Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Gevangenistaf gevraagd voor negentienjarige die Mister Gay Belgium-finalist kopstoten gaf
Activisten betogen tegen geweld tegen holebi's in Egypte
Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017 Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een verbod voor alle beurzen die commercieel draagmoederschap promoten. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordigster Catherine Fonck (CdH) in de commissie Justitie. Eind deze maand wordt er opnieuw zo een beurs georganiseerd in Brussel die zich op homoseksuele mannen met een kinderwens richt.
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Het meisje nam het voor haar homoseksuele vriend Mathijs op toen die voor “vuile homo” werd uitgescholden door vijf jongens.
Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen, lanceert Trans@school: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.
Parket opent onderzoek naar beroofde naakte minderjarige in homo-seksclub
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de aanwezigheid van een minderjarige in een Brusselse homoseksclub. De zeventienjarige jongen werd er dinsdag alleen naakt aangetroffen in één van de kamers. Hij was beroofd van zijn gsm en portefeuille.
Succesvolle tiende verjaardag van Antwerp Pride
Met een optreden van Army of Lovers op de Grote Markt in Antwerpen, kwam er een spetterend einde aan Antwerp Pride 2017. Antwerp Pride vierde dit jaar zijn tiende verjaardag en kan terugblikken op een bijzonder succesvolle editie.
Voor het eerst delegatie met hiv-positieven op Antwerp Pride
Zoals ieder jaar is ook Sensoa aanwezig op de Antwerp Pride. Dit jaar bestaat de delegatie van Sensoa mee uit mensen met hiv en sympathisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met op de wagen het ‘gezicht’ van de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om ‘uit de kast’ te komen met hun positieve hiv-status. Veel homo’s, lesbiennes, bi’s, transgenders weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om te leven met een geheim.
Regenboogvlaggen aan Centraal Station in Antwerpen
Ter gelegenheid van de tiende editie van Antwerp Pride zijn er enkele regenboogvlaggen opgehangen aan het Antwerpse Centraal Station. Dat meldt de NMBS via Twitter.
Video: Antwerpen krijgt regenboogzebrapaden
In Antwerpen zijn maandagnamiddag drie zebrapaden overspoten met regenboogkleuren. De regenboog zebrapaden komen er voor de tiende verjaardag van Antwerp Pride dat aanstaande donderdag van start gaat, krijgen drie zebrapaden regenboogkleuren. De drie zebrapaden die extra kleur krijgen, bevinden zich op de Scheldekaaien en aan de Lange Koepoortstraat.  
Belgische PrEP-studie succesvol
De studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde waarin tweehonderd homo’s PrEP (Pre-exposure prophylaxis) uit hebben getest is een groot succes geweest. Geen van de deelnemende mannen die preventief het medicijn Truvada innamen is besmet geraakt met hiv. De resultaten van de studie werden vorige week in Parijs voorgesteld.
Drie jaar voor mannen die homoseksuelen afpersten
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benjamin R. (24) uit Sint-Niklaas en Ali N. (26) uit Beveren veroordeeld tot drie jaar cel, omdat ze vier homoseksuele mannen afpersten die ze via een datingsite hadden leren kennen. Voor feiten die op zeven andere slachtoffers betrekking hadden, werden ze vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had gevangenisstraffen van vier jaar geëist.
Kamer keurt bloeddonaties door homo's goed
Net voor het zomerreces heeft de Kamer een hele reeks van wetteksten goedgekeurd waaronder de uitgebreide 'bloedwet' van minister van Volksgezondheid De Block die het verbod op bloeddonaties door homo's versoepelt.
Vier jaar geeist voor afpersen van homo's
Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot vier jaar geëist voor drie mannen die afspraken met homoseksuele mannen en ze vervolgens afpersten..
Piet de Bruyn (N-VA) trouwt op de Vlaamse feestdag.
N-VA-volksvertegenwoordiger Piet De Bruyn is op de Vlaamse feestdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn partner Lieven D’haese.
Will Ferdy, Ann Wauters en Peter Piot krijgen Vlaamse eretekens
De Vlaamse regering heeft vandaag, op  voorstel van minister-president Geert Bourgeois, voor de derde keer het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap toegekend aan elf Vlamingen die zich op een uitzonderlijke manier onderscheiden hebben. Onder hen onder meer basketbalspeelster Ann Wauters, zanger Will Ferdy en arts en microbioloog Peter Piot.
Piet De Bruyn aangesteld als LGBTI-rapporteur bij raad van Europa
Dinsdag werd Piet De Bruyn door zijn collega’s aangesteld als ‘General Rapporteur on the Rights of LGBTI people’*. Met dit officiële mandaat dat hem werd toevertrouwd binnen de Raad van Europa, wil hij zijn inspanningen voor de rechten van de LGBTI-gemeenschap met vernieuwde energie verder zetten.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select