Nieuwe website voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking
Wereldaidsdag: doorbreek het taboe rond hiv en stop discriminatie seropositieve personen
Homokoppel moet geadopteerde zoon terug geven
Aantal hiv-diagnoses met bijna tien procent gedaald
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Gevangenistaf gevraagd voor negentienjarige die Mister Gay Belgium-finalist kopstoten gaf
Miss Travestie Antwerpen bestolen in Antwerpen. Krijgt Yasmine een eigen straat?
Activisten betogen tegen geweld tegen holebi's in Egypte
Een vijftigtal activisten heeft donderdag voor het Europees Parlement in Brussel betoogd tegen de toenemende repressie tegen holebi's en transgenders in Egypte. De betoging werd georganiseerd door Omnya.org, in samenwerking met andere nationale en internationale verenigingen waaronder het Rainbowhouse van Brussel.
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
In Turnhout zijn vrijdagavond een achttienjarige homo uit Vosselaar en zijn vriend belaagd en uitgescholden door een groep jongeren.De politie in Turnhout onderzoekt het geval van homohaat dat aan de bushalte aan de Warande plaats vond.
Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
De Franstalige vereniging van en voor holebi-ouders Homoparentalités VZW is één van de weinige Belgische organisaties die op 23 en 24 september aanwezig zullen zijn op de conferentie rond ouderschap voor homo’s en draagmoederschap in Brussel. Hoewel Homoparentalités VZW niet helemaal achter zulke evenementen staat, wenst de vereniging eraan deel te nemen om Belgische bezoekers bij te staan in de verwezenlijking van hun kinderwens.
Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
De ouders van het meisje dat zaterdag op een fuif in elkaar werdd geslagen omdat ze haar homoseksuele vriend verdedigde, smeken getuigen om zich te melden. De moeder van Amber Terwingen (18) kan niet geloven dat niemand iets gezien heeft op de chirofuif.
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Unia behandelde vorig jaar 1.907 discriminatiedossiers. Dat is 23 procent meer dan in 2015. In 18 dossiers stapte de organisatie naar de rechtbank. In de meeste dossiers spelen raciale criteria (698), handicap (487) of geloof (390) een rol. Daarna volgen leeftijd (144) en seksuele oriëntatie (104). Dat blijkt uit het jaarverslag van 2016 dat de organisatie vrijgaf.
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een verbod voor alle beurzen die commercieel draagmoederschap promoten. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordigster Catherine Fonck (CdH) in de commissie Justitie. Eind deze maand wordt er opnieuw zo een beurs georganiseerd in Brussel die zich op homoseksuele mannen met een kinderwens richt.
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Het meisje nam het voor haar homoseksuele vriend Mathijs op toen die voor “vuile homo” werd uitgescholden door vijf jongens.
Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen, lanceert Trans@school: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.
Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de aanwezigheid van een minderjarige in een Brusselse homoseksclub. De zeventienjarige jongen werd er dinsdag alleen naakt aangetroffen in één van de kamers. Hij was beroofd van zijn gsm en portefeuille.
Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Met een optreden van Army of Lovers op de Grote Markt in Antwerpen, kwam er een spetterend einde aan Antwerp Pride 2017. Antwerp Pride vierde dit jaar zijn tiende verjaardag en kan terugblikken op een bijzonder succesvolle editie.
Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Zoals ieder jaar is ook Sensoa aanwezig op de Antwerp Pride. Dit jaar bestaat de delegatie van Sensoa mee uit mensen met hiv en sympathisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met op de wagen het ‘gezicht’ van de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om ‘uit de kast’ te komen met hun positieve hiv-status. Veel homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een geheim.
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Ter gelegenheid van de tiende editie van Antwerp Pride zijn er enkele regenboogvlaggen opgehangen aan het Antwerpse Centraal Station. Dat meldt de NMBS via Twitter.
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.  
Belgische PrEP-studie succesvol
De studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarin tweehonderd homo’s PrEP (Pre-exposure prophylaxis) uit hebben getest is een groot succes geweest. Geen van de deelnemende mannen die preventief het medicijn Truvada innamen is besmet geraakt met hiv. De resultaten van de studie werden vorige week in Parijs voorgesteld.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).