Ook Belgische historische veroordelingen voor homoseksualiteit gewist (+)
Mister Gay Belgium aangevallen in Roeselare
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2018
Thema Antwerp Pride 2018 wordt ‘Identiteit’
Wet die homo-huwelijk mogelijk maakt 15 jaar geleden gestemd
Miss Travestie Antwerpen bestolen in Antwerpen.
Krijgt Yasmine een eigen straat?
Nieuwe website voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking
Genk heeft als eerste in Limburg een regenboogzebrapad Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is
Wereldaidsdag: doorbreek het taboe rond hiv en stop discriminatie seropositieve personen
Op 1 december is het Wereldaidsdag. Deze dag staat in het teken van de strijd tegen hiv en solidariteit met mensen die met de ziekte moeten leven. Çavaria roept op om het taboe dat nog steeds rond hiv hangt te doorbreken en een einde te maken aan de discriminatie van wie seropositief is.
Homokoppel moet geadopteerde zoon terug geven
Een homokoppel uit Schaarbeek moet na anderhalf jaar hun geadopteerde zoon terug geven aan de biologische moeder. De moeder stond haar baby na de geboorte af aan het homo-koppel maar komt nu op die beslissing terug.
Aantal hiv-diagnoses met bijna tien procent gedaald
Het aantal nieuwe hiv-diagnoses daalde met 9,8% in vergelijking met 2015 en met 25% in vergelijking met 2012. Het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) registreerde 915 gediagnosticeerde hiv-infecties in 2016 wat overeenstemt met gemiddeld 2,5 nieuwe diagnoses per dag. Na de lichte stijging in 2015 van het aantal hiv-diagnoses bij mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt opnieuw een daling waargenomen in 2016.
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
De kortfilm Calamity van Maxime Feyers en Séverine De Streyker heeft in Leuven de kortfilmwedstrijd Holebikort gewonnen. Dit jaar deden 160 kortfilms uit 30 landen mee aan de wedstrijd van het Holebifilmfestival.
Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Belangenverdediger van holebi’s en transgenders çavaria eist dat niet-levensnoodzakelijke operaties op intersekse kinderen uitgesteld worden tot het kind kan meebeslissen. Bescherming van intersekse personen moet worden opgenomen in de Belgische antidiscriminatiewetgeving. Dat zijn mensen van wie de geslachtskenmerken niet conform de traditionele invulling van het biologische mannelijke of vrouwelijke geslacht zijn.
Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven is tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren. Aanleiding hiervoor is de zeventiende editie van het Holebifilmfestival.
Gevangenistaf gevraagd voor negentienjarige die Mister Gay Belgium-finalist kopstoten gaf
De negentienjarige allochtone jongen die vorig jaar Mister Gay Belgium-finalist Cedric Suetens twee kopstoten gaf riskeert een gevangenisstraf van zes maanden. Volgens het slachtoffer werd hij vorig jaar door drie allochtone jongens lastig gevallen omdat hij homo is.
Activisten betogen tegen geweld tegen holebi's in Egypte
Een vijftigtal activisten heeft donderdag voor het Europees Parlement in Brussel betoogd tegen de toenemende repressie tegen holebi's en transgenders in Egypte. De betoging werd georganiseerd door Omnya.org, in samenwerking met andere nationale en internationale verenigingen waaronder het Rainbowhouse van Brussel.
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
De EuroPride zal in 2020 niet in Brussel doorgaan maar in het Griekse Thessaloniki. Dat is zaterdag bekend gemaakt tijdens de Algemene Vergadering van de Europese Pride Organisatoren (EPO) in Gotenburg. Brussel wilde de EuroPride naar ons land halen ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de Belgian Pride.
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
In Turnhout zijn vrijdagavond een achttienjarige homo uit Vosselaar en zijn vriend belaagd en uitgescholden door een groep jongeren.De politie in Turnhout onderzoekt het geval van homohaat dat aan de bushalte aan de Warande plaats vond.
Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
De Franstalige vereniging van en voor holebi-ouders Homoparentalités VZW is één van de weinige Belgische organisaties die op 23 en 24 september aanwezig zullen zijn op de conferentie rond ouderschap voor homo’s en draagmoederschap in Brussel. Hoewel Homoparentalités VZW niet helemaal achter zulke evenementen staat, wenst de vereniging eraan deel te nemen om Belgische bezoekers bij te staan in de verwezenlijking van hun kinderwens.
Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
De ouders van het meisje dat zaterdag op een fuif in elkaar werdd geslagen omdat ze haar homoseksuele vriend verdedigde, smeken getuigen om zich te melden. De moeder van Amber Terwingen (18) kan niet geloven dat niemand iets gezien heeft op de chirofuif.
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Unia behandelde vorig jaar 1.907 discriminatiedossiers. Dat is 23 procent meer dan in 2015. In 18 dossiers stapte de organisatie naar de rechtbank. In de meeste dossiers spelen raciale criteria (698), handicap (487) of geloof (390) een rol. Daarna volgen leeftijd (144) en seksuele oriëntatie (104). Dat blijkt uit het jaarverslag van 2016 dat de organisatie vrijgaf.
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een verbod voor alle beurzen die commercieel draagmoederschap promoten. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordigster Catherine Fonck (CdH) in de commissie Justitie. Eind deze maand wordt er opnieuw zo een beurs georganiseerd in Brussel die zich op homoseksuele mannen met een kinderwens richt.
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Het meisje nam het voor haar homoseksuele vriend Mathijs op toen die voor “vuile homo” werd uitgescholden door vijf jongens.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select