Jongens van Trinxx bespuwd tijdens optredens
Conchita Wurst maakt hiv-status bekend na chantage
TrinXX naar live-shows Belgium Got Talent
Karolien Debecker volgt Jan Hautekiet op
Netflix bestelt tweede seizoen van Queer Eye
Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn
Is Harry Styles uit de kast gekomen?
Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland
Girl openingsfilm op Filmfestival van Gent Zuhal Demir in jury Mister Gay Belgium
Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival
Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.
MASH-acteur David Ogden Stiers overleden aan kanker
De Amerikaanse acteur David Ogden Stiers is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Stiers was vooral bekend uit de comedyserie MASH. In 2009 kwam de acteur die majoor Winchester in de serie over een veldhospitaal in de Koreaanse Oorlog speelde uit de kast als homo.
Video: Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne
Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. Dat maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker. Een samenwerking met de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) lijkt dan ook een logische keuze. Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.
Video: De Fab Five zijn terug in Queer Eye reboot
Netflix heeft de succesvolle serie Queer Eye opnieuw van stal gehaald. De originele reeks van Queer Eye For The Straight Guy liep vanaf 2003 vijf seizoenen lang en kreeg ook een Vlaamse make-over met ‘De Heren Maken De Man’. De reboot van Queer Eye is vanaf woensdag 7 februari te zien op Netflix.
Drie Mia's voor Oscar and the Wolf
Oscar And The Wolf is met drie MIA’s de populairste artiest van de elfde editie van de Music Industry Awards (MIA’s) die dinsdag werden uitgereikt. Oscar And The Wolf of Max Colombie ontving awards in de categorieën ‘Live Act’, ‘Solo Man’ en ‘Pop’.
Ketnet, Piet De Bruyn en Deborah Lambillotte grote winnaars Çavaria Awards
Zaterdag reikte holebi- en transgenderkoepel çavaria haar jaarlijkse awards uit. Ketnet won de Çavaria Media Award, Piet De Bruyn (N-VA) de Çavaria Campaign Award en Deborah Lambillotte werd postuum geëerd met de Çavaria Lifetime Achievement Award.
Video: Homo-koppel beleeft de perfecte dag in nieuwe videoclip
In de nieuwe videoclip van de Noorse zangeres Susanna staat de liefde en affectie tussen twee mannen in een relatie centraal. De videoclip die bij de minimalistische vertolking van het nummer ‘Perfect Day’ van Lou Reed hoort is de voorloper van het nieuwe album ‘Go Dig My Grave’ van Susanna dat op 9 februari uitkomt.
Video: Maud Vanhauwaert is nieuwe Antwerpse stadsdichter
Maud Vanhauwaert heeft op Gedichtendag het stadsdichterschap van Antwerpen overgedragen gekregen van Maarten Inghels. De komende twee jaar zal ze poëzie in de Scheldestad promoten. Vanhauwaert stelde haar eerste 'stadsgedicht' voor met een actie.
Video:Homo-icoon Tinky Winky overleden
De Britse acteur Simon Shelton Barnes, de man die jarenlang de paarse Teletubbie Tinky Winky speelde, is onverwacht overleden op 52-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie aan Britse media.
Cavaria maakt genomineerden voor Awards bekend
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties,heeft de nominaties bekend gemaakt voor zijn Awards. De genomineerden zijn Ketnet, De Morgen en Novaya Gazeta voor de Çavaria Media Award, en Don Bosco Haacht, Stad Gent en Piet De Bruyn voor de Çavaria Campaign Award. De Çavaria Awards worden op 27 januari uitgereikt op het benefietevent SPARKLE in Kunstencentrum Vooruit in Gent.
George Michael domineert Homo Top 100
George Michael is in 2017 heer en meester in de Homo Top 100, de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden.
Netflix ontslaat Kevin Spacey
Netflix heeft alle banden verbroken met acteur Kevin Spacy en hem ontslagen uit de serie House of Cards. Ook de film Gore waarin Spacy te zien is wordt geschrapt.
George Michael postuum bovenaan Britse hitlijst
Tien maanden na zijn overlijden staat George Michael opnieuw bovenaan de Britse album-charts. De deze week heruitgegeven tweede solo-plaat van George Michael ‘Listen without prejudice/MTV Unplugged’ verkocht 30.000 keer meer exemplaren dan de debuut-cd van One Direction-lid Niall Horan. Het is de negende keer dat de Wham!-zanger de Britse album-charts aanvoert.
Mister Gay Belgium-organisator slachtoffer van identiteitsfraude
Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens is het slachtoffer geworden van identiteitsfraude. Iemand gebruikt zijn foto’s op de datingsite Gayromeo en de gelijknamige app. Bierkens liet via Facebook zijn ongenoegen blijken na de ontdekking.
Truus Druyts wint L-Day award
Op 21 oktober 2017 werd tijdens de jaarlijkse L-day de allereerste L-award uitgereikt. Winnares werd Truus Druyts.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select