Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homoseksuelen te beschermen
Russische LGBT-betogers opgepakt bij betoging in Sint-Petersburg
Acht mannen na homo-feest gearresteerd in IndonesiŽ
Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's
Tsjetsjeense president wil LGBT-gemeenschap tegen start Ramadam uitroeien
Republikeinen proberen homohuwelijk in North Carolina terug te draaien
Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's
Piet De Bruyn en An Capoen (N-VA) reageren vol afschuw op het Tsjetsjeense concentratiekamp voor homoseksuelen
Chelsea Manning vervroegd vrijgelaten Europese ministers willen dat Rusland homovervolging in TsjetsjeniŽ stopt
Opgepakte Indonesische homo's riskeren 100 stokslagen
De Indonesische politie heeft twee mannen opgepakt nadat hun buren hen omwille van hun homoseksuele relatie met elkaar heeft verklikt. Als de mannen schuldig bevonden worden kunnen ze bestraft worden met 100 stokslagen.
TsjetsjeniŽ houdt klopjacht op homoseksuelen en sluit hen op in concentratiekampen
De autoriteiten in TsjetsjeniŽ zijn met een anti-homo campagne gestart waarbij, volgens verschillende bronnen, meer dan 100 homoseksuele mannen zijn gearresteerd en opgesloten in concentratiekampen. Bij de arrestaties zouden ook drie doden gevallen zijn. Ook de mannen die vrijgelaten werden uit de kampen kwamen daar meer dood dan levend uit door folteringen die ze daar ondergaan.
Nederlanders lopen hand in hand tegen homogeweld in Arnhem
Na een geval van ernstig geweld tegen een homoseksueel koppel in het Nederlandse Arnhem is er een tegenreactie gelanceerd waarmee het geweld veroordeeld wordt. Mannen, zowel hetero als homo, lopen er openlijk hand in hand. Onder hen ook een aantal politici van verschillende partijen.
Geestelijke vader van de regenboogvlag overleden
Gilbert Baker, de mensenrechtenactivist die die de regenboogvlag bedacht, is op 31 maart op 65-jarige leeftijd overleden. Baker creŽerde de regenboogvlag bijna veertig jaar geleden ter gelegenheid van de gay pride in San Francisco in 1978.
North Carolina herroept omstreden toiletwet gedeeltelijk
De Amerikaanse staat North Carolina heeft de omstreden transgender toiletwet gedeeltelijk herroepen. Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat van de staat hebben donderdag een wet goedgekeurd waarvan Gouverneur Roy Cooper al laten weten heeft dat hij ze zal ondertekenen. Maar de herroeping kan niet rekenen op de goedkeuring van LGBT-rechten organisaties en activisten
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam
Dit jaar zijn er enkele, volgens de organisatie, pijnlijke veranderingen in de Amsterdamse Canal Pride aangebracht. Dat blijkt althans uit de vergunningsaanvraag die de organisatie deze week heeft ingediend bij de gemeente. Met die veranderingen wil de organisatie de Canal Pride dit jaar een feest laten zijn voor bezoekers ťn bewoners. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus.
Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Duitsland gaat voor hun homoseksualiteit veroordeelde mannen compenseren. Het Duitse parlement heeft een wet goedgekeurd die de ongeveer 5.000 nog levende mannen die hiervoor in aanmerking komen een vergoeding toekent van 3.000 euro vermeerderd met 1.500 euro per jaar dat ze in de gevangenis zaten.
Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing
Het Amerikaanse Departement van Justitie heeft dinsdag bekend gemaakt dat ze meer dan 8 miljoen dollar gaan geven aan de slachtoffers van de schietpartij in de Pulse nachtclub in Orlando vorig jaar. Daarbij vielen 49 doden en 53 gewonden. Het geld komt van een Fonds voor Antiterrorisme en Noodbijstand.
Italiaanse rechtbank erkent buitenlandse adopties door homoseksuele koppels
Een rechtbank in ItaliŽ heeft voor het eerst de adoptie van buitenlandse kinderen door twee homoseksuele koppels erkend. Hierdoor kunnen de kinderen nu ook de Italiaanse nationaliteit krijgen van hun adoptieouders. LGBT-organisaties reageerden verheugd op de uitspraak.
Zestienjarige aan het hoofd van bende die homoseksuele daters afperst
Een zestienjarige jongen uit het Australische Canberra is aangehouden omdat hij verschillende gebruikers van de dating-app Grindr afperste. Eťn van de afgeperste mannen pleegde zelfmoord. Tegen zijn vrienden zei hij dat hij een pedofielenjager was en het werk van de politie deed.
Homoseksuele koppels kunnen trouwen in SloveniŽ
Zaterdag is voor het eerst in Slovenie een lesbisch koppel getrouwd.Sinds vrijdag is het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels.
Trump draait richtlijn voor gender-neutrale toiletten terug
De administratie van de Amerikaanse president Trump heeft woensdag de richtlijn die transgender studenten federale bescherming bood bij het gebruik van toiletten of kleedkamers van het geslacht van hun genderidentiteit. De president is van oordeel dat de individuele staten hierover moeten beslissen.
Finland keurt het homo-huwelijk nog eens goed
Het Finse parlement heeft opnieuw de openstelling van het huwelijk voor homoseksuele goedgekeurd. Ook in 2014 werd het wetsvoorstel al in het Finse parlement met 105 tegen 92 goedgekeurd maar een petitie kon voorkomen dat de wet van kracht werd.
Tanzania dreigt met het publiekelijk outen van homomannen
De Tanzaniaanse overheid dreigt ermee om de namen van mannen waarvan ze vermoeden dat ze homo zijn, publiekelijk bekend te maken. De dreigende bekendmaking wordt door de vice-minister van Volksgezondheid Hamisi Kigwangalla verdedigd op Twitter.
Marine Le Pen wil van homo-huwelijk af
De Franse extreem-rechtse presidentskandidate Marina Le Pen (Front National) wil het homo-huwelijk afschaffen en vervangen door een vernieuwde partnerschapsregeling. Dat staat te lezen in haar verkiezingsprogramma.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Moederdag


Select
Select