Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
Vandaag is het Bi Visibility Day
Internationaal programma tijdens Transcreen
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Trotse ouders van LGBT-kinderen starten nieuwe groep in Antwerpen
Video: Bekendste showqueens worden United Queens Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
L-Day op 21 oktober in Antwerpen
Op zaterdag 21 oktober vindt de L-day plaats in Antwerpen. Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen die van vrouwen houden wordt er ook voor het eerst een L-day Award uitgereikt.
Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar
Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.
Kijktip:Onze twee papa's en wij
In 1999 schreven de Britse miljonairs Barrie Drewit en Tony Barlow geschiedenis: ze waren het eerste homokoppel in Europa dat officieel kinderen kreeg via een draagmoeder. Een tweeling, Aspen en Saffron. Het was ongezien, en ze kwamen meteen in een mediastorm terecht. In Telefacts Zomer brengt Julie Colpaert een portret van het gezin anno 2017.
Antwerp Queer Arts Festival 2017 wil het allemaal wat spannender
Gregory Frateur, bekend als performer en frontman van Dez Mona, zorgt als curator van het Antwerp Queer Arts Festival voor een spannende programmatie. Dit jaar scharen nog meer culturele spelers zich achter het kunstenfestival.
Antwerp Pride viert tiende verjaardag
Antwerp Pride viert dit jaar haar tiende verjaardag. Vier dagen lang, van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus, kan de hele stad meevieren met de holebi- en transgendergemeenschap. Naast de vaste ingrediënten staan er voor deze verjaardag enkele verrassingen in petto.
Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride
Op zaterdag 20 mei gaat Wel Jong Niet Hetero met 'Youthwork@Pride' en 'Youth 4 Equality' naar de Belgian Pride. Met deze twee wagens trekt WJNH samen met honderden jongeren door de straten van Brussel.
Voor het eerst delegatie van mensen met hiv op Belgian Pride
Sensoa stapt dit jaar mee in de Brusselse Pride met een delegatie van mensen die besmet zijn met hiv en symphatisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met als ‘gezicht’ de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om ‘uit de kast’ te komen met hun positieve hiv-status.
Belgian Pride organiseert solidariteitsactie tegen mishandeling Tsjetsjeense homoseksuelen
Donderdag wordt er aan de Brusselse beurs een solidariteitsactie tegen de misdaden tegen homoseksuelen in Tsjetsjenië gevoerd. Op dit moment worden LGBT-personen opgesloten in een illegale Tsjetsjeense gevangenis, waar ze gefolterd en onmenselijk behandeld worden. Internationale media spreken al over drie doden. RainbowHouse Brussels, Çavaria en Arc-en-Ciel Wallonie, verenigd in The Belgian Pride, veroordelen de wrede schendingen van de mensenrechten tegen LGBT-personen - in het bijzonder homo's - in Tsjetsjenië.
Los Angeles vervangt pride optocht door protestmars tegen Donald Trump
Dit jaar gaat er geen gay pride door in Los Angeles. In de plaats komt er een protestmars tegen het beleid van president Donald Trump en zijn kabinet. Het omkaderende Pride festival gaat naar alle waarschijnlijkheid wel door.
Casa Rosa en çavaria steken biseksuelen een hart onder de riem op Valentijn
Met een valentijnsactie op de Korenmarkt in Gent maken Casa Rosa en çavaria biseksualiteit zichtbaar en roepen ze op om biseksuele personen te steunen door een selfie te maken. Met de slogan ‘Make your love visible’ willen ze mensen vragen wat liefde uit te dragen naar biseksuele personen.
Holebi-filmfestival Pinx viert vijfde verjaardag
Vanaf woensdag kun je in de Gentse bioscoop Sphinx weer terecht voor het holebi-filmfestival Pinx. Tijdens deze vijfde editie worden ondermeer Moonlight, Dalida en Taekwondo getoond.
Antwerp Pride start feestjaar met China Lights
Het nieuwe jaar wordt een feestjaar voor Antwerp Pride dat in augustus 2017 aan haar tiende editie toe is. Antwerp Pride start haar feestjaar met een cadeautje voor alle holebi’s, transgenders en hun vrienden: op zondagavond 8 januari kan iedereen met een exclusieve korting naar China Lights in de Antwerpse Zoo.
Tickets Milkshake Festival in verkoop gegaan
Volgend jaar gaat het Milkshake Festival door in het weekend van 29 en 30 juli op het terrein van de Westerpark in Amsterdam. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Vanaf deze week kun je al tickets bestellen.
Mister Gay Belgium voert actie op Wereldaidsdag
Mister Gay Belgium en Europe Raf Van Puybroeck (22) wil naar aanleiding van World Aids Day op 1 december zijn steentje bijdragen door zélf in het centraal station van Antwerpen rode lintjes uit te gaan delen om zijn solidariteit te tonen aan mensen met hiv en aids. Hij wil daarnaast een oproep doen om zorg te dragen voor je lichaam en hoopt het regelmatig testen in België hiermee aan te moedigen.
Eenmalige vertoning van historische documentaire over homofilie
Op  1 december 2016 is het precies vijftig jaar geleden dat het allereerste dat volledig draaide rond ‘homofilie’ werd uitgezonden op de openbare omroep.In het programma kwamen zowel experts,als leden van de toenmalige Antwerpse homovereniging BVSR,een districtscommandant van de Rijkswacht,en de man en vrouw in de straat aan het woord. Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag wordt de documentaire opnieuw eenmalig vertoont in Antwerpen.  

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select