Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
De Roemeense Senaat heeft zich met grote meerderheid achter een burgerinitiatief geschaard om het homo-huwelijk in de toekomst te verbieden in het land. De organisatie Coalitie voor de Familie slaagde erin om drie miljoen handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen die het homo-huwelijk onmogelijk wil maken.
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Het Hooggerechtshof van India heeft de wet die homoseksuele betrekkingen verbiedt ongrondwettelijk verklaard. Het beruchte artikel 377 in de Indiase strafwet is volgens de rechters ongrondwettelijk omdat het indruist tegen het recht op privacy. India telt een bevolking van 1,3 miljard mensen waarvan naar schatting 78 miljoen holebi’s en transgenders.
Vijf jaar cel voor voormalige para die transvrouw met hamer bewerkte
Een 49-jarige voormalige para uit Hasselt is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar omdat hij de woning van een transvrouw met wie hij een relatie had binnendrong en haar verschillende keren met een hamer sloeg. Hij stond vorige maand ook terecht voor enkele diefstallen en een inbraak in het kantoorgebouw van de FOD Financiën in Tongeren.
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Politici uit de Maleisische staat van Pahang denken erover na om stokslagen voor homoseksuelen te legaliseren. Afgelopen maandag kregen twee vrouwen stokslagen in de conservatieve deelstaat Terengganu nadat ze vorige maand veroordeeld waren door een rechtbank omdat ze door de shariapolitie betrapt waren terwijl ze seks hadden in een auto.
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Een 32-jarige Amerikaan, die homoseksuelen omschreef als een schande, heeft de doodstraf gekregen voor de moord op een homekoppel in 2010. Peter Avsenew werd vorig jaar al schuldig bevonden voor de moord van Kevin Adams en Steven Powell in Wilton Manors in 2010 maar kreeg nu pas zijn straf te horen.
Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd
De jury van de kortfilmwedstrijd Holebikort gaan enkele drukke maanden tegemoet want ze moeten voor de start van het Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant maar liefst 165 kortfilms met een holebi-of transgenderthema uit 31 landen bekijken en beoordelen. Dat is meteen een record. Ook het aantal steden dat meedoet wordt uitgebreid met Roeselare,Geel en Hasselt als nieuwkomers. De volledige lijst van steden en gemeenten wordt binnenkort bekend gemaakt.
Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in
Vanaf volgende week is de driedelige documentaire Voor de mannen op Canvas te zien. Daarin praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks geworden met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.
Denemarken versoepelt bloeddonaties voor homoseksuele mannen
Denemarken gaat bloeddonaties door mannen die seks hebben met andere mannen versoepelen. Volgens de Kopenhagen Post heeft de Deense minister van Volksgezondheid een model gevonden waarbij er toch voldoende zekerheid is ingebouwd om de overdracht van het hiv-virus door bloedtransfusies tot een minimum te beperken. Zolang de mannen tijdens de vier maanden voor hun donatie geen seks hebben gehad met een andere man mogen ze bloed geven. De nieuwe maatregel zou ergens volgend jaar van kracht worden.
Transgenderfilm Girl is de Belgische inzending voor de Oscars
De film Girl van regisseur Lukas Dhont is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscars. Op het filmfestival van Cannes won de film al vier prijzen, waaronder die voor beste regiedebuut.
Jim Parsons is Big Bang Theory's Sheldon Cooper moe
Acteur Jim Parsons is klaar met zijn personage Sheldon Cooper in de komische serie The Big Bang Theory. Hij zal nog één seizoen in de huid kruipen van het personage dat hij al elf jaar lang speelt. Na het volgende, twaalfde seizoen, stopt de nog steeds populaire serie dan ook definitief.
Maleisische vice-premier zegt dat LGBT's zich niet in het openbaar mogen vertonen
De vice-premier van Maleisië heeft holebi’s en transgenders gewaarschuwd dat ze hun gevoelens niet in het openbaar mogen tonen. Als LGBT’s geaccepteerd willen worden door de maatschappij moeten ze hun identiteit verborgen houden, zo zei de 65-jarige Dr Wan Azizah Wan Ismai.
Unia wil dat homofobe reacties voor de rechter komen
Unia wil dat homofobe reacties op sociale media en openbare fora voor de correctionele rechtbank komen. In een opiniestuk van Els Keytsman en Patrick Charlier  dat op de website van Unia verscheen roept de organisatie op om enkele gaten gedicht worden in de wetgeving die haatmisdrijven bestraffen.
Mister Gay Belgium start met House+Love=Home campagne
Mister Gay Belgium Bart Hesters lanceert tijdens Antwerp Pride een zichtbaarheidscampagne om nogmaals aan te kaarten dat iedereen 100% zichzelf moet kunnen zijn, en dit niet enkel tijdens de pride periode.
Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
Met de traditionele openingsreceptie in het Diamantmuseum Diva en de even traditionele openingsparty van het Antwerpse Regenbooghuis is donderdag het startschot gegeven voor de elfde editie van Antwerp Pride. Het jaarlijkse festival van de holebi en transgenderdiversiteit in Antwerpen loopt dit jaar van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus met als thema ‘Identiteit’. Blikvangers voor deze elfde editie van Antwerp Pride zijn een debat met de Antwerpse lijsttrekkers, de eerste editie van de Pride Games, er is een nieuwe locatie voor het Closing Festival en Eurovision 2018 winnares Netta zal haar opwachting maken tijdens de Pride Night.
Ruby Rose gaat lesbische Batwoman spelen
Actrice Ruby Rose kruipt in het lederen kostuum van de lesbische superheldin Batwoman. De actrice zal voor het eerst te zien zijn als Batwoman tijdens de jaarlijkse cross-over tussen de verschillende superheldenseries van de Amerikaanse zender CW, The Flash, Arrow, Supergirl en Legends of Tommorrow. Als alles goed gaat zal na Batwoman na de cross-over een eigen serie krijgen. Het is de eerste keer dat een lesbisch personage van uitgeverij DC Comics een eigen serie krijgt en dat het hoofdpersonage ook gespeeld wordt door een lesbische actrice.
Extreem geval van gaybashing in Gent
In Gent is een homokoppel maandag aangevallen door hun bovenburen toen ze naar hun geparkeerde wagen liepen. De buren wachtte het koppel op toen ze hen aanvielen. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM. De politie is een onderzoek begonnen naar het extreme geval van gaybashing.
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Vanaf deze maand wordt het makkelijker om van voornaam te veranderen. Binnen de drie maanden is heel de procedure rond. Transgenders die hun voornaam in overeenstemming willen brengen met hun genderidentiteit betalen maximum 49 euro.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).