Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
24 uur in Amsterdam:Van Europride tot nachtsauna

gepost op 05/08/2016

Amsterdam is dit jaar voor de tweede keer de gaststad voor de Europride. De stad mag dan doorheen de jaren veel van zijn pluimen voor de holebi-toeristen verloren hebben, toch is er voor diezelfde toerist nog veel te beleven binnen de grachtengordel met tal van gezellige kroegjes die zich richten op een gay en lesbisch publiek. Ook de regenboogvlag is in zo goed als in heel de stad te zien. Deze dagen duiken daar nog eens de veelkleurige infostanden van de Europride bij op. De jaarlijkse Canalparade is het hoogtepunt voor de Amsterdamse holebi en wordt ook bijgewoond door tal van toeristen. Met de Europride voorop wordt er in de stad al toegeleefd naar dat hoogtepunt van volgende zaterdag en dat is te merken aan heel wat kleine dingen zoals de regenboogdas van een trambegeleidster en de infostand van de Europride op het Rembrandtplein waar je terecht kunt voor heel wat informatie over de verschillende  Europride-evenementen.

Wij gingen op de vooravond van de tweede dag van het Milkshake Festival de sfeer in de binnenstad even opsnuiven.

Het holebi-uitgangsleven concentreert zich vooral in de buurt van twee straten binnen in de grachtengordel, de Warmoesstraat en de Reguliersdwarsstraat maar ook in de Spuistraat en Amstel vind je tal van homobars. 

De Warmoesstraat ligt op enkele honderden meters tussen het centraal station en de Bijenkorf aan de dam. In de straat vind je verschillende café's en eettenten die zich niet enkel tot holebi's richten, maar ook zaken die dat wel expliciet doen zoals Mr. B, Dirty Dicks en The Eagle.

The Eagle. 
Deze zaak is al meer dan vijfendertig jaar de ontmoetingsplek voor de fetish en leercommunity. Op gewone dagen, dagen waarop er geen evenement gepland is, vind je een gezellige mix van Amsterdammers en toeristen in allerlei outfits. Ook voor architectuurstudenten is er het een en ander te zien want de club is gevestigd in een huis met daarin het oudste houten skelet in Amsterdam. Dat dateert al van 1470. Diegene die zich meer interesseren voor de hedendaagse lichamelijke activiteiten kunnen in de Eagle ook terecht voor een stevig potje cruisen in de darkroom die zich onder de bar bevindt.Voor dat je daar binnen gaat wordt je gewaarschuwd voor zakkenrollers en dat blijkt geen onnodige waarschuwing te zijn want op de tijd dat wij er waren werden er een tweetal met onzachte hand uit de darkroom en bar gezet.

The Eagle
Warmoesstraat 90
Inkom gratis bij consumptie van een drankje.

Sauna Nieuwe Zijds
Als het nachtleven in Amsterdam zo op zijn einde loopt dan kun je nog terecht om even te gaan bekomen in de nachtsauna. Na het faillissement van de Thermos sauna is deze sauna nog de enige gaysauna van Amsterdam. Het team achter Club Church opende in 2013 deze stijlvolle sauna met een jacuzzi, Turks bad, Finse sauna, een grote relaxruimte met bar en een evengrote cruising-area. In het weekend is de sauna non-stop open vanaf vrijdagmiddag. Als je binnen wilt zonder te wachten is het een kwestie van op tijd (lees vroeg) op te komen dagen. Wachttijden lopen makkelijk op tot één uur op drukke momenten. Voor je binnengaat wordt je uitgebreid gefouilleerd en worden alle stimulerende middelen tijdelijk in beslag genomen.Het publiek is zeer gevarieerd in deze nachtsauna.

Nieuwe Zijds sauna
Nieuwezijds Armsteeg 95
Inkom 19,50 euro (inclusief één drankje)

De Europride wordt op zaterdag 6 augustus afgesloten met de jaarlijkse Canal Pride.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).