Baby zomervoordeel
Transgenderfilm Girl is de Belgische inzending voor de Oscars
Jim Parsons is Big Bang Theory's Sheldon Cooper moe
Mister Gay Belgium start met House+Love=Home campagne
Ruby Rose gaat lesbische Batwoman spelen
Stadsdichter Maud Vanhauwaert maakt een onmogelijk spel over genderidentiteit
Ook boysband STORM3 op slotfeest Antwerp Pride
Transfilm komt er mogelijk niet na vertrek Scarlett Johansson
Gunter Levi en Sven de Ridder zijn homokoppel in nieuwe Ketnet-reeks
Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in
Naakte roeiers niet meer welkom op Instagram
De instagramaccount van het Britse roeiteam dat sinds 2009 jaarlijks een naaktkalender tegen homofobie uitbrengt is permanent opgeheven. Dat heeft de social mediamanager van de Warwick Rowers, Lucas Etienne, bekend gemaakt. Wat de reden is voor de schorsing van de account is niet duidelijk.
Moord op Gianni Versace vanaf deze week bij Q2
Q2 brengt vanaf zondag het tweede seizoen van American Crime Story op antenne waarin de moord op de homoseksuele modeontwerper Gianni Versace centraal staat. De Italiaanse modeontwerper werd op 15 juli 1997 voor de deur van zijn villa in Miami doodgeschoten door Andrew Cunanan. De moord is het vertrekpunt van American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace.
Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018
De 32-jarige Bart Hesters uit het Oost-Vlaamse Lochristi werd zaterdagavond in Theater Elckerlyc in Antwerpen verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Bart is zorgkundige en kwam als beste van de twaalf finalisten naar voren tijdens de zoektocht naar een ambassadeur van en voor de Belgische LGBT+ gemeenschap. Hij werd ook verkozen tot Mister Fotogeniek.
Girl openingsfilm op Filmfestival van Gent
‘Girl’ van Lukas Dhont, winnaar van de Queer Palm op het filmfestival van Cannes, zal op dinsdag 9 oktober het filmfestival van Gent openen.
Zuhal Demir in jury Mister Gay Belgium
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir zal op 2 juni samen met ondermeer Sennek, Josje Huisman, Jan Verheyen, Sofie Dumont en Koen Crucke beslissen wie de nieuwe Mister Gay Belgium wordt. De organisatoren van de verkiezing hebben de juryleden voorgesteld voor de zesde editie.
Jongens van Trinxx bespuwd tijdens optredens
Trinxx is vanavond te zien tijdens de studioshow van ‘Belgium’s Got Talent‘ op VTM. Intussen maken Raf Van Puymbroeck (23), Jef De Prins (21) en Yannick Van Damme (19)reclame voor hun act. Helaas is dat niet altijd positief onthaald.
Conchita Wurst maakt hiv-status bekend na chantage
Eurovisie songfestival-winnares Conchita Wurst heeft bekend gemaakt dat ze hiv-positief is. Thomas Neuwirth, die met zijn alter-ego het songfestival won in 2014 maakte het nieuws bekend via Instagram nadat iemand hem probeerde de chanteren met zijn seropositieve status.
TrinXX naar live-shows Belgium Got Talent
TrinXX, de dansformatie rond Ex-Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck (23) mag de komende weken aantreden in de live-shows van Belgium’s Got Talent.
Karolien Debecker volgt Jan Hautekiet op
Karolien Debecker maakt de overstap van MNM naar Radio 1 en volgt daar Jan Hautekiet op die begin 2019 met pensioen gaat. Hij presenteert momenteel zijn laatste seizoen van Hautekiet op Radio 1.
Netflix bestelt tweede seizoen van Queer Eye
Goed nieuws voor de fans van Queer Eye op Netflix. De streamingdienst heeft een tweede seizoen besteld van de remake van Queer Eye For The Straight Guy. Naast Queer Eye zijn er ook nieuwe seizoenen besteld van de series Nailed It!, Dope, Drug Lords, en The Toys That Made Us. Dat heeft Netflix bekend gemaakt.
Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn
De Britse komiek John Oliver heeft in zijn satirische programma een uitgebreid item over de standpunten van de Amerikaanse vice-president Mike Pence en LGBT- en vrouwenrechten aangekaart. Het beeld Oliver ophing was niet mals. Het is immers geen geheim dat Mike Pence een ultra-katholiek is die gelooft dat homoseksuele mannen van hun geaardheid genezen kunnen worden. Oliver sloot de aanval af op de vice-president met een boek over een homoseksueel konijn dat veel gelijkt op het lievelingshuisdier van Pence.
Is Harry Styles uit de kast gekomen?
Harry Styles is mogelijk in zijn nieuwe song als biseksueel uit de kast gekomen. De zanger heeft in het verleden termen als heteroseksueel geweerd om zijn seksualiteit te beschrijven. Nu wordt mogelijk duidelijk waarom hij die term nooit gebruikte.
Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland
In heel Nederland zijn meer dan dertig posterdisplays met affiches van het kledingmerk Suitsupply waarop kussende mannen te zien zijn vernield, beklad of met tape afgeplakt. De campagne die wereldwijd, op Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten na, gebruikt wordt zorgt zowel offline als online voor heel wat ophef. Bij de lancering van de campagne verloor het kledingmerk duizenden volgers op hun sociale media kanalen.
Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival
Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.
MASH-acteur David Ogden Stiers overleden aan kanker
De Amerikaanse acteur David Ogden Stiers is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Stiers was vooral bekend uit de comedyserie MASH. In 2009 kwam de acteur die majoor Winchester in de serie over een veldhospitaal in de Koreaanse Oorlog speelde uit de kast als homo.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select