Nieuwe transgenderwet van kracht
Nieuwe transgenderwet vanaf 3 januari van kracht
Team voor transgenderjongeren T-Jong vernieuwt
Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs
Trump geeft opdracht om transgenderban in het leger uit te werken
Transgenders niet meer welkom in Amerikaanse leger
Minister De Block maakt 1,17 miljoen vrij voor begeleiding transgenders
Transgenderbeweging wil M/V of X op je identiteitskaart Lichaam Miss Trans America dood teruggevonden
Commissie Justitie keurt nieuwe transgenderwet goed
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten binnenkort geen medische ingrepen meer ondergaan. Officieel van geslacht veranderen wordt mogelijk via een louter administratieve procedure.
Belgische transgenderverenigingen hebben bedenkingen bij hervorming transwet
Çavaria en de Belgische transgenderverenigingen hebben belangrijke bedenkingen bij de hervorming van de transwet. Zelfbeschikking en respect voor de mensenrechten zijn weliswaar het uitgangspunt in het voorstel, maar helaas niet volledig waargemaakt. Als het huidige wetsontwerp nog verbeterd wordt, is België koploper in Europa.
Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden
De Amerikaanse staat North Carolina heeft, een jaar na de invoering van de omstreden toiletwet, meer dan 3,76 miljard dollar aan inkomsten misgelopen. Dat heeft het persbureau AP berekend. Bij de invoering van de wet die het verbiedt om een openbaar toilet te gebruiken voor het andere geslacht dan vermeld op je geboorteakte beweerden de republikeinen en de toenmalige gouverneur Pat McCrory dat het de economie van de staat niet zou schaden.
Spaanse politie haalt bus met transfobe opschriften van de weg
De politie van Madrid heeft een bus met transfobe boodschappen aan de ketting gelegd. De ultra-katholieke organisatie Hazte Oír ("Laat je horen") wilde met de bus door Spanje trekken en verschillende Spaanse steden bezoeken om campagne te voeren tegen transseksualiteit.
Video:Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie
In Oudenaarde is Miss Stephany (Stef Braem) zaterdag verkozen tot Miss Travestie 2017. Ze mocht ook het lint van Miss Sympathie en de 54 Antwerp Award mee naar huis pakken. Starina en Jinxy Bling werden de twee eredames.
Transgenders in Ecuador hebben voor het eerst gestemd volgens hun gekozen gender
Vorige zondag hebben transgenders in Ecuador kunnen stemmen volgens hun gekozen zender. In het Zuid-Amerikaanse land moeten mannelijke en vrouwelijke kiezers nog steeds aanschuiven in aparte wachtrijen.
Wetsvoorstel voor gelijke behandeling transgender personen in Nederlandse Tweede Kamer
Na jarenlang aanmodderen ligt er eindelijk een wetsvoorstel voor gelijke behandeling van transgender personen en intersekse personen in de Nederlandse Tweede Kamer. D66, PvdA en GroenLinks spraken in augustus 2016 het voornemen uit, nu ligt er dan een initiatiefwetsvoorstel. Transgender Netwerk Nederland roept de Tweede Kamer op deze nog voor de komende verkiezingen te behandelen.
Transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs en minister van Justitie Koen Geens hebben hun voorontwerp voor de nieuwe transgenderwet klaar. Zelfbeschikkingsrecht is hun uitgangspunt. Dat komt vooral tot uiting door de volledige demedicalisering die in de nieuwe transgenderwet is opgenomen. Net die verplichting om zich te laten steriliseren of om een geslachtsoperatie te ondergaan leverde ons land al een veroordeling op vanuit Europa.
Wereldwijd 295 transgenders vermoord het afgelopen jaar
Het afgelopen jaar zijn 295 transgenders vermoord werden omwille van hun genderidentiteit (hoe je je voelt) of genderexpressie (hoe je je uit). Dat meldt de de Europese Transgenderorganisatie (TGEU). Tijdens de Transgender Day of Remembrance (20 november)wordt er wereldwijd stil gestaan bij de slachtoffers van transfoob geweld. Ook de Vlaamse transgenderkoepel çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.
Chelsea Manning vraagt president Obama om gratie
Chelsea Manning heeft de Amerikaanse president om gratie gevraagd en haar straf te beperken tot de tijd die ze al uitgezeten heeft. Manning werd zes jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar omdat zij toen 750,000 pagina’s aan geheime documenten en video's via Wikileaks liet lekken.
Verzekeringsmaatschappij veroordeeld wegens discriminatie transgender
Een rechter in eerste aanleg heeft op een verzekeringsmaatschappij veroordeeld tot een boete van 56.000 euro wegens discriminatie van een transgender. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in een persbericht. De vrouw werd geboren als man en onderging in 1997 een geslachtsoperatie. Sindsdien gaat zij als vrouw door het leven. Toen ze in 2013 via haar werkgever een hospitalisatieverzekering wilde afsluiten, kon dat maar als er een specifieke uitsluiting in de polis werd opgenomen die verband hield met haar trans zijn.
Belgische leger telt 11 transgender militairen
Het Belgische leger telt elf transseksuelen. Dat aantal kwam naar voor uit een enquête die op vrijwillige basis werd ingevuld. Momenteel heeft één transseksuele persoon die zijn transitieproces volgt zich bekendgemaakt. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) liet dat weten na een parlementaire vraag van MR-kamerlid Denis Ducarme.
Genderneutrale toiletten in Utrechts stadhuis
Het stadhuis van de Nederlandse gemeente Utrecht krijgt als eerste genderneutrale toiletten.Dat goede nieuws kwam donderdagavond uit de raadsvergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Transgender neergestoken in Brussel
Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in Tunesië al bedreigd door dezelfde individuen. Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale. Sharky, een man van Tunesische afkomst werd door zijn belagers fel toegetakeld: hij werd verschillende malen met een mes in de buik gestoken en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.
New York start met sensibiliseringscampgne voor toiletgebruik transgenders
De stad New York heeft maandag een sensibiliseringscampagne gelanceerd die het gebruik van openbare toiletten volgens genderidentiteit promoot en niet noodzakelijk volgens het geboortegeslacht. Met de campagne werd ook meteen het startschot gegeven voor de Pride maand met als hoogtepunt de jaarlijkse gaypride optocht doorheen Manhattan. Momenteel woedt er na de goedkeuring van de zogenoemde toiletwet in de staat North Carolina in verschillende Amerikaanse staten de discussie gevoerd of transgenders het openbare toilet van hun voorkeurgeslacht mogen gebruiken.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).