Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Voormalige burgemeester leidde 15 jaar een dubbelleven als homoseksuele druggebruiker
ServiŽ krijgt voor de eerste keer een lesbische premier
Ierland heeft voor het eerst een homoseksuele premier
Herkozen premier Malta wil homo-huwelijk mogelijk maken
Ierland krijgt voor het eerst een homoseksuele premier
Taiwan moet homohuwelijk legaliseren
Chelsea Manning vervroegd vrijgelaten
Europese ministers willen dat Rusland homovervolging in TsjetsjeniŽ stopt
Politie vuurt met rubberkogels op deelnemers gay pride Istanbul Russisch verbod op homoseksuele propaganda is discriminerend
Merkel vraagt Putin om Tsjetsjeense homoseksuelen te beschermen
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een bezoek aan Rusland Vladimir Putin gevraagd om homoseksuelen te beschermen in TsjetsjeniŽ. Ze had het met de Russische leider ook over de arrestaties van activisten die betoogden tegen de mishandelingen in TsjetsjeniŽ
Russische LGBT-betogers opgepakt bij betoging in Sint-Petersburg
De Russische politie heeft verschillende holebi-rechtenactivisten in Sint-Petersburg opgepakt tijdens een protestmars tegen de gerapporteerde martelingen van homoseksuelen in Tsjetsjenie.
Acht mannen na homo-feest gearresteerd in IndonesiŽ
De Indonesische politie heeft acht mannen gearresteerd omdat ze op een homofeest waren. De arrestatie vond plaats in twee hotelkamers in Surabaya, de tweede grootste stad van IndonesiŽ.
Al meer dan 50 doden na klopjacht op Tsjetsjeense homo's
De Tsjetsjeense klopjacht op homoseksuelen heeft reeds 50 doden geŽist. Meer dan 160 homomannen zitten momenteel opgesloten in zes gevangenissen. Dat blijkt uit een ontmoeting die Piet de Bruyn (N-VA) gehad heeft met de journalist van de Russische krant Novaya Gazeta die het nieuws naar buiten bracht en een vertegenwoordiger van de Russische LGBT-koepel.
Tsjetsjeense president wil LGBT-gemeenschap tegen start Ramadam uitroeien
De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov heeft tijdens een optreden in de media verklaard dat hij tegen het begin van de Ramadam de holebi en transgendergemeenschap in zijn land uitgeroeid wil hebben.
Republikeinen proberen homohuwelijk in North Carolina terug te draaien
Drie republikeinen in de Amerikaanse staat North Carolina hebben een wetsvoorstel ingediend dat het homohuwelijk opnieuw in de staat moet verbieden. Volgens de indieners ging het Hooggerechtshof zijn boekje in 2015 te buiten met de landelijke erkenning van het homohuwelijk. Specialisten geven het wetsvoorstel echter weinig kans van slagen.
Amnesty start met petitie voor onderzoek naar concentratiekamp voor homo's
Amnesty International is een petitie begonnen om de Russische autoriteiten te overhalen om een onderzoek te starten naar de meldingen dat homoseksuelen in TsjetsjeniŽ massaal worden opgepakt en gemarteld.
Piet De Bruyn en An Capoen (N-VA) reageren vol afschuw op het Tsjetsjeense concentratiekamp voor homoseksuelen
In een persbericht reageren N-VA-volksvertegenwoordigers Piet De Bruyn en An Capoen drukken vol afschuw over het bericht dat honderden homoís de afgelopen week in de republiek TsjetsjeniŽ zijn opgepakt en in een concentratiekamp voor werden opgesloten.
Opgepakte Indonesische homo's riskeren 100 stokslagen
De Indonesische politie heeft twee mannen opgepakt nadat hun buren hen omwille van hun homoseksuele relatie met elkaar heeft verklikt. Als de mannen schuldig bevonden worden kunnen ze bestraft worden met 100 stokslagen.
TsjetsjeniŽ houdt klopjacht op homoseksuelen en sluit hen op in concentratiekampen
De autoriteiten in TsjetsjeniŽ zijn met een anti-homo campagne gestart waarbij, volgens verschillende bronnen, meer dan 100 homoseksuele mannen zijn gearresteerd en opgesloten in concentratiekampen. Bij de arrestaties zouden ook drie doden gevallen zijn. Ook de mannen die vrijgelaten werden uit de kampen kwamen daar meer dood dan levend uit door folteringen die ze daar ondergaan.
Nederlanders lopen hand in hand tegen homogeweld in Arnhem
Na een geval van ernstig geweld tegen een homoseksueel koppel in het Nederlandse Arnhem is er een tegenreactie gelanceerd waarmee het geweld veroordeeld wordt. Mannen, zowel hetero als homo, lopen er openlijk hand in hand. Onder hen ook een aantal politici van verschillende partijen.
Geestelijke vader van de regenboogvlag overleden
Gilbert Baker, de mensenrechtenactivist die die de regenboogvlag bedacht, is op 31 maart op 65-jarige leeftijd overleden. Baker creŽerde de regenboogvlag bijna veertig jaar geleden ter gelegenheid van de gay pride in San Francisco in 1978.
North Carolina herroept omstreden toiletwet gedeeltelijk
De Amerikaanse staat North Carolina heeft de omstreden transgender toiletwet gedeeltelijk herroepen. Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat van de staat hebben donderdag een wet goedgekeurd waarvan Gouverneur Roy Cooper al laten weten heeft dat hij ze zal ondertekenen. Maar de herroeping kan niet rekenen op de goedkeuring van LGBT-rechten organisaties en activisten
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam
Dit jaar zijn er enkele, volgens de organisatie, pijnlijke veranderingen in de Amsterdamse Canal Pride aangebracht. Dat blijkt althans uit de vergunningsaanvraag die de organisatie deze week heeft ingediend bij de gemeente. Met die veranderingen wil de organisatie de Canal Pride dit jaar een feest laten zijn voor bezoekers ťn bewoners. Pride Amsterdam wordt gehouden van 29 juli t/m 6 augustus.
Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Duitsland gaat voor hun homoseksualiteit veroordeelde mannen compenseren. Het Duitse parlement heeft een wet goedgekeurd die de ongeveer 5.000 nog levende mannen die hiervoor in aanmerking komen een vergoeding toekent van 3.000 euro vermeerderd met 1.500 euro per jaar dat ze in de gevangenis zaten.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select