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).