Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Milkshake Festival viert eerste lustrum

gepost op 05/08/2016

Het Nederlandse Milkshake Festival ging dit jaar voor de vijfde keer door en dat was reden genoeg om eens af te zakken naar Amsterdam. De vijfde verjaardag werd dit jaar gevierd met de toevoeging van een tweede dag en nam dit jaar het hele laatste weekend van juli in beslag. Wij gingen op zondag kijken en moeten toegeven dat Milkshake inderdaad een bonte verzamelplaats biedt voor iedereen om gewoon zichzelf te zijn.

Het EDM-festival dat adverteert met de slogan 'For boys who love girls who love girls who loves boys who loves boys' pakt op de terreinen van de voormalige Westergasfabriek uit met de beste partyconcepten uit Nederland en Belgie waaronder Rapido en Extravaganza en zet die op een podium, een omgebouwde kermisattractie of in een opblaasbare roze kerk en geeft dan nog eens een goede draai aan de draaiknop die de sfeer omtovert totdat er een 'look at me, I'm fabulous and I don't care what you think'-gevoel uit de vele luidsprekers komt. Een sfeertje dat je kunt vergelijken met een Tomorrowland in het klein, overgoten met een LGBTQ-sausje (aangevuld met de rest van de letters die de ene of de andere vorm van seksualiteit en/of genderidentiteit vertegenwoordigd).Mannen met baarden in felkleurige jurken, eenzame hetero-hunks die zich PokemonGo-gewijs laten vangen door vrijgezellige vrouwen, dildoduikers in een zwembad met glijmiddel, een zo goed als naakte chef die hamburgers staat te bakken, jongens in damesjurken en omgekeerd, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het op het Milkshake Festival tegen.

Ondanks het feit dat het festival dit jaar zo goed als uitverkocht was, krijg je dankzij de ligging van de verschillende podia en eetstandjes nooit het gevoel dat je overrompelt wordt of dat je op voorhand een ontsnappingsplan moet bedenken om van de ene naar het andere podium of attractie te kunnen gaan. Het Milkshake festival is mede dankzij de sfeer en puike organisatie zeker uitgegroeid tot een must-do festival op de (internationale) LGBTQ-kalender en heeft een vaste plek in onze agenda veroverd.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).