Baby zomervoordeel
Verlost -Isabelle Van Ewijk

gepost op 22/02/2017

In de roman ' Verlost' staat de zoektocht naar de echte liefde van de verschillende personages centraal. De personages uit de vorige twee romans van Isabelle Van Ewijk komen in dit boek elkaar tegen en dat heeft zo zijn consequenties. Na een toevallige ontmoeting met Tess, via een gezamenlijke vriendin, loopt de relatie van Henri en Tara op de klippen. Tara is meteen gefascineerd door Tess en volgt haar naar Frankrijk. Maar ook Henri,die haar perfect geordende leven ziet veranderen, start aan een ietwat woeligere zoektocht naar een nieuwe liefde. Al snel loopt ze de kleurrijke Kaat tegen het lijf die in een vorig leven ook, net als haar moeder een relatie had met Tess. Maar tegelijkertijd wordt Henri als het ware ook gestalkt door een collega op haar werk.

Op een magistrale wijze slaagt Isabelle Van Ewijk erin om al die levens van de verschillende personages door elkaar te laten lopen, vaak met verstrekkende gevolgen voor hun omgeving. Op één of andere manier worden alle personages verlost van hun status quo in de liefde die ze aan het begin van het boek hadden.

In Verlost lopen de verschillende personages uit de twee eerste romans (Verpand en Verder) van Van Ewijk elkaar tegen het lijf. Zowel Henri als Tess nemen de lezer met de hand naar de zoektocht en ontdekkingen over hun nieuwe liefde. Het verhaal springt om het hoofdstuk van Henri naar Tess en omgekeerd en daardoor is het vaak even aanpassen aan de structuur van het verhaal en de verschillende verhaallijnen die door het boek lopen. Toch is dit niet storend want het verhaal springt hierdoor net van het vertrouwde Antwerpen naar de rust die het Franse buitenverblijf van Tess uitstraalt. In verlost krijgen de twee hoofdrolspeelsters te maken met zowel de mooiere als moeilijkere kanten van een (nieuwe) lesbische relatie.

Zelfs als je de twee vorige romans van Van Ewijk niet gelezen hebt,krijg je alle nodige informatie over Henri, Tara en Tess in de eerste hoofdstukken mee. Zoals bij elke goede trilogie staat ook hier elk deel op zichzelf en vormen ze samen een compleet verhaal.

De Nederlandse Isabelle van Ewijk verhuisde voor haar talenstudie naar Antwerpen en laat haar personages ook daar rondlopen. Dat zorgt voor taferelen en plekken waar de lezer die het holebi-wereldje in Antwerpen goed kent zichzelf erin kan herkennen.

Verlost werd uitgegeven bij uitgeverij Kartonnen Dozen.

bol.com - Verlost -Isabelle van Ewijk

Verlost -Isabelle van Ewijk

bol.com

19,95 €

Koop hier

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).