Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?


Dynasty-acteur Gordon Thomson komt uit de kast
De Canadese acteur Gordon Thomson, die in de jaren tachtig bekend werd door zijn rol van Adam Carrington in Dynasty, is tijdens een interview uit de kast gekomen.
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.
Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Transseksuelen maken steeds meer gebruik van de mogelijkheid om hun naam op hun documenten aan te passen. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de commissie Justitie. Vorig jaar vroegen 187 transgenders een naamswijziging aan. Het merendeel van de aanvragen gebeurde door Vlaamse transgenders.
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
In Turnhout zijn vrijdagavond een achttienjarige homo uit Vosselaar en zijn vriend belaagd en uitgescholden door een groep jongeren.De politie in Turnhout onderzoekt het geval van homohaat dat aan de bushalte aan de Warande plaats vond.
Lady Gaga stelt Europese tournee uit
Lady Gaga heeft het Europese luik van Joanna World Tour uitgesteld nadat ze met chronische pijnen werd opgenomen in het ziekenhuis. Ook het concert in Antwerpen van 1 oktober is naar een latere datum verplaatst.
Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
De Franstalige vereniging van en voor holebi-ouders Homoparentalités VZW is één van de weinige Belgische organisaties die op 23 en 24 september aanwezig zullen zijn op de conferentie rond ouderschap voor homo’s en draagmoederschap in Brussel. Hoewel Homoparentalités VZW niet helemaal achter zulke evenementen staat, wenst de vereniging eraan deel te nemen om Belgische bezoekers bij te staan in de verwezenlijking van hun kinderwens.
Eddie Izzard wil de politiek in
Komiek Eddie Izzard denkt eraan om te stoppen met optreden en de politiek in te gaan. Als het hem lukt om verkozen te geraken wordt hij de eerste transgender in het Britse parlement. Komiek Eddie Izzard denkt eraan om te stoppen met optreden en de politiek in te gaan. Als het hem lukt om verkozen te geraken wordt hij de eerste transgender in het Britse parlement.
Noorwegen stuurt lesbische thriller naar de Oscars
Noorwegen stuurt de lesbische thriller Thelma naar de Oscars. De film van regisseur Joachim Trier dingt mee naar het beeldje voor de ‘Beste Buitenlandse Film’ en neemt het zo op tegen de Belgische inzending La Fidèle van Michaël R. Roskam.
Nieuwe postume single van George Michael uitgebracht. Beluister hem hier!
Negen maanden na zijn overlijden is er een nieuwe postume single van George Michael uitgebracht. Fans van het eerste uur zullen het nummer mogelijk wel herkennen want Fantasy was al eerder een b-kant tijdens de jaren 90 maar werd nu geremixt door Nile Rodgers van Chic.
Internationaal programma tijdens Transcreen
Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.
Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
De ouders van het meisje dat zaterdag op een fuif in elkaar werdd geslagen omdat ze haar homoseksuele vriend verdedigde, smeken getuigen om zich te melden. De moeder van Amber Terwingen (18) kan niet geloven dat niemand iets gezien heeft op de chirofuif.
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Unia behandelde vorig jaar 1.907 discriminatiedossiers. Dat is 23 procent meer dan in 2015. In 18 dossiers stapte de organisatie naar de rechtbank. In de meeste dossiers spelen raciale criteria (698), handicap (487) of geloof (390) een rol. Daarna volgen leeftijd (144) en seksuele oriëntatie (104). Dat blijkt uit het jaarverslag van 2016 dat de organisatie vrijgaf.
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een verbod voor alle beurzen die commercieel draagmoederschap promoten. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordigster Catherine Fonck (CdH) in de commissie Justitie. Eind deze maand wordt er opnieuw zo een beurs georganiseerd in Brussel die zich op homoseksuele mannen met een kinderwens richt.
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Het meisje nam het voor haar homoseksuele vriend Mathijs op toen die voor “vuile homo” werd uitgescholden door vijf jongens.
Politie arresteert daders van homofobe aanval in Amsterdam
De Amsterdamse politie heeft donderdag twee Amsterdammers van 23 en 27 jaar en één man van 25 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging moord of poging doodslag. De drie mannen zouden op zondagochtend 18 juni 2017 twee homo’s van 23 en 37 jaar hebben geschopt en geslagen. Een vierde verdachte wordt naar verwachting snel aangehouden.
Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs
Disneyland Parijs heeft zich verontschuldigd omdat een driejarige Frozen-fan het ‘prinses voor een dag’ pakket niet kon meemaken omdat hij een jongen is. De moeder van de jongen wilde het pakket als een vervroegd kerstcadeau boeken en stuurde een mailtje naar het pretpark. Groot was haar verbazing toen ze het antwoord kreeg dat het pakket enkel voor meisjes was.
Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen, lanceert Trans@school: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.
VIDEO:Nurse Jackie-acteur komt uit de kast als bottom
De Lebanese-Amerikaanse acteur Haaz Sleiman heeft wel een zeer openhartige bekentenis gedaan op Facebook. De acteur die in de ziekenhuisserie Nurse Jackie gestalte geeft aan Mohammed ‘Mo-Mo’ De La Cruz komt uit de kast als homo en als bottom.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).