Zwitserse scheidsrechter komt uit de kast
De vooraanstaande Zwitserse scheidsrechter Pascal Erlachner heeft bekend gemaakt dat hij homo is. Met zijn coming-out wil hij een dialoog op gang brengen over homoseksualiteit in het voetbal.
Homohuwelijk in Australië goedgekeurd
Het Australisch parlement heeft bijna unaniem het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels. Vorige week werd het wetsvoorstel al door de senaat goedgekeurd.
Krijgt Yasmine een eigen straat?
De stad Antwerpen wil meer straten die naar een vrouw genoemd zijn. Momenteel is amper zeven procent van de straatnamen gewijd aan vrouwen. Om daar verandering in te brengen heeft de stad nu zestig vrouwennamen toegevoegd aan de algemene lijst van toekomstige mogelijke straatnamen. Eén van de namen op de lijst is die van zangeres en holebi-icoon Yasmine.
Oostenrijkse homoseksuele koppels kunnen vanaf 2019 trouwen
Het Oostenrijkse Grondwettelijke Hof heeft beslist dat het homoseksuelen begin 2019 moeten kunnen trouwen. Sinds 2010 kunnen Oostenrijkse homoseksuele koppels hun relatie al wettelijk laten registreren. Volgens het Grondwettelijke Hof is de huidige wetgeving discriminerend en moet ze aangepast worden.
Nieuwe website voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking
Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking (3 december) lanceert çavaria De Roze Pagina. De Vlaamse koepelorganisatie van holebi- en transgenderverenigingen verzamelt er alle informatie voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.
FIFA waarschuwt homoseksuele supporters voor geweld tijdens Wereldbeker voetbal in Rusland
Het anti-discriminatieorgaan van de FIFA, FARE, waarschuwt voetbalsupporters die de Wereldbeker voetbal in Rusland willen bijwonen dat ze slachtoffer van geweld kunnen worden als ze affectie voor iemand van hetzelfde geslacht tonen.
Wereldaidsdag: doorbreek het taboe rond hiv en stop discriminatie seropositieve personen
Op 1 december is het Wereldaidsdag. Deze dag staat in het teken van de strijd tegen hiv en solidariteit met mensen die met de ziekte moeten leven. Çavaria roept op om het taboe dat nog steeds rond hiv hangt te doorbreken en een einde te maken aan de discriminatie van wie seropositief is.
Australische Senaat keurt homohuwelijk goed
De Australische senaat heeft de wet die het homohuwelijk moet mogelijk maken goedgekeurd. De door de conservatieven gevraagde aanpassing voor ambtenaren en andere dienstverleners om koppels diensten te weigeren vanuit religieus oogpunt komt er niet. De wet moet nog het Lagerhuis passeren maar zou al volgende week van kracht kunnen worden. Met een grote meerderheid van 43 stemmen voor en twaalf tegen werd de wet aangenomen door de senaat.
Homokoppel moet geadopteerde zoon terug geven
Een homokoppel uit Schaarbeek moet na anderhalf jaar hun geadopteerde zoon terug geven aan de biologische moeder. De moeder stond haar baby na de geboorte af aan het homo-koppel maar komt nu op die beslissing terug.
Gewonden bij instorting dansvloer homo-dancing
Tweeëntwintig mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt toen de dansvloer van een homo-dancing in Tenerife onder hun voeten verdween
Aantal hiv-diagnoses met bijna tien procent gedaald
Het aantal nieuwe hiv-diagnoses daalde met 9,8% in vergelijking met 2015 en met 25% in vergelijking met 2012. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) registreerde 915 gediagnosticeerde hiv-infecties in 2016 wat overeenstemt met gemiddeld 2,5 nieuwe diagnoses per dag. Na de lichte stijging in 2015 van het aantal hiv-diagnoses bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt opnieuw een daling waargenomen in 2016.
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven
Het tijdperk van de homofobe president Mugabe in Zimbabwe lijkt ten einde te komen. Na zijn afzetting als partijleider van Zanu-PF is tegen de 93-jarige president ook de afzettingsprocedure in gang gezet. Als het parlement hem ook daadwerkelijk aan de kant schuift komt er een einde aan de 37-jarige regeerperiode van Robert Mugabe en verdwijnt één van de meest homofobe leiders op het Afrikaanse continent.
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
In Zwolle worden tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november de transgender personen herdacht die de voorgaande 12 maanden wereldwijd zijn vermoord. Dit jaar zijn er 325 moorden geregistreerd, dat brengt het totaal van de afgelopen 10 jaar op ruim 2600 doden.
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt beperkt en langzaam. In 2016 werden 820 nieuwe diagnoses vastgesteld, dat zijn maar enkele tientallen minder dan het aantal dat in 2015 werden geregistreerd.Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting Hiv Monitoring. “Deze cijfers zijn zorgwekkend en laten duidelijk zien dat we kansen laten liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland”,zo klinkt het in het begeleidende persbericht.
Australiërs kiezen massaal voor homohuwelijk
Een meerderheid van 61,6 procent van de Australiërs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.  Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Nieuw-Zeeland gaat het hiv-preventie medicijn PrEP ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren. Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor PrEP beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM,transgenders…) zal maar iets meer dan een Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee
Robbie Rodgers, de enige openlijk homoseksuele voetballer in de Amerikaanse competitie, heeft aangekondigd dat hij stopt met voetballen. De nu 30-jarige verdediger van LA Galaxy kondigde al eerder aan dat hij op rust ging maar kwam op dat besluit terug nadat hij uit de kast kwam als homo.
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
De kortfilm Calamity van Maxime Feyers en Séverine De Streyker heeft in Leuven de kortfilmwedstrijd Holebikort gewonnen. Dit jaar deden 160 kortfilms uit 30 landen mee aan de wedstrijd van het Holebifilmfestival.
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
In Leuven wordt vrijdag het startschot gegeven voor de zeventiende editie van het Holebifilmfestival. Tot 3 december kun je in dertien steden gaan kijken naar tal van LGBT-getinte films.
George Michael domineert Homo Top 100
George Michael is in 2017 heer en meester in de Homo Top 100, de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select