Nintendo haalt homegenezing en date-rape scene uit videogame

gepost op 26/01/2016

Nintendo gaat een controversiŽle drug en homeconversie scene uit de computergame Fire Emblem:Fates halen als het spel in de VS en Europa uitkomt.

Het rollenspel voor de Nintendo 3DS werd vorig jaar al uitgebracht in Japan. Het spel draait om Soleil, een lesbisch personage die het moeilijk heeft om met andere vrouwen te praten. Om haar te helpen wordt ze gedrogeerd door een mannelijk personage waardoor ze alle vrouwen ziet als mannen en andersom. Als de drug is uitgewerkt wordt Soleil verliefd op de man die haar gedrogeerd heeft.

Japanse gamers zagen de verhaallijn echter als een smakeloze versie van een homogenezing. Bij deze shocktherapie wordt er geprobeerd om homoseksuelen te genezen van hun homoseksuele gevoelens en ze te converteren als heteroís. Ook het feit dat het spel zou aanzetten om drankjes te spoken om zo een slachtoffer te kunnen verkrachten viel bij veel gamers verkeerd.

Nintendo laat nu weten dat de bewuste scene niet in het Europese en Amerikaanse versie van het spel zal zitten als de game in die gebieden uitgebracht zal worden. Hoe Nintendo de verhaallijn dan zal aanpassen is nog niet bekend.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select