Oud-Generaals veroordelen transgender verbod van Trump
Veertig Nigerianen opgepakt voor homoseksuele handelingen
Nederlandse Spoorwegen gaan reizigers genderneutraal aanspreken
Homo-huwelijk vanaf oktober mogelijk in Duitsland
Islamitische moeder moet ontslag nemen na homo-huwelijk van haar zoon
Video:Homoseksuele asielzoekers aangevallen in asielcentrum
Malta keurt homohuwelijk goed
Voorstel moet politieagenten leren omgaan met LGBT-slachtoffers
Politie arresteert daders van homofobe aanval in Amsterdam Naast M of V ook X op Canadese paspoorten
Tsjetsjeense gevangenen geëxecuteerd
Novaya Gazeta heeft de namen van 27 mensen gepubliceerd die door de Tsjechische autoriteiten geëxecuteerd zijn zonder enig proces. De krant pakte eerder dit jaar al uit met het nieuws dat de autoriteiten ook homoseksuele mannen in concentratiekampen opsloot.
Pardon voor veroordeelde homomannen in Nieuw-Zeeland
Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft unaniem een motie goedgekeurd waarin het land zich verontschuldigd voor de anti-LGBT wetten die tot in 1986 van kracht waren. Het strafblad van de voor sodomie veroordeelde mannen zal worden opgekuist.
Parlementslid brengt ode aan slachtoffer van homofobe moord door haar familie
Een parlementslid heeft in het parlement van Nieuw-Zeeland bekend gemaakt dat een familielid ooit een moord heeft gepleeg uit homofobie. Marama Davidson van de Groen-partij, deed dat in het kader van een wettekst waarin een formele verontschuldiging wordt gegeven voor de historische anti-LGBT wetten in Nieuw-Zeeland.
Levenslang voor tiener die aanslag tijdens concert van Elton John wilde plegen
Een Britse tiener heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen omdat hij vorig jaar een bomaanslag tijdens een concert van Elton John wilde plegen.
Twee miljoen toeschouwers voor World Pride Madrid
Twee miljoen mensen zijn zaterdag in Madrid de straat opgekomen voor de WorldPride Parade. Het is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de LGBT-gemeenschap.
Duitsland stelt huwelijk open voor koppels van hetzelfde geslacht
Het Duitse parlement heeft vrijdag met een ruime meerderheid het huwelijk ook opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. In totaal stemden 393 parlementariërs voor, 226 tegen en 4 onthielden zich van stemming.Bondskanselier Angela Merkel stemde tegen.
Stemt Duitsland nog deze week over de openstelling van het homo-huwelijk?
Mogelijk stemt het Duitse Parlement deze week nog over de openstelling van het homo-huwelijk. Een eventuele stemming komt er redelijk onverwacht want tot nu toe was Angela Merkel een hevige tegenstander van de openstelling. Maar een simpele ontmoeting met een lesbisch koppel heeft er voor gezorgd dat Merkel toch iets ziet in de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.
Politie vuurt met rubberkogels op deelnemers gay pride Istanbul
De politie heeft met geweld de Gay Pride in de Turkse stad Istanbul uit elkaar gedreven met rubberkogels nadat de autoriteiten die hadden verboden. Volgens de autoriteiten zou de optocht de veiligheid van zowel de burgers als toeristen in gevaar kunnen brengen.
Russisch verbod op homoseksuele propaganda is discriminerend
Het Europees Hof voor de Rechten van Mens (EHRM) heeft dat dinsdag geoordeeld dat de Russische wet die ‘homoseksuele propaganda’ verbiedt discrimineert.Het Russische ministerie van Justitie liet weten het niet eens te zijn met de uitspraak en binnen drie maanden in beroep te zullen gaan.
Voormalige burgemeester leidde 15 jaar een dubbelleven als homoseksuele druggebruiker
De voormalige burgemeester van het Amerikaanse Fairfax in de staat Virginia heeft er een gevangenisstraf van drie maanden opzitten omdat hij aan een groep undercover-agenten een zak met crystal meth aanbood. Hij had via de dating-app Grindr met de agenten afgesproken om groepsseks te hebben. Toen de feiten aan het licht kwam nam de burgemeester om dringende reden ontslag.
Servië krijgt voor de eerste keer een lesbische premier
Servië heeft voor het eerst een lesbische premier.Dat maakte de Servische president Aleksandar Vucic donderdag bekend.
Ierland heeft voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar is door het Ierse Parlement aangeduid als de nieuwe premier van Ierland. Het is de eerste keer dat Ierland een homoseksuele premier krijgt.
Herkozen premier Malta wil homo-huwelijk mogelijk maken
Door de herverkiezing van premier Minister Joseph Muscat is Malta een stap dichterbij gekomen bij de openstelling van homo-huwelijk. Dat was immers één van de verkiezingsbeloften waarmee Muscat naar de verkiezingen trok. Vorige maand vaardigde de Maltese premier nieuwe verkiezingen uit nadat hij, zijn vrouw en enkele politieke bondgenoten van corruptie werden beschuldigd.
Ierland krijgt voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar wordt de eerste homoseksuele premier van Ierland. Hij beschrijft zichzelf als links in sociale aangelegenheden en rechts in de economische.
Taiwan moet homohuwelijk legaliseren
Het Hooggerechtshof van Taiwan heeft deze week beslist dat de regering binnen twee jaar de nodige wetgeving geïntroduceerd moet hebben zodat koppels van hetzelfde geslacht officieel kunnen trouwen. Hiermee zal Taiwan het eerste Aziatische land worden waar homohuwelijken mogelijk zullen zijn.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select