Maasmechelaar veroordeeld tot 8 jaar voor dubbele moordpoging
Primeur voor de Power Rangers: Eerste lesbische superheld in de bioscoop
Negen nieuwe organisaties sluiten zich aan bij çavaria
Video:Geen Beauty and the Beast-release in Maleisië na censuur
Los Angeles vervangt pride optocht door protestmars tegen Donald Trump
Negentig procent van de politiezones heeft een referentieambtenaar
Acht miljoen voor slachtoffers van schietpartij in homo-dancing
Levenslange gevangenisstraf voor slaapkamermoord
Pijnlijke veranderingen bij Pride Amsterdam Compensatie voor veroordeelde Duitse homoseksuelen
Italiaanse rechtbank erkent buitenlandse adopties door homoseksuele koppels
Een rechtbank in Italië heeft voor het eerst de adoptie van buitenlandse kinderen door twee homoseksuele koppels erkend. Hierdoor kunnen de kinderen nu ook de Italiaanse nationaliteit krijgen van hun adoptieouders. LGBT-organisaties reageerden verheugd op de uitspraak.
George Michael stierf een natuurlijke dood
De dood van George Michael is niet te wijten aan drugsmisbruik. Volgens de lijkschouwer is de zanger een natuurlijke dood gestorven. George Micheal bezweek op eerste kerstdag aan aan een verwijding van de hartspier en leververvetting. George Michael overleed plots op eerste kerstdag, hij was 53. Zijn plotse dood bracht de geruchtenmolen op gang.
Will Ferdy viert negentigste verjaardag
Charmezanger Will Ferdy wordt vandaag 90 jaar. Will Ferdy, bekend van liedjes als 'Het Schrijverke' en 'Christine', was de eerste Vlaamse artiest die de moed had om zich op televisie te outen als homo. In 2015 kreeg hij van Cavaria de Lifetime Achievement Award hiervoor.
Limburger die liefdesrivaal neerschoot krijgt 25 jaar cel
De 61-jarige moordenaar van Rudy Proost (53) uit Meeuwen-Gruitrode is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Proost woonde samen met zijn vriend A.D. die ook een relatie met Marc V. uit Sint-Truiden had. Marc V. schoot op 25 maart 2015 zijn liefdesrivaal neer toen die in de zetel lag te slapen.
Beklaagde slaapkamermoord doet verrassende coming-out in rechtszaal
In Tongeren is de assisenzaak begonnen tegen de moordenaar van de 50-jarige Erik Janssen uit Dilsem-Stokkem in 2013. De eerste dag kende al meteen een eerste verrassing. Voor het eerst heeft beklaagde Abdullah E. verklaard dat hij ‘niet heteroseksueel’ is. Het is voor het eerst dat de man dit toegeeft. Blijkbaar was die onthulling ook voor de advocaat van E. een verrassing want hij vroeg meteen voor een schorsing om met zijn client te kunnen overleggen.
Misplaatste vragen die een leraar stelde aan zijn hetero-studenten gaan viraal
Wanneer besloot je homo te worden? Wat ligt aan de basis van je homoseksualiteit? Iedere homo of lesbienne heeft wel al eens één van die vragen gekregen. Een Amerikaanse leraar besloot besloot om zijn heteroseksuele studenten tijdens de lessen seksuele opvoeding zelf eens enkele misplaatste vragen te stellen. De vragen gingen dankzij een tweet van een studente viraal en werden reeds duizenden keren gedeeld.
Touristicogay krijgt nieuw broertje
Touristicogay heeft er een nieuw broertje bij: de Touristicogay blog. Het wordt de plek waar je kan genieten van de persoonlijke verhalen achter de nieuwsberichten die verschijnen op www.touristicogay.be.
Spaanse politie haalt bus met transfobe opschriften van de weg
De politie van Madrid heeft een bus met transfobe boodschappen aan de ketting gelegd. De ultra-katholieke organisatie Hazte Oír ("Laat je horen") wilde met de bus door Spanje trekken en verschillende Spaanse steden bezoeken om campagne te voeren tegen transseksualiteit.
Video:Miss Stephany verkozen tot Miss Travestie
In Oudenaarde is Miss Stephany (Stef Braem) zaterdag verkozen tot Miss Travestie 2017. Ze mocht ook het lint van Miss Sympathie en de 54 Antwerp Award mee naar huis pakken. Starina en Jinxy Bling werden de twee eredames.
Zestienjarige aan het hoofd van bende die homoseksuele daters afperst
Een zestienjarige jongen uit het Australische Canberra is aangehouden omdat hij verschillende gebruikers van de dating-app Grindr afperste. Eén van de afgeperste mannen pleegde zelfmoord. Tegen zijn vrienden zei hij dat hij een pedofielenjager was en het werk van de politie deed.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Stapelkorting examenmateriaal