Aantal hiv-diagnoses met bijna tien procent gedaald
Het aantal nieuwe hiv-diagnoses daalde met 9,8% in vergelijking met 2015 en met 25% in vergelijking met 2012. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) registreerde 915 gediagnosticeerde hiv-infecties in 2016 wat overeenstemt met gemiddeld 2,5 nieuwe diagnoses per dag. Na de lichte stijging in 2015 van het aantal hiv-diagnoses bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt opnieuw een daling waargenomen in 2016.
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven
Het tijdperk van de homofobe president Mugabe in Zimbabwe lijkt ten einde te komen. Na zijn afzetting als partijleider van Zanu-PF is tegen de 93-jarige president ook de afzettingsprocedure in gang gezet. Als het parlement hem ook daadwerkelijk aan de kant schuift komt er een einde aan de 37-jarige regeerperiode van Robert Mugabe en verdwijnt één van de meest homofobe leiders op het Afrikaanse continent.
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
In Zwolle worden tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november de transgender personen herdacht die de voorgaande 12 maanden wereldwijd zijn vermoord. Dit jaar zijn er 325 moorden geregistreerd, dat brengt het totaal van de afgelopen 10 jaar op ruim 2600 doden.
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt beperkt en langzaam. In 2016 werden 820 nieuwe diagnoses vastgesteld, dat zijn maar enkele tientallen minder dan het aantal dat in 2015 werden geregistreerd.Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting Hiv Monitoring. “Deze cijfers zijn zorgwekkend en laten duidelijk zien dat we kansen laten liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland”,zo klinkt het in het begeleidende persbericht.
Australiërs kiezen massaal voor homohuwelijk
Een meerderheid van 61,6 procent van de Australiërs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.  Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Nieuw-Zeeland gaat het hiv-preventie medicijn PrEP ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren. Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor PrEP beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM,transgenders…) zal maar iets meer dan een Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee
Robbie Rodgers, de enige openlijk homoseksuele voetballer in de Amerikaanse competitie, heeft aangekondigd dat hij stopt met voetballen. De nu 30-jarige verdediger van LA Galaxy kondigde al eerder aan dat hij op rust ging maar kwam op dat besluit terug nadat hij uit de kast kwam als homo.
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
De kortfilm Calamity van Maxime Feyers en Séverine De Streyker heeft in Leuven de kortfilmwedstrijd Holebikort gewonnen. Dit jaar deden 160 kortfilms uit 30 landen mee aan de wedstrijd van het Holebifilmfestival.
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
In Leuven wordt vrijdag het startschot gegeven voor de zeventiende editie van het Holebifilmfestival. Tot 3 december kun je in dertien steden gaan kijken naar tal van LGBT-getinte films.
George Michael domineert Homo Top 100
George Michael is in 2017 heer en meester in de Homo Top 100, de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden.
Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Belangenverdediger van holebi’s en transgenders çavaria eist dat niet-levensnoodzakelijke operaties op intersekse kinderen uitgesteld worden tot het kind kan meebeslissen. Bescherming van intersekse personen moet worden opgenomen in de Belgische antidiscriminatiewetgeving. Dat zijn mensen van wie de geslachtskenmerken niet conform de traditionele invulling van het biologische mannelijke of vrouwelijke geslacht zijn.
Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven is tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren. Aanleiding hiervoor is de zeventiende editie van het Holebifilmfestival.
Meerderheid Australiërs voorstander openstelling homo-huwelijk
In Australië is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de Australiërs voorstander zijn van de openstelling.
Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie
Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Regenboogprovincie. Dat wil zeggen dat de provincie waar mogelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBTI's) stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. COC Limburg reageert verheugd op de erkenning.
Netflix ontslaat Kevin Spacey
Netflix heeft alle banden verbroken met acteur Kevin Spacy en hem ontslagen uit de serie House of Cards. Ook de film Gore waarin Spacy te zien is wordt geschrapt.
Gevangenistaf gevraagd voor negentienjarige die Mister Gay Belgium-finalist kopstoten gaf
De negentienjarige allochtone jongen die vorig jaar Mister Gay Belgium-finalist Cedric Suetens twee kopstoten gaf riskeert een gevangenisstraf van zes maanden. Volgens het slachtoffer werd hij vorig jaar door drie allochtone jongens lastig gevallen omdat hij homo is.
Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey
Star Trek-Discovery acteur Anthony Rapp heeft tijdens een interview aan Buzzfeed heeft Kevin Spacey beschuldigd van overschrijdend seksueel gedrag toen hij veertien jaar was. In een tweet zegt Kevin Spacey zich niets meer van de feiten te herinneren en biedt hij zijn verontschuldigingen aan Rapp aan als de feiten inderdaad zijn gebeurd. In hetzelfde bericht doet hij ook zijn coming-out als homo. Vooral dat laatste schiet bij vele collega’s en LGBT’s in het verkeerde keelgat.
Rechter verbiedt Trump om transgenderban bij defensie in te voeren
Een rechtbank heeft president Trump verboden om transgender militairen te bannen bij de Amerikaanse strijdkrachten. Trump kondigde het verbod in juli aan in een reeks tweets.
George Michael postuum bovenaan Britse hitlijst
Tien maanden na zijn overlijden staat George Michael opnieuw bovenaan de Britse album-charts. De deze week heruitgegeven tweede solo-plaat van George Michael ‘Listen without prejudice/MTV Unplugged’ verkocht 30.000 keer meer exemplaren dan de debuut-cd van One Direction-lid Niall Horan. Het is de negende keer dat de Wham!-zanger de Britse album-charts aanvoert.
Politie binnen gevallen in dancings in Wit-Rusland
De politie is het afgelopen weekend binnengevallen in twee clubs die populair zijn bij holebi’s in Wit-Rusland. Verschillende klanten die er aanwezig waren zijn gearresteerd. Na Azerbeidzjan worden ook holebi’s Wit-Rusland opgejaagd en gearresteerd.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select
Select