Australiërs kiezen massaal voor homohuwelijk
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
Meerderheid Australiërs voorstander openstelling homo-huwelijk
Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie
Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey
Rechter verbiedt Trump om transgenderban bij defensie in te voeren
Politie binnen gevallen in dancings in Wit-Rusland
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Transvrouw gemarteld en onthoofd in Pakistan
In Pakistan is een transvrouw gemarteld en onthoofd. Haar lichaam werd in een veld in de buurt van Peshawar teruggevonden. De vrouw werd zondag al begraven nadat haar vingerafdrukken zijn genomen en het lichaam uitgebreid gefotografeerd werd.
Dertig maanden cel voor jongere die Amsterdams homo-koppel in elkaar sloeg
Eén van de jongeren die vorig jaar in oktober twee homo’s mishandelden in Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. De 24-jarige Mamadou D. moet ook een schadevergoeding betalen van ruim 8000 euro.  De correctionele rechtbank van Amsterdam oordeelde wel dat er geen sprake is van homogerelateerd geweld.
Egypte houdt klopjacht op homoseksuelen
De afgelopen dagen zijn meer dan 60 homoseksuelen gearresteerd en veroordeeld in Egypte. De veiligheidsdiensten voerden het aantal raids in Cairo op nadat vorige maand enkele mannen met een regenboogvlag zwaaiden tijdens een concert. De foto’s van het incident gingen viraal.
Twaalf mannen gearresteerd in Tanzanie voor promoten van homoseksualiteit
De politie van Tanzanie heeft 12 mannen gearresteerd voor het ‘promoten van homoseksualiteit’. De mannen werden gearresteerd in Dar es Salaam. Negen van de mannen waren Tanzanianen. De anderen komen uit Zuid-Afrika en Oeganda.
Marokkaanse minister ziet homoseksuelen als afval
De Marokkaanse minister voor Mensenrechten Mustapha Ramid heeft homo's "afval" genoemd. Hij deed dat toen hij een vraag over homo’s kreeg. Het is niet de eerste keer dat Ramid dergelijke uitspraken doet.?
Levenslang voor lesbienne die haar vriendin vijf jaar lang mishandelde
Een vrouw die haar lesbische vriendin jarenlang in elkaar sloeg zodat die aan de meer dan 90 aparte verwondingen stierf is door een Britse rechtbank tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hiervan moet ze zeker 22 jaar zitten. Op beelden van net voor het overlijden van de dertigjarige vrouw is ze onherkenbaar door de vele zwellingen over haar hele lichaam en gezicht.
Effectieve gevangenisstraf gevraagd voor mishandeling van Amsterdams homo-koppel
De officier van justitie heeft drie jaar gevangenis en een jaar voorwaardelijk geëist voor een 24-jarige verdachte die mogelijk betrokken is bij twee vechtpartijen, waaronder de zware mishandeling van een homo-koppel achter het Amsterdamse Centraal Station in oktober vorig jaar. De twee anderen beklaagden die betrokken waren met die vechtpartij moeten zich later voor de rechtbank komen verantwoorden.
Dertien landen stemmen tegen resolutie die doodstraf voor LGBT’s verbiedt
Dertien landen, waaronder de Verenigde Staten, hebben tegen een VN-resolutie gestemd die landen opriep om de doodstraf voor homoseksuelen uit hun strafwet te schrappen. Momenteel zijn er nog zes landen die deze doodstraf hanteren
Duitse homoseksuele koppels kunnen eindelijk trouwen
Duitse homoseksuele koppels kunnen sinds zondag (1 oktober) trouwen. Het eerste homo-huwelijk werd in Berlijn afgesloten. Bodo Mende en Karl Kreile trouwden als eerste homoseksueel koppel.
Indonesië wil geen LGBT-personages meer in televisieprogramma's
In Indonesië is een wetsvoorstel ingediend dat ‘LGBT-gedrag’ op televisie moet verbieden. Het verbod staat in een nieuwe media-wet die momenteel in het parlement besproken wordt.
Zeven Egyptenaars gearresteerd voor zwaaien met een regenboogvlag
De Egyptische politie heeft zeven mensen gearresteerd omdat ze vorige week met een regenboogvlag gewuifd hebben op een concert. De zeven werden maandag gearresteerd voor ‘het promoten van een seksuele afwijking’.
Politie arresteert daders van homofobe aanval in Amsterdam
De Amsterdamse politie heeft donderdag twee Amsterdammers van 23 en 27 jaar en één man van 25 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging moord of poging doodslag. De drie mannen zouden op zondagochtend 18 juni 2017 twee homo’s van 23 en 37 jaar hebben geschopt en geslagen. Een vierde verdachte wordt naar verwachting snel aangehouden.
Naast M of V ook X op Canadese paspoorten
Canadezen kunnen zich vanaf deze week niet alleen als mannelijk of vrouwelijk maar ook als “X” definiëren op hun identiteitskaarten. De derde categorie duidt een ongespecificeerd geslacht aan waardoor ook de rechten van Canadezen gewaarborgd worden om zich te identificeren met het gender van hun keuze.
Oud-Generaals veroordelen transgender verbod van Trump
Een groep van 56 gezaghebbende oud-generaals uit het Amerikaanse leger hebben het verbod op transgenders in het leger veroordeeld. Als het verbod er toch zou komen zou dat nog erger zijn dan het ‘Don’t Ask, Don’t Tell” verbod waardoor homoseksuele soldaten tot 2010 niet voor hun seksuele geaardheid mochten uitkomen. De Amerikaanse president liet vorige week via Twitter weten dat transgenders niet meer bij de strijdkrachten welkom waren.
Veertig Nigerianen opgepakt voor homoseksuele handelingen
In Nigeria werden afgelopen weekend meer dan 40 mannen gearresteerd voor homoseksuele handelingen. De mannen werden opgepakt op een feest waar ze ook informatie kregen over hiv en aids en zich konden laten testen. De mannen riskeren celstraffen tot veertien jaar.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select
Select