Video: I believe I am gay

gepost op 03/06/2015

Anya van Lit en Hadas Itzkovitch zijn twee jaar geleden begonnen met het maken van een bijzondere fotoserie; mannen en vrouwen fotograferen die op hetzelfde geslacht vallen n gelovig zijn. De vraag die ze zichzelf stelden was: is het mogelijk om in Nederland openlijk homoseksueel en gelovig te zijn. Anya en Hadas hebben uiteindelijk 37 mensen geportretteerd met verschillende religieuze achtergronden. Ze staan op de foto met subtiele verwijzingen naar het betreffende geloof. De geportretteerden hebben nooit hun geloof verlaten, sterker nog, ze vinden steun in het geloof en zijn er van overtuigd dat God ze accepteert zoals ze zijn.

De meeste geportretteerden komen uit een hechte community, en hoewel dat ook heel fijn kan zijn merken de fotografen dat sommige er toch wel last van hebben. Ze kunnen nog niet zo open zijn over hun geaardheid als ze misschien zouden willen. Daardoor worden een aantal van deze mensen beschermd, deze mogen buiten deze expositie niet in beeld worden gebracht.
Toen Anya en Hadas begonnen met deze serie wisten ze nog niet dat dit er uit zou komen, dat er zoveel mensen mee wilden werken en zich zo open durfden te stellen.

Hadas Itzkovitch (1977) is in Isral geboren en woont en werkt sinds 1997 in Amsterdam. Zij studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Anya van Lit (1968) studeerde fotografie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St.Joost in Breda. Itzkovitch en Van Lit behandelen in hun werk vaak sociaal-maatschappelijke onderwerpen, met een nadruk op de verhouding tussen individu en samenleving. I BELIEVE I AM GAY is het eerste gezamenlijke project van de kunstenaars.

Het boek 'I believe I am gay' is te bestellen via ibelieveiamgay@gmail.com


Bron:NPO Spirit

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
ɠ2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select