Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
1.352 Belgische risicopersonen volgen PrEp-behandeling
Sandro Cossero wordt tweede bij International Mister Leather verkiezing
Zuhal Demir wil homo-genezingen strafbaar maken
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur
Ex-Aequo hekelt aanwezigheid N-VA op Belgian Pride
Meer dan 100.000 deelnemers voor Belgian Pride
Hiv-positieve delegatie op de Belgian Pride wil dat leven met hiv genormaliseerd wordt
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Belgian Pride in teken van de lokale verkiezingen
Zaterdag trekt The Belgian Pride door de straten van Brussel. Met de slogan ‘Your Local Power’ focust de organisatie op de lokale verkiezingen die dit najaar plaatsvinden.
Video: Herdenkingsmuur voor Ihsane Jarfi in Brussel onthuld
Donderdag is op de Internationale dag tegen homo en transfobie in Brussel een herdenkingsmuur ter nagedachtenis van Ihsane Jafri onthuld. Hij werd in 2012 vermoord omdat hij homo was.
Video: Hasselt heeft eigen regenboogoversteekplaats
Hasselt heeft sinds donderdag een eigen regenboogoversteekplaats. De oversteekplaats bestaat uit zes rijen van bollen in de kleur van de regenboog en bevindt zich in de drukke Demerstraat. Het regenboogpad kwam er na een belofte die de schepen van Welzijn Gerald Corthouts (CD&V) in oktober maakte ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van het Hasseltse regenbooghuis.
Video:Nieuwe campagne #sharethecolor moet homo en transfobie in Brussel tegengaan
Dinsdag is in de Brusselse pop-up bar Mother & Daughters de nieuwe sensibiliseringscampagne #sharethecolor van het Brusselse gewest voorgesteld. Symbool van de campagne die de Brusselse bevolking moet sensibiliseren voor een diverse samenleving waarin taboes en stereotypes doorbroken worden is een gelakte pinknagel. Tegelijkertijd moeten de getuigenissen steun bieden aan de slachtoffers van elke vorm van discriminatie.
België op tweede plaats Rainbow Europe Index
België klimt van de 4de naar de 2de plaats in de Rainbow Europe Index van ILGA-Europe, de Europese belangenverdediger van holebi’s, transgenders en intersekse personen. Die index evalueert wetgeving en beleid rond holebi-, transgender en intersekserechten. Met een rapport van 79% moet ons land enkel Malta laten voorgaan. De stijging is voornamelijk te danken aan de nieuwe transgenderwet.
Vier op tien LGBT-leerlingen in het secundair voelt zich onveilig op school
Uit een enquete die çavaria heeft uitgevoerd bij LGBT+leerlingen blijkt dat 41% van de LGBT+leerlingen zich onveilig voelt op school vanwege hun seksuele oriëntatie. Bijna een kwart van de respondenten vermijdt daarom de toiletten en kleedkamers van de school. 1 op 5 miste minstens één dag school de maand voorafgaand aan het onderzoek omwille van het onveiligheidsgevoel. Het is de eerste keer dag er naar de schoolervaringen van LGBT+leerlingen in het secundair onderwijs gepeild werd.
Pride-festival in het teken van de lokale verkiezingen
Vrijdagavond is in het Brusselse stadhuis het startschot gegeven voor de Belgian Pride. De komende veertien dagen staan vol met evenementen met als hoogtepunt de jaarlijkse pride optocht doorheen het centrum van Brussel. Thema van dit jaar is Your local power.
Kraainem en Drogenbos weigeren regenboogvlag uit te hangen op dag tegen homo- en transfobie
Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. Van de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten hebben er al 265 bevestigd mee te doen. Ook alle negen van de Antwerpse stadsdistricten nemen deel. Voorlopig weigeren enkel Kraainem en Drogenbos opnieuw expliciet de regenboogvlag uit te hangen.“Een aantal gemeenten heeft hun deelname nog niet bevestigd.
Hasselt krijgt eigen regenboogzebrapad
Na Genk krijgt ook Hasselt een eigen regenboogoversteekplaats. Dat laat het Regenbooghuis van Hasselt weten op hun Facebookpagina. Als de weergoden het droog houden op 17 mei dan wordt het kleurige zebrapad ingehuldigd.
Toolkit moet genderidentiteit en seksuele diversiteit bespreekbaar maken in woonzorgcentra
KliQ, vormingspartner van çavaria, lanceert ‘Tachtig tinten’, een nieuw instrument om het in woonzorgcentra op een laagdrempelige manier over genderidentiteit en seksuele diversiteit te hebben. De nieuwe unieke toolkit werd donderdag voorgesteld in Gent, op een studiedag van KliQ en het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Vijf Tjetjeense homovluchtelingen kregen een humanitair visum van België
Vijf homoseksuele Tsjetsjeense vluchtelingen hebben een humanitair visum gekregen voor ons land van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ze riskeerden in eigen land vervolgd te worden vanwege hun seksuele geaardheid. Dat schrijven De Morgen en de kranten van Sudpresse vrijdag.
Homogenezingen ook strafbaar in ons land
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gaat de Europese motie die conversietherapieën voor homoseksuelen, lesbiennes en transgenders verbiedt steunen. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van Jean-Jacques Flahaux (MR) in de commissie Justitie. Personen die promoten dat zulke therapieën LGBT’s van hun homoseksuele geaardheid zouden kunnen genezen zullen kunnen worden aangeklaagd voor discriminatie.
Genk heeft als eerste in Limburg een regenboogzebrapad
De stad Genk heeft sinds woensdag als allereerste stad in Limburg een regenboogzebrapad. Het zebrapad op de Genkse Dieplaan heeft een hele een make-over in het kader van het Genkse actieplan ‘Holebi- en transgendervriendelijke stad’. Dit plan werkte de stad uit samen met de Genkse LGBT-vereniging OGWA (Ook Genks Wel Anders).
Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is
Een 23-jarige jongen uit Maasmechelen die twee jaar lang de jongen waarop hij een oogje had en zijn vriendin stalkte, moet niet de gevangenis in. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft hem een straf met opschorting gegeven en ging niet in op de gevorderde strafeis van zeven maanden door het Openbaar Ministerie.
Ook Belgische historische veroordelingen voor homoseksualiteit gewist (+)
Ook in ons land zijn de historische veroordelingen voor homoseksualiteit van de strafregisters van de veroordeelden gehaald. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld).

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).