5GB in plaats van 4GB
Waalse transgenders worden systematisch door de politie verhoord
Video: Zo zag de eerste werkdag van Bo van Spilbeeck eruit
Video: VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck wordt Bo
Video: Steeds meer vragen voor het Transgenderinfopunt
Transgenderbeweging wil M/V of X op je identiteitskaart
Lichaam Miss Trans America dood teruggevonden
Nieuwe transgenderwet van kracht
Nieuwe transgenderwet vanaf 3 januari van kracht
Paulien De Groote stapt uit het leven Antwerpen gaststad voor grootschalige conventie over transgenderrechten
Team voor transgenderjongeren T-Jong vernieuwt
T-jong wordt voortaan een koepel van drie groepen: T-birds, voor 10- tot 13-jarigen, T-squad voor 13- tot 16-jarigen en Ctrl-T voor 16- tot 30-jarigen. Dit gebeurt allemaal onder de vleugels van Wel Jong Niet Hetero. Verder heeft T-jong een forum voor transgenders vanaf 15 jaar, en vanaf 12 jaar kan je terecht op Min19.be, een online community voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar die holebi of transgender zijn of nog twijfelen over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.
Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Transseksuelen maken steeds meer gebruik van de mogelijkheid om hun naam op hun documenten aan te passen. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) in de commissie Justitie. Vorig jaar vroegen 187 transgenders een naamswijziging aan. Het merendeel van de aanvragen gebeurde door Vlaamse transgenders.
Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs
Disneyland Parijs heeft zich verontschuldigd omdat een driejarige Frozen-fan het ‘prinses voor een dag’ pakket niet kon meemaken omdat hij een jongen is. De moeder van de jongen wilde het pakket als een vervroegd kerstcadeau boeken en stuurde een mailtje naar het pretpark. Groot was haar verbazing toen ze het antwoord kreeg dat het pakket enkel voor meisjes was.
Trump geeft opdracht om transgenderban in het leger uit te werken
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag de beleidsnota getekend die de ban van transgenders bij de strijdkrachten vorm moet geven. In de nota staat ondermeer dat het gebruik van regeringsgeld voor operatieve geslachtsveranderingen voor militairen onmiddelijk moet stoppen, tenzij dat proces al gaande is
Transgenders niet meer welkom in Amerikaanse leger
De Amerikaanse president Donald Trump zegt in een reeks tweets dat transgenders niet langer meer welkom zijn in het leger en dat ze een last vormen voor defensie. Trump schrijft dat hij de beslissing heeft genomen na overleg met zijn militaire experts en generaals.
Minister De Block maakt 1,17 miljoen vrij voor begeleiding transgenders
Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block maakt 1,17 miljoen euro vrij om personen die vragen hebben over hun genderidentiteit of een geslachtsidentiteitsstoornis vertonen, beter te begeleiden. Patiënten zullen de terugbetaling van psychosociale zorg en een geneesmiddelenforfait voor puberteitsremmers krijgen. De regel gaat in op 30 september 2017.
Commissie Justitie keurt nieuwe transgenderwet goed
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten binnenkort geen medische ingrepen meer ondergaan. Officieel van geslacht veranderen wordt mogelijk via een louter administratieve procedure.
Belgische transgenderverenigingen hebben bedenkingen bij hervorming transwet
Çavaria en de Belgische transgenderverenigingen hebben belangrijke bedenkingen bij de hervorming van de transwet. Zelfbeschikking en respect voor de mensenrechten zijn weliswaar het uitgangspunt in het voorstel, maar helaas niet volledig waargemaakt. Als het huidige wetsontwerp nog verbeterd wordt, is België koploper in Europa.
Transfobe toiletwet kost Amerikaanse staat miljarden
De Amerikaanse staat North Carolina heeft, een jaar na de invoering van de omstreden toiletwet, meer dan 3,76 miljard dollar aan inkomsten misgelopen. Dat heeft het persbureau AP berekend. Bij de invoering van de wet die het verbiedt om een openbaar toilet te gebruiken voor het andere geslacht dan vermeld op je geboorteakte beweerden de republikeinen en de toenmalige gouverneur Pat McCrory dat het de economie van de staat niet zou schaden.
Spaanse politie haalt bus met transfobe opschriften van de weg
De politie van Madrid heeft een bus met transfobe boodschappen aan de ketting gelegd. De ultra-katholieke organisatie Hazte Oír ("Laat je horen") wilde met de bus door Spanje trekken en verschillende Spaanse steden bezoeken om campagne te voeren tegen transseksualiteit.
Video:Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie
In Oudenaarde is Miss Stephany (Stef Braem) zaterdag verkozen tot Miss Travestie 2017. Ze mocht ook het lint van Miss Sympathie en de 54 Antwerp Award mee naar huis pakken. Starina en Jinxy Bling werden de twee eredames.
Transgenders in Ecuador hebben voor het eerst gestemd volgens hun gekozen gender
Vorige zondag hebben transgenders in Ecuador kunnen stemmen volgens hun gekozen zender. In het Zuid-Amerikaanse land moeten mannelijke en vrouwelijke kiezers nog steeds aanschuiven in aparte wachtrijen.
Wetsvoorstel voor gelijke behandeling transgender personen in Nederlandse Tweede Kamer
Na jarenlang aanmodderen ligt er eindelijk een wetsvoorstel voor gelijke behandeling van transgender personen en intersekse personen in de Nederlandse Tweede Kamer. D66, PvdA en GroenLinks spraken in augustus 2016 het voornemen uit, nu ligt er dan een initiatiefwetsvoorstel. Transgender Netwerk Nederland roept de Tweede Kamer op deze nog voor de komende verkiezingen te behandelen.
Transgenders kunnen makkelijker van geslacht veranderen
Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs en minister van Justitie Koen Geens hebben hun voorontwerp voor de nieuwe transgenderwet klaar. Zelfbeschikkingsrecht is hun uitgangspunt. Dat komt vooral tot uiting door de volledige demedicalisering die in de nieuwe transgenderwet is opgenomen. Net die verplichting om zich te laten steriliseren of om een geslachtsoperatie te ondergaan leverde ons land al een veroordeling op vanuit Europa.
Wereldwijd 295 transgenders vermoord het afgelopen jaar
Het afgelopen jaar zijn 295 transgenders vermoord werden omwille van hun genderidentiteit (hoe je je voelt) of genderexpressie (hoe je je uit). Dat meldt de de Europese Transgenderorganisatie (TGEU). Tijdens de Transgender Day of Remembrance (20 november)wordt er wereldwijd stil gestaan bij de slachtoffers van transfoob geweld. Ook de Vlaamse transgenderkoepel çavaria zet de strijd tegen transfobie voort.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).