Radio Max zendt Holebi Top 100 uit
Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien
Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn
Kijktip:M/V/X
Video: Bekendste showqueens worden United Queens
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Aanstaande zaterdag viert COC Limburg haar vijfenveertigste verjaardag. ‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld.
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
Het Holebifilmfestival is klaar voor de 17de editie. Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, 1 documentaire, 5 podiumvoorstellingen en 3 evenementen stonden nooit meer activiteiten op het programma. Het festival vindt plaats van 10 november tot en met 3 december op 13 locaties. Leuven is het ankerpunt maar er zijn er ook voorstellingen in 10 andere steden en gemeenten in Vlaams-Brabant. Bovendien strijkt het festival voor het eerst ook neer in Mechelen en Sint-Truiden. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving. En dat is nodig, want holebi’s en transgenders worden in de praktijk nog lang niet geaccepteerd, zo blijkt onder meer uit de recentste cijfers van Unia.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.
Internationaal programma tijdens Transcreen
Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.
Trotse ouders van LGBT-kinderen starten nieuwe groep in Antwerpen
In Antwerpen start binnenkort een nieuwe praat-en luistergroep voor ouders van holebi en transgender kinderen van start. Het initiatief 'Trotse ouders van holebi's' komt van drie koppels met holebi-kinderen en kan rekenen op de steun van Cavaria.Op 24 september wordt een eerste ontmoetingsdag georganiseerd in Berchem.  
L-Day op 21 oktober in Antwerpen
Op zaterdag 21 oktober vindt de L-day plaats in Antwerpen. Tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag voor vrouwen die van vrouwen houden wordt er ook voor het eerst een L-day Award uitgereikt.
Lesbienneblad Zij Aan Zij bestaat 25 jaar
Het Nederlandse blad voor lesbische en biseksuele vrouwen Zij Aan Zij bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt op 4 augustus gevierd in Amsterdam.
Kijktip:Onze twee papa's en wij
In 1999 schreven de Britse miljonairs Barrie Drewit en Tony Barlow geschiedenis: ze waren het eerste homokoppel in Europa dat officieel kinderen kreeg via een draagmoeder. Een tweeling, Aspen en Saffron. Het was ongezien, en ze kwamen meteen in een mediastorm terecht. In Telefacts Zomer brengt Julie Colpaert een portret van het gezin anno 2017.
Antwerp Queer Arts Festival 2017 wil het allemaal wat spannender
Gregory Frateur, bekend als performer en frontman van Dez Mona, zorgt als curator van het Antwerp Queer Arts Festival voor een spannende programmatie. Dit jaar scharen nog meer culturele spelers zich achter het kunstenfestival.
Antwerp Pride viert tiende verjaardag
Antwerp Pride viert dit jaar haar tiende verjaardag. Vier dagen lang, van donderdag 10 tot en met zondag 13 augustus, kan de hele stad meevieren met de holebi- en transgendergemeenschap. Naast de vaste ingrediënten staan er voor deze verjaardag enkele verrassingen in petto.
Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride
Op zaterdag 20 mei gaat Wel Jong Niet Hetero met 'Youthwork@Pride' en 'Youth 4 Equality' naar de Belgian Pride. Met deze twee wagens trekt WJNH samen met honderden jongeren door de straten van Brussel.
Voor het eerst delegatie van mensen met hiv op Belgian Pride
Sensoa stapt dit jaar mee in de Brusselse Pride met een delegatie van mensen die besmet zijn met hiv en symphatisanten. Onder het motto ‘Haal hiv uit de kast’ en met als ‘gezicht’ de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om ‘uit de kast’ te komen met hun positieve hiv-status.
Belgian Pride organiseert solidariteitsactie tegen mishandeling Tsjetsjeense homoseksuelen
Donderdag wordt er aan de Brusselse beurs een solidariteitsactie tegen de misdaden tegen homoseksuelen in Tsjetsjenië gevoerd. Op dit moment worden LGBT-personen opgesloten in een illegale Tsjetsjeense gevangenis, waar ze gefolterd en onmenselijk behandeld worden. Internationale media spreken al over drie doden. RainbowHouse Brussels, Çavaria en Arc-en-Ciel Wallonie, verenigd in The Belgian Pride, veroordelen de wrede schendingen van de mensenrechten tegen LGBT-personen - in het bijzonder homo's - in Tsjetsjenië.
Los Angeles vervangt pride optocht door protestmars tegen Donald Trump
Dit jaar gaat er geen gay pride door in Los Angeles. In de plaats komt er een protestmars tegen het beleid van president Donald Trump en zijn kabinet. Het omkaderende Pride festival gaat naar alle waarschijnlijkheid wel door.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select