Baby zomervoordeel
Nederland laat kansen liggen in bestrijding van hiv
Australiërs kiezen massaal voor homohuwelijk
Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort 1 dollar voor PrEP
Amerika's enige openlijke homoseksuele profvoetballer stopt ermee
Belgische kortfilm Calamity wint Holebikort 2017
Video:Zeventiende editie Holebifilmfestival van start in 13 steden
George Michael domineert Homo Top 100
Cavaria wil einde maken aan onnodige geslachtsoperaties bij intersekse kinderen
Homofobe president Mugabe aan de kant geschoven Zwolle herdenkt slachtoffers transfobie
Provinciehuis Vlaams-Brabant in regenboogkleuren voor Holebifilmfestival
Het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven is tot 26 november verlicht in de regenboogkleuren. Aanleiding hiervoor is de zeventiende editie van het Holebifilmfestival.
Meerderheid Australiërs voorstander openstelling homo-huwelijk
In Australië is het referendum per post over de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht afgelopen. De afgelopen weken hebben bijna dertien miljoen hun antwoord opgestuurd. Dat is 78,5 procent van de stemgerechtigde bevolking. Volgens de Australische krant Guardian zou een overgroot deel van de Australiërs voorstander zijn van de openstelling.
Nederlands Limburg uitgeroepen tot regenboogprovincie
Nederlands Limburg is uitgeroepen tot Regenboogprovincie. Dat wil zeggen dat de provincie waar mogelijk de sociale acceptatie, veiligheid en gelijke behandeling van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBTI's) stimuleert. Het initiatief om Regenboogprovincie te worden kwam van de Partij voor de Dieren. COC Limburg reageert verheugd op de erkenning.
Netflix ontslaat Kevin Spacey
Netflix heeft alle banden verbroken met acteur Kevin Spacy en hem ontslagen uit de serie House of Cards. Ook de film Gore waarin Spacy te zien is wordt geschrapt.
Gevangenistaf gevraagd voor negentienjarige die Mister Gay Belgium-finalist kopstoten gaf
De negentienjarige allochtone jongen die vorig jaar Mister Gay Belgium-finalist Cedric Suetens twee kopstoten gaf riskeert een gevangenisstraf van zes maanden. Volgens het slachtoffer werd hij vorig jaar door drie allochtone jongens lastig gevallen omdat hij homo is.
Star Trek-acteur op veertienjarige leeftijd misbruikt door Kevin Spacey
Star Trek-Discovery acteur Anthony Rapp heeft tijdens een interview aan Buzzfeed heeft Kevin Spacey beschuldigd van overschrijdend seksueel gedrag toen hij veertien jaar was. In een tweet zegt Kevin Spacey zich niets meer van de feiten te herinneren en biedt hij zijn verontschuldigingen aan Rapp aan als de feiten inderdaad zijn gebeurd. In hetzelfde bericht doet hij ook zijn coming-out als homo. Vooral dat laatste schiet bij vele collega’s en LGBT’s in het verkeerde keelgat.
Rechter verbiedt Trump om transgenderban bij defensie in te voeren
Een rechtbank heeft president Trump verboden om transgender militairen te bannen bij de Amerikaanse strijdkrachten. Trump kondigde het verbod in juli aan in een reeks tweets.
George Michael postuum bovenaan Britse hitlijst
Tien maanden na zijn overlijden staat George Michael opnieuw bovenaan de Britse album-charts. De deze week heruitgegeven tweede solo-plaat van George Michael ‘Listen without prejudice/MTV Unplugged’ verkocht 30.000 keer meer exemplaren dan de debuut-cd van One Direction-lid Niall Horan. Het is de negende keer dat de Wham!-zanger de Britse album-charts aanvoert.
Politie binnen gevallen in dancings in Wit-Rusland
De politie is het afgelopen weekend binnengevallen in twee clubs die populair zijn bij holebi’s in Wit-Rusland. Verschillende klanten die er aanwezig waren zijn gearresteerd. Na Azerbeidzjan worden ook holebi’s Wit-Rusland opgejaagd en gearresteerd.
Meer dan 850 atleten uit 48 landen voor Antwerp Brilliant Games
Meer dan 850 sporters uit 48 verschillende landen zullen tussen 2 en 5 november afzakken naar Antwerpen voor de eerste editie van de Antwerp Brilliant Games 2017. Daarmee overtreft het sportieve holebi-evenement nu al de verwachtingen.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2017 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).
Select