Veertig procent van LGBT-studenten durven niet uit de kast komen op hun universiteit
Levenslange gevangenisstraf voor opzettelijke hiv-besmetting
Nieuwe arrestaties in zaak van extreem homogeweld in Dordrecht
Krijgt Swaziland dit jaar voor de eerste keer een pride-optocht?
Geval van extreem homofoob geweld in Dordrecht
Luchthaventerminal krijgt naam van Harvey Milk
Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen
Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk Nederlandse rechtbank laat derde geslacht toe
Turkse LGBT-activist vrijgelaten
In Turkije is de LGBT-activist en oprichter van de holebi-organisatie Kaos GL, Ali Erol vrijgelaten. De activist was vorige week vrijdag opgepakt vanwege berichten die hij op sociale media had geplaatst. Het nieuws van de vrijlating is bevestigd door Kaos GL.
Turkse LGBT-activist opgepakt
In Ankara is vrijdag ťťn van de oprichters van de LGBT-organisatie Kaos GL opgepakt. De politie voerde een huiszoeking uit in het appartement dat Ali Erol deelt met zijn partner. Wat precies de reden van de arrestatie is onbekend maar volgens Kaos GL kunnen berichten die Erol op sociale media plaatste de oorzaak zijn van de inval en zijn arrestatie.
Getrouwd homo-koppel vlucht uit Rusland na doodsbedreigingen
Een Russisch homo-koppel dat hun huwelijk liet registreren is omwille van doodsbedreigingen het land moeten uitvluchten. De twee mannen maakten gebruik van een wettelijk achterpoortje om hun in Denemarken afgesloten huwelijk te laten registreren.
Ziekteverzekeraar betaalt 17 miljoen schadevergoeding na lekken hiv-status van klanten
De Amerikaanse verzekeraar Aetna gaat maar liefst 17 miljoen dollar uitbetalen aan 13.400 klanten wiens hiv-status vorig jaar per ongeluk bekend gemaakt werd. De status van de mensen die hiv-medicatie of PrEp namen was zichtbaar doorheen de enveloppen waarin brieven zaten met nieuwe instructies om hun medicatie terug betaald te krijgen.
"Verblijfsrecht in Europese landen moet ook toegekend worden als homo-huwelijk niet erkend wordt" (+)
Europese Landen die het homo-huwelijk niet erkennen moeten alle rechten van getrouwde heterokoppels geven aan de echtgenoot van hun staatsburgers die toch in het buitenland met een partner van hetzelfde geslacht getrouwd zijn . Dat is het standpunt van de Belgische advocaat-generaal Melchior Wathelet van het Europese Hof van Justitie in een zaak die een Roemeense burger tegen de Roemeense staat heeft aangespannen omdat zijn echtgenoot geen permanent verblijfsrecht krijgt omdat het land het homo-huwelijk niet erkend. Als de rechters de redenering van Wathelet volgen kan dit verregaande gevolgen hebben voor Europese landen die geen huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht erkennen.
Video: Opnieuw een homo aangevallen in Amsterdam
In Amsterdam zijn op een goede week tijd twee homoís in elkaar geslagen. Afgelopen zaterdag werd de 25-jarige Xeverio mishandeld en beroofd toen hij uit de metro kwam. Op nieuwjaarsdag werd ook al een 22-jarige man mishandeld door vier mannen.
President Trump ontslaat alle leden van de presidentiŽle hiv/aids adviesraad
Het Witte Huis heeft zonder verdere uitleg te geven alle nog resterende leden van de PresidentiŽle Adviesraad voor HIV/AIDS (PACHA) ontslaan. In juni stapten zes leden van die adviesraad op omdat ze het niet eens waren met de aanpak van hiv en aids door de Amerikaanse president. Afgelopen woensdag kregen de overige zestien leden van de adviesraad hun ontslag in de bus.
Primeur in Palm Springs: Volledige gemeenteraad bestaat uit LGBT's
De volledige gemeenteraad van het Californische Palm Springs bestaat helemaal uit politici die uit de LGBT-gemeenschap komen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het volledige bestuur van een Amerikaanse stad volledig bestaat uit openlijke homoís, lesbiennes,biseksuelen en transgenders.
Europarlementsleden willen dat Turkije verbod op LGBT-evenementen opheft
Europese parlementsleden hebben Turkije opgeroepen om het algemene verbod op alle LGBT-evenementen terug te draaien. Vorige week werden in Ankara alle evenementen voor holebiís en transgenders verboden omdat ze voor onrust zouden zorgen. Het verbod kwam er nadat een Duits filmfestival met verschillende homo-films in Ankara verboden werd. De gouverneur verbood daarna ook alle tentoonstellingen, publieke optredens, culturele evenementen voor holebiís en transgenders.
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis
Een Indonesische rechtbank heeft tien mannen die tijdens een raid in een homosauna en gayclub waren gearresteerd, veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot drie jaar.
Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
De man die een achtjarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde omdat hij dacht dat de jongen homo was, heeft van de jury een doodstraf gekregen.
Homohuwelijk in AustraliŽ goedgekeurd
Het Australisch parlement heeft bijna unaniem het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels. Vorige week werd het wetsvoorstel al door de senaat goedgekeurd.
Oostenrijkse homoseksuele koppels kunnen vanaf 2019 trouwen
Het Oostenrijkse Grondwettelijke Hof heeft beslist dat het homoseksuelen begin 2019 moeten kunnen trouwen. Sinds 2010 kunnen Oostenrijkse homoseksuele koppels hun relatie al wettelijk laten registreren. Volgens het Grondwettelijke Hof is de huidige wetgeving discriminerend en moet ze aangepast worden.
Australische Senaat keurt homohuwelijk goed
De Australische senaat heeft de wet die het homohuwelijk moet mogelijk maken goedgekeurd. De door de conservatieven gevraagde aanpassing voor ambtenaren en andere dienstverleners om koppels diensten te weigeren vanuit religieus oogpunt komt er niet. De wet moet nog het Lagerhuis passeren maar zou al volgende week van kracht kunnen worden. Met een grote meerderheid van 43 stemmen voor en twaalf tegen werd de wet aangenomen door de senaat.
Gewonden bij instorting dansvloer homo-dancing
TweeŽntwintig mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt toen de dansvloer van een homo-dancing in Tenerife onder hun voeten verdween

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).