Baby zomervoordeel
Ophef over ondertekening anti-LGBT pamflet door protestantse predikers
Ultra rechtse en homofobe president van BraziliŽ legt de eed af
Negentien landen roepen EU op om rechten van LGBT's te blijven beschermen
Homoseksuele apotheker vermoordt vrouw om nieuw leven te beginnen met een man
Taiwanezen stemmen massaal tegen het hommo-huwelijk
Trump stapt naar hooggerechtshof om transgenders uit het leger te krijgen
Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne
Roemeens referendum tegen homo-huwelijk ongeldig
Open Vld: Tsjetsjeens geweld tegen homoseksuelen moet op agenda van VN veiligheidsraad komen Amnesty:Nieuwe klopjacht op homoseksuelen in TsjetsjeniŽ
Neef van Britse koningin trouwt met andere man
Afgelopen weekend is de neef van de Britse koningin, Lord Ivar Mountbatton getrouwd met zijn vriend James Coyle. Het huwelijk is het eerste homo-huwelijk binnen de Britse koninklijke familie. De 55-jarige Lord Ivar Mountbatten (55 jaar) werd weggegeven door zijn vrouw van wie hij gescheiden is met wie hij drie kinderen heeft.
Roemeens referendum tegen homo-huwelijken gaat begin oktober door.
Op 6 en 7 oktober kunnen de Roemenen zich in een referendum zich uitspreken tegen het homo-huwelijk. De stemgerechtigden kunnen dan laten weten of ze voorstander zijn om de huidige genderneutrale huwelijkswet, waarin sprake is van echtgenoten, te veranderen in een wet waarin er specifiek staat dat een huwelijk een unie is tussen een man en een vrouw.
Tiener gearresteerd die aanslag wilde plegen op Duitse homo-dancing
De politie van Frankfurt heeft een zeventienjarige jongen gearresteerd die een bomaanslag plande op een homo-dancing en een katholieke kerk. De eerder deze maand gearresteerd jongen verscheen voor de onderzoeksrechter die zijn aanhouding verlengde.
Roemeense Senaat schaart zich achter referendum dat homohuwelijken moeten verbieden
De Roemeense Senaat heeft zich met grote meerderheid achter een burgerinitiatief geschaard om het homo-huwelijk in de toekomst te verbieden in het land. De organisatie Coalitie voor de Familie slaagde erin om drie miljoen handtekeningen te verzamelen om een referendum af te dwingen die het homo-huwelijk onmogelijk wil maken.
India haalt homoseksualiteit uit de strafwet
Het Hooggerechtshof van India heeft de wet die homoseksuele betrekkingen verbiedt ongrondwettelijk verklaard. Het beruchte artikel 377 in de Indiase strafwet is volgens de rechters ongrondwettelijk omdat het indruist tegen het recht op privacy. India telt een bevolking van 1,3 miljard mensen waarvan naar schatting 78 miljoen holebiís en transgenders.
Maleisische staat wil stokslagen voor homoseksuelen invoeren
Politici uit de Maleisische staat van Pahang denken erover na om stokslagen voor homoseksuelen te legaliseren. Afgelopen maandag kregen twee vrouwen stokslagen in de conservatieve deelstaat Terengganu nadat ze vorige maand veroordeeld waren door een rechtbank omdat ze door de shariapolitie betrapt waren terwijl ze seks hadden in een auto.
Doodstraf voor moordenaar die homoseksuelen een schande voor de mensheid noemt
Een 32-jarige Amerikaan, die homoseksuelen omschreef als een schande, heeft de doodstraf gekregen voor de moord op een homekoppel in 2010. Peter Avsenew werd vorig jaar al schuldig bevonden voor de moord van Kevin Adams en Steven Powell in Wilton Manors in 2010 maar kreeg nu pas zijn straf te horen.
