Baby zomervoordeel
Vandaag is het Bi Visibility Day
Transseksuelen veranderen meer van naam (+)
Groep jongeren belagen homo-koppel in Turnhout
Lady Gaga stelt Europese tournee uit
Homoparentalités hekelt wettelijk vacuüm rond draagmoederschap
Eddie Izzard wil de politiek in
Noorwegen stuurt lesbische thriller naar de Oscars
Nieuwe postume single van George Michael uitgebracht. Beluister hem hier!
Dynasty-acteur Gordon Thomson komt uit de kast Brussel grijpt naast organisatie EuroPride 2020
Internationaal programma tijdens Transcreen
Transcreen, het grootste transgender filmfestival van Europa, komt eraan en heeft een uitgebreid programma klaar staan. Van Q&A’s en discussiepanels tot culturele programma’s en films van Nederlandse bodem: bij TranScreen komt het allemaal langs van woensdag 13 september tot zondag 17 september in Kriterion en Cavia in Amsterdam.
Ouders in elkaar geslagen meisje zoeken getuigen
De ouders van het meisje dat zaterdag op een fuif in elkaar werdd geslagen omdat ze haar homoseksuele vriend verdedigde, smeken getuigen om zich te melden. De moeder van Amber Terwingen (18) kan niet geloven dat niemand iets gezien heeft op de chirofuif.
Meer discriminatie op basis van racisme,handicap en homofobie (+)
Unia behandelde vorig jaar 1.907 discriminatiedossiers. Dat is 23 procent meer dan in 2015. In 18 dossiers stapte de organisatie naar de rechtbank. In de meeste dossiers spelen raciale criteria (698), handicap (487) of geloof (390) een rol. Daarna volgen leeftijd (144) en seksuele oriëntatie (104). Dat blijkt uit het jaarverslag van 2016 dat de organisatie vrijgaf.
Minister Geens wil draagmoederschapsbeurs verbieden(+)
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil een verbod voor alle beurzen die commercieel draagmoederschap promoten. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van volksvertegenwoordigster Catherine Fonck (CdH) in de commissie Justitie. Eind deze maand wordt er opnieuw zo een beurs georganiseerd in Brussel die zich op homoseksuele mannen met een kinderwens richt.
Recordaantal deelnemers Holebi Kort wedstrijd
Dit jaar dingen160 regisseurs uit 38 landen mee naar de prijs van Holebikort 2017. Holebikort is de filmwedstrijd van het Holebi filmfestival van Vlaams-Brabant. Een professioneel team bekeek de voorbije weken zorgvuldig meer dan dertig uur beeldmateriaal en zondag maakte de jury een eerste selectie.
Meisje aangevallen op fuif omdat ze homo-vriend verdedigde
De 18-jarige Amber Terwingen uit Maasmechelen is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van homofoob geweld. Het meisje nam het voor haar homoseksuele vriend Mathijs op toen die voor “vuile homo” werd uitgescholden door vijf jongens.
Politie arresteert daders van homofobe aanval in Amsterdam
De Amsterdamse politie heeft donderdag twee Amsterdammers van 23 en 27 jaar en één man van 25 jaar uit Den Haag aangehouden op verdenking van poging moord of poging doodslag. De drie mannen zouden op zondagochtend 18 juni 2017 twee homo’s van 23 en 37 jaar hebben geschopt en geslagen. Een vierde verdachte wordt naar verwachting snel aangehouden.
Driejarige jongen mag geen prinses zijn in Disneyland Parijs
Disneyland Parijs heeft zich verontschuldigd omdat een driejarige Frozen-fan het ‘prinses voor een dag’ pakket niet kon meemaken omdat hij een jongen is. De moeder van de jongen wilde het pakket als een vervroegd kerstcadeau boeken en stuurde een mailtje naar het pretpark. Groot was haar verbazing toen ze het antwoord kreeg dat het pakket enkel voor meisjes was.
Trans@school ondersteunt scholen met transgender jongeren
Çavaria, de koepel van holebi- en transgenderverenigingen, lanceert Trans@school: een brochure die scholen ondersteunt in hoe om te gaan met transgender leerlingen. Scholen vinden er praktische tips en antwoorden op hun vragen over gendervariante kinderen en jongeren in terug. De doelstelling is scholen transgendervriendelijk te maken zodat jongeren de ruimte krijgen zichzelf te ontdekken en ontwikkelen.
VIDEO:Nurse Jackie-acteur komt uit de kast als bottom
De Lebanese-Amerikaanse acteur Haaz Sleiman heeft wel een zeer openhartige bekentenis gedaan op Facebook. De acteur die in de ziekenhuisserie Nurse Jackie gestalte geeft aan Mohammed ‘Mo-Mo’ De La Cruz komt uit de kast als homo en als bottom.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select


Select