Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Liefdadigheidsorganisaties krijgen nog giften van George Michael
Kristof Goffin duikt op in nieuwe reeks rond dertigers
Amerikaanse zender werkt aan Queer As Folk reboot
Geen Oscar-nominatie voor Girl
Golden Globe nominatie voor Girl
Abba opnieuw bovenaan in de Homo Top 100
Zweedse kortfilm slaat dubbelslag tijdens Holebikort
Al 50.000 Belgische bezoekers voor Girl
Bohemian Rhapsody, Green Book en American Crimestory zorgen voor LGBT-getinte Golden Globes Trinxx, na Belgie, ook te zien in Holland Got Talent
Netflix trekt stekker uit Orange Is The New Black
Slecht nieuws voor de fans van Orange Is the New Black (OITNB). Na zeven jaar komt er een einde aan de gevangenisserie op Netflix. OITNB was samen met de series House of Cards een van de eerste series die het streamingsplatform zelf produceerde.
Girl valt ook in Gent in de prijzen
Lukas Dhont, die dit jaar debuteerde met het bejubelde 'Girl', wint de Knack Focus Jo Röpcke Award 2018 op het 45e Film Fest Gent. 'Girl' viel eerder onder meer in de prijzen op het Festival van Cannes en is de Belgische inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.
Tv-monument Walter Capiau overleden
Tv-icoon Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. De voormalige radio- en televisiepresentator was het gezicht van heel wat legendarische televisieprogramma’s zoals ‘Hoger Lager’, “Walters verjaardagsshow” en “Het Rad van Fortuin”.Na beschuldigingen van kindermisbruik verdween hij van het scherm. In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was.
Video: John Barrowman steunt pas uit de kast gekomen homo in Gent
Acteur John Barrowman heeft tijdens de fantasy-conventie FACTS in Gent een pas uit de kast gekomen jongen een warm hart onder de riem gestoken. Thibaut, die zes maanden geleden uit de kast is gekomen en zijn ouders vertelde dat hij homo was, vertelde in tranen hoe zwaar hij het had na zijn coming-out. De Arrow- en Doctor Who-acteur riep de jongen op het podium en zei dat hij trots moet zijn als homo.
Comédienne Wanda Sykes komt volgend jaar naar Antwerpen
Wanda Sykes, vaste gast bij The Ellen Degeneres Show, (Emmy)-awardwinnende stand-up comedian en felle verdediger van holebi- en zwarte rechten komt eindelijk naar België! Op zaterdag 12 januari doet ze Zuiderpershuis Antwerpen aan met haar nieuwste livemateriaal.
Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd
De jury van de kortfilmwedstrijd Holebikort gaan enkele drukke maanden tegemoet want ze moeten voor de start van het Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant maar liefst 165 kortfilms met een holebi-of transgenderthema uit 31 landen bekijken en beoordelen. Dat is meteen een record. Ook het aantal steden dat meedoet wordt uitgebreid met Roeselare,Geel en Hasselt als nieuwkomers. De volledige lijst van steden en gemeenten wordt binnenkort bekend gemaakt.
Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in
Vanaf volgende week is de driedelige documentaire Voor de mannen op Canvas te zien. Daarin praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks geworden met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.
Transgenderfilm Girl is de Belgische inzending voor de Oscars
De film Girl van regisseur Lukas Dhont is dit jaar de Belgische inzending voor de Oscars. Op het filmfestival van Cannes won de film al vier prijzen, waaronder die voor beste regiedebuut.
Jim Parsons is Big Bang Theory's Sheldon Cooper moe
Acteur Jim Parsons is klaar met zijn personage Sheldon Cooper in de komische serie The Big Bang Theory. Hij zal nog één seizoen in de huid kruipen van het personage dat hij al elf jaar lang speelt. Na het volgende, twaalfde seizoen, stopt de nog steeds populaire serie dan ook definitief.
Mister Gay Belgium start met House+Love=Home campagne
Mister Gay Belgium Bart Hesters lanceert tijdens Antwerp Pride een zichtbaarheidscampagne om nogmaals aan te kaarten dat iedereen 100% zichzelf moet kunnen zijn, en dit niet enkel tijdens de pride periode.
Ruby Rose gaat lesbische Batwoman spelen
Actrice Ruby Rose kruipt in het lederen kostuum van de lesbische superheldin Batwoman. De actrice zal voor het eerst te zien zijn als Batwoman tijdens de jaarlijkse cross-over tussen de verschillende superheldenseries van de Amerikaanse zender CW, The Flash, Arrow, Supergirl en Legends of Tommorrow. Als alles goed gaat zal na Batwoman na de cross-over een eigen serie krijgen. Het is de eerste keer dat een lesbisch personage van uitgeverij DC Comics een eigen serie krijgt en dat het hoofdpersonage ook gespeeld wordt door een lesbische actrice.
Stadsdichter Maud Vanhauwaert maakt een onmogelijk spel over genderidentiteit
De Antwerpse stadsdichter Maud Vanhauwaert heeft eigen versie van het een bekende gezelschapsspel Wie is het? gemaakt dat bij haar nieuwe stadsgedicht past. De installatie die ons hokjesdenken en -kijken in vraag stelt zal tijdens het Antwerp Queer Arts Festival te zien zijn in het MAS.
Ook boysband STORM3 op slotfeest Antwerp Pride
De Nederlandse popgroep STORM3 zal dit jaar voor het eerst optreden tijdens de afsluitende show van Antwerp Pride aan het Steen. Het zal het tweede internationale optreden zijn van Devon Donovan, Koen van der Heide en Patrick la Lau. Vorige maand waren ze reeds te zien op de CSD Stuttgart Pride in Duitsland.
Transfilm komt er mogelijk niet na vertrek Scarlett Johansson
Na de hele heisa rond de trans-film Rub & Tug en de casting van actrice Scarlett Johansson heeft de regisseur Rupert Sanders laten weten dat de film er meer als waarschijnlijk helemaal niet komt.
Gunter Levi en Sven de Ridder zijn homokoppel in nieuwe Ketnet-reeks
Gunther Levi en Sven De Ridder gaan een homo-koppel spelen in de nieuwe Ketnet-fictiereeks #LikeMe. Ze spelen de ouders van één van de hoofdpersonages. De opnames van deze fictiereeks met een hoog musicalgehalte is deze week begonnen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select