Levenslang voor lesbienne die haar vriendin vijf jaar lang mishandelde
Een vrouw die haar lesbische vriendin jarenlang in elkaar sloeg zodat die aan de meer dan 90 aparte verwondingen stierf is door een Britse rechtbank tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hiervan moet ze zeker 22 jaar zitten. Op beelden van net voor het overlijden van de dertigjarige vrouw is ze onherkenbaar door de vele zwellingen over haar hele lichaam en gezicht.
Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
De Homo Top 100 krijgt dit jaar niet alleen een nieuwe frisse look maar ook een niet kiessysteem dat fraude onmogelijk moet maken. Vanaf 12 oktober 2017 kan iedereen weer zijn favoriete hit in de de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden stemmen.
Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck en Bram Bierkens zijn koppel
Mister Gay Belgium organisator Bram Bierkens (30) heeft een nieuwe liefde gevonden in de voormalige Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (23). Dat laat het gelukkig koppel weten via hun sociale media-kanalen
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
Gelauwerd jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen stellen op 11 oktober,coming-out-dag, het nieuwe kinderboek ‘Mijn vader is een vis’ voor in de Antwerpse Permeke bibliotheek.
500 vrouwen nemen deel aan eerste Europese Lesbienne Conferentie
Afgelopen weekend vond in Wenen de allereerste Europese Lesbienne* Conferentie (EL*C) plaats. Meer dan 500 LBQ-vrouwen (Lesbian, Bi, Queer) uit 45 verschillende landen namen deel aan dit historisch evenement. België was met 50 deelnemers sterk vertegenwoordigd.
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Aanstaande zaterdag viert COC Limburg haar vijfenveertigste verjaardag. ‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld.
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
Het Holebifilmfestival is klaar voor de 17de editie. Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, 1 documentaire, 5 podiumvoorstellingen en 3 evenementen stonden nooit meer activiteiten op het programma. Het festival vindt plaats van 10 november tot en met 3 december op 13 locaties. Leuven is het ankerpunt maar er zijn er ook voorstellingen in 10 andere steden en gemeenten in Vlaams-Brabant. Bovendien strijkt het festival voor het eerst ook neer in Mechelen en Sint-Truiden. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving. En dat is nodig, want holebi’s en transgenders worden in de praktijk nog lang niet geaccepteerd, zo blijkt onder meer uit de recentste cijfers van Unia.
Dochter van Jackie Chan komt uit de kast
De 18-jarige dochter van acteur Jackie Chan is donderdag op Instagram uit de kat gemok als lesbienne. Etta Ng plaatste een foto van zichzelf met een regenboogkleurige achtergrond op Instagram met daaronder de tekst “In het geval iemand de memo kreeg, Ik ben lesbisch”. Later veranderde ze de tekst in “#lgbtqai #lgbt #lesbian#androgynous’” en een regenboog emoji.
Effectieve gevangenisstraf gevraagd voor mishandeling van Amsterdams homo-koppel
De officier van justitie heeft drie jaar gevangenis en een jaar voorwaardelijk geëist voor een 24-jarige verdachte die mogelijk betrokken is bij twee vechtpartijen, waaronder de zware mishandeling van een homo-koppel achter het Amsterdamse Centraal Station in oktober vorig jaar. De twee anderen beklaagden die betrokken waren met die vechtpartij moeten zich later voor de rechtbank komen verantwoorden.
Carriere van Downton Abbey-acteur geschaad door homo-rol
Downton Abbey-acteur Rob James-Collier beweert dat zijn carrière schade heeft opgelopen omdat hij in de Britse reeks gestalte gaf aan de homoseksuele butler Thomas Barrow.
Dertien landen stemmen tegen resolutie die doodstraf voor LGBT’s verbiedt
Dertien landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben tegen een VN-resolutie gestemd die landen opriep om de doodstraf voor homoseksuelen uit hun strafwet te schrappen. Momenteel zijn er nog zes landen die deze doodstraf hanteren
Team voor transgenderjongeren T-Jong vernieuwt
T-jong wordt voortaan een koepel van drie groepen: T-birds, voor 10- tot 13-jarigen, T-squad voor 13- tot 16-jarigen en Ctrl-T voor 16- tot 30-jarigen. Dit gebeurt allemaal onder de vleugels van Wel Jong Niet Hetero. Verder heeft T-jong een forum voor transgenders vanaf 15 jaar, en vanaf 12 jaar kan je terecht op Min19.be, een online community voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die holebi of transgender zijn of nog twijfelen over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.
Duitse homoseksuele koppels kunnen eindelijk trouwen
Duitse homoseksuele koppels kunnen sinds zondag (1 oktober) trouwen. Het eerste homo-huwelijk werd in Berlijn afgesloten. Bodo Mende en Karl Kreile trouwden als eerste homoseksueel koppel.
Indonesië wil geen LGBT-personages meer in televisieprogramma's
In Indonesië is een wetsvoorstel ingediend dat ‘LGBT-gedrag’ op televisie moet verbieden. Het verbod staat in een nieuwe media-wet die momenteel in het parlement besproken wordt.
Deze hit mag Macklemore niet brengen tijdens rugby-finale van de voormalige premier van Australië
De voormalige premier van Australië Tony Abbott wil niet dat rapper Macklemore zijn nummer ‘Same Love’ brent tijdens een optreden in de pauze van een rugbywedstrijd. Momenteel kunnen de Australiërs zich via de post uitspreken over een mogelijke openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels.
Laura Groeseneken vertegenwoordigd ons land op het Songfestival
Laura Groeseneken (27 jaar) gaat België in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Lieven Van Gils had Laura als eerste te gast in zijn talkshow waar Peter Van de Veire het nieuws bekend maakte. Ze trakteerde het publiek en de kijkers al meteen op een adembenemend optreden.
Zeven Egyptenaars gearresteerd voor zwaaien met een regenboogvlag
De Egyptische politie heeft zeven mensen gearresteerd omdat ze vorige week met een regenboogvlag gewuifd hebben op een concert. De zeven werden maandag gearresteerd voor ‘het promoten van een seksuele afwijking’.
Dynasty-acteur Gordon Thomson komt uit de kast
De Canadese acteur Gordon Thomson, die in de jaren tachtig bekend werd door zijn rol van Adam Carrington in Dynasty, is tijdens een interview uit de kast gekomen.
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select