Neef van Britse koningin trouwt met andere man
Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Denemarken versoepelt bloeddonaties voor homoseksuele mannen
Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne Roemeens referendum tegen homo-huwelijk ongeldig
Maleisische vice-premier zegt dat LGBT's zich niet in het openbaar mogen vertonen
De vice-premier van MaleisiŽ heeft holebiís en transgenders gewaarschuwd dat ze hun gevoelens niet in het openbaar mogen tonen. Als LGBTís geaccepteerd willen worden door de maatschappij moeten ze hun identiteit verborgen houden, zo zei de 65-jarige Dr Wan Azizah Wan Ismai.
Zeven jaar gevangenis voor man die met wapens en explosieven naar gaypride trok
Een Amerikaan uit de staat Indiana is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat hij door de politie was tegengehouden met een wagen vol wapens en explosieven terwijl hij onderweg was naar de gay pride in de staat Californie.De man werd in juli 2016 enkele uren na de schietpartij in een homo-discotheek in Florida gestopt.
Tienduizend mensen lopen mee met Pride Walk in Amsterdam
Meer dan tienduizend mensen hebben zaterdag meegelopen met de demonstratieve Pride Walk in Amsterdam.Met een manifestatie bij het homo-monument en een demonstratieve en activistische mars naar het Vondelpark, werd het negen dagen durende festival Pride Amsterdam officieel geopend.
Tienduizenden IsraŽliŽrs betogen tegen discriminatie van homo's
In verschillende steden in Israel zijn de afgelopen dagen tienduizenden betogers de straat opgekomen in protest tegen de donderdag goedgekeurde wet die het door de staat gesteunde draagmoederschap voor koppels gemakkelijker maakt. De wetswijziging sluit alleenstaande mannen en homoseksuele koppels wel nog steeds uit. Dat meldt de NOS.
Video: HRC roept Trump en Putin op om LGBT-vervolging in TsjechiŽ aan te pakken
De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) heeft in aanloop van de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Putin opgeroepen om de vervolging van homoseksuelen in TsjechiŽ te onderzoeken. Dat deed de organisatie door zondagavond urenlang een boodschap te projecteren op het presidentiŽle paleis in Helsinki waar de ontmoeting plaats zal vinden.
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk
Europese lidstaten die het homo-huwelijk niet erkennen moeten toch een verblijfsvergunning afleveren aan de partner van een landgenoot die in het buitenland met iemand van hetzelfde geslacht getrouwd is. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciŽle vraag. Een Roemeen die in ons land trouwde met een Amerikaan kreeg van RoemeniŽ een negatief antwoord op de aanvraag van een verblijfsvergunning voor zijn partner en trok hiervoor naar de rechter. Volgens het hof hebben landen het recht om het homo-huwelijk te verbieden maar moeten de echtgenoten uit in andere landen afgesloten homo-huwelijken wel dezelfde rechten kunnen krijgen als echtgenoten in heteroseksuele huwelijken.
Nederlandse rechtbank laat derde geslacht toe
De Rechtbank van Roermond heeft maandag beslist dat geslacht geen kwestie is van geslachtskenmerken maar van genderidentiteit. Een 56-jarige Nederlander mag daarom zonder mannelijk of vrouwelijk geslacht geregistreerd staan volgens de rechter. Transgender Netwerk Nederland is enorm verheugd door deze uitspraak.
Veertig procent van LGBT-studenten durven niet uit de kast komen op hun universiteit
Twee op de vijf Britse studenten hebben hun seksualiteit verborgen gehouden terwijl ze aan de universiteit studeerden. Dat blijkt uit twee rapporten die LGBT-organisatie Stonewall liet uitvoeren.
Levenslange gevangenisstraf voor opzettelijke hiv-besmetting
Een Brit die met opzet vijf mannen met wie hij afsprak besmette met hiv heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. De 27-jarige Daryll Rowe kan pas ten vroegste over twaalf jaar vrijkomen. De man stond ook terecht voor de poging tot besmetting van vijf andere internetdates.
Nieuwe arrestaties in zaak van extreem homogeweld in Dordrecht
De Nederlandse politie heeft reeds zes jongeren opgepakt die betrokken zouden zijn bij de brutale aanval op een homo in Dordrecht.
Krijgt Swaziland dit jaar voor de eerste keer een pride-optocht?
In Swaziland hopen enkele LGBT-activisten in juni voor de eerste keer een Pride festival en optocht te houden. De belangengroepering The Rock of Hope heeft een aanvraag ingediend om een optocht met afsluitende picknick of festival te organiseren in de stad Mbabane.
Geval van extreem homofoob geweld in Dordrecht
Vrijdag op zaterdagnacht is in Dordrecht een 28-jarige man het slachtoffer geworden van extreem homofoob geweld. De man had via de datingapp Grindr afgesproken maar werd bij aankomst aangevallen door minstens zestien mannen. De politie arresteerde een veertienjarige jongen die betrokken zou zijn bij de aanval.
Luchthaventerminal krijgt naam van Harvey Milk
Een terminal van de luchthaven van San Francisco krijgt binnenkort de naam van de homo-activist en de eerste verkozen politieker Harvey Milk. Hij werd in november 1978 vermoord.
Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen
De drie mannen die twee homoseksuele mannen zwaar hebben toegetakeld omdat ze homo zijn, zijn door de correctionele rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen tot veertig maanden. Dat schrijft de Nederlandse krant het Parool.
Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Het Europese Parlement heeft met een grote meerderheid een tekst goedgekeurd waarin ze de lidstaten oproepen om conversietherapieŽn voor homoseksuelen te verbieden en te veroordelen. De tekst werd goedgekeurd met 435 tegen 109 stemmen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).