Brussel treedt toe tot Rainbow Cities Network

gepost op 11/05/2016

Het Brussels gewest treedt, na Leuven, toe tot het internationale Rainbow Cities Network. Dat is een netwerk van grootsteden over heel de wereld die een actief LGBT-beleid (beleid rond holebi en transgender) voeren. Dat meldt Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets. Het netwerk wil kennis en ervaringen omtrent LGBT-beleid uitwisselen tussen verschillende internationale steden.

"Onze toetreding tot het Rainbow Cities Network is een duidelijk signaal naar de Brusselse LGBT-gemeenschap. Het toont aan dat we hun belangen ter harte nemen en we samen met andere grootsteden ons LGBT-beleid verder wensen uit te bouwen. Dankzij deze samenwerking verstevigen we onze banden met de LGBT-gemeenschap en delen we onze goede praktijken op het vlak van LGBT-beleid met andere grootsteden", zegt Debaets.

Dat initiatieven zoals het Rainbow Cities Network broodnodig zijn, blijkt onder meer uit een onderzoek van het European Agency for Fundemental Rights (FRA) uit 2013 bij meer dan 92.000 LGBT-burgers in Europa. Daaruit bleek dat de grote meerderheid onder hen al het slachtoffer is geweest van discriminatie. Twee derde van de respondenten verborg hun geaardheid op school. 60% werd al eens geconfronteerd met verbaal geweld en intimidatie. 19% voelde zich gediscrimineerd op het werk. En op vier werd bedreigd of fysiek aangevallen in de afgelopen 5 jaar. 75% van de holebikoppels gaf aan bang te zijn om hand in hand met hun partner over straat te lopen.

Door het opzetten van samenwerkingsverbanden bestrijdt het Rainbow Cities Network de discriminatie van holebi's. Verschillende Europese steden maken werk van nieuwe initiatieven om discriminatie en achterstelling van holebi's op de arbeidsmarkt, in het onderwijs en in de publieke ruimte tegen te gaan. Het uitwisselen van aanbevelingen en kennis tussen steden met een actief LGBT-beleid versterkt de lokale LGBT-gemeenschappen.

Bron:Belga

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).