Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs
Trump geeft opdracht om transgenderban in het leger uit te werken
Transgenders niet meer welkom in Amerikaanse leger
Minister De Block maakt 1,17 miljoen vrij voor begeleiding transgenders
Commissie Justitie keurt nieuwe transgenderwet goed
Belgische transgenderverenigingen hebben bedenkingen bij hervorming transwet
Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden
Spaanse politie haalt bus met transfobe opschriften van de weg
Team voor transgenderjongeren T-Jong vernieuwt Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Video:Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie
In Oudenaarde is Miss Stephany (Stef Braem) zaterdag verkozen tot Miss Travestie 2017. Ze mocht ook het lint van Miss Sympathie en de 54 Antwerp Award mee naar huis pakken. Starina en Jinxy Bling werden de twee eredames.
Transgenders in Ecuador hebben voor het eerst gestemd volgens hun gekozen gender
Vorige zondag hebben transgenders in Ecuador kunnen stemmen volgens hun gekozen zender. In het Zuid-Amerikaanse land moeten mannelijke en vrouwelijke kiezers nog steeds aanschuiven in aparte wachtrijen.
Wetsvoorstel voor gelijke behandeling transgender personen in Nederlandse Tweede Kamer
Na jarenlang aanmodderen ligt er eindelijk een wetsvoorstel voor gelijke behandeling van transgender personen en intersekse personen in de Nederlandse Tweede Kamer. D66, PvdA en GroenLinks spraken in augustus 2016 het voornemen uit, nu ligt er dan een initiatiefwetsvoorstel. Transgender Netwerk Nederland roept de Tweede Kamer op deze nog voor de komende verkiezingen te behandelen.
Transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs en minister van Justitie Koen Geens hebben hun voorontwerp voor de nieuwe transgenderwet klaar. Zelfbeschikkingsrecht is hun uitgangspunt. Dat komt vooral tot uiting door de volledige demedicalisering die in de nieuwe transgenderwet is opgenomen. Net die verplichting om zich te laten steriliseren of om een geslachtsoperatie te ondergaan leverde ons land al een veroordeling op vanuit Europa.
Wereldwijd 295 transgenders vermoord het afgelopen jaar
Het afgelopen jaar zijn 295 transgenders vermoord werden omwille van hun genderidentiteit (hoe je je voelt) of genderexpressie (hoe je je uit). Dat meldt de de Europese Transgenderorganisatie (TGEU). Tijdens de Transgender Day of Remembrance (20 november)wordt er wereldwijd stil gestaan bij de slachtoffers van transfoob geweld. Ook de Vlaamse transgenderkoepel çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.
Chelsea Manning vraagt president Obama om gratie
Chelsea Manning heeft de Amerikaanse president om gratie gevraagd en haar straf te beperken tot de tijd die ze al uitgezeten heeft. Manning werd zes jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 jaar omdat zij toen 750,000 pagina’s aan geheime documenten en video's via Wikileaks liet lekken.
Verzekeringsmaatschappij veroordeeld wegens discriminatie transgender
Een rechter in eerste aanleg heeft op een verzekeringsmaatschappij veroordeeld tot een boete van 56.000 euro wegens discriminatie van een transgender. Dat meldt het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in een persbericht. De vrouw werd geboren als man en onderging in 1997 een geslachtsoperatie. Sindsdien gaat zij als vrouw door het leven. Toen ze in 2013 via haar werkgever een hospitalisatieverzekering wilde afsluiten, kon dat maar als er een specifieke uitsluiting in de polis werd opgenomen die verband hield met haar trans zijn.
Belgische leger telt 11 transgender militairen
Het Belgische leger telt elf transseksuelen. Dat aantal kwam naar voor uit een enquête die op vrijwillige basis werd ingevuld. Momenteel heeft één transseksuele persoon die zijn transitieproces volgt zich bekendgemaakt. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) liet dat weten na een parlementaire vraag van MR-kamerlid Denis Ducarme.
Genderneutrale toiletten in Utrechts stadhuis
Het stadhuis van de Nederlandse gemeente Utrecht krijgt als eerste genderneutrale toiletten.Dat goede nieuws kwam donderdagavond uit de raadsvergadering van de Utrechtse gemeenteraad.
Transgender neergestoken in Brussel
Een transgender van Tunesische afkomst is zaterdagavond in Etterbeek neergestoken door twee mannen die claimen lid te zijn van IS. Het slachtoffer werd ook in Tunesië al bedreigd door dezelfde individuen. Dat schrijven Bruzz.be en La Capitale. Sharky, een man van Tunesische afkomst werd door zijn belagers fel toegetakeld: hij werd verschillende malen met een mes in de buik gestoken en moest in het ziekenhuis worden opgenomen.
New York start met sensibiliseringscampgne voor toiletgebruik transgenders
De stad New York heeft maandag een sensibiliseringscampagne gelanceerd die het gebruik van openbare toiletten volgens genderidentiteit promoot en niet noodzakelijk volgens het geboortegeslacht. Met de campagne werd ook meteen het startschot gegeven voor de Pride maand met als hoogtepunt de jaarlijkse gaypride optocht doorheen Manhattan. Momenteel woedt er na de goedkeuring van de zogenoemde toiletwet in de staat North Carolina in verschillende Amerikaanse staten de discussie gevoerd of transgenders het openbare toilet van hun voorkeurgeslacht mogen gebruiken.
Noorse transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Noorse transgenders kunnen binnenkort zeer makkelijk van geslacht veranderen. Het parlement heeft maandag de wet die dat moet mogelijk maken goedgekeurd. Na Denemarken, Malta en Ierland is Noorwegen het vierde land waar transgenders zonder medische begeleiding hun geslacht kunnen laten aanpassen.
Petra De Sutter wint Prijs De Maakbare Mens
Fertiliteitsspecialiste Petra De Sutter krijgt De Prijs De Maakbare. ”Ze wordt gelauwerd voor haar grensverleggende werk als wetenschapper, dokter en opiniemaker", zo zegt de vzw De Maakbare Mens donderdag in een persbericht. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 april in Gent, waar de Sutter een gedicht van Maud Vanhauwaert in ontvangst zal nemen.
Kinderen en familieleden van transpersonen hebben meer begeleiding nodig
Onderzoek naar de ervaringen van kinderen met een transgender ouder toont aan dat kinderen het gebrek aan gepaste begeleiding problematischer ervaren dan de transitie zelf. Er is meer aandacht nodig voor het welzijn van kinderen met een transgender ouder. Dat blijkt uit een onderzoek van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid in opdracht van Vlaamse minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA). Het gaat om het eerste onderzoek ooit dat (minderjarige) kinderen met een transgender ouder zelf bevraagd.
Jongeren proberen transvrouwen te stenigen in Dortmund
In Duitsland zijn drie tieners gearresteerd omdat ze geprobeerd hebben om twee transvrouwen te stenigen op straat. De twee transvrouwen deden hun verhaal over het incident dat zich een week geleden afspeelde aan het station in Dortmund in een televisie interview op Sat1.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select