AirBnB gaat harder optreden tegen discriminatie

gepost op 07/11/2016

Online verhuurdienst Airbnb heeft vanaf 1 november aan al zijn gebruikers nieuwe voorwaarden opgelegd die iedere vorm van discriminatie verbiedt. De dienst paste zijn voorwaarden voor zowel huurders als verhuurders aan nadat verschillende huurders geweigerd werden omwille van hun seksuele geaardheid of ras.

Verschillende gebruikers en aanbieders werden in het verleden al uitgesloten als ze betrapt werden op discriminatie maar de dienst gaat nu harder optreden.

Alle gebruikers van Airbnb moeten akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden. Als ze dat niet doen kunnen ze geen gebruik meer maken van de site.”Je gaat akkoord met het feit dat je iedereen — ongeacht ras, religie, nationaliteit, etniciteit, handicap, geslacht, genderidentiteit, seksuele geaardheid of leeftijd — met respect en zonder oordeel of vooringenomenheid zal behandelen”, zo staat te lezen in de nieuwe gebruikersvoorwaarden.

Aanbieders van accommodaties die niet akkoord gaan zullen geen gebruik meer kunnen van Airbnb. Hun accommodaties zullen op termijn verwijderd worden en ze zullen dus geen reservaties meer ontvangen.

“Als je de verplichtingen afwijst, kun je geen verhuurder meer zijn of reserveren via Airbnb en krijg je de optie om je account te verwijderen. Zodra je account is verwijderd, worden alle toekomstige reizen geannuleerd. Je kunt de website van Airbnb nog wel bekijken maar je kunt geen reserveringen meer maken of verhuren aan gasten."

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).