Malta keurt homohuwelijk goed
Voorstel moet politieagenten leren omgaan met LGBT-slachtoffers
Tsjetsjeense gevangenen geŽxecuteerd
Pardon voor veroordeelde homomannen in Nieuw-Zeeland
Parlementslid brengt ode aan slachtoffer van homofobe moord door haar familie
Levenslang voor tiener die aanslag tijdens concert van Elton John wilde plegen
Twee miljoen toeschouwers voor World Pride Madrid
Duitsland stelt huwelijk open voor koppels van hetzelfde geslacht
Islamitische moeder moet ontslag nemen na homo-huwelijk van haar zoon Video:Homoseksuele asielzoekers aangevallen in asielcentrum
Stemt Duitsland nog deze week over de openstelling van het homo-huwelijk?
Mogelijk stemt het Duitse Parlement deze week nog over de openstelling van het homo-huwelijk. Een eventuele stemming komt er redelijk onverwacht want tot nu toe was Angela Merkel een hevige tegenstander van de openstelling. Maar een simpele ontmoeting met een lesbisch koppel heeft er voor gezorgd dat Merkel toch iets ziet in de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.
Politie vuurt met rubberkogels op deelnemers gay pride Istanbul
De politie heeft met geweld de Gay Pride in de Turkse stad Istanbul uit elkaar gedreven met rubberkogels nadat de autoriteiten die hadden verboden. Volgens de autoriteiten zou de optocht de veiligheid van zowel de burgers als toeristen in gevaar kunnen brengen.
Russisch verbod op homoseksuele propaganda is discriminerend
Het Europees Hof voor de Rechten van Mens (EHRM) heeft dat dinsdag geoordeeld dat de Russische wet die Ďhomoseksuele propagandaí verbiedt discrimineert.Het Russische ministerie van Justitie liet weten het niet eens te zijn met de uitspraak en binnen drie maanden in beroep te zullen gaan.
Voormalige burgemeester leidde 15 jaar een dubbelleven als homoseksuele druggebruiker
De voormalige burgemeester van het Amerikaanse Fairfax in de staat Virginia heeft er een gevangenisstraf van drie maanden opzitten omdat hij aan een groep undercover-agenten een zak met crystal meth aanbood. Hij had via de dating-app Grindr met de agenten afgesproken om groepsseks te hebben. Toen de feiten aan het licht kwam nam de burgemeester om dringende reden ontslag.
ServiŽ krijgt voor de eerste keer een lesbische premier
ServiŽ heeft voor het eerst een lesbische premier.Dat maakte de Servische president Aleksandar Vucic donderdag bekend.
Ierland heeft voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar is door het Ierse Parlement aangeduid als de nieuwe premier van Ierland. Het is de eerste keer dat Ierland een homoseksuele premier krijgt.
Herkozen premier Malta wil homo-huwelijk mogelijk maken
Door de herverkiezing van premier Minister Joseph Muscat is Malta een stap dichterbij gekomen bij de openstelling van homo-huwelijk. Dat was immers ťťn van de verkiezingsbeloften waarmee Muscat naar de verkiezingen trok. Vorige maand vaardigde de Maltese premier nieuwe verkiezingen uit nadat hij, zijn vrouw en enkele politieke bondgenoten van corruptie werden beschuldigd.
Ierland krijgt voor het eerst een homoseksuele premier
De 38-jarige Leo Varadkar wordt de eerste homoseksuele premier van Ierland. Hij beschrijft zichzelf als links in sociale aangelegenheden en rechts in de economische.
Taiwan moet homohuwelijk legaliseren
Het Hooggerechtshof van Taiwan heeft deze week beslist dat de regering binnen twee jaar de nodige wetgeving geÔntroduceerd moet hebben zodat koppels van hetzelfde geslacht officieel kunnen trouwen. Hiermee zal Taiwan het eerste Aziatische land worden waar homohuwelijken mogelijk zullen zijn.
Chelsea Manning vervroegd vrijgelaten
De Amerikaanse soldate Chelsea Manning heeft vervroegd de gevangenis verlaten.Manning heeft zeven jaar van haar veroordeling tot 35 jaar uitgezeten voor het lekken van vertrouwelijke documenten.
Europese ministers willen dat Rusland homovervolging in TsjetsjeniŽ stopt
Vijf Europese Buitenlandministers willen dat de Russische regering een einde maakt aan de vervolging van homoseksuelen in de deelrepubliek TsjetsjeniŽ. De vijf ministers vragen dat in een brief aan hun Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.
Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homoseksuelen te beschermen
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een bezoek aan Rusland Vladimir Putin gevraagd om homoseksuelen te beschermen in TsjetsjeniŽ. Ze had het met de Russische leider ook over de arrestaties van activisten die betoogden tegen de mishandelingen in TsjetsjeniŽ
Russische LGBT-betogers opgepakt bij betoging in Sint-Petersburg
De Russische politie heeft verschillende holebi-rechtenactivisten in Sint-Petersburg opgepakt tijdens een protestmars tegen de gerapporteerde martelingen van homoseksuelen in Tsjetsjenie.
Acht mannen na homo-feest gearresteerd in IndonesiŽ
De Indonesische politie heeft acht mannen gearresteerd omdat ze op een homofeest waren. De arrestatie vond plaats in twee hotelkamers in Surabaya, de tweede grootste stad van IndonesiŽ.
Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's
De Tsjetsjeense klopjacht op homoseksuelen heeft reeds 50 doden geŽist. Meer dan 160 homomannen zitten momenteel opgesloten in zes gevangenissen. Dat blijkt uit een ontmoeting die Piet de Bruyn (N-VA) gehad heeft met de journalist van de Russische krant Novaya Gazeta die het nieuws naar buiten bracht en een vertegenwoordiger van de Russische LGBT-koepel.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).