Cavaria maakt genomineerden voor Awards bekend
Transgenderbeweging wil M/V of X op je identiteitskaart
Video:Gezondheid van Marieke Vervoort gaat snel achteruit
Video: Opnieuw een homo aangevallen in Amsterdam
Lichaam Miss Trans America dood teruggevonden
Nieuwe transgenderwet van kracht
Meer dan 1000 koppels deden mee aan relatieonderzoek
Miss Travestie Antwerpen bestolen in Antwerpen.
Video: Bekendste showqueens worden United Queens "Verblijfsrecht in Europese landen moet ook toegekend worden als homo-huwelijk niet erkend wordt" (+)
President Trump ontslaat alle leden van de presidentiŽle hiv/aids adviesraad
Het Witte Huis heeft zonder verdere uitleg te geven alle nog resterende leden van de PresidentiŽle Adviesraad voor HIV/AIDS (PACHA) ontslaan. In juni stapten zes leden van die adviesraad op omdat ze het niet eens waren met de aanpak van hiv en aids door de Amerikaanse president. Afgelopen woensdag kregen de overige zestien leden van de adviesraad hun ontslag in de bus.
Nieuwe transgenderwet vanaf 3 januari van kracht
Vanaf 3 januari 2018 kan je bij de burgerlijke stand van je woonplaats terecht om de M of V op je geboorteakte aan te passen volgens een nieuwe procedure. Je hebt daarvoor geen verklaring van een dokter of psycholoog meer nodig. Een infobrochure maakt je wegwijs in de nieuwe procedure.
Primeur in Palm Springs: Volledige gemeenteraad bestaat uit LGBT's
De volledige gemeenteraad van het Californische Palm Springs bestaat helemaal uit politici die uit de LGBT-gemeenschap komen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het volledige bestuur van een Amerikaanse stad volledig bestaat uit openlijke homoís, lesbiennes,biseksuelen en transgenders.
Voetbalmagazine onder vuur voor homofobe opmerkingen
Het Nederlandse voetbalmagazine Voetbal Inside (VI) ligt onder vuur nadat er verschillende homofobe opmerkingen zijn gemaakt. Twee sponsors hebben hun bezorgdheid over die uitspraken bij zender RTL waarop het wekelijkse voetbalprogramma.
Europarlementsleden willen dat Turkije verbod op LGBT-evenementen opheft
Europese parlementsleden hebben Turkije opgeroepen om het algemene verbod op alle LGBT-evenementen terug te draaien. Vorige week werden in Ankara alle evenementen voor holebiís en transgenders verboden omdat ze voor onrust zouden zorgen. Het verbod kwam er nadat een Duits filmfestival met verschillende homo-films in Ankara verboden werd. De gouverneur verbood daarna ook alle tentoonstellingen, publieke optredens, culturele evenementen voor holebiís en transgenders.
Tien in gaysauna opgepakte mannen veroordeeld tot 2 en 3 jaar gevangenis
Een Indonesische rechtbank heeft tien mannen die tijdens een raid in een homosauna en gayclub waren gearresteerd, veroordeeld tot gevangenisstraffen van twee tot drie jaar.
Doodstraf voor moordenaar die achtjarige jongen maandenlang mishandelde omdat hij homo zou zijn
De man die een achtjarige jongen martelde en hem uiteindelijk doodde omdat hij dacht dat de jongen homo was, heeft van de jury een doodstraf gekregen.
Zwitserse scheidsrechter komt uit de kast
De vooraanstaande Zwitserse scheidsrechter Pascal Erlachner heeft bekend gemaakt dat hij homo is. Met zijn coming-out wil hij een dialoog op gang brengen over homoseksualiteit in het voetbal.
Homohuwelijk in AustraliŽ goedgekeurd
Het Australisch parlement heeft bijna unaniem het huwelijk opengesteld voor homoseksuele koppels. Vorige week werd het wetsvoorstel al door de senaat goedgekeurd.
Krijgt Yasmine een eigen straat?
De stad Antwerpen wil meer straten die naar een vrouw genoemd zijn. Momenteel is amper zeven procent van de straatnamen gewijd aan vrouwen. Om daar verandering in te brengen heeft de stad nu zestig vrouwennamen toegevoegd aan de algemene lijst van toekomstige mogelijke straatnamen. Eťn van de namen op de lijst is die van zangeres en holebi-icoon Yasmine.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
© 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).