Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Video: Trinxx in de finale van ‘Holland’s Got Talent’
Mode-ontwerper Karl Lagerfeld overleden
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2019
ESF-presentator doneert gage aan LGBT-centrum
Goed nieuws voor de fans: The L Word komt terug
Empire-acteur slachtoffer van homofoob geweld
Bohemian Rhapsody, Green Book en American Crimestory zorgen voor LGBT-getinte Golden Globes
Trinxx, na Belgie, ook te zien in Holland Got Talent
Conchita Wurst ondergaat schokkende transformatie Voor het eerst een lesbisch koppeltje in de Donald Duck
Liefdadigheidsorganisaties krijgen nog giften van George Michael
Liefdadigheidsorganisaties krijgen twee jaar na zijn overlijden nog steeds donaties van George Michael. De stichting van George Michael blijft de grote donaties in stand houden voor organisaties die de Wham-zanger nauw aan zijn hart lagen.
Kristof Goffin duikt op in nieuwe reeks rond dertigers
Kristof Goffin en Yemi Oduwale gaan in de nieuwe fictiereeks Dertigers een homoseksueel koppel spelen. Dertigers is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. De serie is vanaf 7 januari te zien op één. Na de uitzending van de eerste aflevering is de hele reeks ook te bekijken op de verschillende platformen van de VRT.
Amerikaanse zender werkt aan Queer As Folk reboot
Volgens het entertainmentblad Variety is de Amerikaanse zender Bravo van plan om de Britse serie ‘Queer As Folk’ te rebooten. De Britse serie dateert al van 1999 en speelde zich af rond drie mannen in Manchester. Aidan Gillen, Charlie Hunnam en Craig Kelly namen de hoofdrollen voor hun rekening.
Geen Oscar-nominatie voor Girl
De Vlaamse film "Girl" van Lukas Dhont heeft de shortlist voor de Oscar voor niet-Engelstalige film niet gehaald. Ondanks de vele prijzen die de debuutfilm van Dhont al kreeg komt dit toch wel als een verrassing. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die de Oscars eind februari uitreikt, selecteerde negen films uit 87 landen voor de categorie niet-Engelstalige film.
Golden Globe nominatie voor Girl
De Belgische film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van regisseur Lukas Dhont blijft prijzen en nominaties veroveren. De film is genomineerd voor de golden globes in de categorie ‘foreign language’, de categorie voor niet-Engelstalige films.
Abba opnieuw bovenaan in de Homo Top 100
Abba domineert dit jaar de Homo Top 100 met Dancing Queen. De Zweedse formatie prijkten vorig jaar nog hiermee op de derde plaats maar stoot mede dankzij het verfilmde vervolg op de musical Mama Mia door naar de top van de vijftiende Homo Top 100. Bronski Beat en Lady Gaga vervolledigen de top 3 met Smalltown Boy en Born This Way. De hoogste nieuwkomer is hottie Dua Lipa met New Rules, op nummer 5. De volledige top 100 zal te beluisteren zijn tijdens het jaarlijkse feestje in de Antwerpse Cargo Club op zaterdag 10 november.
Zweedse kortfilm slaat dubbelslag tijdens Holebikort
De Zweedse filmmaakster Paula Gustafsson slaat een dubbeslag en wint niet alleen de prijs voor de beste lesbische kortfilm, maar ook de felbegeerde hoofdprijs Holebikort 2018. Haar korte documentaire volgt een hoogbejaard, lesbisch koppel dat het einde voelt naderen en waarvoor samenzijn het enige is wat nog telt.
Al 50.000 Belgische bezoekers voor Girl
Girl, het ondertussen met prijzen overladen debuut van Lukas Dhont, klopt zijn eerste week in de Belgische bioscopen af op 50.000 bezoekers. Daarmee bekleedt de film nationaal stevig de derde plaats in de box office. In Brussel staat hij zelfs op kop. Na Frankrijk heeft Girl dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren.
Netflix trekt stekker uit Orange Is The New Black
Slecht nieuws voor de fans van Orange Is the New Black (OITNB). Na zeven jaar komt er een einde aan de gevangenisserie op Netflix. OITNB was samen met de series House of Cards een van de eerste series die het streamingsplatform zelf produceerde.
Girl valt ook in Gent in de prijzen
Lukas Dhont, die dit jaar debuteerde met het bejubelde 'Girl', wint de Knack Focus Jo Röpcke Award 2018 op het 45e Film Fest Gent. 'Girl' viel eerder onder meer in de prijzen op het Festival van Cannes en is de Belgische inzending voor de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film.
Tv-monument Walter Capiau overleden
Tv-icoon Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van maagkanker. De voormalige radio- en televisiepresentator was het gezicht van heel wat legendarische televisieprogramma’s zoals ‘Hoger Lager’, “Walters verjaardagsshow” en “Het Rad van Fortuin”.Na beschuldigingen van kindermisbruik verdween hij van het scherm. In augustus raakte bekend dat Capiau ernstig ziek was.
Video: John Barrowman steunt pas uit de kast gekomen homo in Gent
Acteur John Barrowman heeft tijdens de fantasy-conventie FACTS in Gent een pas uit de kast gekomen jongen een warm hart onder de riem gestoken. Thibaut, die zes maanden geleden uit de kast is gekomen en zijn ouders vertelde dat hij homo was, vertelde in tranen hoe zwaar hij het had na zijn coming-out. De Arrow- en Doctor Who-acteur riep de jongen op het podium en zei dat hij trots moet zijn als homo.
Comédienne Wanda Sykes komt volgend jaar naar Antwerpen
Wanda Sykes, vaste gast bij The Ellen Degeneres Show, (Emmy)-awardwinnende stand-up comedian en felle verdediger van holebi- en zwarte rechten komt eindelijk naar België! Op zaterdag 12 januari doet ze Zuiderpershuis Antwerpen aan met haar nieuwste livemateriaal.
Recordaantal inzendingen voor Holebikort wedstrijd
De jury van de kortfilmwedstrijd Holebikort gaan enkele drukke maanden tegemoet want ze moeten voor de start van het Holebifilmfestival van Vlaams-Brabant maar liefst 165 kortfilms met een holebi-of transgenderthema uit 31 landen bekijken en beoordelen. Dat is meteen een record. Ook het aantal steden dat meedoet wordt uitgebreid met Roeselare,Geel en Hasselt als nieuwkomers. De volledige lijst van steden en gemeenten wordt binnenkort bekend gemaakt.
Video:Voor de mannen duikt de homo-geschiedenis in
Vanaf volgende week is de driedelige documentaire Voor de mannen op Canvas te zien. Daarin praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks geworden met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).