Chinese datingapp voor lesbiennes van het internet gehaald

gepost op 01/06/2017

De Chinese dating-app voor lesbiennes Rela heeft haar activiteiten moeten stop zetten. De app, die meer dan vijf miljoen gebuikers heeft, is ook verwijderd uit de Chinese versies van de Android of Apple app-stores en de website werd van het internet gehaald. Het is niet duidelijk waarom de service werd opgeschort maar mogelijk heeft het verdwijnen van de app iets te maken met een actie van een groep lesbiennes op één van de bekendste huwelijksmarkten in China. De actie werd gesteund door het datingplatform.

Op 20 mei bezochten ouders van LGBT-kinderen de huwelijksmarkt in Shanghai. Op zulke huwelijksmarkten gaan oudere ouders op zoek naar een partner voor hun ongetrouwde zoon of dochter. De lesbiennes deelden er informatieve folders uit. De groep zou door veiligheidsagenten weggestuurd zijn om dat ze geen vergunning hadden aangevraagd bij de politie om de folders te mogen verspreiden. In de dagen nadien merkten de gebruikers dat ze niet meer konden inloggen op de datingapp.

De Chinese internetregulator heeft nog niet gereageerd op de stopzetting van de datingapp. Homoseksualiteit is niet verboden in China maar werd tot in 2001 gezien als een mentale aandoening.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).