Singapore verwelkomt seropositieve toeristen

gepost op 02/09/2015

Singapore gaat niet langer hiv-positieve toeristen de toegang tot het land weigeren. Het Aziatische land gaat het verbod, dat al meer dan 20 jaar van kracht is, herroepen. Die regels werden van kracht in een tijd dat er nog geen bekende behandeling was voor aids en er weinig geweten was over hiv.

Iedere seropositieve toerist die het land wilde bezoeken werd automatisch om veiligheidsredenen op een zwarte lijst geplaatst. De overheid laat nu weten dat seropositieve toeristen welkom zijn zolang ze niet langer dan drie maanden in Singapore verblijven.
Het verbod wordt nu opgeheven omdat het land zelf 5.000 burgers heeft die met hiv besmet zijn en omdat er nu een effectieve behandeling voor hiv is.
Het verbod om een langere periode dan drie maanden in Singapore te blijven heeft te maken dat de overheid wil voorkomen dat vreemdelingen zich permanent in Singapore vestigen en heeft weinig of niets te maken met een eventueel gezondheidsrisco dat seropositieve toeristen zijn voor de eigen bevolking.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).