Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?


Cavaria:BelgiŽ stopt na 10 jaar eindelijk met schending mensenrechten transgenders
«avaria is tevreden dat BelgiŽ eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders. Om je geslachtsregistratie aan te passen hoef je niet langer een diagnose te krijgen en moet je geen medische behandelingen meer ondergaan. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat je maar ťťn keer probleemloos je geslachtsregistratie kan aanpassen en dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt.
Nieuwe transgenderwet goedgekeurd
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten geen medische ingrepen meer ondergaan. De transgenderwet van Minister van Justitie Koen Geens en Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir, werd woensdag met een grote meerderheid goedgekeurd in de Kamer. Enkel de Vlaams Belang-fractie (Barbara Pas, Jan Penris, Robert Van De Velde) en N-Va leden Peter Buysrogge, Renate Hufkens en Peter Luykx onthielden zich.
Video:Leuven heeft zijn eigen LGBT-reus
Leuven telt vanaf nu twee nieuwe diversiteitsreuzen waaronder eentje die de Leuvense LGBTI-gemeenschap vertegenwoordigd. Iris, zoals de nieuw reus noemt, maakte vorige zaterdag tijdens Reuze Leuven haar debuut.
90.000 mensen vieren Pride in Brussel
Zaterdag hebben 90.000 mensen de 22ste pride in Brussel bijgewoond. Volgens de politie woonden 55.000 toeschouwers de optocht bij. De organisatie en Visit.Brussels telde daarbij nog eens de helft erbij voor de festiviteiten die na de optocht op en rond de Kunstberg plaats vonden.
Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Zaterdag trekt The Belgian Pride onder de slogan ĎCrossing Bordersí door de straten van Brussel. Het politieke thema is dit jaar asiel en migratie. De drie holebi- en transgenderkoepels Áavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie vragen aandacht voor de situatie van holebiís en transgenders die hun land moeten ontvluchten vanwege hun seksuele oriŽntatie of genderidentiteit.
Prep-behandeling vanaf volgende maand terugbetaald
Vanaf 1 juni wordt Truvada terug betaald door de ziekenkas als preventiemiddel voor hiv en aids. Met die maatregel wil Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nieuwe besmettingen bij mensen uit risicogroepen, waaronder homoseksuele mannen terugdringen. Artsen zullen geval per geval moeten beslissen wie voor Truvada in aanmerking komt. De kost die de patiŽnt zelf zal moeten betalen zal rond 12 euro per maand liggen.
Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride
Op zaterdag 20 mei gaat Wel Jong Niet Hetero met 'Youthwork@Pride' en 'Youth 4 Equality' naar de Belgian Pride. Met deze twee wagens trekt WJNH samen met honderden jongeren door de straten van Brussel.
Chelsea Manning vervroegd vrijgelaten
De Amerikaanse soldate Chelsea Manning heeft vervroegd de gevangenis verlaten.Manning heeft zeven jaar van haar veroordeling tot 35 jaar uitgezeten voor het lekken van vertrouwelijke documenten.
Staatssecretarissen Demir en Debaets engageren zich om welzijn van LGBT's te verbeteren
Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) en Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) hebben bij de start van het congres Towards a Bright LGBTI+ Future een engagementsverklaring ondertekent waarin ze zich engageren om samen werk te maken van de aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit en het welzijn van LGBTI+-personen en zich solidair te tonen met LGBTI+-personen binnen en buiten de grenzen.
NMBS hangt regenboogvlaggen uit aan stations
De NMBS heeft naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo en Transfobie op verschillende stations een regenboogvlag uitgehangen. Dat is ondermeer het geval aan de stations van Brussel-Centraal, Luik-Guillemins, Bergen, Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters,Ath, Charleroi-Zuid, Nivelles en Doornik. Dit alles komt er op initiatief van Trainbow Belgium.
BelgiŽ zakt naar vierde plaats op Europese ranking van holebi- en transgenderrechten
Ons land zakt twee plaatsen op de Rainbow Index die de Europese holebi- en transgenderorganisatie ILGA-Europe jaarlijks uitbrengt. Vorig jaar stond BelgiŽ op een gedeelde 2de plaats achter Malta. Dit jaar worden we voorbij gestoken door het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.
Minister De Block maakt 1,17 miljoen vrij voor begeleiding transgenders
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block maakt 1,17 miljoen euro vrij om personen die vragen hebben over hun genderidentiteit of een geslachtsidentiteitsstoornis vertonen, beter te begeleiden. PatiŽnten zullen de terugbetaling van psychosociale zorg en een geneesmiddelenforfait voor puberteitsremmers krijgen. De regel gaat in op 30 september 2017.
Stad Antwerpen hangt regenboogvlag aan het Steen
Dinsdag hangt het stadsbestuur van Antwerpen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) de regenboogvlag niet uit aan het stadhuis maar aan het Steen. OCMW-voorzitter en schepen van Diversiteit Fons Duchateau (N-VA) zal de vlag dinsdagmorgen om 10.15 uur samen met Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck de vlag daar hijsen.
Rode Kruis haalt lesbisch meisje van Kiekeboe sticker
Het Rode Kruis heeft dit jaar op de sticker een lesbisch meisje dat voor Fanny Kiekeboe flauwvalt vervangen door een man. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ook bevestigt door woordvoerster van het Rode Kruis Ann Luyten in "De ochtend" op Radio 1. De hetero-normatieve versie van de sticker werd 650.000 keer verkocht.
Twee gemeenten hangen regenboogvlag niet buiten op IDAHOT
«avaria Ė de Vlaamse belangenverdediger van holebiís en transgenders Ė en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Voor het eerst ziet het er naar uit dat, op 2 na, alle gemeenten gehoor geven aan de oproep.
«avaria blij met transgenderwet die beter kan
«avaria is tevreden dat BelgiŽ eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders en de verplichte sterilisatie afschaft. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt. Respect voor zelfbeschikking kan van deze wet de koploper in Europa maken.
Voor het eerst delegatie van mensen met hiv op Belgian Pride
Sensoa stapt dit jaar mee in de Brusselse Pride met een delegatie van mensen die besmet zijn met hiv en symphatisanten. Onder het motto ĎHaal hiv uit de kastí en met als Ďgezichtí de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om Ďuit de kastí te komen met hun positieve hiv-status.
Derde plek voor Mister Gay Belgium op Mister World verkiezing
De 36-jarige John Fernandez Raspado is donderdagnacht op Grand Canaria verkozen tot de nieuwe Mister Gay World 2017. Mister Gay Belgium Raf van Puymbroeck werd de tweede runner-up en moest enkel Mister Gay Spanje laten voorgaan.
Video: BelgiŽ als laatste naar finale songfestival
BelgiŽ heeft zich kunnen plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival van aanstaande zaterdag. Blanche vertegenwoordigde ons land in Kiev met het nummer City Lights. Net als vorig jaar sleepte ons land als laatste een ticket voor de finale in de wacht.
Homo's tippen ItaliŽ als winnaar Eurovisie Songfestival
Het Italiaanse liedje ĎOccidentaliís karmaí gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen. ItaliŽ kreeg een nipte meerderheid van de stemmen in de poll die de zender organiseerde. Zweden, BelgiŽ en Nederland zouden volgens de kijkers respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats eindigen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Moederdag
Select