5GB in plaats van 4GB
Extreem geval van gaybashing in Gent
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Sensoa wil met Hiv-positieve delegatie op Antwerp Pride hiv normaliseren
Derde geslacht komt er voorlopig niet in ons land
Antwerpen vraagt meer respect voor holebi's en transgenders
Sensoa start campagne om homo-mannen met PrEp bekend te maken
1.352 Belgische risicopersonen volgen PrEp-behandeling
Sandro Cossero wordt tweede bij International Mister Leather verkiezing
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie Unia wil dat homofobe reacties voor de rechter komen
Zuhal Demir wil homo-genezingen strafbaar maken
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) werkt aan een wetsvoorstel dat homo-genezingen strafbaar zal maken. Momenteel kunnen homogenezers en homo-uitdrijvers door de huidige strafwet nog niet bestraft worden.
Sensoa onthult eerste Vlaamse hiv-muur
In Antwerpen is voor het eerst een dubbele hiv-muur onthult. Op de hoek van de Oude Beurs- Lange Doornikstraat schilderde de Antwerpse street artist Larsen Bervoets in opdracht van Sensoa een indrukwekkende muurschildering over twee gevels. De boodschap is duidelijk: We all live with HIV! Bedoeling is hiv opnieuw meer zichtbaarheid te geven en tot gespreksonderwerp te maken.
Ex-Aequo hekelt aanwezigheid N-VA op Belgian Pride
De recente deelname van de N-VA aan de Belgian Pride blijft de gemoederen beroeren. Nadat zaterdag enkele vlaggen van de praalwagen van de N-VA werden getrokken vraagt de Franstalige hiv-vereniging vzw Ex Aequo zich in een persbericht af of de politieke partij nog wel thuis hoort in de optocht.
Meer dan 100.000 deelnemers voor Belgian Pride
Het Belgian Pride Festival bereikte zaterdag zijn apotheose tijdens de jaarlijkse Pride Parade. Ruim 100 000 mensen en 70 delegaties zakten af naar de hoofdstad om te feesten, maar ook om op tafel te kloppen aan de vooravond van de lokale verkiezingen. Via het thema Your Local Power eisen de drie LGBTI+ koepels van België (çavaria, Arc-en-Ciel Wallonie en RainbowHouse Brussels) dat lokale besturen zich inzetten voor een expliciet, geïntegreerd LGBTI+ beleid.
Hiv-positieve delegatie op de Belgian Pride wil dat leven met hiv genormaliseerd wordt
Zoals alle voorbije jaren is Sensoa vandaag aanwezig in Brussel voor de Belgian Pride. In de Sensoa-delegatie zijn er opnieuw mensen met hiv en sympathisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met Patrick, Wim en Dylan als gezicht brengen we hiv onder de aandacht op de Pride in Brussel en Antwerpen.
Belgian Pride in teken van de lokale verkiezingen
Zaterdag trekt The Belgian Pride door de straten van Brussel. Met de slogan ‘Your Local Power’ focust de organisatie op de lokale verkiezingen die dit najaar plaatsvinden.
Video: Herdenkingsmuur voor Ihsane Jarfi in Brussel onthuld
Donderdag is op de Internationale dag tegen homo en transfobie in Brussel een herdenkingsmuur ter nagedachtenis van Ihsane Jafri onthuld. Hij werd in 2012 vermoord omdat hij homo was.
Video: Hasselt heeft eigen regenboogoversteekplaats
Hasselt heeft sinds donderdag een eigen regenboogoversteekplaats. De oversteekplaats bestaat uit zes rijen van bollen in de kleur van de regenboog en bevindt zich in de drukke Demerstraat. Het regenboogpad kwam er na een belofte die de schepen van Welzijn Gerald Corthouts (CD&V) in oktober maakte ter gelegenheid van het vijfjarige bestaan van het Hasseltse regenbooghuis.
Video:Nieuwe campagne #sharethecolor moet homo en transfobie in Brussel tegengaan
Dinsdag is in de Brusselse pop-up bar Mother & Daughters de nieuwe sensibiliseringscampagne #sharethecolor van het Brusselse gewest voorgesteld. Symbool van de campagne die de Brusselse bevolking moet sensibiliseren voor een diverse samenleving waarin taboes en stereotypes doorbroken worden is een gelakte pinknagel. Tegelijkertijd moeten de getuigenissen steun bieden aan de slachtoffers van elke vorm van discriminatie.
België op tweede plaats Rainbow Europe Index
België klimt van de 4de naar de 2de plaats in de Rainbow Europe Index van ILGA-Europe, de Europese belangenverdediger van holebi’s, transgenders en intersekse personen. Die index evalueert wetgeving en beleid rond holebi-, transgender en intersekserechten. Met een rapport van 79% moet ons land enkel Malta laten voorgaan. De stijging is voornamelijk te danken aan de nieuwe transgenderwet.
Vier op tien LGBT-leerlingen in het secundair voelt zich onveilig op school
Uit een enquete die çavaria heeft uitgevoerd bij LGBT+leerlingen blijkt dat 41% van de LGBT+leerlingen zich onveilig voelt op school vanwege hun seksuele oriëntatie. Bijna een kwart van de respondenten vermijdt daarom de toiletten en kleedkamers van de school. 1 op 5 miste minstens één dag school de maand voorafgaand aan het onderzoek omwille van het onveiligheidsgevoel. Het is de eerste keer dag er naar de schoolervaringen van LGBT+leerlingen in het secundair onderwijs gepeild werd.
Pride-festival in het teken van de lokale verkiezingen
Vrijdagavond is in het Brusselse stadhuis het startschot gegeven voor de Belgian Pride. De komende veertien dagen staan vol met evenementen met als hoogtepunt de jaarlijkse pride optocht doorheen het centrum van Brussel. Thema van dit jaar is Your local power.
Kraainem en Drogenbos weigeren regenboogvlag uit te hangen op dag tegen homo- en transfobie
Op 17 mei worden overal ter wereld acties georganiseerd om aandacht te vragen voor discriminatie van holebi’s en transgenders. Van de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten hebben er al 265 bevestigd mee te doen. Ook alle negen van de Antwerpse stadsdistricten nemen deel. Voorlopig weigeren enkel Kraainem en Drogenbos opnieuw expliciet de regenboogvlag uit te hangen.“Een aantal gemeenten heeft hun deelname nog niet bevestigd.
Hasselt krijgt eigen regenboogzebrapad
Na Genk krijgt ook Hasselt een eigen regenboogoversteekplaats. Dat laat het Regenbooghuis van Hasselt weten op hun Facebookpagina. Als de weergoden het droog houden op 17 mei dan wordt het kleurige zebrapad ingehuldigd.
Toolkit moet genderidentiteit en seksuele diversiteit bespreekbaar maken in woonzorgcentra
KliQ, vormingspartner van çavaria, lanceert ‘Tachtig tinten’, een nieuw instrument om het in woonzorgcentra op een laagdrempelige manier over genderidentiteit en seksuele diversiteit te hebben. De nieuwe unieke toolkit werd donderdag voorgesteld in Gent, op een studiedag van KliQ en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).