Maasmechelaar veroordeeld tot 8 jaar voor dubbele moordpoging
Negen nieuwe organisaties sluiten zich aan bij çavaria
Negentig procent van de politiezones heeft een referentieambtenaar
Levenslange gevangenisstraf voor slaapkamermoord
Limburger die liefdesrivaal neerschoot krijgt 25 jaar cel
Beklaagde slaapkamermoord doet verrassende coming-out in rechtszaal
Zuhal Demir (N-VA) nieuwe staatssecretaris Gelijke Kansen en Armoedebestrijding
Tien jaar gevorderd voor Maasmechelaar die twee jongens neerschoot
Tot levenslang veroordeelde moordenaar tekent cassatieberoep aan Antwerpenaar slachtoffer van gaybashing
Antwerpenaar Sandro Cossero is de nieuwe Mister Leather Belgium
Antwerpenaar Sandro Cossero (34) is zaterdag tijdens de fetish beurs Darklands verkozen tot Mister Leather Belgium. Sandro heeft Italiaanse roots en is naast leerkracht in het lager onderwijs ook sportinstructeur.
Eerste jeugdboek voor de lagere school over transgender voorgesteld
Vrijdag werd het boek Gelukkige VADERdag, Silvie voorgesteld. In het boek is de papa van Zita transgender. Çavaria ontwikkelde een bundel vol met lesideeën voor leerkrachten 2de en 3de graad lager onderwijs.
28 jaar gevangenis gevraagd voor Truienaar die liefdesrivaal neerschoot
Voor de correctionele rechtbank van Tongeren is de rechtszaak tegen de 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode begonnen. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. met wie hij al 23 jaar een relatie had. A.D onderhield echter ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden die op 25 maart zijn liefdesrivaal neerschoot toen die in de zetel lag te slapen. Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van 28 jaar gevraagd voor Marc V.
Studenten Thomas More sporten met regenboogveters
De studenten van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout dragen voortaan veters met alle kleuren van de regenboog in hun indoor sportschoenen. Ze steunen op die manier de campagne om van de Turnhoutse campus een “Sport voor allen”-campus te maken. De campagne is een initiatief van docent, Mr Gay Belgium en Mr Gay Europe Raf Van Puymbroeck en kan rekenen op de steun van de hogeschool. Samen geven ze het signaal dat iedereen welkom is bij Thomas More. Vrijdag krijgen de eerste studenten de regenboogveters cadeau.
Commissie voor Gelijke Kansen organiseert opnieuw een hoorzitting over  homoseksualiteit en religie
Donderdag gaat in de Commissie voor Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement voor de tweede maal een informele hoorzitting over  homoseksualiteit en religie door. Ditmaal werden de ‘raadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van holebi’s behartigen’ uitgenodigd.
Duiveluitdrijver op Most Wanted lijst
De 34-jarige Marokkaan die zich uitgaf voor een gebedsgenezer en door een uit de hand gelopen duiveluitdrijving de dood veroorzaakte van de negentienjarige Layla A. is door het Federale Parket op de lijst van de meest gezochte criminelen geplaatst. Othmane Galouby werd op 25 maart 2016 tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld door het Hof van Beroep van Antwerpen wegens zware opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
Video:Çavaria reikt Lifetime Achievement Awards uit aan hele LGBT-gemeenschap
De Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen çavaria vierde zaterdagavond haar 40-jarig bestaan met SPARKLE, een show en party in de vooruit. De koepel van meer dan 120 Vlaamse en Brusselse verenigingen reikte naar jaarlijkse gewoonte Çavaria Awards uit. De drie Lifetime Achievement Awards gingen naar alle holebi- en transgenderactivisten, alle medestanders, en alle individuele holebi’s en transgenders.
Çavaria stelt zich vragen over zelfbeschikking bij wetsvoorstel transgenderwet
Çavaria, de Vlaamse belangenverdediger voor holebi's en transgender personen, reageert voorzichtig positief op het wetsvoorstel voor de transgenderwet. “De nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in België gemakkelijker maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. De organisatie pleit wel voor volledige zelfbeschikking van transgenders en hoopt dat de transgendergmeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel.
Kleuters in Sint-Truiden leren over homoseksualiteit
Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft een onderwijspakket gelanceerd dat jonge kinderen al spelend vertrouwd moet maken met thema’s als homoseksualiteit, de multiculturele samenleving en de gelijkheid van vrouwen en mannen. Het pakket zal gebruikt worden in de Truiense kleuterscholen en is ook verkrijgbaar in de stedelijke bibliotheek.
Wereldaidsdag: çavaria vraagt implementatie PrEP als preventiemiddel tegen hiv
Op Wereldaidsdag, jaarlijks op 1 december, vraagt men wereldwijd aandacht voor hiv en aids en mensen die er mee leven. Çavaria - de belangenverdediger van holebi’s en transgenders - ijvert voor het doorbreken van het taboe dat nog steeds op hiv rust. Bijkomende preventiestrategieën, zoals het medicijn PrEP*, moeten het aantal besmettingen verder doen dalen.
Hiv-Zelftest te koop bij de apotheek
Vanaf deze week zijn er zelftests voor hiv te koop in de apotheek. De test kost rond de 25 euro.Met het beschikbaar maken van de zelftest zet minister van Volksgezondheid Maggie de Block een nieuwe stap in de strijd tegen hiv/aids.
Daling nieuwe hiv-diagnoses bij homo’s zet zich verder in Vlaanderen
Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, reageert voorzichtig positief op de daling in 2015 van het aantal nieuwe diagnoses bij homomannen in Vlaanderen. Wat ons bijzonder hoopvol stemt is dat 96% van de mensen met hiv die behandeld worden in 2015, een onderdrukte virale lading hebben. Deze cijfers komen uit het rapport “Epidemiologie van Aids en Hiv-infectie in België – Toestand op 31 december 2015” van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV – ISP).
Nieuwe Brusselse campagne geeft geweld geen vrij spel
Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets lanceert een nieuwe Meld Geweld campagne tegen seksuele intimidatie in de openbare ruimte. De campagne wijst daders op hun ontoelaatbaar gedrag. Getuigen van seksistisch geweld tegen vrouwen en holebi’s worden opgeroepen om tussen te komen en samen met het slachtoffer geweld te melden. Speciale aandacht gaat naar mannen als bondgenoten in de strijd tegen seksuele intimidatie.
Video: Lorin Parys trekt N-VA lijst in Leuven
Vlaams parlementslid Lorin Parys heeft ambitie om de volgende burgemeester van Leuven te worden. Voorzitter Bart de Wever maakte in een eerste campagnefilmpje bekend dat niet staatssecretaris Theo Francken maar wel Parys de de N-VA lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Leuven zal trekken.
Vandeurzen wil Vlaams actieplan tegen suïcide naar risicogroepen toe uitbreiden
Minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) wil het bestaande Vlaamse actieplan tegen suïcide uitbreiden en versterken zodat het aantal zelfdodingen bij risicogroepen, waaronder holebi’s en transgenders, teruggedrongen wordt. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van Piet De Bruyn (N-VA) naar aanleiding van de onlangs gepubliceerde studie waaruit bleek dat 1 op 4 holebi’s een poging tot zelfdoding heeft ondernomen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).