Abba opnieuw bovenaan in de Homo Top 100
Abba domineert dit jaar de Homo Top 100 met Dancing Queen. De Zweedse formatie prijkten vorig jaar nog hiermee op de derde plaats maar stoot mede dankzij het verfilmde vervolg op de musical Mama Mia door naar de top van de vijftiende Homo Top 100. Bronski Beat en Lady Gaga vervolledigen de top 3 met Smalltown Boy en Born This Way. De hoogste nieuwkomer is hottie Dua Lipa met New Rules, op nummer 5. De volledige top 100 zal te beluisteren zijn tijdens het jaarlijkse feestje in de Antwerpse Cargo Club op zaterdag 10 november.
Zweedse kortfilm slaat dubbelslag tijdens Holebikort
De Zweedse filmmaakster Paula Gustafsson slaat een dubbeslag en wint niet alleen de prijs voor de beste lesbische kortfilm, maar ook de felbegeerde hoofdprijs Holebikort 2018. Haar korte documentaire volgt een hoogbejaard, lesbisch koppel dat het einde voelt naderen en waarvoor samenzijn het enige is wat nog telt.
Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne
De Tanzaniaanse ambassadeur moet in Brussel uitleg komen geven over de aangekondigde jacht op homoseksuelen prostituees en internetcriminelen in de stad Dar es Salaam door de regionale commissaris daar. De Europese Unie roept de ambassadeur van Tanzania hierover op het matje.
Video: Holebifoon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi
De opvang- en infolijn van çavaria - De Holebifoon - verandert van naam en heet vanaf nu Lumi. De naamsverandering komt er omdat de oude naam de lading niet meer dekte. Het doelpubliek is veel ruimer dan enkel holebi’s en naast een telefoonlijn biedt Lumi ook chat, mail en een uitgebreide website aan.
Al 50.000 Belgische bezoekers voor Girl
Girl, het ondertussen met prijzen overladen debuut van Lukas Dhont, klopt zijn eerste week in de Belgische bioscopen af op 50.000 bezoekers. Daarmee bekleedt de film nationaal stevig de derde plaats in de box office. In Brussel staat hij zelfs op kop. Na Frankrijk heeft Girl dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren.
Netflix trekt stekker uit Orange Is The New Black
Slecht nieuws voor de fans van Orange Is the New Black (OITNB). Na zeven jaar komt er een einde aan de gevangenisserie op Netflix. OITNB was samen met de series House of Cards een van de eerste series die het streamingsplatform zelf produceerde.
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies
De 18de editie van het Holebifilmfestival vindt dit jaar plaats van 6 tot 30 november. Gedurende drie weken staan in totaal 25 langspeelfilms, 26 kortfilms, 3 documentaires, 2 podiumvoorstellingen en 2 evenementen gepland. Dankzij nieuwe steun van de Vlaamse Overheid kent het festival een doorstart in alle Vlaamse provincies met voorstellingen op 21 locaties in heel Vlaanderen. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving.
Eerste uitzendkantoor voor transgenders opent de deuren in Nederland
Nederland heeft sinds deze week een uitzendkantoor voor transgenders en dat is een primeur. Als gevolg van de medische behandelingen die ze moeten ondergaan ondervinden transgenders vaak uitsluiting op de arbeidsmarkt en dat wil Genderflex oplossen. Hiermee kunnen de financiële risico’s worden beperkt die werkgevers hebben door deze uitval.
Girl valt ook in Gent in de prijzen
Lukas Dhont, die dit jaar debuteerde met het bejubelde 'Girl', wint de Knack Focus Jo Röpcke Award 2018 op het 45e Film Fest Gent. 'Girl' viel eerder onder meer in de prijzen op het Festival van Cannes en is de Belgische inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.
Eerste LGBT-vluchthuis opent de deuren in Brussel
In Brussel is het eerste vluchthuis voor holebi’s en transgenders geopend van ons land. In het huis kunnen holebi's en transgenders tussen de 18 en 25 jaar terecht die thuis niet langer welkom zijn.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijk ongeldig
In Roemenië is er te weinig volk komen opdagen voor het referendum over het verbod op het homohuwelijk. Omdat het percentage bleef steken op 20,4 procent in plaats van de verplichte 30 procent is het referendum ongeldig verklaard. Het referendum moest in de grondwet verankeren dat het huwelijk alleen mogelijk is tussen een man en een vrouw.
Tv-monument Walter Capiau overleden
Tv-icoon Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. De voormalige radio- en televisiepresentator was het gezicht van heel wat legendarische televisieprogramma’s zoals ‘Hoger Lager’, “Walters verjaardagsshow” en “Het Rad van Fortuin”.Na beschuldigingen van kindermisbruik verdween hij van het scherm. In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was.
Homoseksuele man steekt buurman neer na homofobe verwijten
Een Amerikaanse homoseksuele man die in 2015 twee mannen meermaals neerstak nadat één van hen hem voor homo en neger uitmaakte is woensdagvoormiddag voor de Tongerse strafrechter moeten verschijnen. Volgens de procureur is er sprake van uitlokking door de buurman en daarom vroeg hij een schuldigverklaring met opschorting van een straf.
Video: John Barrowman steunt pas uit de kast gekomen homo in Gent
Acteur John Barrowman heeft tijdens de fantasy-conventie FACTS in Gent een pas uit de kast gekomen jongen een warm hart onder de riem gestoken. Thibaut, die zes maanden geleden uit de kast is gekomen en zijn ouders vertelde dat hij homo was, vertelde in tranen hoe zwaar hij het had na zijn coming-out. De Arrow- en Doctor Who-acteur riep de jongen op het podium en zei dat hij trots moet zijn als homo.
Comédienne Wanda Sykes komt volgend jaar naar Antwerpen
Wanda Sykes, vaste gast bij The Ellen Degeneres Show, (Emmy)-awardwinnende stand-up comedian en felle verdediger van holebi- en zwarte rechten komt eindelijk naar België! Op zaterdag 12 januari doet ze Zuiderpershuis Antwerpen aan met haar nieuwste livemateriaal.
Nieuwe campagne verwelkomt alle genders in Brussel
Deze week is in Brussel de sensisbiliseringscampagne All Genders Welcome gelanceerd. De campagne is een initiatief van het Rainbow House, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en twintig Brusselse partners.
Neef van Britse koningin trouwt met andere man
Afgelopen weekend is de neef van de Britse koningin, Lord Ivar Mountbatton getrouwd met zijn vriend James Coyle. Het huwelijk is het eerste homo-huwelijk binnen de Britse koninklijke familie. De 55-jarige Lord Ivar Mountbatten (55 jaar) werd weggegeven door zijn vrouw van wie hij gescheiden is met wie hij drie kinderen heeft.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).