Minder stress bij lesbische ouders dan bij heteroseksuele ouders
Terminaal zieke lesbienne mag voor openstelling huwelijk trouwen met vriendin
Lesbische tieners hebben het moeilijker op school
300.000 toeschouwers voor 35ste Sydney Mardi Gras
Chinese zakenman biedt 50 miljoen aan man die hart van lesbische dochter kan veroveren
Vlaamse schrijft eerste lesbische chicklit
«avaria wil automatisch ouderschap in plaats van adoptie voor meemoeders
Grondwettelijk Hof maakt adoptie door gescheiden meemoeders mogelijk
500 vrouwen nemen deel aan eerste Europese Lesbienne Conferentie Lesbische moeder dient klacht in tegen spermabank omdat ze het verkeerde sperma kreeg
Chinese lesbiennes mogen bloed geven
De Chinese regering heeft het verbod voor bloeddonaties door lesbiennes teruggedraaid. Het verbod geldt nog wel voor mannen die seksuele betrekkingen hebben met andere mannen. Celibataire homoís mogen wel bloed geven.
Nieuwe Exquisa opent eind deze maand de deuren
Eind deze maand opent de nieuwe Exquisa in Hasselt eindelijk zijn deuren. Dat schrijft Het Belang Van Limburg. YanaÔka Skrzyszkowiak (31) doet dit aan het Leopoldplein.
Weinig lesbische boeken in Nederlandse boekhandels
Gewone boekhandels in Nederland hebben geen tot een klein aanbod aan boeken met een lesbische hoofdpersoon en/of verhaallijn. Dat blijkt uit een beperkt onderzoek van de Stichting Lesbich Lezen. Slechts bij 29 procent van de bezochte 58 boekenwinkels waren de verkopers bereid om informatie over lesbische boeken op te zoeken.
Taiwan maakt zich op voor lesbisch massahuwelijk
Ongeveer zestig Taiwanese lesbische koppels zullen later deze maand tijdens een massahuwelijk trouwen. Op die manier hopen ze de regering ervan te overtuigen om binnen afzienbare tijd het homo-huwelijk toe te laten.
Lesbisch koppel redt veertig jongeren tijdens drama op Utoya
Meer dan een week na de massamoord in Noorwegen wordt pas bekend dat een lesbisch koppel hun leven waagden om veertig jongeren te redden. Torrii Hansen en Hege Dalen, een getrouwd lesbisch koppel waren aan het dineren aan de andere kant van het eiland Utoya toen Anders Breivik het vuur openden in het jongerenkamp. Hierbij vielen 68 doden. De Finse krant Helsingin Sanomat pakte als eerste uit met het heldhaftige verhaal en verschillende holebi-blogs en websites namen het bericht daarna over in hun berichtgeving.
Lesbische bloggers zijn getrouwde mannen
Deze week is bekend geworden dat twee lesbische bloggers eigenlijk mannen zijn. Zowel de eigenares van de blog 'A gay girl in Damascus' als die van de blog 'LezGetReal' hebben toegegeven dat ze helemaal geen lesbiennes zijn.
Ann Wauters bevallen van Vince
Basketspeelster Ann Wauters is woensdag bevallen van een zoon, Vince. Een paar weken geleden was Wauters al meemoeder geworden, toen haar vrouw Lot Wielfaert beviel van een dochtertje, Lou.
Lesbiennes ondervertegenwoordigd in statistieken
In 2010 werden bij de Belgische parketten in totaal slechts vier zaken van homofoob geweld ingediend. De politiediensten registreerden in 2008 34 zaken van homofoob geweld, in 2009 waren dit er 56 en op het einde van het eerste semester van 2010 stond de teller op 30. Voor wat discriminatie op basis van seksuele geaardheid betreft, heeft het Centrum voor Gelijke Kansen (CGKR) 85 dossiers geopend in 2010.
LGBT-activiste ontvangt Martin Ennals Award
De Oegandese mensenrechtenactiviste Kasha Jacqueline Nabagesera is de winnaar van de Martin Ennals Award for Human Rights Defenders 2011. Ze ontvangt de prijs voor haar werk voor de LGBT-rechten in haar land.
Lesbische activiste brutaal vermoord in Zuid-Afrika
In een steeg in het Kwa-Thema township in Zuid-Afrika is het lichaam van de 24-jarige lesbienne Noxolo Nogwaza op paaszondag teruggevonden. Men gaat ervan uit dat ze verkracht en vermoord is. Noxolo Nogwaza was een lid van de holebi-organisatie EPOC (Ekurhuleni Pride Organising Committee) in Kwa-Thema.De organisatie heeft bij de politie aangedrongen op een zorgvuldig onderzoek naar de moord.
Vader schiet moeder en lesbische vriendin van dochter neer
Een man uit Texas, die woedend was omdat zijn dochter een lesbische relatie had, heeft haar vriendin en de moeder van het meisje om het leven gebracht. De 45-jarige Jose Alfonso Aviles wordt ervan verdacht de 24-jarige Norma Hurtado en haar moeder de 57-jarige Maria Hurtado in hun huis in Austin neergeschoten te hebben.
Pools parlementslid uit zijn partij gezet na seksistische grap over lesbiennes
Een Pools parlementslid is uit zijn partij gezet omdat hij een seksistische grap heeft gemaakt over lesbiennes. Robert Wegrzyn van de centrum-rechtse partij Burgerlijk Platform kreeg deze week te horen dat hij niet meer bij zijn partij welkom was omdat. Hij twee maanden geleden de misplaatste grap maakte.
«avaria is blij met vaderschapsverlof voor meemoeders
«avaria is verheugd over de goedkeuring van het wetsvoorstel dat het 'vaderschapsverlof' loskoppelt van de vaderlijke afstamming. «avaria heeft er bij politici jaren op aangedrongen om deze discriminatie de wereld uit te helpen. De volgende stap in de gelijkstelling van hetero- en holebi-ouders is de erkenning door de meemoeder, aldus de holebi- en transgenderkoepel.
Lesbisch koppel zet vijfling op de wereld
Een Australisch lesbisch koppel zijn de gelukkige ouders geworden van vijf baby's. De geboorte van de vijfling zorgt ervoor dat de 27-jarige Melissa Keevers en haar 22-jarige partner Rosemary Nolan een record hebben gebroken.
Yanaika van Exquisa is Lady Chef of the Year
Yanaika Skrzyszkowiak is verkozen tot "Lady Chef of the Year". Yanaika en haar vriendin Stephanie Deneux stonden in 2008 met hun restaurant Exquisa nog in de finale ven 'Mijn Restaurant'.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).