Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?


Meer dan tienduizend atleten ingeschreven voor de Gay Games in Parijs
Volgende maand zullen meer dan tienduizend atleten meedoen aan de tiende editie van de Gay Games in Parijs. Op vier juli werden de inschrijvingen afgesloten en in totaal hebben 10.317 atleten zich geregistreerd. Dat zijn er 3.000 meer dan voor de Gay Games in Cleveland vier jaar geleden. Ongeveer evenveel deden er acht jaar geleden mee in Keulen.
Paulien De Groote stapt uit het leven
Paulien De Groote (44), één van de transgenders uit de VRT-docureeks ‘M/V/X’, is uit het leven gestapt.
Gunter Levi en Sven de Ridder zijn homokoppel in nieuwe Ketnet-reeks
Gunther Levi en Sven De Ridder gaan een homo-koppel spelen in de nieuwe Ketnet-fictiereeks #LikeMe. Ze spelen de ouders van één van de hoofdpersonages. De opnames van deze fictiereeks met een hoog musicalgehalte is deze week begonnen.
Antwerpen gaststad voor grootschalige conventie over transgenderrechten
Antwerpen is nog tot 1 juli de gaststad van de zevende editie van de European Transgender Council. In de Singel komen dan 250 activisten voor transgenderrechten samen voor deze conferentie die georganiseerd wordt door çavaria, Transgender Infopunt en Genres Pluriels en met steun van de Vlaamse Regering. Het thema van de 7de European Transgender Council is ‘Community, solidarity, empowerment - Shaping our future together’.
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land
Momenteel zijn er in ons land geen plannen om het derde geslacht toe te laten. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van volksvertegenwoordiger Ine Somers (Open VLD). De minister hoopt dat de wet die transseksuelen toelaat om op een vrij makkelijke manier hun gender te laten veranderen op hun geboorteakte, een oplossing biedt voor interseksuelen wiens geslacht verkeerd werd geregistreerd bij hun geboorte.
Israelische worstelkampioen komt uit de kast
De Israëlische worstelkampioen Nir Rotenberg, ook wel bekend onder de roepnaam Rixon, is als homo uit de kast gekomen. Hij hoopt dat hij hiermee anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.
Naakte roeiers niet meer welkom op Instagram
De instagramaccount van het Britse roeiteam dat sinds 2009 jaarlijks een naaktkalender tegen homofobie uitbrengt is permanent opgeheven. Dat heeft de social mediamanager van de Warwick Rowers, Lucas Etienne, bekend gemaakt. Wat de reden is voor de schorsing van de account is niet duidelijk.
FIFA opent onderzoek naar homofobe liederen tijdens Duitsland-Mexico
FIFA heeft een disciplinair onderzoek geopend tegen Mexico nadat hun supporters anti-homo liederen hebben gezongen tijdens de wedstrijd van Mexico tegen Duitsland van afgelopen zondag. Mexicaanse supporters zongen zulke liederen tijdens de 24ste minuut.
Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Verschillende Antwerpse stadsmonumenten krijgen nog tot 17 juni een regenboogverlichting. Op vele plaatsen is de typische stralende A vervangen door een regenboog-A. Dit alles maakt deel uit van de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen. Dit jaar ligt de focus op holebi- en trans*fobie. Zowel in het straatbeeld als de verschillende online-kanalen krijgen de regenboogkleuren een voorname plaats.
Moord op Gianni Versace vanaf deze week bij Q2
Q2 brengt vanaf zondag het tweede seizoen van American Crime Story op antenne waarin de moord op de homoseksuele modeontwerper Gianni Versace centraal staat. De Italiaanse modeontwerper werd op 15 juli 1997 voor de deur van zijn villa in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. De moord is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk
Europese lidstaten die het homo-huwelijk niet erkennen moeten toch een verblijfsvergunning afleveren aan de partner van een landgenoot die in het buitenland met iemand van hetzelfde geslacht getrouwd is. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciële vraag. Een Roemeen die in ons land trouwde met een Amerikaan kreeg van Roemenië een negatief antwoord op de aanvraag van een verblijfsvergunning voor zijn partner en trok hiervoor naar de rechter. Volgens het hof hebben landen het recht om het homo-huwelijk te verbieden maar moeten de echtgenoten uit in andere landen afgesloten homo-huwelijken wel dezelfde rechten kunnen krijgen als echtgenoten in heteroseksuele huwelijken.
Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
Sensoa start met een nieuwe campagne om mannen met homoseksuele contacten te informeren over PrEP en veilig vrijen. Dat gebeurt met filmpjes op sociale media. Vorige week berichtte Gaylive.Be dat slechts 1.350 homo-mannen een toelating hadden om het hiv-preventiemiddel te kopen met een verhoogde terugbetaling van het ziekenfonds.Het is de eerste keer dan Sensoa infoclips inzet in een campagne.
Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018
De 32-jarige Bart Hesters uit het Oost-Vlaamse Lochristi werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Bart is zorgkundige en kwam als beste van de twaalf finalisten naar voren tijdens de zoektocht naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap. Hij werd ook verkozen tot Mister Fotogeniek.
1.352 Belgische risicopersonen volgen PrEp-behandeling
Het is precies één jaar geleden dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) de terugbetaling openstelde van Truvada voor mensen met een verhoogd risico op een hiv-besmetting. Binnen de eerste tien maanden na de openstelling vroegen 1.352 mensen een toelating aan om te mogen starten met een PrEp-behandeling. Van juni tot begin november werden door 698 verschillende personen minstens één verpakking bij een openbare apotheek afgehaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIZIV.
Sandro Cossero wordt tweede bij International Mister Leather verkiezing
Antwerpenaar Sandro Cossero is de eerste runner-up geworden in de Internationale Mister Leather verkiezing in Chicago. Winnaar van de wedstrijd werd Mister Kentucky Leather 2017 James Lee.
Nederlandse rechtbank laat derde geslacht toe
De Rechtbank van Roermond heeft maandag beslist dat geslacht geen kwestie is van geslachtskenmerken maar van genderidentiteit. Een 56-jarige Nederlander mag daarom zonder mannelijk of vrouwelijk geslacht geregistreerd staan volgens de rechter. Transgender Netwerk Nederland is enorm verheugd door deze uitspraak.
Girl openingsfilm op Filmfestival van Gent
‘Girl’ van Lukas Dhont, winnaar van de Queer Palm op het filmfestival van Cannes, zal op dinsdag 9 oktober het filmfestival van Gent openen.
Zuhal Demir wil homo-genezingen strafbaar maken
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel dat homo-genezingen strafbaar zal maken. Momenteel kunnen homogenezers en homo-uitdrijvers door de huidige strafwet nog niet bestraft worden.
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur
In Antwerpen is voor het eerst een dubbele hiv-muur onthult. Op de hoek van de Oude Beurs- Lange Doornikstraat schilderde de Antwerpse street artist Larsen Bervoets in opdracht van Sensoa een indrukwekkende muurschildering over twee gevels. De boodschap is duidelijk: We all live with HIV! Bedoeling is hiv opnieuw meer zichtbaarheid te geven en tot gespreksonderwerp te maken.
Ex-Aequo hekelt aanwezigheid N-VA op Belgian Pride
De recente deelname van de N-VA aan de Belgian Pride blijft de gemoederen beroeren. Nadat zaterdag enkele vlaggen van de praalwagen van de N-VA werden getrokken vraagt de Franstalige hiv-vereniging vzw Ex Aequo zich in een persbericht af of de politieke partij nog wel thuis hoort in de optocht.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select