Video:Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie
Transgenders in Ecuador hebben voor het eerst gestemd volgens hun gekozen gender
Wetsvoorstel voor gelijke behandeling transgender personen in Nederlandse Tweede Kamer
Transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Wereldwijd 295 transgenders vermoord het afgelopen jaar
Chelsea Manning vraagt president Obama om gratie
Verzekeringsmaatschappij veroordeeld wegens discriminatie transgender
Belgische leger telt 11 transgender militairen
Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden Spaanse politie haalt bus met transfobe opschriften van de weg
Genderneutrale toiletten in Utrechts stadhuis
Het stadhuis van de Nederlandse gemeente Utrecht krijgt als eerste genderneutrale toiletten.Dat goede nieuws kwam donderdagavond uit de raadsvergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Transgender neergestoken in Brussel
Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in Tunesië al bedreigd door dezelfde individuen. Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale. Sharky, een man van Tunesische afkomst werd door zijn belagers fel toegetakeld: hij werd verschillende malen met een mes in de buik gestoken en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.
New York start met sensibiliseringscampgne voor toiletgebruik transgenders
De stad New York heeft maandag een sensibiliseringscampagne gelanceerd die het gebruik van openbare toiletten volgens genderidentiteit promoot en niet noodzakelijk volgens het geboortegeslacht. Met de campagne werd ook meteen het startschot gegeven voor de Pride maand met als hoogtepunt de jaarlijkse gaypride optocht doorheen Manhattan. Momenteel woedt er na de goedkeuring van de zogenoemde toiletwet in de staat North Carolina in verschillende Amerikaanse staten de discussie gevoerd of transgenders het openbare toilet van hun voorkeurgeslacht mogen gebruiken.
Noorse transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Noorse transgenders kunnen binnenkort zeer makkelijk van geslacht veranderen. Het parlement heeft maandag de wet die dat moet mogelijk maken goedgekeurd. Na Denemarken, Malta en Ierland is Noorwegen het vierde land waar transgenders zonder medische begeleiding hun geslacht kunnen laten aanpassen.
Petra De Sutter wint Prijs De Maakbare Mens
Fertiliteitsspecialiste Petra De Sutter krijgt De Prijs De Maakbare. ”Ze wordt gelauwerd voor haar grensverleggende werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker", zo zegt de vzw De Maakbare Mens donderdag in een persbericht. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 april in Gent, waar de Sutter een gedicht van Maud Vanhauwaert in ontvangst zal nemen.
Kinderen en familieleden van transpersonen hebben meer begeleiding nodig
Onderzoek naar de ervaringen van kinderen met een transgender ouder toont aan dat kinderen het gebrek aan gepaste begeleiding problematischer ervaren dan de transitie zelf. Er is meer aandacht nodig voor het welzijn van kinderen met een transgender ouder. Dat blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid in opdracht van Vlaamse minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA). Het gaat om het eerste onderzoek ooit dat (minderjarige) kinderen met een transgender ouder zelf bevraagd.
Jongeren proberen transvrouwen te stenigen in Dortmund
In Duitsland zijn drie tieners gearresteerd omdat ze geprobeerd hebben om twee transvrouwen te stenigen op straat. De twee transvrouwen deden hun verhaal over het incident dat zich een week geleden afspeelde aan het station in Dortmund in een televisie interview op Sat1.
Transgenders voelen zich onveilig in openbare ruimte
Transgender Netwerk Nederland (TNN) heeft onderzoek verricht naar (gevoelens van) onveiligheid in de openbare ruimte voor transgender personen. De respons was onverwacht groot: 351 personen hebben de enquête ingevuld. Het bleek al snel dat er grote behoefte bestond om traumatiserende ervaringen te delen. Veel respondenten gaven zelf vaak aan nog veel meer kwijt te willen dan dat in de vragen werd onderzocht.
Aantal minderjarigen dat van geslacht wil wisselen op korte tijd fel toegenomen
Het aantal minderjarigen dat van geslacht wil veranderen, is op korte tijd explosief toegenomen. Ging het voor het hele jaar 2014 om 45 minderjarigen, dan blijken er in de eerste helft van 2015 alleen al 70 jongeren te denken aan een transgenderoperatie of geslachtsveranderende ingreep. Het wil niet zeggen dat die jongeren die operatie ook zullen laten uitvoeren. De cijfers komen van het Transgender Infopunt, dat verbonden is aan de UZ Gent, en ze worden woensdagavond bekendgemaakt in het VIER-programma "Karen & De Coster".
Caitlyn Jenner laat naam en geslacht wettelijk veranderen
Caitlyn Jenner heeft het nodige papierwerk ingediend om haar geslacht en naam wettelijk te laten veranderen. De realityster en de voormalige Olympier kwam eerder dit jaar als transgender uit de kast en gaat sindsdien als vrouw door het leven.
Universiteit Antwerpen onderzoekt ervaringen van kinderen met een trans ouder
Het Steunpunt Gelijkekansenbeleid voert in opdracht van het Vlaamse Gelijkekansenbeleid een onderzoek uit naar de ervaringen van kinderen met een trans ouder. Er bestaat al heel wat onderzoek naar ervaringen van de transgender persoon zelf. "Maar op dit moment is er nog geen enkel onderzoek, ook niet internationaal, naar de ervaringen van de kinderen met een trans ouder die de transitie van hun ouder bewust meemaken en dat deze kinderen ook effectief zélf bevraagt", legt onderzoekster Myrte Dierckx (Universiteit Antwerpen) uit.
Ierland keurt historische en opmerkelijke transgenderwet goed
Het Ierse parlement heeft woensdagavond een wet goedgekeurd waardoor volwassen transgenders niet langer een medische diagnose nodig hebben vooraleer ze wettelijk van geslacht kunnen veranderen. Nadat president Michael D. Higgins de wet heeft ondertekent volstaat een simpele verklaring van de persoon zelf. Verwacht wordt dat de president de wet in de komende dagen zal ondertekenen.
Docu over Amsterdamse transgenders wint publieksprijs TranScreen
De Nederlandse documentaire TransAnders heeft op de slotavond van het Amsterdamse filmfestival TranScreen de publieksprijs gewonnen in de categorie 'korte film'. Regisseur Kim Bakker interviewt in de winnende film Amsterdamse trans*genders en travestieten van middelbare leeftijd over hun gevoelens en de reacties van hun directe omgeving. TranScreen is het grootste transgender filmfestival van Europa.
Video: Klasse pakt taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen aan
Het onderwijstijdschrift Klasse gaat het taboe rond homoseksualiteit en transgenders in scholen doorbreken met een tienpuntenplan, brochure, inleefverhalen en videoreportages.
Zweedse transgenders krijgen eigen voornaamwoord
Zweedse transgenders krijgen een eigen geslachtsneutraal voornaamwoord zodat ze niet meer als hij of zij moeten worden aangesproken. Vanaf nu kunnen zij als hen door het leven gaan.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Stapelkorting examenmateriaal


Stapelkorting examenmateriaal