Nieuwe website voor de Holebifoon

gepost op 11/10/2016

Op 11 oktober (Internationale coming-out dag) heeft de website van de Holebifoon een hele make-over gekregen.De vrijwilligers van De Holebifoon staan klaar om je vragen te beantwoorden via telefoon, mail en chat. “Toen çavaria meer dan 20 jaar geleden De Holebifoon oprichtte, was de telefoon nog het medium bij uitstek voor een infolijn”, licht çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs toe. “We breidden de werking uit met e-mail en chat. Dankzij de steun van Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans kunnen we daar nu een toegankelijke website aan toevoegen die alle informatie samenbrengt.”

De website biedt informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard gaat een groot deel daarvan over holebi’s en transgenders. “De site is een bron van informatie voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf. Vandaag is het internationale coming-outdag, een dag waarop we stilstaan bij het proces van jezelf vinden. Het is belangrijk dat mensen op hun eigen manier aan informatie geraken. De ene persoon hoort graag een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn. De andere zoekt graag rustig alles zelf uit voor er met iemand over te praten”, legt Borghs uit.

Je kan ook op de nieuwe website terecht voor praktische informatie over discriminatie, asiel, ouderschap, seksuele gezondheid …

Staat jouw vraag niet op de website? Stel je vraag dan via vragen@holebifoon.be, bel 0800 99 533 of chat op www.holebifoon.be/chatten.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select