Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Sensoa pakt uit met nieuwe campagne PROTECT, TEST, TREAT, REPEAT
#sharethecolor-campagne doorbreekt opnieuw stereotypes en taboes
Steeds meer meldingen van holebifobie bij Unia
Brussels Hoofdstedelijk Gewest herhaalt #sharethecolor campagne
Video:Limburgse scholen hard aan het werk aan IDAHOT-challenge
Politie betrapt seksende mannen in bos langs E313
Belgian Pride lanceert thema met opvallende animatiefilm
Debat over interculturele homoseksuele relaties verhuist na extreem-rechtse bedreigingen
Meer dan 100.000 deelnemers aan Belgian Pride Niet één maar drie nieuwe woordvoerders voor Wel Jong Niet Hetero
Homobars in Oostende via Grindr bedreigd met aanslag
Het Parket van West-Vlaanderen,afdeling Brugge, is met een onderzoek begonnen naar de bedreigingen van een aanslag op verschillende gaybars in Oostende. De bedreigingen werden via de dating-app Grindr de wereld in gestuurd. Daar werd een profiel aangemaakt onder de naam Aanslag. "Vanavond of het weekend plegen we ook een aanslag in de gaybars van Oostende. Om te beginnen in Valantino's, daarna in your place en daarna de andere cafés en restaurants. Bereid je voor, niemand kan ons tegen houden. We zijn met 27 man." Zo staat te lezen op de profielpagina.
Limburgse scholen ontvangen IDAHOT-pakket
Het Regenbooghuis van Limburg gaat deze week langs Limburgse secundaire scholen om hen een Idahot-challenge pakket te overhandigen. Verschillende scholen hebben positief gereageerd op de oproep die het Limburgse Regenbooghuis eerder dit jaar uitstuurde.
Brusselse Rainbowhouse ontwikkelt nieuw hulpmiddel om LGBTIQ-fobie te rapporteren
Het Brusselse Rainbowhouse gaat samen met het Brussel Preventie & Veiligheid (via haar Observatorium – BOPV) en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) een project opstarten dat gegevens rond geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit gaat verzamelen.
KLIQ lanceert e-learningplatform voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit
KliQ, de vormingspartner van LGBT-belangenverdediger çavaria, lanceert KliQ Academy, een e-learningplatform waar bedrijven online training kunnen volgen rond seksuele diversiteit en genderdiversiteit.
Video: Mister Gay Belgium lanceert zichtbaarheidscampagne Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Mister Gay Belgium Bart Hesters heeft tijdens de voorstelling van de nieuwe twaalf Mister Gay Belgium finalisten in Antwerpen een nieuwe zichtbaarheidscampagne voorgesteld die de zichtbaarheid van LGBTI-senioren in woonzorgcentra moet verbeteren. Samen met Armonea lanceert hij de Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Vier op de vijf Belgen: LGBT's moeten eigen leven kunnen leiden
Uit onderzoek van çavaria in het kader van het Europese project ‘Call it Hate’ blijkt dat vier op de vijf van de Belgen vindt dat LGBT’s* hun leven moeten kunnen leiden zoals ze zelf willen. De Belg erkent ook dat haatmisdrijven een grotere impact hebben dan andere misdrijven. De mate van empathie voor slachtoffers van LGBT-foob geweld hangt af van de situatie en tot welke groep de slachtoffers behoren.
Limburgse Regenbooghuis werkt samen met scholen aan kunstzinnige muur voor IDAHOT
Het Regenbooghuis van Limburg gaat samen met alle Limburgse scholen een actie uitwerken voor de Internationale Dag tegen Homo-en Transfobie. (IDAHOT) van 17 mei. De samenwerking tussen het Regenbooghuis en de verschillende scholen moet leiden tot een zo lang mogelijke kleurrijke muur langs één van de fietsroutenetwerken.
Cavaria-awards voor VTM Nieuws, 11.11.11. en Ulrike Lunacek
Zaterdagavond reikte çavaria, de Vlaamse koepel van LGBT+ verenigingen, haar jaarlijkse awards uit. VTM Nieuws ging aan de haal met de Çavaria Media Award, 11.11.11. won de Çavaria Campaign Award en voormalig Europarlementslid Ulrike Lunacek verdiende de Çavaria Lifetime Achievement Award.
Grote veranderingen op til bij Antwerp Pride
Antwerp Pride ondergaat dit jaar een hele metamorfose. Niet alleen krijgt het parcours dat de Pride op zaterdag 10 augustus zal afleggen een grondige wijziging, ook verruilt de organisatie het Steenplein voor de Gedempte Zuiderdokken waar zowel het Love United festival als het afsluitende slotfeest op zondag zal plaatsvinden.
Werkstraf en straf met uitstel voor koppel dat homo-koppel in elkaar sloeg
Het koppel dat een homostel in Gent met een stuurslot in elkaar sloeg in augustus is door de Gentse strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel. De verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden omwille van de seksuele geaardheid van de slachtoffers, werd niet aanvaard. Cavaria, die zich burgerlijke partij had gesteld, reageerde teleurgesteld op het vonnis van de Gentse rechtbank.
Rob Beenders (sp.a) stopt met politiek
Vlaams Parlementslid Rob Beenders stapt na de verkiezingen van volgend jaar uit het politieke leven. Dat maakte hij woensdag bekend in Het Belang van Limburg en De Standaard en op Facebook. Beenders (39) neemt noodgedwongen die beslissing omdat hij een ernstige vorm van de ziekte van Ménière heeft waardoor hij zich niet meer zeven op zeven kan inzetten. Beenders is veertien jaar actief in de politiek.
Nieuwe Hepatitus C-medicijnen worden terugbetaald
Vanaf 1 januari worden innovatieve geneesmiddelen voor de behandeling van hepatitis C terugbetaald aan alle patiënten. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block maakt hiervoor bijkomende middelen vrij.
Limburgers breien rode sjaal van 770 meter voor Wereld Aidsdag
Afgelopen zaterdag was het Wereld Aidsdag en daarvoor pakte het Regenbooghuis van Hasselt de afgelopen weken uit met een breiactie. De Hasseltse holebi's wilden de afstand van de Grote Markt van Hasselt naar het Regenbooghuis overbruggen met een rode sjaal. De Limburgers gaven massaal gevolg aan die oproep en dat leverde een sjaal op van 770 meter. Ruimschoots genoeg om de afstand van een halve kilometer te overbruggen.
Openbare gebouwen krijgen reuze rood lint op Wereldaidsdag
In vijf steden zal op 1 december een reuze rood lint geprojecteerd worden op openbare gebouwen. Het stadhuis van Antwerpen, Kunstencentrum Vooruit in Gent en het centraal station in Brussel dragen de eer om van vijf uur ’s namiddags tot elf uur ’s avonds getooid te worden met het rood lint.De projectie gebeurt in het kader van Wereldaidsdag.
Steeds minder nieuwe hiv-besmettingen
In 2017 werden in België 890 nieuwe diagnoses met hiv vastgesteld, een daling met 27,5% in vergelijking met het piekjaar 2012 en 2% in vergelijking met 2016.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).