Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn
De Britse komiek John Oliver heeft in zijn satirische programma een uitgebreid item over de standpunten van de Amerikaanse vice-president Mike Pence en LGBT- en vrouwenrechten aangekaart. Het beeld Oliver ophing was niet mals. Het is immers geen geheim dat Mike Pence een ultra-katholiek is die gelooft dat homoseksuele mannen van hun geaardheid genezen kunnen worden. Oliver sloot de aanval af op de vice-president met een boek over een homoseksueel konijn dat veel gelijkt op het lievelingshuisdier van Pence.
Is Harry Styles uit de kast gekomen?
Harry Styles is mogelijk in zijn nieuwe song als biseksueel uit de kast gekomen. De zanger heeft in het verleden termen als heteroseksueel geweerd om zijn seksualiteit te beschrijven. Nu wordt mogelijk duidelijk waarom hij die term nooit gebruikte.
Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen
De drie mannen die twee homoseksuele mannen zwaar hebben toegetakeld omdat ze homo zijn, zijn door de correctionele rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen tot veertig maanden. Dat schrijft de Nederlandse krant het Parool.
Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland
In heel Nederland zijn meer dan dertig posterdisplays met affiches van het kledingmerk Suitsupply waarop kussende mannen te zien zijn vernield, beklad of met tape afgeplakt. De campagne die wereldwijd, op Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten na, gebruikt wordt zorgt zowel offline als online voor heel wat ophef. Bij de lancering van de campagne verloor het kledingmerk duizenden volgers op hun sociale media kanalen.
Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival
Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.
MASH-acteur David Ogden Stiers overleden aan kanker
De Amerikaanse acteur David Ogden Stiers is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Stiers was vooral bekend uit de comedyserie MASH. In 2009 kwam de acteur die majoor Winchester in de serie over een veldhospitaal in de Koreaanse Oorlog speelde uit de kast als homo.
Waalse transgenders worden systematisch door de politie verhoord
In Wallonie worden transgenders die hun geslacht willen laten veranderen op hun identiteitskaart systematisch door de politie ondervraagd. Zowel de holebi-koepel Arc-en-Ciel Wallonie als de Vlaamse tegenhanger çavaria roepen minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op om actie te ondernemen om deze systematische ondervragingen te doen stoppen.
Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Het Europese Parlement heeft met een grote meerderheid een tekst goedgekeurd waarin ze de lidstaten oproepen om conversietherapieën voor homoseksuelen te verbieden en te veroordelen. De tekst werd goedgekeurd met 435 tegen 109 stemmen.
Genk heeft als eerste in Limburg een regenboogzebrapad
De stad Genk heeft sinds woensdag als allereerste stad in Limburg een regenboogzebrapad. Het zebrapad op de Genkse Dieplaan heeft een hele een make-over in het kader van het Genkse actieplan ‘Holebi- en transgendervriendelijke stad’. Dit plan werkte de stad uit samen met de Genkse LGBT-vereniging OGWA (Ook Genks Wel Anders).
Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is
Een 23-jarige jongen uit Maasmechelen die twee jaar lang de jongen waarop hij een oogje had en zijn vriendin stalkte, moet niet de gevangenis in. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft hem een straf met opschorting gegeven en ging niet in op de gevorderde strafeis van zeven maanden door het Openbaar Ministerie.
Ook Belgische historische veroordelingen voor homoseksualiteit gewist (+)
Ook in ons land zijn de historische veroordelingen voor homoseksualiteit van de strafregisters van de veroordeelden gehaald. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld).
Video: Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne
Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. Dat maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker. Een samenwerking met de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) lijkt dan ook een logische keuze. Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.
Tom Daley en Dustin Lance Black worden vader
Olympisch duiker Tom Daley heeft bekend gemaakt dat hij samen met zijn man Dustin Lance Black binnenkort vader wordt. Het koppel deelde een foto van zichzelf met een ultrasound scan.
Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien
Vanaf deze week is de film ‘Call me by your name’ van regisseur Luca Guadagnino te zien in de bioscoop. Het liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) won tijdens het afgelopen filmfestival van Gent de jongerenprijs Explore Award en is ook genomineerd voor drie Oscars.
Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn
De vijf Vlaamse regenbooghuizen organiseren samen met de de werkgroep ‘Bi’ van çavaria voor het tweede jaar op rij de actie 'Bi My Valentine'. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gaan ze op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
Mister Gay Belgium aangevallen in Roeselare
In de nacht van vrijdag op zaterdag is Mister Gay Belgium 2017 Jaimie De Blieck aangevallen na een avondje uit in zijn thuisstad Roeselare. Hij kreeg enkele stampen en werd op de grond geduwd. Hij werd uitgemaakt voor ‘fucking homo’. Deblieck deed aangifte bij de politie.
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2018
In Antwerpen zijn de twaalf finalisten van de komende Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing voorgesteld. In juni volgt één van hen de huidige MGB Jaimie Deblieck op. Dit jaar hebben 139 mannen gevolg gegeven aan de oproep van de organisatie. De afgelopen weken werden in Mol daaruit de ‘Gouden Twaalf’ geselecteerd.
Thema Antwerp Pride 2018 wordt ‘Identiteit’
Antwerp Pride kiest als thema dit jaar ‘Identiteit’. Daarmee wil het feest van de Antwerpse holebi- en transgendergemeenschap vooral de diversiteit van de gemeenschap onderstrepen. Antwerp Pride gaat dit jaar voor de elfde keer door van 8 tot en met 12 augustus.
Turkse LGBT-activist vrijgelaten
In Turkije is de LGBT-activist en oprichter van de holebi-organisatie Kaos GL, Ali Erol vrijgelaten. De activist was vorige week vrijdag opgepakt vanwege berichten die hij op sociale media had geplaatst. Het nieuws van de vrijlating is bevestigd door Kaos GL.
Video: De Fab Five zijn terug in Queer Eye reboot
Netflix heeft de succesvolle serie Queer Eye opnieuw van stal gehaald. De originele reeks van Queer Eye For The Straight Guy liep vanaf 2003 vijf seizoenen lang en kreeg ook een Vlaamse make-over met ‘De Heren Maken De Man’. De reboot van Queer Eye is vanaf woensdag 7 februari te zien op Netflix.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select
Select