Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
Belgische PrEP-studie succesvol
Drie jaar voor mannen die homoseksuelen afpersten
Kamer keurt bloeddonaties door homo's goed
Vier jaar geeist voor afpersen van homo's
Piet de Bruyn (N-VA) trouwt op de Vlaamse feestdag.
Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Will Ferdy, Ann Wauters en Peter Piot krijgen Vlaamse eretekens
De Vlaamse regering heeft vandaag, op† voorstel van minister-president Geert Bourgeois, voor de derde keer het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toegekend aan elf Vlamingen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben. Onder hen onder meer basketbalspeelster Ann Wauters, zanger Will Ferdy en arts en microbioloog Peter Piot.
Piet De Bruyn aangesteld als LGBTI-rapporteur bij raad van Europa
Dinsdag werd Piet De Bruyn door zijn collegaís aangesteld als ĎGeneral Rapporteur on the Rights of LGBTI peopleí*. Met dit officiŽle mandaat dat hem werd toevertrouwd binnen de Raad van Europa, wil hij zijn inspanningen voor de rechten van de LGBTI-gemeenschap met vernieuwde energie verder zetten.
Limburgse homokoppels veroordeeld voor drugshandel op seksfeestjes
De corectionele rechtbank van Hasselt heeft twee homokoppels uit Dilsen-Stokkem en Leopoldsburg veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 18 maanden met uitstel en een boete van 3.000 euro voor het bezit en dealen van GHB, xtc, ketamine en speed op seksfeestjes.
Cavaria:BelgiŽ stopt na 10 jaar eindelijk met schending mensenrechten transgenders
«avaria is tevreden dat BelgiŽ eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders. Om je geslachtsregistratie aan te passen hoef je niet langer een diagnose te krijgen en moet je geen medische behandelingen meer ondergaan. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat je maar ťťn keer probleemloos je geslachtsregistratie kan aanpassen en dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt.
Nieuwe transgenderwet goedgekeurd
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten geen medische ingrepen meer ondergaan. De transgenderwet van Minister van Justitie Koen Geens en Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir, werd woensdag met een grote meerderheid goedgekeurd in de Kamer. Enkel de Vlaams Belang-fractie (Barbara Pas, Jan Penris, Robert Van De Velde) en N-Va leden Peter Buysrogge, Renate Hufkens en Peter Luykx onthielden zich.
Video:Leuven heeft zijn eigen LGBT-reus
Leuven telt vanaf nu twee nieuwe diversiteitsreuzen waaronder eentje die de Leuvense LGBTI-gemeenschap vertegenwoordigd. Iris, zoals de nieuw reus noemt, maakte vorige zaterdag tijdens Reuze Leuven haar debuut.
90.000 mensen vieren Pride in Brussel
Zaterdag hebben 90.000 mensen de 22ste pride in Brussel bijgewoond. Volgens de politie woonden 55.000 toeschouwers de optocht bij. De organisatie en Visit.Brussels telde daarbij nog eens de helft erbij voor de festiviteiten die na de optocht op en rond de Kunstberg plaats vonden.
Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Zaterdag trekt The Belgian Pride onder de slogan ĎCrossing Bordersí door de straten van Brussel. Het politieke thema is dit jaar asiel en migratie. De drie holebi- en transgenderkoepels Áavaria, RainbowHouse Brussels en Arc-en-Ciel Wallonie vragen aandacht voor de situatie van holebiís en transgenders die hun land moeten ontvluchten vanwege hun seksuele oriŽntatie of genderidentiteit.
Prep-behandeling vanaf volgende maand terugbetaald
Vanaf 1 juni wordt Truvada terug betaald door de ziekenkas als preventiemiddel voor hiv en aids. Met die maatregel wil Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nieuwe besmettingen bij mensen uit risicogroepen, waaronder homoseksuele mannen terugdringen. Artsen zullen geval per geval moeten beslissen wie voor Truvada in aanmerking komt. De kost die de patiŽnt zelf zal moeten betalen zal rond 12 euro per maand liggen.
Staatssecretarissen Demir en Debaets engageren zich om welzijn van LGBT's te verbeteren
Staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) en Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) hebben bij de start van het congres Towards a Bright LGBTI+ Future een engagementsverklaring ondertekent waarin ze zich engageren om samen werk te maken van de aanvaarding van seksuele en genderdiversiteit en het welzijn van LGBTI+-personen en zich solidair te tonen met LGBTI+-personen binnen en buiten de grenzen.
NMBS hangt regenboogvlaggen uit aan stations
De NMBS heeft naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo en Transfobie op verschillende stations een regenboogvlag uitgehangen. Dat is ondermeer het geval aan de stations van Brussel-Centraal, Luik-Guillemins, Bergen, Antwerpen-Centraal, Gent Sint-Pieters,Ath, Charleroi-Zuid, Nivelles en Doornik. Dit alles komt er op initiatief van Trainbow Belgium.
BelgiŽ zakt naar vierde plaats op Europese ranking van holebi- en transgenderrechten
Ons land zakt twee plaatsen op de Rainbow Index die de Europese holebi- en transgenderorganisatie ILGA-Europe jaarlijks uitbrengt. Vorig jaar stond BelgiŽ op een gedeelde 2de plaats achter Malta. Dit jaar worden we voorbij gestoken door het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.
Stad Antwerpen hangt regenboogvlag aan het Steen
Dinsdag hangt het stadsbestuur van Antwerpen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) de regenboogvlag niet uit aan het stadhuis maar aan het Steen. OCMW-voorzitter en schepen van Diversiteit Fons Duchateau (N-VA) zal de vlag dinsdagmorgen om 10.15 uur samen met Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck de vlag daar hijsen.
Rode Kruis haalt lesbisch meisje van Kiekeboe sticker
Het Rode Kruis heeft dit jaar op de sticker een lesbisch meisje dat voor Fanny Kiekeboe flauwvalt vervangen door een man. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ook bevestigt door woordvoerster van het Rode Kruis Ann Luyten in "De ochtend" op Radio 1. De hetero-normatieve versie van de sticker werd 650.000 keer verkocht.
Twee gemeenten hangen regenboogvlag niet buiten op IDAHOT
«avaria Ė de Vlaamse belangenverdediger van holebiís en transgenders Ė en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Voor het eerst ziet het er naar uit dat, op 2 na, alle gemeenten gehoor geven aan de oproep.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).