Prep-behandeling vanaf volgende maand terugbetaald
Wel Jong Niet Hetero brengt honderden jongeren samen op de Belgian Pride
Chelsea Manning vervroegd vrijgelaten
Staatssecretarissen Demir en Debaets engageren zich om welzijn van LGBT's te verbeteren
NMBS hangt regenboogvlaggen uit aan stations
BelgiŽ zakt naar vierde plaats op Europese ranking van holebi- en transgenderrechten
Minister De Block maakt 1,17 miljoen vrij voor begeleiding transgenders
Stad Antwerpen hangt regenboogvlag aan het Steen
90.000 mensen vieren Pride in Brussel Belgian Pride in het teken van asiel en migratie
Rode Kruis haalt lesbisch meisje van Kiekeboe sticker
Het Rode Kruis heeft dit jaar op de sticker een lesbisch meisje dat voor Fanny Kiekeboe flauwvalt vervangen door een man. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ook bevestigt door woordvoerster van het Rode Kruis Ann Luyten in "De ochtend" op Radio 1. De hetero-normatieve versie van de sticker werd 650.000 keer verkocht.
Twee gemeenten hangen regenboogvlag niet buiten op IDAHOT
«avaria Ė de Vlaamse belangenverdediger van holebiís en transgenders Ė en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen op 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Voor het eerst ziet het er naar uit dat, op 2 na, alle gemeenten gehoor geven aan de oproep.
«avaria blij met transgenderwet die beter kan
«avaria is tevreden dat BelgiŽ eindelijk stopt met de schending van de mensenrechten van transgenders en de verplichte sterilisatie afschaft. De belangenverdediger van transgenders betreurt wel dat de procedure niet voor iedereen gedemedicaliseerd wordt. Respect voor zelfbeschikking kan van deze wet de koploper in Europa maken.
Voor het eerst delegatie van mensen met hiv op Belgian Pride
Sensoa stapt dit jaar mee in de Brusselse Pride met een delegatie van mensen die besmet zijn met hiv en symphatisanten. Onder het motto ĎHaal hiv uit de kastí en met als Ďgezichtí de seropositieve Tim Van de Putte (kandidaat Mr. Gay Vlaanderen 2014) wil Sensoa mensen met hiv aanmoedigen om Ďuit de kastí te komen met hun positieve hiv-status.
Derde plek voor Mister Gay Belgium op Mister World verkiezing
De 36-jarige John Fernandez Raspado is donderdagnacht op Grand Canaria verkozen tot de nieuwe Mister Gay World 2017. Mister Gay Belgium Raf van Puymbroeck werd de tweede runner-up en moest enkel Mister Gay Spanje laten voorgaan.
Video: BelgiŽ als laatste naar finale songfestival
BelgiŽ heeft zich kunnen plaatsen voor de finale van het Eurovisie Songfestival van aanstaande zaterdag. Blanche vertegenwoordigde ons land in Kiev met het nummer City Lights. Net als vorig jaar sleepte ons land als laatste een ticket voor de finale in de wacht.
Homo's tippen ItaliŽ als winnaar Eurovisie Songfestival
Het Italiaanse liedje ĎOccidentaliís karmaí gaat volgens de Europese gay-kijkers van OUTtv dit jaar het Eurovisiesongfestival winnen. ItaliŽ kreeg een nipte meerderheid van de stemmen in de poll die de zender organiseerde. Zweden, BelgiŽ en Nederland zouden volgens de kijkers respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats eindigen.
Commissie Justitie keurt nieuwe transgenderwet goed
Transgenders die officieel van geslacht willen veranderen moeten binnenkort geen medische ingrepen meer ondergaan. Officieel van geslacht veranderen wordt mogelijk via een louter administratieve procedure.
Brusseel roept Bloso en De Lijn op om regenboogvlag uit te hangen
Vlaams Volksvertegenwoordiger Ann Brusseel heeft in een brief aan Bloso en De Lijn gevraagd om mee actie te voeren op 17 mei ter gelegenheid van de internationale dag tegen homo- en transfobie (IDAHOT). In de meeste Vlaamse steden en gemeenten worden die dag regenboogvlaggen gehesen als symbolische ondersteuning. De NMBS heeft al laten weten dat ze dit jaar ook zullen deelnemen.
Tot 12 maanden gevangenisstraf voor verkoop van Kamagra en poppers op grote schaal
Een homo-koppel uit Maasmechelen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van 12 en 3 maanden en een boete van in totaal 3.000 euro voor de verkoop van Kamagra-pillen en poppers in het homomilieu. Voor de helft van de gevangenisstraf en een gedeelte van de boete werd uitstel verleent. De winst die ze met hun handeltje maakten, in totaal 26.744 euro werd verbeurd verklaard.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Moederdag
Moederdag


Select