Islamitische moeder moet ontslag nemen na homo-huwelijk van haar zoon
Een Canadese Islamitische moeder heeft ontslag moeten nemen nadat bekend werd dat haar zoon eerder deze maand met een man is getrouwd.
Vier jaar geeist voor afpersen van homo's
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot vier jaar geëist voor drie mannen die afspraken met homoseksuele mannen en ze vervolgens afpersten..
Heroes-acteur ge-out als homo
Acteur Thomas Dekker heeft bekend gemaakt dat hij homo is en getrouwd is met een andere man. De acteur uit Heroes en The Sarah Connor Chronicles maakte dit via Instagram bekend nadat hij door Bryan Fuller (bedenker van de serie American Gods) tijdens een award-show ge-out werd.
Video: Miniserie blikt terug op tien jaar Mister Gay Europe verkiezingen
Hoe verloopt een Europese Mister Gay verkiezing? Wat is de definitie van liefde voor de verschillende finalisten? Hoe zijn ze uit de kast gekomen? En wie wordt Mister Gay Europe 2016? (Spoiler alert: Het is een Belg) Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord in de vierdelige miniserie “The Journey Within; 10 years – 10 delegates”.
Kijktip:Onze twee papa's en wij
In 1999 schreven de Britse miljonairs Barrie Drewit en Tony Barlow geschiedenis: ze waren het eerste homokoppel in Europa dat officieel kinderen kreeg via een draagmoeder. Een tweeling, Aspen en Saffron. Het was ongezien, en ze kwamen meteen in een mediastorm terecht. In Telefacts Zomer brengt Julie Colpaert een portret van het gezin anno 2017.
Video:Homoseksuele asielzoekers aangevallen in asielcentrum
Een Servisch homo-koppel, dat asiel heeft aangevraagd in Duitsland, is het slachtoffer geworden van een homofobe aanval die één van de mannen bijna niet overleefde. Het koppel, wiens identiteit uit veiligheidsoverwegingen niet werd vrijgegeven,sloeg op de vlucht omdat ze in hun thuisland vervolgd en opgejaagd werden door hun familie. De twee mannen vroegen in Duitsland asiel aan. In afwachting van de behandeling van hun dossier werden ze ondergebracht in een asielcentrum.
Malta keurt homohuwelijk goed
In Malta heeft het parlement woensdagavond na een emotioneel debat het holebihuwelijk goedgekeurd. Slechts één parlementslid van de centrumrechtse Nationalistische Partij stemde tegen.
Voorstel moet politieagenten leren omgaan met LGBT-slachtoffers
Europarlementariër Sophie in ‘t Veld (D66) wil dat alle Europese politieagenten een opleiding volgen waarin ze leren hoe ze om moeten gaan bij holebi’s en transgender slachtoffers. Op die manier wil ze de aangiftebereidheid bij die groep vergroten.
Nieuw seizoen van the L-Word op komst
De Amerikaanse zender Showtime heeft plannen voor een nieuw seizoen van the L-word.In het nieuwe seizoen zouden verschillende vaste personages opnieuw opduiken. Bedenkster Ilene Chaiken zou samen met actrices Jennifer Beals, Katherine Moenig en Leisha Hailey de serie produceren.
Tsjetsjeense gevangenen geëxecuteerd
Novaya Gazeta heeft de namen van 27 mensen gepubliceerd die door de Tsjechische autoriteiten geëxecuteerd zijn zonder enig proces. De krant pakte eerder dit jaar al uit met het nieuws dat de autoriteiten ook homoseksuele mannen in concentratiekampen opsloot.
Piet de Bruyn (N-VA) trouwt op de Vlaamse feestdag.
N-VA-volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn is op de Vlaamse feestdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Lieven D’haese.
Will Ferdy, Ann Wauters en Peter Piot krijgen Vlaamse eretekens
De Vlaamse regering heeft vandaag, op  voorstel van minister-president Geert Bourgeois, voor de derde keer het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toegekend aan elf Vlamingen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben. Onder hen onder meer basketbalspeelster Ann Wauters, zanger Will Ferdy en arts en microbioloog Peter Piot.
True Blood-acteur Nelsan Ellis overleden
Nelsan Ellis, die bij velen bekend werd dankzij de flamboyante Lafayette Reynolds in True Blood, is op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen overleden.
Pardon voor veroordeelde homomannen in Nieuw-Zeeland
Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft unaniem een motie goedgekeurd waarin het land zich verontschuldigd voor de anti-LGBT wetten die tot in 1986 van kracht waren. Het strafblad van de voor sodomie veroordeelde mannen zal worden opgekuist.
Parlementslid brengt ode aan slachtoffer van homofobe moord door haar familie
Een parlementslid heeft in het parlement van Nieuw-Zeeland bekend gemaakt dat een familielid ooit een moord heeft gepleeg uit homofobie. Marama Davidson van de Groen-partij, deed dat in het kader van een wettekst waarin een formele verontschuldiging wordt gegeven voor de historische anti-LGBT wetten in Nieuw-Zeeland.
Antwerp Queer Arts Festival 2017 wil het allemaal wat spannender
Gregory Frateur, bekend als performer en frontman van Dez Mona, zorgt als curator van het Antwerp Queer Arts Festival voor een spannende programmatie. Dit jaar scharen nog meer culturele spelers zich achter het kunstenfestival.
Antwerp Pride viert tiende verjaardag
Antwerp Pride viert dit jaar haar tiende verjaardag. Vier dagen lang, van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus, kan de hele stad meevieren met de holebi- en transgendergemeenschap. Naast de vaste ingrediënten staan er voor deze verjaardag enkele verrassingen in petto.
Levenslang voor tiener die aanslag tijdens concert van Elton John wilde plegen
Een Britse tiener heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen omdat hij vorig jaar een bomaanslag tijdens een concert van Elton John wilde plegen.
Nieuw werk van George Michael binnenkort in de winkels
Binnenkort ligt er een nieuwe single van George Michael in de winkel. Net voor zijn overlijden op kerstdag vorig jaar was de Wham-zanger samen met producer Naughty Boy nieuw materiaal aan het opnemen. Eén van die nieuwe songs wordt binnenkort uitgebracht door de 32-jarige producer.
Twee miljoen toeschouwers voor World Pride Madrid
Twee miljoen mensen zijn zaterdag in Madrid de straat opgekomen voor de WorldPride Parade. Het is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de LGBT-gemeenschap.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select
Select