5GB in plaats van 4GB
Spanje richt pijlen op LGBT-toeristen

gepost op 30/01/2017

Spanje verhoogt de inspanningen om LGBT-toeristen te lokken.Volgens AFP pakte de Tourismebeurs in Madrid dit jaar uit met een speciale ruimte die zich richt op de homoseksuele en lesbische reizigers.
Op deze stand promoot de Spaanse regio Extremadura naast de lokale bezienswaardigheden ook de festiviteiten rond de jaarlijkse gay pride.
"De bedoeling is om het groeiende aantal homoseksuele en lesbische gezinnen aan te spreken", zo laat Hugo Alfonso van de Toeristische Dienst van Extremadura weten aan AFP.
Homoseksuele toeristen zouden nu al goed zijn voor tien procent van de toeristen die de regio aandoen.
Spanje is dankzij de openstelling van het homohuwelijk in 2005 uitgegroeid tot één van de meest homovriendelijke Europese vakantiebestemmingen. Ook geven homoseksuele toeristen tot dertig procent meer uit dan andere toeristen. Volgens de website tourism-review.com ligt het gemiddelde bedrag dat homoseksuele toeristen per dag uitgeven rond 130 euro.

Op jaarbasis draagt de LGBT-toerist meer dan negen miljard bij aan de Spaanse economie en groeide de sector vorig jaar met bijna dertig procent.
Madrid verdiende alleen al zo een 150 miljoen euro aan de toeristen die de jaarlijkse Pride-festiviteiten bijwoonden. Dit jaar wordt verwacht dat de drie miljoen deelnemers nog meer zullen uitgeven.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).