KLIQ lanceert e-learningplatform voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit
Video: Mister Gay Belgium lanceert zichtbaarheidscampagne Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Vier op de vijf Belgen: LGBT's moeten eigen leven kunnen leiden
Limburgse Regenbooghuis werkt samen met scholen aan kunstzinnige muur voor IDAHOT
Cavaria-awards voor VTM Nieuws, 11.11.11. en Ulrike Lunacek
Grote veranderingen op til bij Antwerp Pride
Werkstraf en straf met uitstel voor koppel dat homo-koppel in elkaar sloeg
Rob Beenders (sp.a) stopt met politiek
Limburgse scholen ontvangen IDAHOT-pakket Brusselse Rainbowhouse ontwikkelt nieuw hulpmiddel om LGBTIQ-fobie te rapporteren
Nieuwe Hepatitus C-medicijnen worden terugbetaald
Vanaf 1 januari worden innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van hepatitis C terugbetaald aan alle patiënten. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakt hiervoor bijkomende middelen vrij.
Limburgers breien rode sjaal van 770 meter voor Wereld Aidsdag
Afgelopen zaterdag was het Wereld Aidsdag en daarvoor pakte het Regenbooghuis van Hasselt de afgelopen weken uit met een breiactie. De Hasseltse holebi's wilden de afstand van de Grote Markt van Hasselt naar het Regenbooghuis overbruggen met een rode sjaal. De Limburgers gaven massaal gevolg aan die oproep en dat leverde een sjaal op van 770 meter. Ruimschoots genoeg om de afstand van een halve kilometer te overbruggen.
Openbare gebouwen krijgen reuze rood lint op Wereldaidsdag
In vijf steden zal op 1 december een reuze rood lint geprojecteerd worden op openbare gebouwen. Het stadhuis van Antwerpen, Kunstencentrum Vooruit in Gent en het centraal station in Brussel dragen de eer om van vijf uur ’s namiddags tot elf uur ’s avonds getooid te worden met het rood lint.De projectie gebeurt in het kader van Wereldaidsdag.
Steeds minder nieuwe hiv-besmettingen
In 2017 werden in België 890 nieuwe diagnoses met hiv vastgesteld, een daling met 27,5% in vergelijking met het piekjaar 2012 en 2% in vergelijking met 2016.
Holebi's niet gediscrimineerd in eerste fase huurproces
Uit een onderzoek van professor Verhaeghe (VUB) in opdracht van Stad Gent, blijkt dat holebi’s die via e-mail contact opnemen met een makelaar om een huis te huren, niet gediscrimineerd worden. Çavaria is tevreden met dit resultaat. De belangenverdediger van holebi’s en transgenders vraagt zich wel af hoe het zit in de volgende fase, wanneer er persoonlijk contact is. Discriminatie op de huurmarkt van transgenders werd niet onderzocht.
Hooggerechtshof in Bermuda verwerpt verbod op het homo-huwelijk
Het Hooggerechtshof van Bermuda heeft beslist dat het verbod op het homo-huwelijk ongrondwettelijk is. In februari werd het homo-huwelijk er vervangen door een partnerschapsregeling door de gouverneur van het Britse eiland. Het was de eerste keer dat een westers land het homo-huwelijk opnieuw verbood.
Geen straf voor Limburger die hiv-besmetting verzweeg tegen sekspartner
Een 41-jarige Limburger is schuldig verklaard voor de mogelijke besmetting van een Hasselaar met hiv. De veertiger had tegen zijn sekspartner verzwegen dat hij besmet was met het virus en had onbeschermde seks met een 44-jarige Hasselaar. Die bleek later ook besmet te zijn met het hiv virus. Omdat niet bewezen is dat de 41-jarige man zijn sekspartner ook effectief besmette en de besmetting zeven jaar geleden gebeurde heeft de man geen straf gehad van de Hasseltse strafrechter en moet hij ook geen schadevergoeding betalen.
Video: Holebifoon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi
De opvang- en infolijn van çavaria - De Holebifoon - verandert van naam en heet vanaf nu Lumi. De naamsverandering komt er omdat de oude naam de lading niet meer dekte. Het doelpubliek is veel ruimer dan enkel holebi’s en naast een telefoonlijn biedt Lumi ook chat, mail en een uitgebreide website aan.
Eerste LGBT-vluchthuis opent de deuren in Brussel
In Brussel is het eerste vluchthuis voor holebi’s en transgenders geopend van ons land. In het huis kunnen holebi's en transgenders tussen de 18 en 25 jaar terecht die thuis niet langer welkom zijn.
Homoseksuele man steekt buurman neer na homofobe verwijten
Een Amerikaanse homoseksuele man die in 2015 twee mannen meermaals neerstak nadat één van hen hem voor homo en neger uitmaakte is woensdagvoormiddag voor de Tongerse strafrechter moeten verschijnen. Volgens de procureur is er sprake van uitlokking door de buurman en daarom vroeg hij een schuldigverklaring met opschorting van een straf.
Nieuwe campagne verwelkomt alle genders in Brussel
Deze week is in Brussel de sensisbiliseringscampagne All Genders Welcome gelanceerd. De campagne is een initiatief van het Rainbow House, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets en twintig Brusselse partners.
Regenbooghuis Limburg zoekt wol en breiers voor Wereld Aids dag actie
Het Regenbooghuis van Limburg wil op Wereld Aids dag (1 december) uitpakken met een stunt en het regenbooghuis verbinden met de Grote Markt van Hasselt met een gigantisch gebreid lint. Daarom hebben de vrijwilligers een oproep gelanceerd naar breiers en bollen wol.
Unia wil dat homofobe reacties voor de rechter komen
Unia wil dat homofobe reacties op sociale media en openbare fora voor de correctionele rechtbank komen. In een opiniestuk van Els Keytsman en Patrick Charlier  dat op de website van Unia verscheen roept de organisatie op om enkele gaten gedicht worden in de wetgeving die haatmisdrijven bestraffen.
Extreem geval van gaybashing in Gent
In Gent is een homokoppel maandag aangevallen door hun bovenburen toen ze naar hun geparkeerde wagen liepen. De buren wachtte het koppel op toen ze hen aanvielen. Dat melden Het Laatste Nieuws en VTM. De politie is een onderzoek begonnen naar het extreme geval van gaybashing.
Transgenders kunnen makkelijker van voornaam veranderen
Vanaf deze maand wordt het makkelijker om van voornaam te veranderen. Binnen de drie maanden is heel de procedure rond. Transgenders die hun voornaam in overeenstemming willen brengen met hun genderidentiteit betalen maximum 49 euro.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).