5GB in plaats van 4GB
Farmaceutisch bedrijf wil onderhuidse PrEp-pomp ontwikkelen

gepost op 04/01/2017

Een Amerikaanse farmaceutische firma heeft aangekondigd dat het een onderhuids distributiepompje gaat ontwikkelen dat dagelijks een dosis PrEp in het lichaam moet afleveren. Intarcia Therapeutics uit Boston heeft voor de ontwikkeling van deze PrEp-pomp geld van de Bill en Melinda Gates Stichting gekregen.

PrEp is een anti-retroviraal medicijn dat kan voorkomen dat iemand met hiv wordt besmet.

Het bedrijf uit Boston heeft een implantaat ontwikkeld dat niet groter is dan een lucifer en dat net onder de huid wordt ingebracht. Het implantaat is in staat om dagelijks een dosis geneesmiddelen in het lichaam te brengen om zo chronische aandoeningen te behandelen. Het bedrijf wil de mini-osmotische pomp inzetten om Type II diabetes en hiv te behandelen.

Het bedrijf laat in een mededeling weten dat ze 140 miljoen dollar hebben gekregen van de Bill en Melinda Gates stichting. Dat geld komt bovenop de 50 miljoen die het bedrijf zelf investeerde en de 90 miljoen die het via allerlei subsidies binnen haalde.

Intarcia was al eerder van plan om de mini-pomp die jaar al te introduceren voor de behandeling van diabetespatiŽnten. Met het extra geld wil het bedrijf nu ook een versie ontwikkelen die PrEp kan toedienen.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).