Denemarken versoepelt bloeddonaties voor homoseksuele mannen
Denemarken gaat bloeddonaties door mannen die seks hebben met andere mannen versoepelen. Volgens de Kopenhagen Post heeft de Deense minister van Volksgezondheid een model gevonden waarbij er toch voldoende zekerheid is ingebouwd om de overdracht van het hiv-virus door bloedtransfusies tot een minimum te beperken. Zolang de mannen tijdens de vier maanden voor hun donatie geen seks hebben gehad met een andere man mogen ze bloed geven. De nieuwe maatregel zou ergens volgend jaar van kracht worden.
Maleisische vice-premier zegt dat LGBT's zich niet in het openbaar mogen vertonen
De vice-premier van MaleisiŽ heeft holebiís en transgenders gewaarschuwd dat ze hun gevoelens niet in het openbaar mogen tonen. Als LGBTís geaccepteerd willen worden door de maatschappij moeten ze hun identiteit verborgen houden, zo zei de 65-jarige Dr Wan Azizah Wan Ismai.
Zeven jaar gevangenis voor man die met wapens en explosieven naar gaypride trok
Een Amerikaan uit de staat Indiana is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar omdat hij door de politie was tegengehouden met een wagen vol wapens en explosieven terwijl hij onderweg was naar de gay pride in de staat Californie.De man werd in juli 2016 enkele uren na de schietpartij in een homo-discotheek in Florida gestopt.
Tienduizend mensen lopen mee met Pride Walk in Amsterdam
Meer dan tienduizend mensen hebben zaterdag meegelopen met de demonstratieve Pride Walk in Amsterdam.Met een manifestatie bij het homo-monument en een demonstratieve en activistische mars naar het Vondelpark, werd het negen dagen durende festival Pride Amsterdam officieel geopend.
Tienduizenden IsraŽliŽrs betogen tegen discriminatie van homo's
In verschillende steden in Israel zijn de afgelopen dagen tienduizenden betogers de straat opgekomen in protest tegen de donderdag goedgekeurde wet die het door de staat gesteunde draagmoederschap voor koppels gemakkelijker maakt. De wetswijziging sluit alleenstaande mannen en homoseksuele koppels wel nog steeds uit. Dat meldt de NOS.
Video: HRC roept Trump en Putin op om LGBT-vervolging in TsjechiŽ aan te pakken
De Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) heeft in aanloop van de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Putin opgeroepen om de vervolging van homoseksuelen in TsjechiŽ te onderzoeken. Dat deed de organisatie door zondagavond urenlang een boodschap te projecteren op het presidentiŽle paleis in Helsinki waar de ontmoeting plaats zal vinden.
Echtgenoten uit homo-huwelijken moeten in Europa erkenning krijgen in landen zonder homo-huwelijk
Europese lidstaten die het homo-huwelijk niet erkennen moeten toch een verblijfsvergunning afleveren aan de partner van een landgenoot die in het buitenland met iemand van hetzelfde geslacht getrouwd is. Dat heeft het Europese Hof van Justitie geantwoord op een prejudiciŽle vraag. Een Roemeen die in ons land trouwde met een Amerikaan kreeg van RoemeniŽ een negatief antwoord op de aanvraag van een verblijfsvergunning voor zijn partner en trok hiervoor naar de rechter. Volgens het hof hebben landen het recht om het homo-huwelijk te verbieden maar moeten de echtgenoten uit in andere landen afgesloten homo-huwelijken wel dezelfde rechten kunnen krijgen als echtgenoten in heteroseksuele huwelijken.
Nederlandse rechtbank laat derde geslacht toe
De Rechtbank van Roermond heeft maandag beslist dat geslacht geen kwestie is van geslachtskenmerken maar van genderidentiteit. Een 56-jarige Nederlander mag daarom zonder mannelijk of vrouwelijk geslacht geregistreerd staan volgens de rechter. Transgender Netwerk Nederland is enorm verheugd door deze uitspraak.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).