Elektronica deals


Homomannen mogen bloed geven als ze een jaar geen seks hebben
Mannen die gedurende minstens een jaar geen seksuele betrekkingen hebben gehad met een andere man mogen binnenkort bloed geven. De Federale ministerraad heeft daarvoor het licht op groen gezet. De onthoudingstermijn van een jaar geldt ook voor homomannen die monogaam leven en getrouwd zijn. Tot nu toe mochten mannen die in hun leven ooit eens een avontuurtje met een andere man beleefden nooit bloed doneren. Voor MSM (mannen die seks hebben met andere mannen) wordt die uitsluitingsperiode nu herleidt naar een jaar zoals andere risicogroepen waaronder drugsgebruikers, sekswerkers en toeristen die naar bepaalde landen op reis zijn geweest.
Kamer keurt unaniem Tsjetsjeense LGBT-resolutie goed
De Kamer heeft donderdag unaniem de resolutie goedgekeurd die het geweld en opsluiting van Tsjetsjeense LGBT's veroordeeld. De resolutie was ingediend door Philippe Blanchart,Stťphane CrusniŤre, Daniel Senesael en GwenaŽlle Grovonius (PS),Dirk Van der Maelen (sp.a), , Wouter De Vriendt (Groen), Jean-Jacques Flahaux (MR), Benoit Hellings (Ecolo), Olivier Maingain (DťFl) en Marco Van Hees (PVDA).
Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's
De Tsjetsjeense klopjacht op homoseksuelen heeft reeds 50 doden geŽist. Meer dan 160 homomannen zitten momenteel opgesloten in zes gevangenissen. Dat blijkt uit een ontmoeting die Piet de Bruyn (N-VA) gehad heeft met de journalist van de Russische krant Novaya Gazeta die het nieuws naar buiten bracht en een vertegenwoordiger van de Russische LGBT-koepel.
Belgische transgenderverenigingen hebben bedenkingen bij hervorming transwet
«avaria en de Belgische transgenderverenigingen hebben belangrijke bedenkingen bij de hervorming van de transwet. Zelfbeschikking en respect voor de mensenrechten zijn weliswaar het uitgangspunt in het voorstel, maar helaas niet volledig waargemaakt. Als het huidige wetsontwerp nog verbeterd wordt, is BelgiŽ koploper in Europa.
Canadese polsstokspringer Shawn Barber komt uit de kast
Wereldkampioen polsstokspringen Shawn Barber heeft via zijn Facebookpagina bekend gemaakt dat hij "homo en trots" is. In het bericht dankt hij ook zijn ouders voor de steun die ze hem de afgelopen tijd hebben gegeven en bedankt hij zijn vrienden.
Tsjetsjeense president wil LGBT-gemeenschap tegen start Ramadam uitroeien
De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov heeft tijdens een optreden in de media verklaard dat hij tegen het begin van de Ramadam de holebi en transgendergemeenschap in zijn land uitgeroeid wil hebben.
Vijfhonderd deelnemers aan Brusselse solidariteitsactie met Tsjetsjeense opgesloten homo's
Tussen de 400 en 500 mensen hebben donderdagavond aan de Brusselse Beurs hun solidariteit getoond met de opgepakte en opgesloten homo's in TsjetsjeniŽ. De manifestatie was een organisatie van RainbowHouse Brussels, Áavaria en Arc-en-Ciel Wallonie, die samen de Belgian Pride vormen. Ook vertegenwoordigers van ILGA Europe waren aanwezig in Brussel.
Hilde Crevits in jury Mister Gay Belgium
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) zal op 27 mei mee beslissen wie de nieuwe Mister Gay Belgium wordt. De minister zal samen met ondermeer Sven De Ridder, Josje Huisman, Stefaan Degand en Jean-Marie Pfaff zetelen in de jury.
Riverdale-actrice komt als biseksueel uit de kast
Stranger Things en Riverdale-actrice Shannon Purser heeft op Twitter bekend gemaakt dat ze bi is. De 19-jarige actrice deed vorige week al een uitspraak dat ze het moeilijk had om haar seksualiteit te verzoenen met haar geloof. In een emotionele boodschap heeft ze nu haar hart helemaal gelucht.
