Kijktip:Onze twee papa's en wij
Antwerp Queer Arts Festival 2017 wil het allemaal wat spannender
Antwerp Pride viert tiende verjaardag
Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride
Voor het eerst delegatie van mensen met hiv op Belgian Pride
Belgian Pride organiseert solidariteitsactie tegen mishandeling Tsjetsjeense homoseksuelen
Los Angeles vervangt pride optocht door protestmars tegen Donald Trump
Casa Rosa en çavaria steken biseksuelen een hart onder de riem op Valentijn
L-Day op 21 oktober in Antwerpen Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar
Holebi-filmfestival Pinx viert vijfde verjaardag
Vanaf woensdag kun je in de Gentse bioscoop Sphinx weer terecht voor het holebi-filmfestival Pinx. Tijdens deze vijfde editie worden ondermeer Moonlight, Dalida en Taekwondo getoond.
Antwerp Pride start feestjaar met China Lights
Het nieuwe jaar wordt een feestjaar voor Antwerp Pride dat in augustus 2017 aan haar tiende editie toe is. Antwerp Pride start haar feestjaar met een cadeautje voor alle holebi’s, transgenders en hun vrienden: op zondagavond 8 januari kan iedereen met een exclusieve korting naar China Lights in de Antwerpse Zoo.
Tickets Milkshake Festival in verkoop gegaan
Volgend jaar gaat het Milkshake Festival door in het weekend van 29 en 30 juli op het terrein van de Westerpark in Amsterdam. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Vanaf deze week kun je al tickets bestellen.
Mister Gay Belgium voert actie op Wereldaidsdag
Mister Gay Belgium en Europe Raf Van Puybroeck (22) wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hiv en aids. Hij wil daarnaast een oproep doen om zorg te dragen voor je lichaam en hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen.
Eenmalige vertoning van historische documentaire over homofilie
Op  1 december 2016 is het precies vijftig jaar geleden dat het allereerste dat volledig draaide rond ‘homofilie’ werd uitgezonden op de openbare omroep.In het programma kwamen zowel experts,als leden van de toenmalige Antwerpse homovereniging BVSR,een districtscommandant van de Rijkswacht,en de man en vrouw in de straat aan het woord. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag wordt de documentaire opnieuw eenmalig vertoont in Antwerpen.  
Versuz pakt uit met nieuw gayconcept Error
Op vrijdag 18 november vormt VERSUZ het decor voor de allereerste Gay-party in de geschiedenis van de club. Met ERROR heeft VERSUZ er een gloednieuw concept bij dat elke 3 maand zal plaatsvinden. Maar de organisatie spreekt zeker niet enkel een gay-publiek aan. Onder de noemer ‘Your open minded event in one of the best clubs in the world’ is iedereen die avond welkom!
Pink Screens viert vijftiende verjaardag
Pink Screens, het Queer Film Festival van Brussel, viert dit jaar zin vijftiende verjaardag. Dat wordt gevierd met 80 films, performances, een tentoonstelling, workshops, concerten, feestjes en tal van andere verrassingen.
Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant vertoont 23 films op 11 locaties
Het Holebi-Filmfestival van Vlaams-Brabant heeft zijn volledige programma bekend gemaakt. Tijdens de zestiende editie zijn er 23 films, 1 documentaire en 21 kortfilms te zien. Drie podiumvoorstellingen en 1 evenement vervolledigen de kalender. Het filmfestival gaat van 10 tot 29 november door in elf Vlaams-Brabantse steden.
L-day: dag voor lesbische, biseksuele en trans-vrouwen
Zaterdag 1 oktober vindt in de Permeke bibliotheek in Antwerpen de L-day plaats. De ontmoetingsdag voor lesbische, biseksuele en trans*vrouwen staat in het teken van kracht, diversiteit en zichtbaarheid. Het evenement wordt georganiseerd door Folia vzw, çavaria, Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de vrouwenverenigingen van çavaria.
Lezing: waar je moet opletten als homo bij je volgende reis
Gays en reizen. Een combinatie die zeer goed hand in hand gaat want steeds meer en meer mensen gaan op zoek naar hun ideale vakantie via het internet. Maar waar moet je als homoseksuele toerist allemaal rekening mee houden? Op die vraag krijg je op 25 september een antwoord in de nieuwe gaybookshop Kartonnen Dozen in Antwerpen.
Holebi-filmfestival strijkt neer in Kortenberg
Het Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant strijkt dit jaar ook neer in de gemeente Kortenberg. De zestiende editie van het filmfestival gaat dit jaar door van 10 tot 26 november.
Antwerp Pride Parade groter dan ooit
Zaterdag 13 augustus trekt de Antwerp Pride Parade opnieuw van het Zuid in de stad naar het Steen. Dit jaar nemen maar liefst 52 delegaties deel aan de parade die daarmee de grootste Antwerp Pride Parade ooit is. Ook het parcours wordt langer. Zo maakt de Parade voor het eerst een lus via de Marnixplaats.
Skunk Anansie volgend jaar opnieuw in Antwerpen
Op drie februari maakt Skunk Anansie de Lotto Arena in Antwerpen onveilig met hun toernee rond hun nieuwe plaat ‘Anachytecture’. ‘Anachytecture’ is de derde plaat al van Skunk Anansie sinds hun wedergeboorte in 2009. De band met de controversiële en uitgesproken frontvrouw Skin brengt zowel zijn ninetiesklassiekers 'I Can Dream', 'Weak', 'All I Want' en 'Hedonism' als nieuw werk naar de Lotto Arena.
Controversiële kunst opent Queer Arts Festival
De Frans-Marokkaanse kunstenaar Mehdi-Georges Lahlou stelt tentoon in de galerij Verbeeck-Van Dyck in Antwerpen. Hij maakt voor deze tentoonstelling foto’s en installaties waarin hij de islam en christendom samenbrengt met stereotypen over het lichaam en seksualiteit. Een foto van de kunstenaar met een hijab doet nadenken over ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ , ook binnen een religieuze context. ‘In deze gevoelige tijden, geen evidentie’, aldus Marcia Poelman van het Queer Arts Festival.
Antwerp Queer Arts Festival in de ban van religie,gender en seks
Het Antwerp Queer Arts Festival heeft tijdens de Antwerp Ppride aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden Oosten en Noord-Afrika, een regio waar veel (LGBT-)vluchtelingen vandaan komen. Het kunstenfestival start al op zaterdag 6 augustus (Museumnacht) en biedt een hele week films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek over heel de stad Antwerpen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select