NFL-Quarterback wil schadevergoeding van 4,5 miljoen voor homoroddels
Marieke Vervoort opnieuw enkele dagen in coma
Voormalig autocoureur Danny Watts komt uit de kast
Mister Gay Belgium wordt ambassadeur voor Heroes Of Football
Deense voetballers lanceren campagne tegen homofobie
Video:Dries Mertens steunt voetballers die uit de kast komen
Gouden medaillewinnares Caster Semenya trouwt met haar vriendin
Nieuwe brochure moet sportclubs leren omgaan met transgender sporters
Canadese polsstokspringer Shawn Barber komt uit de kast Inschrijvingen voor World Outgames vallen tegen
Amelie Mauresmo in verwachting van tweede kind.
Amélie Mauresmo is zwanger van haar tweede kind en stopt daarom als kapitein van de Franse Fed Cupploeg. Dat liet de voormalige nummer 1 van het vrouwentennis maandag weten op een persconferentie.
Amsterdam mag internationaal rugbytornooi voor homoseksuelen organiseren
Rugbyclub Amsterdam Lowlanders mag in 2018 de eerste Europese editie organiseren van de Bingham Cup. Die cup is een tweejaarlijks rugbytornooi voor homoseksuele ploegen. Het nieuws werd vorige zaterdag bekend gemaakt.
Nederlandse homoseksuele sporters voelen zich niet veilig in hun sportclub
Volgens een onderzoek in Nederland dat RTL Nieuws liet uitvoeren blijkt dat ruim 16 procent van de homo's en lesbiennes zich niet veilig voelen op de sportclub.
Video: Vervoort was één van de vijf meest inspirerende atleten op de Paralympische Spelen
Marieke Vervoort is door Al Jazeera uitgeroepen tot één van de vijf meest inspirerende atleten van de afgelopen Paralympische spelen in Rio.
Diest zet Marieke Vervoort in de bloementjes
Met een zilveren en een bronzen plak op respectievelijk de 400 en de 100 meter heeft Marieke Vervoort haar doel bereikt op de Paralympics. De stad Diest eert die prestatie van 'Wielemie' aanstaande vrijdag en zet haar hiervoor in de bloemetjes.  
Tweede Paralympische medaille voor Vervoort
Marieke Vervoort heeft zaterdag op de Paralympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro brons veroverd in de 100 meter T52 rolstoelsprint bij de vrouwen.
Homoseksuele scheidsrechter met de dood bedreigd
De openlijk homoseksuele Spaanse scheidsrechter Jesús Tomillero is tijdens zijn comeback-wedstrijd tussen C.D Lasalle en Atlético Zabal opnieuw met de dood bedreigd. Soortgelijke bedreigingen waren in mei al de oorzaak dat hij zijn scheidsrechtersfluitje een eerste keer aan de haak hing. De Spanjaard kon zijn fluit echter niet laten liggen en maakte afgelopen weekend zijn comeback.
Zilveren medaille voor Marieke Vervoort op Paralympics
Rolstoelatlete Marieke Vervoort heeft haar doel op de Paralympische Spelen bereikt. Op de vierhonderd meter was ze de Amerikaanse Kelly Morgan te snel af. De Canadese Michelle Stilwell was de snelste in de T52-klasse. “The Beast from Diest" sleept met haar zilveren medaille meteen ook het eerste eremetaal in de wacht voor team Belgium.
Video:Marieke Vervoort hoopt op medaille in Rio.
Nu de Belgische delegatie van de Olympische Spelen veilig geland zijn maken de para-olympiërs zich op om naar Rio te vertrekken voor hun spelen.Eén van hen is rolstoelatlete Marieke Vervoort die aan haar laatste Olympische Spelen begint. Ze gaat met volle goesting naar Rio en ziet zichzelf op het podium eindigen. Dat vertelde ze aan de collega’s van ROB-TV.
Tom Daley heeft trouwplannen
De Britse schoonspringer Tom Daley gaat volgend jaar trouwen met zijn verloofde Dustin Lance Black. Dat liet hij zich deze week ontvallen tijdens een interview op de Nick Grimshaw Breakfast Show.
Voetbalkoepel IGLFA genomineerd voor de eerste FIFA Diversity Award
De International Gay & Lesbian Football Association (IGLFA) is één van de drie genomineerden voor de eerste Diversiteitsaward die de FIFA op 26 september in Manchester zal uitreiken.
Castar Semenya uitgeroepen tot atlete van het jaar in Zuid-Afrika
De Zuid-Afrikaanse atlete Castar Semenya, die tijdens de Olympische Spelen van Rio nog de gouden medaille won op de 800 meter, is in haar thuisland uitgeroepen tot atleet van het jaar.
Zweedse immigratiedienst stopt repatriëring homoseksuele voetballer
De Zweedse Immigratiedienst heeft op het laatste moment de repatriëring van een openlijk homoseksuele voetballer tegengehouden. Amper twee uur voor dat Andrew Nagbe op het vliegtuig zou worden gezet naar zijn thuisland Liberia liet de dienst weten dat ze zijn dossier heropenden.
Gouden medaille-winnares komt uit de kast
Gouden medaille-winnares Rafaela Silva is tijdens een interview als lesbienne uit de kast gekomen. De Braziliaanse won afgelopen maandag de eerste medaille voor haar land in het judo in de gewichtsklasse tot 57 kilo.
Sensatiezoekende journalist brengt homoseksuele Olympiërs in gevaar
Een journalist van de Amerikaanse site The Daily Beast heeft mogelijk verschillende nog in de kast zittende atleten geout in een artikel op die site. De journalist in kwestie,Nico Hines, wou de geruchten onderzoeken dat verschillende atleten volop seks zouden hebben en seksfeestjes organiseren met hun collega-atleten.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).