Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's
Piet De Bruyn en An Capoen (N-VA) reageren vol afschuw op het Tsjetsjeense concentratiekamp voor homoseksuelen
Opgepakte Indonesische homo's riskeren 100 stokslagen
TsjetsjeniŽ houdt klopjacht op homoseksuelen en sluit hen op in concentratiekampen
Nederlanders lopen hand in hand tegen homogeweld in Arnhem
Geestelijke vader van de regenboogvlag overleden
North Carolina herroept omstreden toiletwet gedeeltelijk
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam
Tsjetsjeense president wil LGBT-gemeenschap tegen start Ramadam uitroeien Republikeinen proberen homohuwelijk in North Carolina terug te draaien
Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Duitsland gaat voor hun homoseksualiteit veroordeelde mannen compenseren. Het Duitse parlement heeft een wet goedgekeurd die de ongeveer 5.000 nog levende mannen die hiervoor in aanmerking komen een vergoeding toekent van 3.000 euro vermeerderd met 1.500 euro per jaar dat ze in de gevangenis zaten.
Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing
Het Amerikaanse Departement van Justitie heeft dinsdag bekend gemaakt dat ze meer dan 8 miljoen dollar gaan geven aan de slachtoffers van de schietpartij in de Pulse nachtclub in Orlando vorig jaar. Daarbij vielen 49 doden en 53 gewonden. Het geld komt van een Fonds voor Antiterrorisme en Noodbijstand.
Italiaanse rechtbank erkent buitenlandse adopties door homoseksuele koppels
Een rechtbank in ItaliŽ heeft voor het eerst de adoptie van buitenlandse kinderen door twee homoseksuele koppels erkend. Hierdoor kunnen de kinderen nu ook de Italiaanse nationaliteit krijgen van hun adoptieouders. LGBT-organisaties reageerden verheugd op de uitspraak.
Zestienjarige aan het hoofd van bende die homoseksuele daters afperst
Een zestienjarige jongen uit het Australische Canberra is aangehouden omdat hij verschillende gebruikers van de dating-app Grindr afperste. Eťn van de afgeperste mannen pleegde zelfmoord. Tegen zijn vrienden zei hij dat hij een pedofielenjager was en het werk van de politie deed.
Homoseksuele koppels kunnen trouwen in SloveniŽ
Zaterdag is voor het eerst in Slovenie een lesbisch koppel getrouwd.Sinds vrijdag is het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels.
Trump draait richtlijn voor gender-neutrale toiletten terug
De administratie van de Amerikaanse president Trump heeft woensdag de richtlijn die transgender studenten federale bescherming bood bij het gebruik van toiletten of kleedkamers van het geslacht van hun genderidentiteit. De president is van oordeel dat de individuele staten hierover moeten beslissen.
Finland keurt het homo-huwelijk nog eens goed
Het Finse parlement heeft opnieuw de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele goedgekeurd. Ook in 2014 werd het wetsvoorstel al in het Finse parlement met 105 tegen 92 goedgekeurd maar een petitie kon voorkomen dat de wet van kracht werd.
Tanzania dreigt met het publiekelijk outen van homomannen
De Tanzaniaanse overheid dreigt ermee om de namen van mannen waarvan ze vermoeden dat ze homo zijn, publiekelijk bekend te maken. De dreigende bekendmaking wordt door de vice-minister van Volksgezondheid Hamisi Kigwangalla verdedigd op Twitter.
Marine Le Pen wil van homo-huwelijk af
De Franse extreem-rechtse presidentskandidate Marina Le Pen (Front National) wil het homo-huwelijk afschaffen en vervangen door een vernieuwde partnerschapsregeling. Dat staat te lezen in haar verkiezingsprogramma.
Mannen die anti-homoflyer verspreidde moeten voor de rechter verschijnen
Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat drie mannen vervolgen omdat die in oktober vorig jaar een anti-homeflyer verspreid hebben in Amsterdam De drie, twee mannen uit Den Haag en een uit Rotterdam, hebben†bekend dat ze de folders in twee wijken hebben verspreid. Daarmee wilden ze†naar eigen zeggen een discussie losmaken.†De drie mannen hebben zichzelf bij de politie gemeld, toen die hen op het spoor was gekomen.†
Ook Nieuw-Zeeland wil historische veroordelingen van strafblad van homomannen halen
Na Groot-BrittanniŽ en Wales gaat ook Nieuw Zeeland historische veroordelingen voor sodomie van het strafregister van hiervoor veroordeelde homo-mannen halen.
Europees Parlement wil homo-adopties in heel Europa erkennen
Het Europese Parlement wil dat adopties automatisch in heel Europa erkend worden. Dat moet vermijden dat adoptieouders hun ouderlijke macht verliezen als ze naar een ander Europees land verhuizen. De maatregel mag ook geen rekening houden met de seksuele oriŽntatie van de ouders.
Drie doden bij brand in homo-sauna
Zondagavond zijn drie mannen gestorven bij een uitslaande brand in een homosauna in Berlijn.Toen de brandweer aankwam stonen een twintigtal mannen, enkel met een handdoek om de lenden of een badjas, op straat. Bijna iedereen kon ter plekke verzorgd worden. Eťn man werd naar een ziekenhuis overgebracht.
Britse homo-mannen krijgen gratie voor historische veroordelingen
De Britse regering heeft duizenden homo's die veroordeeld waren voor seksuele wanpraktijen postuum gratie verleend. Met de goedkeuring van de Alan Turing wet werden zien meer dan 49.000 homo's die veroordeling van hun strafblad verdwijnen.
Kerk van Noorwegen maakt homohuwelijk mogelijk
Homoseksuele koppels in Noorwegen kunnen vanaf woensdag ook voor de kerk trouwen. De synode van de Kerk van Noorwegen keurde maandag in Trondheim de liturgie goed die dat mogelijk maakt.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).