De Kerstman is een homoseksuele neger in nieuw kinderboek
De kerstman is een homoseksuele neger die samen met zijn blanke man op de noordpool leeft. Dat is het onderwerp van een nieuw (engelstalig) kinderboek dat tegen kerstmis in de winkels moet liggen.
Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden
De Amerikaanse staat North Carolina heeft, een jaar na de invoering van de omstreden toiletwet, meer dan 3,76 miljard dollar aan inkomsten misgelopen. Dat heeft het persbureau AP berekend. Bij de invoering van de wet die het verbiedt om een openbaar toilet te gebruiken voor het andere geslacht dan vermeld op je geboorteakte beweerden de republikeinen en de toenmalige gouverneur Pat McCrory dat het de economie van de staat niet zou schaden.
Tot levenslang veroordeelde moordenaar tekent cassatieberoep aan
Abdullah Essah gaat in cassatieberoep tegen zijn veroordeling voor de moord op de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. Dat heeft zijn advocaat Gino Houbrechts bevestigd.Essah werd eerder deze maand tot levenslang veroordeeld voor de moord.
Inschrijvingen voor World Outgames vallen tegen
Twee maanden voor de start van de World Outgames in Miami Beach vallen de inschrijvingen voor het sportevenement tegen. Voor de dertig sporten die op het programma staan hebben zich maar 2.000 sporters ingeschreven. Dat is aanzienlijk minder dan de verwachtte 10.000 deelnemers en zelfs minder dan de 5.000 atleten die bij de vorige World Outgames in Antwerpen aanwezig waren. Dat blijkt uit cijfers die Outsports kon inkijken.
Antwerpenaar slachtoffer van gaybashing
Zaterdagnacht is een 35-jarige man in Antwerpen in elkaar geslagen door twee mannen. De in elkaar geslagen man is er zeker van dat zijn homoseksuele geaardheid de reden is waarom hij door de twee mannen mishandeld werd en deed zijn verhaal in Gazet van Antwerpen.
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam
Dit jaar zijn er enkele, volgens de organisatie, pijnlijke veranderingen in de Amsterdamse Canal Pride aangebracht. Dat blijkt althans uit de vergunningsaanvraag die de organisatie deze week heeft ingediend bij de gemeente. Met die veranderingen wil de organisatie de Canal Pride dit jaar een feest laten zijn voor bezoekers én bewoners. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus.
Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Duitsland gaat voor hun homoseksualiteit veroordeelde mannen compenseren. Het Duitse parlement heeft een wet goedgekeurd die de ongeveer 5.000 nog levende mannen die hiervoor in aanmerking komen een vergoeding toekent van 3.000 euro vermeerderd met 1.500 euro per jaar dat ze in de gevangenis zaten.
Maasmechelaar veroordeeld tot 8 jaar voor dubbele moordpoging
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 69-jarige Italiaanse man uit Maasmechelen die twee twintigers neerschoot veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. De Italiaan voelde zich door de jongen, die hij enkele jaren lang in huis had genomen opzij gezet en dacht dat de jongen er een homoseksuele relatie op na hield met een leeftijdsgenoot. De Maasmechelaar stond terecht voor dubbele moordpoging.
Primeur voor de Power Rangers: Eerste lesbische superheld in de bioscoop
Eén van de nieuwe Power Rangers in de gelijknamige nieuwe film is een lesbienne. Het is de eerste keer dat een superheldenfilm uitpakt met een openlijk homoseksueel hoofdpersonage.
Negen nieuwe organisaties sluiten zich aan bij çavaria
Vorige zaterdag hebben negen nieuwe verenigingen zich aangesloten bij Çavaria, de koepel van Vlaamse LGBT+-bewegingen. Naast vijf lokale initiatieven werden er ook vier landelijke organisaties toegelaten waaronder een bedrijfsvereniging voor LGBT’s  bij de Belgische spoorwegmaatschappijen en de LGBT-werking van de PVDA.
