Ziekteverzekeraar betaalt 17 miljoen schadevergoeding na lekken hiv-status van klanten
De Amerikaanse verzekeraar Aetna gaat maar liefst 17 miljoen dollar uitbetalen aan 13.400 klanten wiens hiv-status vorig jaar per ongeluk bekend gemaakt werd. De status van de mensen die hiv-medicatie of PrEp namen was zichtbaar doorheen de enveloppen waarin brieven zaten met nieuwe instructies om hun medicatie terug betaald te krijgen.
Video: Bekendste showqueens worden United Queens
Vier van Vlaanderens bekendste travestieshowgroepen gaan onder de noemer United Queens een unieke show brengen in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Op zaterdag 13 oktober brengt the Shining Diva’s, Les Femmes Uniques, Les Filles de Malines en Les Folles de Gand een avondvullend spektakel vol met glitter, pluimen, dansers en nooit eerder geziene combinaties.
"Verblijfsrecht in Europese landen moet ook toegekend worden als homo-huwelijk niet erkend wordt" (+)
Europese Landen die het homo-huwelijk niet erkennen moeten alle rechten van getrouwde heterokoppels geven aan de echtgenoot van hun staatsburgers die toch in het buitenland met een partner van hetzelfde geslacht getrouwd zijn . Dat is het standpunt van de Belgische advocaat-generaal Melchior Wathelet van het Europese Hof van Justitie in een zaak die een Roemeense burger tegen de Roemeense staat heeft aangespannen omdat zijn echtgenoot geen permanent verblijfsrecht krijgt omdat het land het homo-huwelijk niet erkend. Als de rechters de redenering van Wathelet volgen kan dit verregaande gevolgen hebben voor Europese landen die geen huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht erkennen.
Cavaria maakt genomineerden voor Awards bekend
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties,heeft de nominaties bekend gemaakt voor zijn Awards. De genomineerden zijn Ketnet, De Morgen en Novaya Gazeta voor de Çavaria Media Award, en Don Bosco Haacht, Stad Gent en Piet De Bruyn voor de Çavaria Campaign Award. De Çavaria Awards worden op 27 januari uitgereikt op het benefietevent SPARKLE in Kunstencentrum Vooruit in Gent.
Transgenderbeweging wil M/V of X op je identiteitskaart
De nieuwe transgenderwet maakt het makkelijker om je M/V op je identiteitskaart aan te passen, maar blijft uitgaan van een binaire visie op genderidentiteit. Çavaria, de belangenverdediger van holebi's en transgenders, trekt naar het Grondwettelijk Hof om de transgenderwet te optimaliseren en een einde te maken aan de discriminatie van non-binaire personen.
Video:Gezondheid van Marieke Vervoort gaat snel achteruit
Het gaat niet goed met voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (38). De laatste paar weken is haar gezondheid snel achteruit gegaan. Sinds eind december worden de ziekenhuisbezoeken ook steeds frequenter en heeft ze te maken gehad met enkele problemen met haar poortkatheter waarlangs haar medicatie in haar lichaam wordt gebracht. Daarom is Marieke Vervoort haar euthanasiepapieren in orde aan het brengen.
Video: Opnieuw een homo aangevallen in Amsterdam
In Amsterdam zijn op een goede week tijd twee homo’s in elkaar geslagen. Afgelopen zaterdag werd de 25-jarige Xeverio mishandeld en beroofd toen hij uit de metro kwam. Op nieuwjaarsdag werd ook al een 22-jarige man mishandeld door vier mannen.
Lichaam Miss Trans America dood teruggevonden
Vrijdagavond is het lichaam van de 42-jarige Miss Trans America gevonden in haar huis in Massachusetts. Christa Leigh Steele-Knudslien werd neergestoken. Haar man Mark Steele-Knudslien werd door de politie gearresteerd nadat hij bekende dat hij zijn vrouw vermoord had.
