5GB in plaats van 4GB
Derde editie van de HOLEBI Top 100 op KIX
Valentijnsactie brengt biseksualiteit onder de aandacht
Dit zijn de genomineerden voor de Cavaria-Awards
Genomineerden shortlist X-Awards bekend gemaakt
LGBT-filmfestival Pinx dit jaar nog pikanter en charmanter
Antwerp Pride herdenkt Stonewall rellen
Eddie Izzard voegt Belgische stops toe aan nieuwe tournee
Limburg breidt volop mee aan Wereldaidsdag-actie van Regenbooghuis
Dit is het volledige programma van de Belgian Pride Vijfde editie van Transcreen komt eraan in Amsterdam
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies
De 18de editie van het Holebifilmfestival vindt dit jaar plaats van 6 tot 30 november. Gedurende drie weken staan in totaal 25 langspeelfilms, 26 kortfilms, 3 documentaires, 2 podiumvoorstellingen en 2 evenementen gepland. Dankzij nieuwe steun van de Vlaamse Overheid kent het festival een doorstart in alle Vlaamse provincies met voorstellingen op 21 locaties in heel Vlaanderen. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving.
Antwerpen klaar voor elfde editie van Antwerp Pride
Met de traditionele openingsreceptie in het Diamantmuseum Diva en de even traditionele openingsparty van het Antwerpse Regenbooghuis is donderdag het startschot gegeven voor de elfde editie van Antwerp Pride. Het jaarlijkse festival van de holebi en transgenderdiversiteit in Antwerpen loopt dit jaar van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus met als thema ‘Identiteit’. Blikvangers voor deze elfde editie van Antwerp Pride zijn een debat met de Antwerpse lijsttrekkers, de eerste editie van de Pride Games, er is een nieuwe locatie voor het Closing Festival en Eurovision 2018 winnares Netta zal haar opwachting maken tijdens de Pride Night.
Radio Max zendt Holebi Top 100 uit
De lokale radio MAX, maximaal radio, 'voor iedereen'  zendt op zaterdag 5 mei voor de tweede keer een HOLEBI TOP 100 uit en heeft daarbij jullie hulp nodig om de lijst samen te stellen. Stem op jouw favoriete vijf hits en maak kans op het MAX verwenpakket.
Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien
Vanaf deze week is de film ‘Call me by your name’ van regisseur Luca Guadagnino te zien in de bioscoop. Het liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) won tijdens het afgelopen filmfestival van Gent de jongerenprijs Explore Award en is ook genomineerd voor drie Oscars.
Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn
De vijf Vlaamse regenbooghuizen organiseren samen met de de werkgroep ‘Bi’ van çavaria voor het tweede jaar op rij de actie 'Bi My Valentine'. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gaan ze op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
Kijktip:M/V/X
In de nieuwe documentairereeks M/V/X volgen de makers vanaf woensdag 24 januari vier weken lang vijf Vlaamse transgenders. De kijker is getuige van de moeilijke tocht die Ariane, Dylano, Senne, Selina en Paulien afleggen om de man/vrouw te worden die ze altijd al zijn en waar ze nu ook het bijpassende lichaam bij willen.
Video: Bekendste showqueens worden United Queens
Vier van Vlaanderens bekendste travestieshowgroepen gaan onder de noemer United Queens een unieke show brengen in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Op zaterdag 13 oktober brengt the Shining Diva’s, Les Femmes Uniques, Les Filles de Malines en Les Folles de Gand een avondvullend spektakel vol met glitter, pluimen, dansers en nooit eerder geziene combinaties.
Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
In Zwolle worden tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag op 20 november de transgender personen herdacht die de voorgaande 12 maanden wereldwijd zijn vermoord. Dit jaar zijn er 325 moorden geregistreerd, dat brengt het totaal van de afgelopen 10 jaar op ruim 2600 doden.
Nieuw kiessysteem moet manipulatie van Homo Top 100 voorkomen
De Homo Top 100 krijgt dit jaar niet alleen een nieuwe frisse look maar ook een niet kiessysteem dat fraude onmogelijk moet maken. Vanaf 12 oktober 2017 kan iedereen weer zijn favoriete hit in de de jaarlijkse hitlijst met de 100 beste holebi-songs aller tijden stemmen.
Jeugdauteur Gil vander Heyden stelt nieuw boek voor op Coming-out dag
Gelauwerd jeugdauteur Gil vander Heyden en Uitgeverij Kartonnen Dozen stellen op 11 oktober,coming-out-dag, het nieuwe kinderboek ‘Mijn vader is een vis’ voor in de Antwerpse Permeke bibliotheek.
COC Limburg viert 45ste verjaardag
Aanstaande zaterdag viert COC Limburg haar vijfenveertigste verjaardag. ‘COC Limburg heeft veel bereikt, maar onze missie vraagt blijvend onderhoud’, zegt scheidend COC Limburg-voorzitter Gerrit-Jan Meulenbeld.
Holebifilmfestival pakt uit met record aantal voorstellingen en twee nieuwe locaties
Het Holebifilmfestival is klaar voor de 17de editie. Met 26 langspeelfilms, 21 kortfilms, 1 documentaire, 5 podiumvoorstellingen en 3 evenementen stonden nooit meer activiteiten op het programma. Het festival vindt plaats van 10 november tot en met 3 december op 13 locaties. Leuven is het ankerpunt maar er zijn er ook voorstellingen in 10 andere steden en gemeenten in Vlaams-Brabant. Bovendien strijkt het festival voor het eerst ook neer in Mechelen en Sint-Truiden. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving. En dat is nodig, want holebi’s en transgenders worden in de praktijk nog lang niet geaccepteerd, zo blijkt onder meer uit de recentste cijfers van Unia.
Vandaag is het Bi Visibility Day
Zaterdag 23 september is het Bi Visibility Day. De dag werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor bi’s. Biseksualiteit is vaak onzichtbaar, ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap. Çavaria organiseert daarom samen met Wel Jong Niet Hetero en Holebihuis Vlaams-Brabant ‘B Curious’, een dag die volledig draait rond biseksualiteit en seksuele fluïditeit.
Internationaal programma tijdens Transcreen
Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).