Will Ferdy, Ann Wauters en Peter Piot krijgen Vlaamse eretekens
Piet De Bruyn aangesteld als LGBTI-rapporteur bij raad van Europa
Limburgse homokoppels veroordeeld voor drugshandel op seksfeestjes
Cavaria:BelgiŽ stopt na 10 jaar eindelijk met schending mensenrechten transgenders
Nieuwe transgenderwet goedgekeurd
Video:Leuven heeft zijn eigen LGBT-reus
90.000 mensen vieren Pride in Brussel
Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Vier jaar geeist voor afpersen van homo's Piet de Bruyn (N-VA) trouwt op de Vlaamse feestdag.
Prep-behandeling vanaf volgende maand terugbetaald
Vanaf 1 juni wordt Truvada terug betaald door de ziekenkas als preventiemiddel voor hiv en aids. Met die maatregel wil Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nieuwe besmettingen bij mensen uit risicogroepen, waaronder homoseksuele mannen terugdringen. Artsen zullen geval per geval moeten beslissen wie voor Truvada in aanmerking komt. De kost die de patiŽnt zelf zal moeten betalen zal rond 12 euro per maand liggen.
Staatssecretarissen Demir en Debaets engageren zich om welzijn van LGBT's te verbeteren
Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) en Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) hebben bij de start van het congres Towards a Bright LGBTI+ Future een engagementsverklaring ondertekent waarin ze zich engageren om samen werk te maken van de aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit en het welzijn van LGBTI+-personen en zich solidair te tonen met LGBTI+-personen binnen en buiten de grenzen.
NMBS hangt regenboogvlaggen uit aan stations
De NMBS heeft naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo en Transfobie op verschillende stations een regenboogvlag uitgehangen. Dat is ondermeer het geval aan de stations van Brussel-Centraal, Luik-Guillemins, Bergen, Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters,Ath, Charleroi-Zuid, Nivelles en Doornik. Dit alles komt er op initiatief van Trainbow Belgium.
BelgiŽ zakt naar vierde plaats op Europese ranking van holebi- en transgenderrechten
Ons land zakt twee plaatsen op de Rainbow Index die de Europese holebi- en transgenderorganisatie ILGA-Europe jaarlijks uitbrengt. Vorig jaar stond BelgiŽ op een gedeelde 2de plaats achter Malta. Dit jaar worden we voorbij gestoken door het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.
Stad Antwerpen hangt regenboogvlag aan het Steen
Dinsdag hangt het stadsbestuur van Antwerpen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) de regenboogvlag niet uit aan het stadhuis maar aan het Steen. OCMW-voorzitter en schepen van Diversiteit Fons Duchateau (N-VA) zal de vlag dinsdagmorgen om 10.15 uur samen met Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck de vlag daar hijsen.
Rode Kruis haalt lesbisch meisje van Kiekeboe sticker
Het Rode Kruis heeft dit jaar op de sticker een lesbisch meisje dat voor Fanny Kiekeboe flauwvalt vervangen door een man. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ook bevestigt door woordvoerster van het Rode Kruis Ann Luyten in "De ochtend" op Radio 1. De hetero-normatieve versie van de sticker werd 650.000 keer verkocht.
Twee gemeenten hangen regenboogvlag niet buiten op IDAHOT
«avaria Ė de Vlaamse belangenverdediger van holebiís en transgenders Ė en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Voor het eerst ziet het er naar uit dat, op 2 na, alle gemeenten gehoor geven aan de oproep.
«avaria blij met transgenderwet die beter kan
«avaria is tevreden dat BelgiŽ eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders en de verplichte sterilisatie afschaft. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt. Respect voor zelfbeschikking kan van deze wet de koploper in Europa maken.
