Baby zomervoordeel
Henry Rollins: Conservatieven hebben homoseksuelen nodig om fondsen te werven.

gepost op 25/03/2015

Stand-up comedian Henry Rollins is in een videocolumn van mening dat conservatieven die zeggen homo’s te haten eigenlijk net die doelgroep nodig heeft om fondsen binnen te kunnen rijven. Volgens Rollins hebben ze een makkelijk identificeerbare vijand nodig om hun aanhang te kunnen mobiliseren en is hun houding tegenover het homo-huwelijk en hun haat tegenover homo’s eigenlijk een manier van stoerdoenerij.

“Ik ben er niet van overtuigd dat veel mensen een echt probleem hebben met het homo-huwelijk. Ik ben ervan overtuigd dat er wel degelijk mensen zijn die homo’s haten en vrezen en tegen het homo-huwelijk zijn.”
“Ik denk dat het een vaste en betrouwbare fondsenwerer is tot dat iedere homoseksuele Amerikaan zegt ‘ok, we zijn vreselijk, we hebben een slechte levensstijl and we zullen onder een rots glijden en er onder leven en nooit meer vragen om te trouwen’. Dan verliezen ze hun grote fondsenwerver. Mensen aan de rechterkant zullen dan zeggen: ‘nee,nee,nee. Kom terug homo-man-die-wil-trouwen. We hebben jullie nodig in de bible-belt.”

Bekijk de volledige spoken word column van Henri Rollins hier beneden.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select