Video:Geen Beauty and the Beast-release in Maleisië na censuur
Disney gaat de nieuwe live-action versie van “Beauty and the Beast” niet vertonen in Maleisië nadat de censuurcommissie een ‘homoseksuele’ scene heeft verwijderd.
Los Angeles vervangt pride optocht door protestmars tegen Donald Trump
Dit jaar gaat er geen gay pride door in Los Angeles. In de plaats komt er een protestmars tegen het beleid van president Donald Trump en zijn kabinet. Het omkaderende Pride festival gaat naar alle waarschijnlijkheid wel door.
Negentig procent van de politiezones heeft een referentieambtenaar
Dit jaar zijn er 171 referentieambtenaren aangeduid binnen de 188 politiezones die ons land telt. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) geantwoord op een vraag van Nele Lijnen (Open VLD).Voor elke eerstelijnsdienst werd inmiddels een referentieambtenaar aangeduid. ‘Helaas kon de minister niet meedelen in welke politiezones er nog geen referentieambtenaar was aangeduid. Dat is nochtans belangrijk om een goed onthaal van slachtoffers van homo- en transfobie te verzekeren”, zegt Nele Lijnen.
Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing
Het Amerikaanse Departement van Justitie heeft dinsdag bekend gemaakt dat ze meer dan 8 miljoen dollar gaan geven aan de slachtoffers van de schietpartij in de Pulse nachtclub in Orlando vorig jaar. Daarbij vielen 49 doden en 53 gewonden. Het geld komt van een Fonds voor Antiterrorisme en Noodbijstand.
Levenslange gevangenisstraf voor slaapkamermoord
Het Tongerse Hof van Assisen heeft de 23-jarige Abdullah Essah tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De jury zag geen verzachtende redenen en ging in op de door het parket gevorderde strafeis.
Italiaanse rechtbank erkent buitenlandse adopties door homoseksuele koppels
Een rechtbank in Italië heeft voor het eerst de adoptie van buitenlandse kinderen door twee homoseksuele koppels erkend. Hierdoor kunnen de kinderen nu ook de Italiaanse nationaliteit krijgen van hun adoptieouders. LGBT-organisaties reageerden verheugd op de uitspraak.
George Michael stierf een natuurlijke dood
De dood van George Michael is niet te wijten aan drugsmisbruik. Volgens de lijkschouwer is de zanger een natuurlijke dood gestorven. George Micheal bezweek op eerste kerstdag aan aan een verwijding van de hartspier en leververvetting. George Michael overleed plots op eerste kerstdag, hij was 53. Zijn plotse dood bracht de geruchtenmolen op gang.
Will Ferdy viert negentigste verjaardag
Charmezanger Will Ferdy wordt vandaag 90 jaar. Will Ferdy, bekend van liedjes als 'Het Schrijverke' en 'Christine', was de eerste Vlaamse artiest die de moed had om zich op televisie te outen als homo. In 2015 kreeg hij van Cavaria de Lifetime Achievement Award hiervoor.
Limburger die liefdesrivaal neerschoot krijgt 25 jaar cel
De 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. die ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden had. Marc V. schoot op 25 maart 2015 zijn liefdesrivaal neer toen die in de zetel lag te slapen.
Beklaagde slaapkamermoord doet verrassende coming-out in rechtszaal
In Tongeren is de assisenzaak begonnen tegen de moordenaar van de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De eerste dag kende al meteen een eerste verrassing. Voor het eerst heeft beklaagde Abdullah E. verklaard dat hij ‘niet heteroseksueel’ is. Het is voor het eerst dat de man dit toegeeft. Blijkbaar was die onthulling ook voor de advocaat van E. een verrassing want hij vroeg meteen voor een schorsing om met zijn client te kunnen overleggen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Stapelkorting examenmateriaal


Stapelkorting examenmateriaal