Brusseel roept Bloso en De Lijn op om regenboogvlag uit te hangen
Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel heeft in een brief aan Bloso en De Lijn gevraagd om mee actie te voeren op 17 mei ter gelegenheid van de internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT). In de meeste Vlaamse steden en gemeenten worden die dag regenboogvlaggen gehesen als symbolische ondersteuning. De NMBS heeft al laten weten dat ze dit jaar ook zullen deelnemen.
Tot 12 maanden gevangenisstraf voor verkoop van Kamagra en poppers op grote schaal
Een homo-koppel uit Maasmechelen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 3 maanden en een boete van in totaal 3.000 euro voor de verkoop van Kamagra-pillen en poppers in het homomilieu. Voor de helft van de gevangenisstraf en een gedeelte van de boete werd uitstel verleent. De winst die ze met hun handeltje maakten, in totaal 26.744 euro werd verbeurd verklaard.
Brussel hult zich een maand lang in regenboogkleuren
In Brussel is donderdagavond met de mini-pride het startschot gegeven voor de feestelijkheden naar aanloop van de Belgian Pride op 20 mei as. Ook in het Brusselse straatbeeld is de komende weken te zien dat de pride eraan komt. Zo komt†er een zebrad en een MIVB bus in regenboogkleuren, aangepaste verkeerslichten en passen verschillende instellingen en bedrijven hun gevelverlichting aan.†
Homomannen mogen bloed geven als ze een jaar geen seks hebben
Mannen die gedurende minstens een jaar geen seksuele betrekkingen hebben gehad met een andere man mogen binnenkort bloed geven. De Federale ministerraad heeft daarvoor het licht op groen gezet. De onthoudingstermijn van een jaar geldt ook voor homomannen die monogaam leven en getrouwd zijn. Tot nu toe mochten mannen die in hun leven ooit eens een avontuurtje met een andere man beleefden nooit bloed doneren. Voor MSM (mannen die seks hebben met andere mannen) wordt die uitsluitingsperiode nu herleidt naar een jaar zoals andere risicogroepen waaronder drugsgebruikers, sekswerkers en toeristen die naar bepaalde landen op reis zijn geweest.
Kamer keurt unaniem Tsjetsjeense LGBT-resolutie goed
De Kamer heeft donderdag unaniem de resolutie goedgekeurd die het geweld en opsluiting van Tsjetsjeense LGBT's veroordeeld. De resolutie was ingediend door Philippe Blanchart,Stťphane CrusniŤre, Daniel Senesael en GwenaŽlle Grovonius (PS),Dirk Van der Maelen (sp.a), , Wouter De Vriendt (Groen), Jean-Jacques Flahaux (MR), Benoit Hellings (Ecolo), Olivier Maingain (DťFl) en Marco Van Hees (PVDA).
Vijfhonderd deelnemers aan Brusselse solidariteitsactie met Tsjetsjeense opgesloten homo's
Tussen de 400 en 500 mensen hebben donderdagavond aan de Brusselse Beurs hun solidariteit getoond met de opgepakte en opgesloten homo's in TsjetsjeniŽ. De manifestatie was een organisatie van RainbowHouse Brussels, Áavaria en Arc-en-Ciel Wallonie, die samen de Belgian Pride vormen. Ook vertegenwoordigers van ILGA Europe waren aanwezig in Brussel.
Groen roept BelgiŽ en Europa op tot veroordeling homovervolging TsjetsjeniŽ
Volgens een rapport van Human Rights Watch loopt in TsjetsjeniŽ een brutale campagne tegen homoseksuele mannen. De autoriteiten sporen homoís actief op, en martelen de gevangenen. ďDit is heel ernstig. Discriminatie of vervolging op grond van seksuele geaardheid is nooit of te nimmer aanvaardbaar. We verwachten een forse houding van de Europese Unie en van de Belgische staat ten aanzien van TsjetsjeniŽ. Diplomatiek als het kan, met sancties als het moetĒ, stellen Bart Staes (Europarlementslid Groen) en Wouter De Vriendt (Kamerlid Groen).

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).