Baby zomervoordeel
Sven Pichal:Religieuze leiders moeten zich mee verantwoordelijk voelen voor schietpartij in Orlando

gepost op 16/06/2016

Een dag na de aanslag op een homo-dancing reageerde Sven Pichal via Facebook op de gebeurtenissen in de VS. Die Facebook-post zorgde ervoor dat ook in ons land de discussie over de relatie tussen holebi en transgender zijn en hun plaats in de verschillende religies losbarstte. Om die reden publiceren we dan ook de mening van Sven op deze pagina.

Ik voel me echt immens triest na Orlando. Zo vaak ging (of ga) ik uit in plekken zoals die dancing daar.
In vrijheid, vrolijkheid en diversiteit.
Ik weet dat dit het werk van een extremist was, maar toch...
Maar toch hoop ik dat moslimleiders (en evengoed kerkleiders) zich mee verantwoordelijk voelen.
Want beste heren (want dat zijn jullie vooral, een clubje mannen); het zijn jullie die -ook de voorbije jaren- het verschil tussen holebi's en hetero's blijven benadrukken. Jullie blijven mee de haat voeden, terwijl wettenmakers net het tegenovergestelde doen.
Te veel imams blijven de verantwoordelijkheid van zich afschuiven om bijvoorbeeld tijdens een vrijdaggebed homofoob geweld te verafschuwen. Evengoed heb ik al te vaak moeten horen "dat de huidige paus toch al zo veel opener is", of "dat het toch mooi is hoe bisschop Bonny even een opening maakte om holebi-relaties als evenwaardig te zien". En dan zwijg ik nog over de Joodse gemeenschap en hoe die in haar eigen scholen zelfs niet wil praten over homo's.
Aan alle moslims, katholieken en joden met het hart op de goede plaats, kom binnen jullie gemeenschap op voor echte openheid! Met imams en priesters en rabbijnen die hun stem verheffen en deze haat stoppen.
Met aanmodderen, mogen we geen vrede nemen.
En dat extreem-rechtse politici dit nu proberen te recupereren... Wel, er is maar één partij die stelselmatig alle grote wetten voor de gelijkheid van holebi's en transgenders heeft weggestemd. Dat waren jullie! Hoe jullie dit nu opnieuw aangrijpen om alle moslims op één hoop te gooien... Wel, er zijn echt geen grenzen aan jullie schaamte en kortzichtigheid.

Sven Pichal
Sven Pichal is een bekende stem en gezicht bij de openbare omroep en was in een vorig leven ook voorzitter van het Antwerpse Roze Huis.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).