Turkse LGBT-activist vrijgelaten
Turkse LGBT-activist opgepakt
Getrouwd homo-koppel vlucht uit Rusland na doodsbedreigingen
Ziekteverzekeraar betaalt 17 miljoen schadevergoeding na lekken hiv-status van klanten
"Verblijfsrecht in Europese landen moet ook toegekend worden als homo-huwelijk niet erkend wordt" (+)
Video: Opnieuw een homo aangevallen in Amsterdam
President Trump ontslaat alle leden van de presidentiŽle hiv/aids adviesraad
Primeur in Palm Springs: Volledige gemeenteraad bestaat uit LGBT's
Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Europarlementsleden willen dat Turkije verbod op LGBT-evenementen opheft
Europese parlementsleden hebben Turkije opgeroepen om het algemene verbod op alle LGBT-evenementen terug te draaien. Vorige week werden in Ankara alle evenementen voor holebiís en transgenders verboden omdat ze voor onrust zouden zorgen. Het verbod kwam er nadat een Duits filmfestival met verschillende homo-films in Ankara verboden werd. De gouverneur verbood daarna ook alle tentoonstellingen, publieke optredens, culturele evenementen voor holebiís en transgenders.
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis
Een Indonesische rechtbank heeft tien mannen die tijdens een raid in een homosauna en gayclub waren gearresteerd, veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot drie jaar.
Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
De man die een achtjarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde omdat hij dacht dat de jongen homo was, heeft van de jury een doodstraf gekregen.
Homohuwelijk in AustraliŽ goedgekeurd
Het Australisch parlement heeft bijna unaniem het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels. Vorige week werd het wetsvoorstel al door de senaat goedgekeurd.
Oostenrijkse homoseksuele koppels kunnen vanaf 2019 trouwen
Het Oostenrijkse Grondwettelijke Hof heeft beslist dat het homoseksuelen begin 2019 moeten kunnen trouwen. Sinds 2010 kunnen Oostenrijkse homoseksuele koppels hun relatie al wettelijk laten registreren. Volgens het Grondwettelijke Hof is de huidige wetgeving discriminerend en moet ze aangepast worden.
Australische Senaat keurt homohuwelijk goed
De Australische senaat heeft de wet die het homohuwelijk moet mogelijk maken goedgekeurd. De door de conservatieven gevraagde aanpassing voor ambtenaren en andere dienstverleners om koppels diensten te weigeren vanuit religieus oogpunt komt er niet. De wet moet nog het Lagerhuis passeren maar zou al volgende week van kracht kunnen worden. Met een grote meerderheid van 43 stemmen voor en twaalf tegen werd de wet aangenomen door de senaat.
Gewonden bij instorting dansvloer homo-dancing
TweeŽntwintig mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt toen de dansvloer van een homo-dancing in Tenerife onder hun voeten verdween
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven
Het tijdperk van de homofobe president Mugabe in Zimbabwe lijkt ten einde te komen. Na zijn afzetting als partijleider van Zanu-PF is tegen de 93-jarige president ook de afzettingsprocedure in gang gezet. Als het parlement hem ook daadwerkelijk aan de kant schuift komt er een einde aan de 37-jarige regeerperiode van Robert Mugabe en verdwijnt ťťn van de meest homofobe leiders op het Afrikaanse continent.
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Het aantal nieuwe hiv-infecties in Nederland daalt beperkt en langzaam. In 2016 werden 820 nieuwe diagnoses vastgesteld, dat zijn maar enkele tientallen minder dan het aantal dat in 2015 werden geregistreerd.Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van de Stichting Hiv Monitoring. ďDeze cijfers zijn zorgwekkend en laten duidelijk zien dat we kansen laten liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in NederlandĒ,zo klinkt het in het begeleidende persbericht.
AustraliŽrs kiezen massaal voor homohuwelijk
Een meerderheid van 61,6 procent van de AustraliŽrs wil dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar kunnen trouwen.† Dat blijkt uit de resultaten van een grootschalige peiling via de post van de regering.
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Nieuw-Zeeland gaat het hiv-preventie medicijn PrEP ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren. Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor PrEP beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM,transgendersÖ) zal maar iets meer dan een Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
In Leuven wordt vrijdag het startschot gegeven voor de zeventiende editie van het Holebifilmfestival. Tot 3 december kun je in dertien steden gaan kijken naar tal van LGBT-getinte films.
Meerderheid AustraliŽrs voorstander openstelling homo-huwelijk
In AustraliŽ is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de AustraliŽrs voorstander zijn van de openstelling.
Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie
Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Regenboogprovincie. Dat wil zeggen dat de provincie waar mogelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBTI's) stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. COC Limburg reageert verheugd op de erkenning.
Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey
Star Trek-Discovery acteur Anthony Rapp heeft tijdens een interview aan Buzzfeed heeft Kevin Spacey beschuldigd van overschrijdend seksueel gedrag toen hij veertien jaar was. In een tweet zegt Kevin Spacey zich niets meer van de feiten te herinneren en biedt hij zijn verontschuldigingen aan Rapp aan als de feiten inderdaad zijn gebeurd. In hetzelfde bericht doet hij ook zijn coming-out als homo. Vooral dat laatste schiet bij vele collegaís en LGBTís in het verkeerde keelgat.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).