Mister Gay Belgium voert actie op Wereldaidsdag
Eenmalige vertoning van historische documentaire over homofilie
Versuz pakt uit met nieuw gayconcept Error
Pink Screens viert vijftiende verjaardag
Holebi-filmfestival van Vlaams-Brabant vertoont 23 films op 11 locaties
L-day: dag voor lesbische, biseksuele en trans-vrouwen
Lezing: waar je moet opletten als homo bij je volgende reis
Holebi-filmfestival strijkt neer in Kortenberg
Antwerp Pride start feestjaar met China Lights Tickets Milkshake Festival in verkoop gegaan
Antwerp Pride Parade groter dan ooit
Zaterdag 13 augustus trekt de Antwerp Pride Parade opnieuw van het Zuid in de stad naar het Steen. Dit jaar nemen maar liefst 52 delegaties deel aan de parade die daarmee de grootste Antwerp Pride Parade ooit is. Ook het parcours wordt langer. Zo maakt de Parade voor het eerst een lus via de Marnixplaats.
Skunk Anansie volgend jaar opnieuw in Antwerpen
Op drie februari maakt Skunk Anansie de Lotto Arena in Antwerpen onveilig met hun toernee rond hun nieuwe plaat ‘Anachytecture’. ‘Anachytecture’ is de derde plaat al van Skunk Anansie sinds hun wedergeboorte in 2009. De band met de controversiële en uitgesproken frontvrouw Skin brengt zowel zijn ninetiesklassiekers 'I Can Dream', 'Weak', 'All I Want' en 'Hedonism' als nieuw werk naar de Lotto Arena.
Controversiële kunst opent Queer Arts Festival
De Frans-Marokkaanse kunstenaar Mehdi-Georges Lahlou stelt tentoon in de galerij Verbeeck-Van Dyck in Antwerpen. Hij maakt voor deze tentoonstelling foto’s en installaties waarin hij de islam en christendom samenbrengt met stereotypen over het lichaam en seksualiteit. Een foto van de kunstenaar met een hijab doet nadenken over ‘mannelijkheid’ en ‘vrouwelijkheid’ , ook binnen een religieuze context. ‘In deze gevoelige tijden, geen evidentie’, aldus Marcia Poelman van het Queer Arts Festival.
Antwerp Queer Arts Festival in de ban van religie,gender en seks
Het Antwerp Queer Arts Festival heeft tijdens de Antwerp Ppride aandacht voor seksualiteit en gender in het Midden Oosten en Noord-Afrika, een regio waar veel (LGBT-)vluchtelingen vandaan komen. Het kunstenfestival start al op zaterdag 6 augustus (Museumnacht) en biedt een hele week films, discussies, tentoonstellingen, performances en muziek over heel de stad Antwerpen.
Documentaire Strike A Pose in de bioscoop
Vanaf woensdag is ook bij ons de documentaire 'Strike a pose' te zien in een beperkt aantal bioscopen. De documentaire brengt de zes nog levende dansers uit de Blond Ambition Tour na meer dan 25 jaar nog eens samen voor een terugblik.
Hasselt herdenkt slachtoffers Orlando
Hasselt herdenkt zondagavond de 49 slachtoffers die vorig weekend vielen tijdens de aanslag op de gay club The Pulse in Orlando. Zondagavond wordt een herdenkingswake gehouden aan het stadhuis.
Music for Orlando: muziek voor één wereld
Naar aanleiding van de tragische gebeurtenissen in Orlando geeft het Gentse sfeercafé A-pluss, in samenwerking met Wel Jong Niet Hetero, een sterk signaal tegen alle vormen van holebi- en transfobie. Met dit concert willen we onze steun betuigen aan de slachtoffers en een gezamenlijk signaal geven dat we samen sterker staan dan alleen. De boodschap luidt dan ook: Music for Orlando, Music for the World.
Hasseltse Regenbooghuis opent rouwregister voor slachtoffers aanslag Orlando
Ook het Regenbooghuis reageert aangeslagen op de doden in de LGBT-gemeenschap in Orlando. Om iedereen de kans te geven haar hart te luchten en een hart onder de riem te steken van de slachtoffers en hun nabestaanden, opent het een rouwregister.
Minuut stilte voor slachtoffers aanslag Orlando
Zowel in Antwerpen als in Brussel wordt een wake gehouden voor alle slachtoffers die vielen bij de schietpartij in homo-dancing The Pulse in Orlando. Daarbij lieten 49 mensen het leven.
Wie wordt de nieuwe Mister Gay Belgium: Volg het hier
Vanavond wordt in Antwerpen de nieuwe Mister Gay Belgium gekozen. Elf finalisten zullen na vier maanden campagne voeren, strijden voor de titel 'Mister Gay Belgium 2016' - LGBT Ambassadeur van ons land en de huidige Mister Skelte Willems opvolgen. De hele verkiezing is ook via internet te volgen.
Line-up Milkshake Festival bekend
Het Milkshake Festival, dat dit jaar haar 5-jarige jubileum viert in het Amsterdamse Westerpark, heeft de complete line-up bekend gemaakt. Het festival zal voor het eerst niet één, maar twee dagen beslaan. Rond de 200 artiesten geven een optreden op een van de 18 verschillende podia. Milkshake haalt dit jaar een aantal grote artiesten naar Nederland. Onder andere de Canadese Peaches en Tiga, en de Amerikaanse Mykki Blanco, Amanda Lepore, Le1f en Lady Bunny zullen 30 en 31 juli optreden.
Eerste Ihsane Jarfi mars in Gent
Op vrijdag 20 mei trekt voor de eerste keer de herdenkingsmars voor Ihsane Jarfi door de straten van Gent.
Dramafilm Quand on a 17 ans in de bioscoop
Vanaf woensdag is in een beperkt aantal bioscopen in Antwerpen, Brussel,Brugge en Gent de Franse dramafilm ‘Quand on a 17 ans' te zien. De Franse regisseur André Téchiné komt meer dan twintig jaar na zijn meesterwerk ‘Les roseaux sauvages’ opnieuw met een verhaal over adolescente jongens die verliefd op elkaar worden. De 73-jarige regisseur levert daarmee een opmerkelijk jeugdige film af.
Tv-tip:Hoe maken chirurgen het gezicht van een man vrouwelijker?
Transgenders raken stilaan uit de taboesfeer, maar over het fysieke proces blijven nog heel wat vragen. Hoe verander je een mannengezicht bv. in dat van een vrouw? Dokter Bart van de Ven specialiseert zich in zijn privékliniek in dat vervrouwelijken van gezichten. De reportage is vanavond e zien in Telefacts.
Vijf Belgische premieres op holebifilmfestival Pinx
Nu donderdag 28 januari wordt in Gent de aftrap gegeven van een kersverse editie van het jaarlijkse holebifilmsfestival Pinx. Op het programma staan maar liefst vijf Belgische premières.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).