Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?


Trotse ouders van LGBT-kinderen starten nieuwe groep in Antwerpen
In Antwerpen start binnenkort een nieuwe praat-en luistergroep voor ouders van holebi en transgender kinderen van start. Het initiatief 'Trotse ouders van holebi's' komt van drie koppels met holebi-kinderen en kan rekenen op de steun van Cavaria.Op 24 september wordt een eerste ontmoetingsdag georganiseerd in Berchem.  
Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de aanwezigheid van een minderjarige in een Brusselse homoseksclub. De zeventienjarige jongen werd er dinsdag alleen naakt aangetroffen in één van de kamers. Hij was beroofd van zijn gsm en portefeuille.
Zoektocht naar nieuwe Mister Gay Belgium gestart
Naar jaarlijkse gewoonte gaf de Mr Gay Belgium-organisatie het startschot van de ‘Zoektocht start vandaag’-campagne op de Antwerp Pride en opende ze opnieuw de inschrijvingen. Want vanaf eind januari 2018 zullen er weer 12 finalisten strijden voor de titel van Mister Gay Belgium.
Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Met een optreden van Army of Lovers op de Grote Markt in Antwerpen, kwam er een spetterend einde aan Antwerp Pride 2017. Antwerp Pride vierde dit jaar zijn tiende verjaardag en kan terugblikken op een bijzonder succesvolle editie.
Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Zoals ieder jaar is ook Sensoa aanwezig op de Antwerp Pride. Dit jaar bestaat de delegatie van Sensoa mee uit mensen met hiv en sympathisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met op de wagen het ‘gezicht’ van de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om ‘uit de kast’ te komen met hun positieve hiv-status. Veel homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een geheim.
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Ter gelegenheid van de tiende editie van Antwerp Pride zijn er enkele regenboogvlaggen opgehangen aan het Antwerpse Centraal Station. Dat meldt de NMBS via Twitter.
Stan Van Samang sluit Antwerp Pride af
Ook Stan Van Samang zal te zien zijn tijdens het afsluitende festival in Antwerpen. Dat werd woensdagavond laat bekend gemaakt door de organisatie. Daarmee is de affiche voor het closing festival helemaal volledig.
Koninklijke onderscheiding voor uitgever van Zij aan Zij
De uitgeefster van het Nederlandse lesbische blad Zij aan Zij heeft afgelopen vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar buitengewone verdiensten. Tijdens het evenement ter ere van het 25-jarige bestaan van Zij aan Zij de onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau van de Amsterdamse wethouder van diversiteit, Simone Kukenheim,
Gaylive vanaf nu ook op Patreon
Vanaf vandaag heeft Gaylive.Be ook een eigen Patreon-pagina waar er tegen betaling extra berichten en video's te vinden zijn.
Zanger Aaron Carter out zich als biseksueel
Zanger Aaron Carter heeft zich afgelopen weekend via Twitter ge-out als biseksueel. Hij deed dat met een quote van Boy George.
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.  
L-Day op 21 oktober in Antwerpen
Op zaterdag 21 oktober vindt de L-day plaats in Antwerpen. Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen die van vrouwen houden wordt er ook voor het eerst een L-day Award uitgereikt.
Nieuwe single van Yasmine acht jaar na haar overlijden
Acht jaar na haar overlijden komt er een "nieuwe" single uit van de Vlaamse zangeres Yasmine. De zangeres zou het nummer een jaar voor haar dood als demo hebben opgenomen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Yasmine zou het nummer een jaar voor haar dood hebben opgenomen
Topsportclubs lopen mee in Antwerpse Pride
De Antwerpse voetbalclubs Royal Antwerp FC, KFCO Beerschot-Wilrijk en City Pirates, basketbalclubs Port of Antwerp Giants, zwemclub Brabo en volleyclub Topvolley Callant Antwerpen zullen samen met de Brusselse rugbyclub Straffe Ketten zullen op met een delegatie meelopen in de tiende editie van de Antwerp Pride. Die gaat door op 12 augustus.
Oud-Generaals veroordelen transgender verbod van Trump
Een groep van 56 gezaghebbende oud-generaals uit het Amerikaanse leger hebben het verbod op transgenders in het leger veroordeeld. Als het verbod er toch zou komen zou dat nog erger zijn dan het ‘Don’t Ask, Don’t Tell” verbod waardoor homoseksuele soldaten tot 2010 niet voor hun seksuele geaardheid mochten uitkomen. De Amerikaanse president liet vorige week via Twitter weten dat transgenders niet meer bij de strijdkrachten welkom waren.
Belgische PrEP-studie succesvol
De studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarin tweehonderd homo’s PrEP (Pre-exposure prophylaxis) uit hebben getest is een groot succes geweest. Geen van de deelnemende mannen die preventief het medicijn Truvada innamen is besmet geraakt met hiv. De resultaten van de studie werden vorige week in Parijs voorgesteld.
Veertig Nigerianen opgepakt voor homoseksuele handelingen
In Nigeria werden afgelopen weekend meer dan 40 mannen gearresteerd voor homoseksuele handelingen. De mannen werden opgepakt op een feest waar ze ook informatie kregen over hiv en aids en zich konden laten testen. De mannen riskeren celstraffen tot veertien jaar.
Dit is het eerste homoseksuele personage in Star Trek
Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly heeft een foto gepubliceerd waarop het allereerste homoseksuele personage uit de geschiedenis van Star Trek te zien is. Luitenant Stamets, gespeeld door Anthony Rapp, maakt in september zijn debuut in de nieuwe serie Star Trek: Discovery.
Video: Talkshowhosts vernietigend voor transgenderverbod in Amerikaanse leger
De meeste Amerikaanse late-night talkshow-hosts hebben ronduit negatief gereageerd op een reeks van tweets die de president Donald Trump woensdag de wereld instuurde waarin hij liet weten dat transseksuelen niet langer meer welkom waren bij het Amerikaanse leger.
Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken
De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan hun reizigers bij de invoering van de nieuwe dienstregeling genderneutraal aanspreken met ‘Beste reizigers’. De Spoorwegen laten dus de aanspreektitel “Dames en heren” achterwege.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select