Nieuwe transgenderwet van kracht
Vanaf woensdag (3 januari) is het voor transgenders veel gemakkelijker geworden om hun genderaanduiding te laten aanpassen op hun identiteitspapieren. In Deurne stond Marleen Hofkens als eerste aan het districtshuis van Deurne om haar zender officieel te laten veranderen.
Meer dan 1000 koppels deden mee aan relatieonderzoek
Het grote relatieonderzoek ‘Elke relatie telt’ van de Universiteit Gent heeft al meer dan 1000 koppels bereikt sinds de lancering eind november. Ook in 2018 gaat het onderzoek verder en kan iedereen die de enquête nog niet heeft ingevuld nog mee doen.
Miss Travestie Antwerpen bestolen in Antwerpen.
Het nieuwe jaar is voor Miss Travestie Antwerpen Chatteloe Dimi met een valse noot begonnen. In de Nieuwjaarsnacht werd haar auto helemaal leeggeroofd.
President Trump ontslaat alle leden van de presidentiële hiv/aids adviesraad
Het Witte Huis heeft zonder verdere uitleg te geven alle nog resterende leden van de Presidentiële Adviesraad voor HIV/AIDS (PACHA) ontslaan. In juni stapten zes leden van die adviesraad op omdat ze het niet eens waren met de aanpak van hiv en aids door de Amerikaanse president. Afgelopen woensdag kregen de overige zestien leden van de adviesraad hun ontslag in de bus.
Nieuwe transgenderwet vanaf 3 januari van kracht
Vanaf 3 januari 2018 kan je bij de burgerlijke stand van je woonplaats terecht om de M of V op je geboorteakte aan te passen volgens een nieuwe procedure. Je hebt daarvoor geen verklaring van een dokter of psycholoog meer nodig. Een infobrochure maakt je wegwijs in de nieuwe procedure.
Primeur in Palm Springs: Volledige gemeenteraad bestaat uit LGBT's
De volledige gemeenteraad van het Californische Palm Springs bestaat helemaal uit politici die uit de LGBT-gemeenschap komen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het volledige bestuur van een Amerikaanse stad volledig bestaat uit openlijke homo’s, lesbiennes,biseksuelen en transgenders.
Voetbalmagazine onder vuur voor homofobe opmerkingen
Het Nederlandse voetbalmagazine Voetbal Inside (VI) ligt onder vuur nadat er verschillende homofobe opmerkingen zijn gemaakt. Twee sponsors hebben hun bezorgdheid over die uitspraken bij zender RTL waarop het wekelijkse voetbalprogramma.
Europarlementsleden willen dat Turkije verbod op LGBT-evenementen opheft
Europese parlementsleden hebben Turkije opgeroepen om het algemene verbod op alle LGBT-evenementen terug te draaien. Vorige week werden in Ankara alle evenementen voor holebi’s en transgenders verboden omdat ze voor onrust zouden zorgen. Het verbod kwam er nadat een Duits filmfestival met verschillende homo-films in Ankara verboden werd. De gouverneur verbood daarna ook alle tentoonstellingen, publieke optredens, culturele evenementen voor holebi’s en transgenders.
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis
Een Indonesische rechtbank heeft tien mannen die tijdens een raid in een homosauna en gayclub waren gearresteerd, veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot drie jaar.
Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
De man die een achtjarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde omdat hij dacht dat de jongen homo was, heeft van de jury een doodstraf gekregen.
Zwitserse scheidsrechter komt uit de kast
De vooraanstaande Zwitserse scheidsrechter Pascal Erlachner heeft bekend gemaakt dat hij homo is. Met zijn coming-out wil hij een dialoog op gang brengen over homoseksualiteit in het voetbal.
Homohuwelijk in Australië goedgekeurd
Het Australisch parlement heeft bijna unaniem het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels. Vorige week werd het wetsvoorstel al door de senaat goedgekeurd.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).