Europa stemt over LGBT-kwesties: Acht Belgische Europarlementsleden halen perfecte score bij stemmingen

gepost op 24/05/2014

Het Europese Parlement heeft de afgelopen legislatuur 250 keer gestemd over allerlei LGBT-gerelateerde kwesties en resoluties. De afgelopen paar dagen hebben we het stemgedrag van het Europese Parlement onder de loep genomen over de belangrijkste vijf resoluties.

De LGBT-intergroep in het Europese Parlement berekende van iedere politieke fractie een score van het stemgedrag over deze kwesties en resoluties. Daaruit blijkt dat de Groenen/EFA fractie de enige fractie in het EP is die de rechten van LGBTís voor de volle 100 procent verdedigden tijdens de afgelopen legislatuur.,gevolgd door de Socialisten en Democraten (99%), GUE/NGL (97%) en ALDE (96%).


Ook de Belgische Europarlementsleden steunden overwegend de wetteksten die de rechten voor holebiís en transgenders ondersteunden. Hoe zij scoren kun je hieronder bekijken. De resultaten weerspiegelen de oorspronkelijke stemming en geven niet de eventuele aanpassingen van de stem van de parlementsleden weer na afloop van de stemming. Hoe ieder parlementslid stemde tijdens de periode 2009-2014 kun je terug vinden op de site van ILGA-EUROPE

Bronnen:ILGA-EUROPE, Votewatch, lgbt-ep.eu

Delen

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).