HRW wil intrekking verbod op LGBT-evenementen in Ankara
Nieuwe Franse campagne pakt LGBT+geweld op scholen aan
Angola haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Trump mag transgenders uit het leger weren
Europarlementsleden willen dat TunesiŽ stopt met martelen van homoseksuelen
Gevangenisstraffen tot 17 jaar voor zuuraanval op klanten LGBT-dancing.
Open Vld: Tsjetsjeens geweld tegen homoseksuelen moet op agenda van VN veiligheidsraad komen
Amnesty:Nieuwe klopjacht op homoseksuelen in TsjetsjeniŽ
Amerikaanse homofobe haatprediker niet welkom in Nederland Doodstraf voor LGBTI's in Brunei ingevoerd
Ophef over ondertekening anti-LGBT pamflet door protestantse predikers
In Nederland hebben 250 radicale christenen en predikers, waaronder ook SGP-voorzitter Kees van der Staaij, de homo-en transfobe Nashville-verklaring ondertekent. In veertien punten worden LGBTís op basis van bijbelse teksten gediscrimineerd. Het Nederlandse Openbare Ministerie is een onderzoek begonnen om te kijken of de verklaring de Nederlandse grondwet schendt.
Ultra rechtse en homofobe president van BraziliŽ legt de eed af
In BraziliŽ is dinsdag de ultrarechtse vroegere militair Jair Bolsonaro beŽdigd als nieuwe president. De 63-jarige legde de eed af in het Congres. Bolsonaro omschrijft zichzelf als Ďeen trotse homofoobí en won overtuigend de verkiezingen van oktober. De Braziliaanse holebi-gemeenschap houdt zich vast voor eventuele maatregelen die Bolsonaro zal aankondigen.
Negentien landen roepen EU op om rechten van LGBT's te blijven beschermen
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft voor ons land, een gezamenelijke verklaring ondertekend die de EU oproept om ook in de volgende legislatuur de bescherming van de rechten van LGBTís te waarborgen. De verklaring is een initiatief van de Maltese regering en werd door negentien landen ondertekend.
Homoseksuele apotheker vermoordt vrouw om nieuw leven te beginnen met een man
Een Britse homoseksuele apotheker is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij vermoordde haar zodat hij samen met zijn nieuwe vriend en de opbrengst van de levensverzekering een nieuw leven in AustraliŽ te beginnen. Na een proces van twaalf dagen werd hij na een 3-uur durend beraad van de jury schuldig verklaard. Op moord staat in Groot-BrittanniŽ een levenslange maximumstraf. De apotheker kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar.
Taiwanezen stemmen massaal tegen het hommo-huwelijk
Een meerderheid van de Taiwanezen hebben zich in verschillende referendums uitgesproken tegen het homohuwelijk. Zij steunen de definitie dat het huwelijk enkel kan worden afgesloten tussen een man en een vrouw. Vorig jaar had een rechtbank nochtans geoordeeld dat het homo-huwelijk in Taiwan wettelijk geregeld moest worden. De regering is nog steeds van plan om de relatie van homoseksuele koppels wettelijk te beschermen maar zwakt de nieuwe wetten waarschijnlijk sterk af.
Trump stapt naar hooggerechtshof om transgenders uit het leger te krijgen
De regering van Donald Trump heeft een nieuwe stap gezet om transgenders uit het Amerikaanse leger te bannen. De regering neemt een uitzonderlijke maatregel en stapt zelf naar het Hooggerechtshof zodat de hoogste rechters zich over de wettelijkheid van een verbod kunnen uitspreken.
Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne
De Tanzaniaanse ambassadeur moet in Brussel uitleg komen geven over de aangekondigde jacht op homoseksuelen prostituees en internetcriminelen in de stad Dar es Salaam door de regionale commissaris daar. De Europese Unie roept de ambassadeur van Tanzania hierover op het matje.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijk ongeldig
In RoemeniŽ is er te weinig volk komen opdagen voor het referendum over het verbod op het homohuwelijk. Omdat het percentage bleef steken op 20,4 procent in plaats van de verplichte 30 procent is het referendum ongeldig verklaard. Het referendum moest in de grondwet verankeren dat het huwelijk alleen mogelijk is tussen een man en een vrouw.
Neef van Britse koningin trouwt met andere man
Afgelopen weekend is de neef van de Britse koningin, Lord Ivar Mountbatton getrouwd met zijn vriend James Coyle. Het huwelijk is het eerste homo-huwelijk binnen de Britse koninklijke familie. De 55-jarige Lord Ivar Mountbatten (55 jaar) werd weggegeven door zijn vrouw van wie hij gescheiden is met wie hij drie kinderen heeft.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
De Roemeense Senaat heeft zich met grote meerderheid achter een burgerinitiatief geschaard om het homo-huwelijk in de toekomst te verbieden in het land. De organisatie Coalitie voor de Familie slaagde erin om drie miljoen handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen die het homo-huwelijk onmogelijk wil maken.
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Het Hooggerechtshof van India heeft de wet die homoseksuele betrekkingen verbiedt ongrondwettelijk verklaard. Het beruchte artikel 377 in de Indiase strafwet is volgens de rechters ongrondwettelijk omdat het indruist tegen het recht op privacy. India telt een bevolking van 1,3 miljard mensen waarvan naar schatting 78 miljoen holebiís en transgenders.
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Politici uit de Maleisische staat van Pahang denken erover na om stokslagen voor homoseksuelen te legaliseren. Afgelopen maandag kregen twee vrouwen stokslagen in de conservatieve deelstaat Terengganu nadat ze vorige maand veroordeeld waren door een rechtbank omdat ze door de shariapolitie betrapt waren terwijl ze seks hadden in een auto.
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Een 32-jarige Amerikaan, die homoseksuelen omschreef als een schande, heeft de doodstraf gekregen voor de moord op een homekoppel in 2010. Peter Avsenew werd vorig jaar al schuldig bevonden voor de moord van Kevin Adams en Steven Powell in Wilton Manors in 2010 maar kreeg nu pas zijn straf te horen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).