Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Video: Opnieuw een homo aangevallen in Amsterdam
President Trump ontslaat alle leden van de presidentiŽle hiv/aids adviesraad
Primeur in Palm Springs: Volledige gemeenteraad bestaat uit LGBT's
Europarlementsleden willen dat Turkije verbod op LGBT-evenementen opheft
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis
Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
Homohuwelijk in AustraliŽ goedgekeurd
Oostenrijkse homoseksuele koppels kunnen vanaf 2019 trouwen
Ziekteverzekeraar betaalt 17 miljoen schadevergoeding na lekken hiv-status van klanten "Verblijfsrecht in Europese landen moet ook toegekend worden als homo-huwelijk niet erkend wordt" (+)
Australische Senaat keurt homohuwelijk goed
De Australische senaat heeft de wet die het homohuwelijk moet mogelijk maken goedgekeurd. De door de conservatieven gevraagde aanpassing voor ambtenaren en andere dienstverleners om koppels diensten te weigeren vanuit religieus oogpunt komt er niet. De wet moet nog het Lagerhuis passeren maar zou al volgende week van kracht kunnen worden. Met een grote meerderheid van 43 stemmen voor en twaalf tegen werd de wet aangenomen door de senaat.
Gewonden bij instorting dansvloer homo-dancing
TweeŽntwintig mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt toen de dansvloer van een homo-dancing in Tenerife onder hun voeten verdween
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven
Het tijdperk van de homofobe president Mugabe in Zimbabwe lijkt ten einde te komen. Na zijn afzetting als partijleider van Zanu-PF is tegen de 93-jarige president ook de afzettingsprocedure in gang gezet. Als het parlement hem ook daadwerkelijk aan de kant schuift komt er een einde aan de 37-jarige regeerperiode van Robert Mugabe en verdwijnt ťťn van de meest homofobe leiders op het Afrikaanse continent.
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt beperkt en langzaam. In 2016 werden 820 nieuwe diagnoses vastgesteld, dat zijn maar enkele tientallen minder dan het aantal dat in 2015 werden geregistreerd.Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting Hiv Monitoring. ďDeze cijfers zijn zorgwekkend en laten duidelijk zien dat we kansen laten liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in NederlandĒ,zo klinkt het in het begeleidende persbericht.
AustraliŽrs kiezen massaal voor homohuwelijk
Een meerderheid van 61,6 procent van de AustraliŽrs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.† Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Nieuw-Zeeland gaat het hiv-preventie medicijn PrEP ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren. Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor PrEP beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM,transgendersÖ) zal maar iets meer dan een Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
In Leuven wordt vrijdag het startschot gegeven voor de zeventiende editie van het Holebifilmfestival. Tot 3 december kun je in dertien steden gaan kijken naar tal van LGBT-getinte films.
Meerderheid AustraliŽrs voorstander openstelling homo-huwelijk
In AustraliŽ is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de AustraliŽrs voorstander zijn van de openstelling.
Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie
Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Regenboogprovincie. Dat wil zeggen dat de provincie waar mogelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBTI's) stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. COC Limburg reageert verheugd op de erkenning.
Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey
Star Trek-Discovery acteur Anthony Rapp heeft tijdens een interview aan Buzzfeed heeft Kevin Spacey beschuldigd van overschrijdend seksueel gedrag toen hij veertien jaar was. In een tweet zegt Kevin Spacey zich niets meer van de feiten te herinneren en biedt hij zijn verontschuldigingen aan Rapp aan als de feiten inderdaad zijn gebeurd. In hetzelfde bericht doet hij ook zijn coming-out als homo. Vooral dat laatste schiet bij vele collegaís en LGBTís in het verkeerde keelgat.
Rechter verbiedt Trump om transgenderban bij defensie in te voeren
Een rechtbank heeft president Trump verboden om transgender militairen te bannen bij de Amerikaanse strijdkrachten. Trump kondigde het verbod in juli aan in een reeks tweets.
Politie binnen gevallen in dancings in Wit-Rusland
De politie is het afgelopen weekend binnengevallen in twee clubs die populair zijn bij holebiís in Wit-Rusland. Verschillende klanten die er aanwezig waren zijn gearresteerd. Na Azerbeidzjan worden ook holebiís Wit-Rusland opgejaagd en gearresteerd.
Transvrouw gemarteld en onthoofd in Pakistan
In Pakistan is een transvrouw gemarteld en onthoofd. Haar lichaam werd in een veld in de buurt van Peshawar teruggevonden. De vrouw werd zondag al begraven nadat haar vingerafdrukken zijn genomen en het lichaam uitgebreid gefotografeerd werd.
Dertig maanden cel voor jongere die Amsterdams homo-koppel in elkaar sloeg
Eťn van de jongeren die vorig jaar in oktober twee homoís mishandelden in Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. De 24-jarige Mamadou D. moet ook een schadevergoeding betalen van ruim 8000 euro.† De correctionele rechtbank van Amsterdam oordeelde wel dat er geen sprake is van homogerelateerd geweld.
Egypte houdt klopjacht op homoseksuelen
De afgelopen dagen zijn meer dan 60 homoseksuelen gearresteerd en veroordeeld in Egypte. De veiligheidsdiensten voerden het aantal raids in Cairo op nadat vorige maand enkele mannen met een regenboogvlag zwaaiden tijdens een concert. De fotoís van het incident gingen viraal.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select