Belgian Pride organiseert solidariteitsactie tegen mishandeling Tsjetsjeense homoseksuelen
Donderdag wordt er aan de Brusselse beurs een solidariteitsactie tegen de misdaden tegen homoseksuelen in TsjetsjeniŽ gevoerd. Op dit moment worden LGBT-personen opgesloten in een illegale Tsjetsjeense gevangenis, waar ze gefolterd en onmenselijk behandeld worden. Internationale media spreken al over drie doden. RainbowHouse Brussels, «avaria en Arc-en-Ciel Wallonie, verenigd in The Belgian Pride, veroordelen de wrede schendingen van de mensenrechten tegen LGBT-personen - in het bijzonder homo's - in TsjetsjeniŽ.
Rusland doet niet mee aan Eurovisie Songfestival
Rusland doet dit jaar niet mee aan het Eurovisie Songfestival omdat hun kandidate, Julia Samoylova, van OekraÔne geen toelating krijgt om het land binnen te komen. Organisator EBU heeft aan Rusland twee alternatieven aangeboden maar daar gingen de Russen niet op in.
Ricky Martin gaat partner van Gianni Versace spelen in American Crime Story
Ricky Martin gaat de partner van de vermoorde modeontwerper Gianni Versace spelen in het nieuwe seizoen van American Crime Story. Het is voor het eerst dat hij een homoseksueel personage zal spelen sinds hij in 2010 als homo uit de kast kwam.
Finalisten Mister Gay Belgium krijgen rondleiding in het Parlement
Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck en de MGB-finalisten hebben donderdag een officiŽle rondleiding in het federale parlement gekregen door senator†Pol Van Den Driessche.
Groen roept BelgiŽ en Europa op tot veroordeling homovervolging TsjetsjeniŽ
Volgens een rapport van Human Rights Watch loopt in TsjetsjeniŽ een brutale campagne tegen homoseksuele mannen. De autoriteiten sporen homoís actief op, en martelen de gevangenen. ďDit is heel ernstig. Discriminatie of vervolging op grond van seksuele geaardheid is nooit of te nimmer aanvaardbaar. We verwachten een forse houding van de Europese Unie en van de Belgische staat ten aanzien van TsjetsjeniŽ. Diplomatiek als het kan, met sancties als het moetĒ, stellen Bart Staes (Europarlementslid Groen) en Wouter De Vriendt (Kamerlid Groen).
Sp.a eist sterk statement tegen homogeweld in TsjetsjeniŽ
In een persbericht eist de sp.a dat de regering met een sterk statement komt tegen het homogeweld in TsjetsjeniŽ.
Netflix geeft eerste beelden van seizoen 5 van Orange Is The New Black vrij
Naar jaarlijkse gewoonte heeft Netflix de trailer voor het nieuwe seizoen van 'Orange Is The New Black' op het net gegooid. De trailer gaat verder op,de dramatische gebeurtenissen van het vorige seizoen.
Republikeinen proberen homohuwelijk in North Carolina terug te draaien
Drie republikeinen in de Amerikaanse staat North Carolina hebben een wetsvoorstel ingediend dat het homohuwelijk opnieuw in de staat moet verbieden. Volgens de indieners ging het Hooggerechtshof zijn boekje in 2015 te buiten met de landelijke erkenning van het homohuwelijk. Specialisten geven het wetsvoorstel echter weinig kans van slagen.
Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's
Amnesty International is een petitie begonnen om de Russische autoriteiten te overhalen om een onderzoek te starten naar de meldingen dat homoseksuelen in TsjetsjeniŽ massaal worden opgepakt en gemarteld.
Casa Rosa is solidair met Tsjetsjeense homoseksuelen
Een twintigtal mensen hebben dinsdagavond naar aanleiding van de schokkende berichten uit TsjetsjeniŽ hun verbondenheid getoond met de Tsjetsjeense opgepakte homoís. Met hun solidariteitsactie riepen ze op om internationale acties te ondernemen. De actie was een initiatief van Casa Rosa.
Piet De Bruyn en An Capoen (N-VA) reageren vol afschuw op het Tsjetsjeense concentratiekamp voor homoseksuelen
In een persbericht reageren N-VA-volksvertegenwoordigers Piet De Bruyn en An Capoen drukken vol afschuw over het bericht dat honderden homoís de afgelopen week in de republiek TsjetsjeniŽ zijn opgepakt en in een concentratiekamp voor werden opgesloten.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Elektronica deals