Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren
Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub
Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Ter gelegenheid van de tiende editie van Antwerp Pride zijn er enkele regenboogvlaggen opgehangen aan het Antwerpse Centraal Station. Dat meldt de NMBS via Twitter.
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.  
Belgische PrEP-studie succesvol
De studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarin tweehonderd homo’s PrEP (Pre-exposure prophylaxis) uit hebben getest is een groot succes geweest. Geen van de deelnemende mannen die preventief het medicijn Truvada innamen is besmet geraakt met hiv. De resultaten van de studie werden vorige week in Parijs voorgesteld.
Drie jaar voor mannen die homoseksuelen afpersten
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benjamin R. (24) uit Sint-Niklaas en Ali N. (26) uit Beveren veroordeeld tot drie jaar cel, omdat ze vier homoseksuele mannen afpersten die ze via een datingsite hadden leren kennen. Voor feiten die op zeven andere slachtoffers betrekking hadden, werden ze vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had gevangenisstraffen van vier jaar geëist.
Kamer keurt bloeddonaties door homo's goed
Net voor het zomerreces heeft de Kamer een hele reeks van wetteksten goedgekeurd waaronder de uitgebreide 'bloedwet' van minister van Volksgezondheid De Block die het verbod op bloeddonaties door homo's versoepelt.
Vier jaar geeist voor afpersen van homo's
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot vier jaar geëist voor drie mannen die afspraken met homoseksuele mannen en ze vervolgens afpersten..
Piet de Bruyn (N-VA) trouwt op de Vlaamse feestdag.
N-VA-volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn is op de Vlaamse feestdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Lieven D’haese.
Will Ferdy, Ann Wauters en Peter Piot krijgen Vlaamse eretekens
De Vlaamse regering heeft vandaag, op  voorstel van minister-president Geert Bourgeois, voor de derde keer het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toegekend aan elf Vlamingen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben. Onder hen onder meer basketbalspeelster Ann Wauters, zanger Will Ferdy en arts en microbioloog Peter Piot.
Piet De Bruyn aangesteld als LGBTI-rapporteur bij raad van Europa
Dinsdag werd Piet De Bruyn door zijn collega’s aangesteld als ‘General Rapporteur on the Rights of LGBTI people’*. Met dit officiële mandaat dat hem werd toevertrouwd binnen de Raad van Europa, wil hij zijn inspanningen voor de rechten van de LGBTI-gemeenschap met vernieuwde energie verder zetten.
Limburgse homokoppels veroordeeld voor drugshandel op seksfeestjes
De corectionele rechtbank van Hasselt heeft twee homokoppels uit Dilsen-Stokkem en Leopoldsburg veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 18 maanden met uitstel en een boete van 3.000 euro voor het bezit en dealen van GHB, xtc, ketamine en speed op seksfeestjes.
Cavaria:België stopt na 10 jaar eindelijk met schending mensenrechten transgenders
Çavaria is tevreden dat België eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders. Om je geslachtsregistratie aan te passen hoef je niet langer een diagnose te krijgen en moet je geen medische behandelingen meer ondergaan. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat je maar één keer probleemloos je geslachtsregistratie kan aanpassen en dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt.
Nieuwe transgenderwet goedgekeurd
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten geen medische ingrepen meer ondergaan. De transgenderwet van Minister van Justitie Koen Geens en Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir, werd woensdag met een grote meerderheid goedgekeurd in de Kamer. Enkel de Vlaams Belang-fractie (Barbara Pas, Jan Penris, Robert Van De Velde) en N-Va leden Peter Buysrogge, Renate Hufkens en Peter Luykx onthielden zich.
Video:Leuven heeft zijn eigen LGBT-reus
Leuven telt vanaf nu twee nieuwe diversiteitsreuzen waaronder eentje die de Leuvense LGBTI-gemeenschap vertegenwoordigd. Iris, zoals de nieuw reus noemt, maakte vorige zaterdag tijdens Reuze Leuven haar debuut.
90.000 mensen vieren Pride in Brussel
Zaterdag hebben 90.000 mensen de 22ste pride in Brussel bijgewoond. Volgens de politie woonden 55.000 toeschouwers de optocht bij. De organisatie en Visit.Brussels telde daarbij nog eens de helft erbij voor de festiviteiten die na de optocht op en rond de Kunstberg plaats vonden.
Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Zaterdag trekt The Belgian Pride onder de slogan ‘Crossing Borders’ door de straten van Brussel. Het politieke thema is dit jaar asiel en migratie. De drie holebi- en transgenderkoepels çavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie vragen aandacht voor de situatie van holebi’s en transgenders die hun land moeten ontvluchten vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select