Holebitransmuseum - Olivier Van Gierdeghom

gepost op 18/11/2014

Op donderdag 20 november herdenkt men wereldwijd alle slachtoffers van transfoob geweld het afgelopen jaar tijdens de Transgender Day Of Remembrance. Jong & Holebi in Brugge vzw heeft daarom een vervolg gemaakt op van haar holebimuseum: het Transgendermuseum.

Als je in een stad woont lijkend op een openluchtmuseum, krijg je pas belangstelling zodra je een museale waarde hebt. Olivier Van Gierdeghom ging voor Jong & HiB vzw op zoek naar de geschiedenis van homoís, lesbiennes, biís en transgenders. Crossdressers, interseksuelen, travestieten, transseksuelen zijn voor velen nog abstracte begrippen. In twee mobiele tentoonstellingen, werden mijlpalen helder en bondig belicht. Naast de uitleenbare tentoonstelling het Transgendermuseum, dat op 22 november te zien zal zijn tijdens de T-Day in de bibliotheek Permeke in Antwerpen, verscheen ook een naslagwerk.

Het boek 'Holebitransmuseum' is een beknopte reis doorheen de geschiedenis van holebi's en transgenders. Het is verkrijgbaar via de boekhandel.

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).