Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Nieuwe Hepatitus C-medicijnen worden terugbetaald
Limburgers breien rode sjaal van 770 meter voor Wereld Aidsdag
Openbare gebouwen krijgen reuze rood lint op Wereldaidsdag
Steeds minder nieuwe hiv-besmettingen
Holebi's niet gediscrimineerd in eerste fase huurproces
Hooggerechtshof in Bermuda verwerpt verbod op het homo-huwelijk
Geen straf voor Limburger die hiv-besmetting verzweeg tegen sekspartner
Video: Holebifoon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi
Werkstraf en straf met uitstel voor koppel dat homo-koppel in elkaar sloeg Rob Beenders (sp.a) stopt met politiek
Eerste LGBT-vluchthuis opent de deuren in Brussel
In Brussel is het eerste vluchthuis voor holebi’s en transgenders geopend van ons land. In het huis kunnen holebi's en transgenders tussen de 18 en 25 jaar terecht die thuis niet langer welkom zijn.
Homoseksuele man steekt buurman neer na homofobe verwijten
Een Amerikaanse homoseksuele man die in 2015 twee mannen meermaals neerstak nadat één van hen hem voor homo en neger uitmaakte is woensdagvoormiddag voor de Tongerse strafrechter moeten verschijnen. Volgens de procureur is er sprake van uitlokking door de buurman en daarom vroeg hij een schuldigverklaring met opschorting van een straf.
Nieuwe campagne verwelkomt alle genders in Brussel
Deze week is in Brussel de sensisbiliseringscampagne All Genders Welcome gelanceerd. De campagne is een initiatief van het Rainbow House, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en twintig Brusselse partners.
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.
Unia wil dat homofobe reacties voor de rechter komen
Unia wil dat homofobe reacties op sociale media en openbare fora voor de correctionele rechtbank komen. In een opiniestuk van Els Keytsman en Patrick Charlier  dat op de website van Unia verscheen roept de organisatie op om enkele gaten gedicht worden in de wetgeving die haatmisdrijven bestraffen.
Extreem geval van gaybashing in Gent
In Gent is een homokoppel maandag aangevallen door hun bovenburen toen ze naar hun geparkeerde wagen liepen. De buren wachtte het koppel op toen ze hen aanvielen. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM. De politie is een onderzoek begonnen naar het extreme geval van gaybashing.
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Vanaf deze maand wordt het makkelijker om van voornaam te veranderen. Binnen de drie maanden is heel de procedure rond. Transgenders die hun voornaam in overeenstemming willen brengen met hun genderidentiteit betalen maximum 49 euro.
Sensoa wil met Hiv-positieve delegatie op Antwerp Pride hiv normaliseren
Zoals alle voorbije jaren is Sensoa aanwezig op de Antwerp Pride van 11 augustus 2018. In de Sensoa-delegatie lopen er opnieuw mensen met hiv en sympathisanten mee onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’. Hiv is in België een chronische aandoening geworden waar goed mee te leven valt. Tijd dus voor openheid. Met ‘Haal hiv uit de kast’ moedigt Sensoa mensen met hiv en hun omgeving aan om over hiv te praten.
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land
Momenteel zijn er in ons land geen plannen om het derde geslacht toe te laten. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van volksvertegenwoordiger Ine Somers (Open VLD). De minister hoopt dat de wet die transseksuelen toelaat om op een vrij makkelijke manier hun gender te laten veranderen op hun geboorteakte, een oplossing biedt voor interseksuelen wiens geslacht verkeerd werd geregistreerd bij hun geboorte.
Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Verschillende Antwerpse stadsmonumenten krijgen nog tot 17 juni een regenboogverlichting. Op vele plaatsen is de typische stralende A vervangen door een regenboog-A. Dit alles maakt deel uit van de hoffelijkheidscampagne van de Stad Antwerpen. Dit jaar ligt de focus op holebi- en trans*fobie. Zowel in het straatbeeld als de verschillende online-kanalen krijgen de regenboogkleuren een voorname plaats.
Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
Sensoa start met een nieuwe campagne om mannen met homoseksuele contacten te informeren over PrEP en veilig vrijen. Dat gebeurt met filmpjes op sociale media. Vorige week berichtte Gaylive.Be dat slechts 1.350 homo-mannen een toelating hadden om het hiv-preventiemiddel te kopen met een verhoogde terugbetaling van het ziekenfonds.Het is de eerste keer dan Sensoa infoclips inzet in een campagne.
1.352 Belgische risicopersonen volgen PrEp-behandeling
Het is precies één jaar geleden dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) de terugbetaling openstelde van Truvada voor mensen met een verhoogd risico op een hiv-besmetting. Binnen de eerste tien maanden na de openstelling vroegen 1.352 mensen een toelating aan om te mogen starten met een PrEp-behandeling. Van juni tot begin november werden door 698 verschillende personen minstens één verpakking bij een openbare apotheek afgehaald. Dat blijkt uit cijfers van het RIZIV.
Sandro Cossero wordt tweede bij International Mister Leather verkiezing
Antwerpenaar Sandro Cossero is de eerste runner-up geworden in de Internationale Mister Leather verkiezing in Chicago. Winnaar van de wedstrijd werd Mister Kentucky Leather 2017 James Lee.
Zuhal Demir wil homo-genezingen strafbaar maken
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel dat homo-genezingen strafbaar zal maken. Momenteel kunnen homogenezers en homo-uitdrijvers door de huidige strafwet nog niet bestraft worden.
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur
In Antwerpen is voor het eerst een dubbele hiv-muur onthult. Op de hoek van de Oude Beurs- Lange Doornikstraat schilderde de Antwerpse street artist Larsen Bervoets in opdracht van Sensoa een indrukwekkende muurschildering over twee gevels. De boodschap is duidelijk: We all live with HIV! Bedoeling is hiv opnieuw meer zichtbaarheid te geven en tot gespreksonderwerp te maken.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).