Topsportclubs lopen mee in Antwerpse Pride
Amerikaanse basketbalspeelster Sue Bird komt uit de kast
Video:Red Flames voetbalsters komen uit de kast
World Outgames 24 uur voor de start grotendeels geannuleerd
Canadese polsstokspringer Shawn Barber komt uit de kast
Inschrijvingen voor World Outgames vallen tegen
NFL-Quarterback wil schadevergoeding van 4,5 miljoen voor homoroddels
Marieke Vervoort opnieuw enkele dagen in coma
Voormalige atleet Colin Jackson komt publiekelijk uit de kast Dragqueen Gia Gunn nu ook officieel een vrouw
Voormalig autocoureur Danny Watts komt uit de kast
De Britse autocoureur Danny Watts heeft tijdens verschillende interviews bekende gemaakt dat hij homo is. De voormalige autocoureur durfde pas na zijn actieve carrière uit de kast te komen.”Ik had het gevoel dat ik het verborgen moest houden.”
Mister Gay Belgium wordt ambassadeur voor Heroes Of Football
Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck (22) wordt de contactpersoon voor voetballers die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond bekendgemaakt.
Deense voetballers lanceren campagne tegen homofobie
De Deense Bond van Voetbalspelers heeft een campagne gelanceerd die homofobie in het voetbal moet aanpakken. Verschillende spelers zetten hun schouders onder de actie.
Video:Dries Mertens steunt voetballers die uit de kast komen
Rode Duivel Dries Mertens steunt het diversiteitsproject Heroes of Football en stak onlangs de Nederlandse amateurvoetballer Danilo een hart onder de riem bij zijn coming out. Via het diversiteitsproject Heroes of Football vertelde Danilo zijn verhaal aan zijn vrienden en Dries Mertens.
Gouden medaillewinnares Caster Semenya trouwt met haar vriendin
Olympisch gouden medaille winnares Caster Semenya is afgelopen zaterdag op haar 26ste verjaardag getrouwd met haar vriendin Violet Raseboya. Het huwelijk ging door in het Zuid-Afrikaanse Pretoria.
Nieuwe brochure moet sportclubs leren omgaan met transgender sporters
Sport Vlaanderen geeft in een nieuwe brochure tips voor zowel transgenders als sportclubs om hoe ze het beste met dit thema kunnen omgaan in de beoefening van hun sport. Bij de meeste sporten is er nog steeds spraken van de klassieke man-vrouw scheiding en voor transgender sporters kan dat vaak problemen opleveren. Met de brochure reikt Sport Vlaanderen een handleiding aan voor iedereen.
Amelie Mauresmo in verwachting van tweede kind.
Amélie Mauresmo is zwanger van haar tweede kind en stopt daarom als kapitein van de Franse Fed Cupploeg. Dat liet de voormalige nummer 1 van het vrouwentennis maandag weten op een persconferentie.
Amsterdam mag internationaal rugbytornooi voor homoseksuelen organiseren
Rugbyclub Amsterdam Lowlanders mag in 2018 de eerste Europese editie organiseren van de Bingham Cup. Die cup is een tweejaarlijks rugbytornooi voor homoseksuele ploegen. Het nieuws werd vorige zaterdag bekend gemaakt.
Nederlandse homoseksuele sporters voelen zich niet veilig in hun sportclub
Volgens een onderzoek in Nederland dat RTL Nieuws liet uitvoeren blijkt dat ruim 16 procent van de homo's en lesbiennes zich niet veilig voelen op de sportclub.
Video: Vervoort was één van de vijf meest inspirerende atleten op de Paralympische Spelen
Marieke Vervoort is door Al Jazeera uitgeroepen tot één van de vijf meest inspirerende atleten van de afgelopen Paralympische spelen in Rio.
Diest zet Marieke Vervoort in de bloementjes
Met een zilveren en een bronzen plak op respectievelijk de 400 en de 100 meter heeft Marieke Vervoort haar doel bereikt op de Paralympics. De stad Diest eert die prestatie van 'Wielemie' aanstaande vrijdag en zet haar hiervoor in de bloemetjes.  
Tweede Paralympische medaille voor Vervoort
Marieke Vervoort heeft zaterdag op de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro brons veroverd in de 100 meter T52 rolstoelsprint bij de vrouwen.
Homoseksuele scheidsrechter met de dood bedreigd
De openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero is tijdens zijn comeback-wedstrijd tussen C.D Lasalle en Atlético Zabal opnieuw met de dood bedreigd. Soortgelijke bedreigingen waren in mei al de oorzaak dat hij zijn scheidsrechtersfluitje een eerste keer aan de haak hing. De Spanjaard kon zijn fluit echter niet laten liggen en maakte afgelopen weekend zijn comeback.
Zilveren medaille voor Marieke Vervoort op Paralympics
Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft haar doel op de Paralympische Spelen bereikt. Op de vierhonderd meter was ze de Amerikaanse Kelly Morgan te snel af. De Canadese Michelle Stilwell was de snelste in de T52-klasse. “The Beast from Diest" sleept met haar zilveren medaille meteen ook het eerste eremetaal in de wacht voor team Belgium.
Video:Marieke Vervoort hoopt op medaille in Rio.
Nu de Belgische delegatie van de Olympische Spelen veilig geland zijn maken de para-olympiërs zich op om naar Rio te vertrekken voor hun spelen.Eén van hen is rolstoelatlete Marieke Vervoort die aan haar laatste Olympische Spelen begint. Ze gaat met volle goesting naar Rio en ziet zichzelf op het podium eindigen. Dat vertelde ze aan de collega’s van ROB-TV.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select