Zwitserse scheidsrechter komt uit de kast
FIFA waarschuwt homoseksuele supporters voor geweld tijdens Wereldbeker voetbal in Rusland
Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee
Meer dan 850 atleten uit 48 landen voor Antwerp Brilliant Games
Video: Zus van Radja Nainggolan openhartig over haar coming-out
Voormalige atleet Colin Jackson komt publiekelijk uit de kast
Dragqueen Gia Gunn nu ook officieel een vrouw
Topsportclubs lopen mee in Antwerpse Pride
Video:Gezondheid van Marieke Vervoort gaat snel achteruit Voetbalmagazine onder vuur voor homofobe opmerkingen
Amerikaanse basketbalspeelster Sue Bird komt uit de kast
De Amerikaanse basketbalspeelster Sue Bird (36) heeft in een interview voor de Amerikaanse zender ESPN voor het eerst over haar relatie met haar teamgenote Megan Rapinoe (32) gesproken.
Video:Red Flames voetbalsters komen uit de kast
Twee Red Flames (U19) vertellen in een nieuw campagnefilmpje voor het Europese initiatief Heroes of Football dat ze op meisjes vallen. Kassandra Missipo en Lowiese Seynhaeve spelen samen in het damesteam van A.A. Gent.
World Outgames 24 uur voor de start grotendeels geannuleerd
Op minder dan 24 uur voor de start van De World Outgames heeft de organisatie de meeste sportevenementen en zowel de openings als sluitingsceremonie geannuleerd. Het nieuws werd met een kort berichtje op de Facebook-pagina meegedeeld.
Canadese polsstokspringer Shawn Barber komt uit de kast
Wereldkampioen polsstokspringen Shawn Barber heeft via zijn Facebookpagina bekend gemaakt dat hij "homo en trots" is. In het bericht dankt hij ook zijn ouders voor de steun die ze hem de afgelopen tijd hebben gegeven en bedankt hij zijn vrienden.
Inschrijvingen voor World Outgames vallen tegen
Twee maanden voor de start van de World Outgames in Miami Beach vallen de inschrijvingen voor het sportevenement tegen. Voor de dertig sporten die op het programma staan hebben zich maar 2.000 sporters ingeschreven. Dat is aanzienlijk minder dan de verwachtte 10.000 deelnemers en zelfs minder dan de 5.000 atleten die bij de vorige World Outgames in Antwerpen aanwezig waren. Dat blijkt uit cijfers die Outsports kon inkijken.
NFL-Quarterback wil schadevergoeding van 4,5 miljoen voor homoroddels
Een voormalige quarterback uit de NFL-competitie heeft een rechtszaak ingespannen tegen een man die beweert dat hij homo is. Kordell Stewart vraagt een schadevergoeding van 4,5 miljoen dollar.
Marieke Vervoort opnieuw enkele dagen in coma
Marieke Vervoort heeft opnieuw enkele dagen in coma gelegen. Dat laat de rolstoelatlete zelf via Facebook weten. Deze keer lag een blaasinfectie aan de basis van het ziekenhuisbezoek.
Voormalig autocoureur Danny Watts komt uit de kast
De Britse autocoureur Danny Watts heeft tijdens verschillende interviews bekende gemaakt dat hij homo is. De voormalige autocoureur durfde pas na zijn actieve carrière uit de kast te komen.”Ik had het gevoel dat ik het verborgen moest houden.”
Mister Gay Belgium wordt ambassadeur voor Heroes Of Football
Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck (22) wordt de contactpersoon voor voetballers die homo, lesbisch of biseksueel zijn. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond bekendgemaakt.
Deense voetballers lanceren campagne tegen homofobie
De Deense Bond van Voetbalspelers heeft een campagne gelanceerd die homofobie in het voetbal moet aanpakken. Verschillende spelers zetten hun schouders onder de actie.
Video:Dries Mertens steunt voetballers die uit de kast komen
Rode Duivel Dries Mertens steunt het diversiteitsproject Heroes of Football en stak onlangs de Nederlandse amateurvoetballer Danilo een hart onder de riem bij zijn coming out. Via het diversiteitsproject Heroes of Football vertelde Danilo zijn verhaal aan zijn vrienden en Dries Mertens.
Gouden medaillewinnares Caster Semenya trouwt met haar vriendin
Olympisch gouden medaille winnares Caster Semenya is afgelopen zaterdag op haar 26ste verjaardag getrouwd met haar vriendin Violet Raseboya. Het huwelijk ging door in het Zuid-Afrikaanse Pretoria.
Nieuwe brochure moet sportclubs leren omgaan met transgender sporters
Sport Vlaanderen geeft in een nieuwe brochure tips voor zowel transgenders als sportclubs om hoe ze het beste met dit thema kunnen omgaan in de beoefening van hun sport. Bij de meeste sporten is er nog steeds spraken van de klassieke man-vrouw scheiding en voor transgender sporters kan dat vaak problemen opleveren. Met de brochure reikt Sport Vlaanderen een handleiding aan voor iedereen.
Amelie Mauresmo in verwachting van tweede kind.
Amélie Mauresmo is zwanger van haar tweede kind en stopt daarom als kapitein van de Franse Fed Cupploeg. Dat liet de voormalige nummer 1 van het vrouwentennis maandag weten op een persconferentie.
Amsterdam mag internationaal rugbytornooi voor homoseksuelen organiseren
Rugbyclub Amsterdam Lowlanders mag in 2018 de eerste Europese editie organiseren van de Bingham Cup. Die cup is een tweejaarlijks rugbytornooi voor homoseksuele ploegen. Het nieuws werd vorige zaterdag bekend gemaakt.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select