Genomineerden shortlist X-Awards bekend gemaakt
LGBT-filmfestival Pinx dit jaar nog pikanter en charmanter
Antwerp Pride herdenkt Stonewall rellen
Eddie Izzard voegt Belgische stops toe aan nieuwe tournee
Limburg breidt volop mee aan Wereldaidsdag-actie van Regenbooghuis
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies
Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
Radio Max zendt Holebi Top 100 uit
Valentijnsactie brengt biseksualiteit onder de aandacht Dit zijn de genomineerden voor de Cavaria-Awards
Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien
Vanaf deze week is de film ‘Call me by your name’ van regisseur Luca Guadagnino te zien in de bioscoop. Het liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) won tijdens het afgelopen filmfestival van Gent de jongerenprijs Explore Award en is ook genomineerd voor drie Oscars.
Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn
De vijf Vlaamse regenbooghuizen organiseren samen met de de werkgroep ‘Bi’ van çavaria voor het tweede jaar op rij de actie 'Bi My Valentine'. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gaan ze op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
Kijktip:M/V/X
In de nieuwe documentairereeks M/V/X volgen de makers vanaf woensdag 24 januari vier weken lang vijf Vlaamse transgenders. De kijker is getuige van de moeilijke tocht die Ariane, Dylano, Senne, Selina en Paulien afleggen om de man/vrouw te worden die ze altijd al zijn en waar ze nu ook het bijpassende lichaam bij willen.
Video: Bekendste showqueens worden United Queens
Vier van Vlaanderens bekendste travestieshowgroepen gaan onder de noemer United Queens een unieke show brengen in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Op zaterdag 13 oktober brengt the Shining Diva’s, Les Femmes Uniques, Les Filles de Malines en Les Folles de Gand een avondvullend spektakel vol met glitter, pluimen, dansers en nooit eerder geziene combinaties.
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
In Zwolle worden tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november de transgender personen herdacht die de voorgaande 12 maanden wereldwijd zijn vermoord. Dit jaar zijn er 325 moorden geregistreerd, dat brengt het totaal van de afgelopen 10 jaar op ruim 2600 doden.
Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
De Homo Top 100 krijgt dit jaar niet alleen een nieuwe frisse look maar ook een niet kiessysteem dat fraude onmogelijk moet maken. Vanaf 12 oktober 2017 kan iedereen weer zijn favoriete hit in de de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden stemmen.
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
Gelauwerd jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen stellen op 11 oktober,coming-out-dag, het nieuwe kinderboek ‘Mijn vader is een vis’ voor in de Antwerpse Permeke bibliotheek.
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Aanstaande zaterdag viert COC Limburg haar vijfenveertigste verjaardag. ‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld.
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
Het Holebifilmfestival is klaar voor de 17de editie. Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, 1 documentaire, 5 podiumvoorstellingen en 3 evenementen stonden nooit meer activiteiten op het programma. Het festival vindt plaats van 10 november tot en met 3 december op 13 locaties. Leuven is het ankerpunt maar er zijn er ook voorstellingen in 10 andere steden en gemeenten in Vlaams-Brabant. Bovendien strijkt het festival voor het eerst ook neer in Mechelen en Sint-Truiden. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving. En dat is nodig, want holebi’s en transgenders worden in de praktijk nog lang niet geaccepteerd, zo blijkt onder meer uit de recentste cijfers van Unia.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.
Internationaal programma tijdens Transcreen
Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.
Trotse ouders van LGBT-kinderen starten nieuwe groep in Antwerpen
In Antwerpen start binnenkort een nieuwe praat-en luistergroep voor ouders van holebi en transgender kinderen van start. Het initiatief 'Trotse ouders van holebi's' komt van drie koppels met holebi-kinderen en kan rekenen op de steun van Cavaria.Op 24 september wordt een eerste ontmoetingsdag georganiseerd in Berchem.  
L-Day op 21 oktober in Antwerpen
Op zaterdag 21 oktober vindt de L-day plaats in Antwerpen. Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen die van vrouwen houden wordt er ook voor het eerst een L-day Award uitgereikt.
Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar
Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).