Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing
Italiaanse rechtbank erkent buitenlandse adopties door homoseksuele koppels
Zestienjarige aan het hoofd van bende die homoseksuele daters afperst
Homoseksuele koppels kunnen trouwen in SloveniŽ
Trump draait richtlijn voor gender-neutrale toiletten terug
Finland keurt het homo-huwelijk nog eens goed
Tanzania dreigt met het publiekelijk outen van homomannen
Marine Le Pen wil van homo-huwelijk af
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Mannen die anti-homoflyer verspreidde moeten voor de rechter verschijnen
Het Nederlandse Openbaar Ministerie gaat drie mannen vervolgen omdat die in oktober vorig jaar een anti-homeflyer verspreid hebben in Amsterdam De drie, twee mannen uit Den Haag en een uit Rotterdam, hebben†bekend dat ze de folders in twee wijken hebben verspreid. Daarmee wilden ze†naar eigen zeggen een discussie losmaken.†De drie mannen hebben zichzelf bij de politie gemeld, toen die hen op het spoor was gekomen.†
Ook Nieuw-Zeeland wil historische veroordelingen van strafblad van homomannen halen
Na Groot-BrittanniŽ en Wales gaat ook Nieuw Zeeland historische veroordelingen voor sodomie van het strafregister van hiervoor veroordeelde homo-mannen halen.
Europees Parlement wil homo-adopties in heel Europa erkennen
Het Europese Parlement wil dat adopties automatisch in heel Europa erkend worden. Dat moet vermijden dat adoptieouders hun ouderlijke macht verliezen als ze naar een ander Europees land verhuizen. De maatregel mag ook geen rekening houden met de seksuele oriŽntatie van de ouders.
Drie doden bij brand in homo-sauna
Zondagavond zijn drie mannen gestorven bij een uitslaande brand in een homosauna in Berlijn.Toen de brandweer aankwam stonen een twintigtal mannen, enkel met een handdoek om de lenden of een badjas, op straat. Bijna iedereen kon ter plekke verzorgd worden. Eťn man werd naar een ziekenhuis overgebracht.
Britse homo-mannen krijgen gratie voor historische veroordelingen
De Britse regering heeft duizenden homo's die veroordeeld waren voor seksuele wanpraktijen postuum gratie verleend. Met de goedkeuring van de Alan Turing wet werden zien meer dan 49.000 homo's die veroordeling van hun strafblad verdwijnen.
Kerk van Noorwegen maakt homohuwelijk mogelijk
Homoseksuele koppels in Noorwegen kunnen vanaf woensdag ook voor de kerk trouwen. De synode van de Kerk van Noorwegen keurde maandag in Trondheim de liturgie goed die dat mogelijk maakt.
Amerikaanse Scouts zetten deur op een kier voor transgender jongens
Transgender jongens zullen binnenkort lid kunnen worden van de Amerikaanse Scouts. De Boy Scouts of America kijken na meer dan honderd jaar niet meer naar de geslachtsvermelding op de identiteitskaart maar naar die op het aanmeldingsformulier. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt in een mededeling.
Poolse president wil niets weten van homo-huwelijk
De Poolse President Andrzej Duda heeft in een interview gezegd dat zijn land nooit het homo-huwelijk zal legaliseren. Duda kreeg de vraag of Polen door 'internationale organisaties, verschillende lobbygroepen en Europese landen' Polen konden dwingen om het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen.
LGBT-gemeenschap afwezig op website van Witte Huis
Vrijdag legde Donald Trump de eed af om de 45ste president van de Verenigde Staten te worden. Ook in de virtuele wereld bracht dat de nodige veranderingen met zich mee. Bijna onmiddellijk na de machtsoverdracht werden de Facebook en Twitter-accounts die President Obama gebruikte tijdens zijn ambtsperiode gearchiveerd en overgedragen aan de administratie van Trump. Naast de social media accounts werd ook de website van Het Witte Huis in een nieuw kleedje gestoken en werden de initiatieven uit het Obama-tijdperk verwijderd en naar het archief verwezen.
President Obama kort gevangenisstraf van Chelsea Manning in
Klokkenluidster Chelsea Manning heeft een serieuze strafvermindering gekregen van de Amerikaanse President Barack Obama. Na zeven jaar in de cel, zou ze nu in mei vrijkomen.
Ierland versoepelt verbod op bloeddonaties voor homoseksuelen
Na BelgiŽ versoepelt ook Ierland het verbod op bloeddonaties door homoseksuele mannen. Seksueel actieve mannen mogen bloed doneren als ze 12 maanden lang geen seks hebben gehad met een andere man.
Snowden vraagt gratie voor klokkenluidster Chelsea Manning
Edward Snowden, heeft aan de Amerikaanse President Obama gevraagd om klokkenluider Chelsea Manning gratie te verlenen. Manning maakte meer dan 700.000 geheime documenten over aan WikiLeaks en zit hiervoor een gevangenisstraf van 35 jaar uit.
President Obama blikt tijdens afscheidstoespraak terug op LGBT-verwezenlijkingen
Tijdens zijn afscheidstoespraak heeft de Amerikaanse President Barack Obama teruggeblikt op zijn verwezenlijkingen van de afgelopen acht jaar. Ook voor de Amerikaanse LGBT-gemeenschap werd er heel wat vooruitgang geboekt.
Amerikaan die 30 jaar kreeg voor hiv-besmetting krijgt nieuwe rechtszaak
Een Amerikaanse man die in 2015 tot een gevangenisstraf van dertig jaar werd veroordeeld omdat hij vier mannen heeft blootgesteld aan hiv en een man heeft besmet, krijgt een nieuw proces. Micheal L. Johnson werd door een volledig blanke en heteroseksuele jury schuldig gevonden. Bijna twee derde van de jury leden in die zaak gaven openlijk toe dat ze geloofden dat homoseksualiteit zowel een zonde als een keuze is.
Afrikaanse landen kunnen benoeming LGBT-waarnemer bij VN niet stoppen
Verschillende Afrikaanse landen zijn er maandag niet in geslaagd om de benoeming van Vitit Muntarbhorn als eerste VN-waarnemer voor LGBTI-rechten tegen te houden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).