Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Sp.a eist sterk statement tegen homogeweld in TsjetsjeniŽ
Casa Rosa is solidair met Tsjetsjeense homoseksuelen
Gentse en Antwerpse politieagenten lopen hand in hand tegen homofobie
Tot levenslang veroordeelde moordenaar tekent cassatieberoep aan
Antwerpenaar slachtoffer van gaybashing
Maasmechelaar veroordeeld tot 8 jaar voor dubbele moordpoging
Negen nieuwe organisaties sluiten zich aan bij Áavaria
Negentig procent van de politiezones heeft een referentieambtenaar
Vijfhonderd deelnemers aan Brusselse solidariteitsactie met Tsjetsjeense opgesloten homo's Groen roept BelgiŽ en Europa op tot veroordeling homovervolging TsjetsjeniŽ
Levenslange gevangenisstraf voor slaapkamermoord
Het Tongerse Hof van Assisen heeft de 23-jarige Abdullah Essah tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De jury zag geen verzachtende redenen en ging in op de door het parket gevorderde strafeis.
Limburger die liefdesrivaal neerschoot krijgt 25 jaar cel
De 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. die ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden had. Marc V. schoot op 25 maart 2015 zijn liefdesrivaal neer toen die in de zetel lag te slapen.
Beklaagde slaapkamermoord doet verrassende coming-out in rechtszaal
In Tongeren is de assisenzaak begonnen tegen de moordenaar van de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De eerste dag kende al meteen een eerste verrassing. Voor het eerst heeft beklaagde Abdullah E. verklaard dat hij Ďniet heteroseksueelí is. Het is voor het eerst dat de man dit toegeeft. Blijkbaar was die onthulling ook voor de advocaat van E. een verrassing want hij vroeg meteen voor een schorsing om met zijn client te kunnen overleggen.
Zuhal Demir (N-VA) nieuwe staatssecretaris Gelijke Kansen en Armoedebestrijding
Zuhal Demir uit Genk heeft vrijdag de eed afgelegd als de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Armoedebestrijding. Zij volgt Elke Sleurs op die in Gent Siegfried Bracke vervangt.
Tien jaar gevorderd voor Maasmechelaar die twee jongens neerschoot
Een 69-jarige Italiaanse man uit Maasmechelen heeft zich donderdag voor de correctionele rechtbank van Tongeren moeten verantwoorden voor een schietpartij in Maasmechelen. Daarbij geraakten twee twintigers gewond. Het Openbaar Ministerie meent dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een dubbele moordpoging en vorderde een gevangenisstraf van tien jaar. De Italiaan voelde zich door de jongen, die hij enkele jaren lang in huis had genomen opzij gezet en dacht dat de jongen er een homoseksuele relatie op na hield met een leeftijdsgenoot.
Antwerpenaar Sandro Cossero is de nieuwe Mister Leather Belgium
Antwerpenaar Sandro Cossero (34) is zaterdag tijdens de fetish beurs Darklands verkozen tot Mister Leather Belgium. Sandro heeft Italiaanse roots en is naast leerkracht in het lager onderwijs ook sportinstructeur.
Eerste jeugdboek voor de lagere school over transgender voorgesteld
Vrijdag werd het boek Gelukkige VADERdag, Silvie voorgesteld. In het boek is de papa van Zita transgender. «avaria ontwikkelde een bundel vol met lesideeŽn voor leerkrachten 2de en 3de graad lager onderwijs.
28 jaar gevangenis gevraagd voor Truienaar die liefdesrivaal neerschoot
Voor de correctionele rechtbank van Tongeren is de rechtszaak tegen de 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode begonnen. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. met wie hij al 23 jaar een relatie had. A.D onderhield echter ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden die op 25 maart zijn liefdesrivaal neerschoot toen die in de zetel lag te slapen. Het Openbaar Ministerie vorderde een gevangenisstraf van 28 jaar gevraagd voor Marc V.
Studenten Thomas More sporten met regenboogveters
De studenten van de sportopleidingen van Thomas More in Turnhout dragen voortaan veters met alle kleuren van de regenboog in hun indoor sportschoenen. Ze steunen op die manier de campagne om van de Turnhoutse campus een ďSport voor allenĒ-campus te maken. De campagne is een initiatief van docent, Mr Gay Belgium en Mr Gay Europe Raf Van Puymbroeck en kan rekenen op de steun van de hogeschool. Samen geven ze het signaal dat iedereen welkom is bij Thomas More. Vrijdag krijgen de eerste studenten de regenboogveters cadeau.
Commissie voor Gelijke Kansen organiseert opnieuw een hoorzitting over† homoseksualiteit en religie
Donderdag gaat in de Commissie voor Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement voor de tweede maal een informele hoorzitting over† homoseksualiteit en religie door. Ditmaal werden de Ďraadgevende organisaties die binnen de geloofsgemeenschappen de rechten van holebiís behartigení uitgenodigd.
Duiveluitdrijver op Most Wanted lijst
De 34-jarige Marokkaan die zich uitgaf voor een gebedsgenezer en door een uit de hand gelopen duiveluitdrijving de dood veroorzaakte van de negentienjarige Layla A. is door het Federale Parket op de lijst van de meest gezochte criminelen geplaatst. Othmane Galouby werd op 25 maart 2016 tot een gevangenisstraf van 10 jaar veroordeeld door het Hof van Beroep van Antwerpen wegens zware opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.
Video:«avaria reikt Lifetime Achievement Awards uit aan hele LGBT-gemeenschap
De Vlaamse koepel van holebi- en transgenderverenigingen Áavaria vierde zaterdagavond haar 40-jarig bestaan met SPARKLE, een show en party in de vooruit. De koepel van meer dan 120 Vlaamse en Brusselse verenigingen reikte naar jaarlijkse gewoonte «avaria Awards uit. De drie Lifetime Achievement Awards gingen naar alle holebi- en transgenderactivisten, alle medestanders, en alle individuele holebiís en transgenders.
«avaria stelt zich vragen over zelfbeschikking bij wetsvoorstel transgenderwet
«avaria, de Vlaamse belangenverdediger voor holebi's en transgender personen, reageert voorzichtig positief op het wetsvoorstel voor de transgenderwet. ďDe nieuwe transgenderwet zal het leven van heel wat transgenders in BelgiŽ gemakkelijker makenĒ, zegt Áavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. De organisatie pleit wel voor volledige zelfbeschikking van transgenders en hoopt dat de transgendergmeenschap betrokken wordt bij de verdere behandeling van het wetsvoorstel.
Kleuters in Sint-Truiden leren over homoseksualiteit
Het stadsbestuur van Sint-Truiden heeft een onderwijspakket gelanceerd dat jonge kinderen al spelend vertrouwd moet maken met themaís als homoseksualiteit, de multiculturele samenleving en de gelijkheid van vrouwen en mannen. Het pakket zal gebruikt worden in de Truiense kleuterscholen en is ook verkrijgbaar in de stedelijke bibliotheek.
Wereldaidsdag: Áavaria vraagt implementatie PrEP als preventiemiddel tegen hiv
Op Wereldaidsdag, jaarlijks op 1 december, vraagt men wereldwijd aandacht voor hiv en aids en mensen die er mee leven. «avaria - de belangenverdediger van holebiís en transgenders - ijvert voor het doorbreken van het taboe dat nog steeds op hiv rust. Bijkomende preventiestrategieŽn, zoals het medicijn PrEP*, moeten het aantal besmettingen verder doen dalen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Stapelkorting examenmateriaal


Stapelkorting examenmateriaal