Laatste nieuws

 • Zesvoudige moordenaar wordt deze week geëxecuteerd

  Aanstaande donderdag wordt de beruchte Amerikaanse I-95 moordenaar Gary Ray Bowles geëxecuteerd. De nu 57-jarige Bowles vermoorde zes homoseksuele mannen op enkele maanden tijd in 1994 omdat ze, volgens hem verantwoordelijk waren voor de abortus die zijn vriendin onderging.

  Negen maanden lang was Bowles de politie te slim af. Het eerste slachtoffer van de mannelijke prostituee was de 59-jarige Walter Hinton, die Bowles in huis nam nadat hij hem in een bar had ontmoet. Bowles sloeg hem meermaals en wurgde zijn slachtoffer vooraleer hij er met de identiteitspapieren van zijn slachtoffer van door ging. Vanuit Florida vluchte hij naar Washington DC waar hij opnieuw toesloeg. Op acht maanden tijd vermoorde hij nog vijf andere homoseksuele mannen. Hij kon al die tijd uit de handen van de politie blijven omdat hij de identiteitspapieren van zijn slachtoffers gebruikte. Pas in november, negen maanden na de eerste moord, werd hij door de politie opgepakt voor de moord op Hinton.

  Tijdens zijn verhoor bekende hij ook de andere moorden. Bowles vertelde hen ook dat hij een gewelddadige jeugd had gehad en op veertienjarige leeftijd het ouderlijke huis had verlaten om als sekswerker de kost te verdienen. In 1980 kwam hij voor het eerst in het vizier van het gerecht nadat hij op twintigjarige leeftijd zijn toenmalige vriendin mishandelde. Hij werd toen veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar waarvan hi er drie uitzat. 

  Na zijn gevangenisstraf verhuisde hij naar Daytona Beach in Florida waar hij introk bij een vriendin en opnieuw aan de slag ging als sekswerker. Zijn vriendin geraakte van hem zwanger maar onderging een abortus toen ze te weten kwam dat hij als sekswerker aan de slag was. Omdat zijn cliënteel vooral uit homoseksuele mannen bestond, verweet hij hen verantwoordelijk te zijn voor de abortus van zijn vriendin.

   

   

  Voor de zes moorden kreeg Bowles in 1996 de doodsstraf. Die werd herroepen toen hij tegen de uitspraak in beroep ging. Tijdens een nieuwe rechtszaak in 1999 werd hij opnieuw veroordeeld tot de doodsstraf. Tenzij er op de laatste minuut gratie wordt verleend, wordt die doodsstraf aanstaande donderdag na twintig jaar uitgevoerd.

   

  Lees meer
 • Herdenkingsmonument voor homoseksuele slachtoffers van de Holocaust beschadigd

  In Berlijn is een herdenkingsmonument voor de homoseksuele slachtoffers tijdens de holocaust gevandaliseerd. Het momument “Denkmal für die im Nationalsozialismus verfolgten Homosexuellen” in het Tiergartenpark werd in 2008 onthuld. Het monument is een grote betonnen blok met daarin een kleine opening waarin bezoekers een video van een kussend homo-koppel kunnen bekijken.

  Volgens het persbureau AP werd afgelopen maandagnacht de venster waarachter het scherm staat overschilderd. De Berlijnse politie is met een onderzoek begonnen en wil voor het ogenblik niet s kwijt over eventuele daders en/of er camerabeelden zijn.

   

   

  Lees meer
 • 150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

  Met een spetterend optreden van Charlotte Perrelli op de Gedempte Zuiderdokken werd zondagnamiddag de twaalfde editie afgesloten van Antwerp Pride. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde editie die over het hele weekend ongeveer 150.000 bezoekers lokte.

  De Gedempte Zuiderdokken waren het nieuwe decor voor het Love United Festival op zaterdag en het Closing Festival op zondag. Tal van artiesten waaronder Kate Ryan, Get Ready, Ivann en Vive La Fête traden op. Geena Lisa en Andrea Croonenberghs brachten een eerbetoon aan holebi-icoon en zangeres Yasmine die tien jaar geleden overleed.

  Zowel op zaterdag als op zondag lokten de festivals tienduizenden feestende bezoekers.

  Zaterdagmiddag trok de Antwerp Pride Parade door de stad. Voor het eerst vertrok de Parade aan het Sint-Jansplein en ging zo naar de Gedempte Zuiderdokken. 110.000 mensen waren aanwezig.

  Daarmee klokt de twaalfde editie van Antwerp Pride af op ongeveer 150.000 bezoekers. Dat zijn er 30.000 meer dan vorig jaar. De politie meldde geen noemenswaardige incidenten.

  De organisatie is dan ook meer dan tevreden met deze editie.

  “Met een nieuwe route en een nieuwe locatie voor de festivals namen we een risico, maar van dit resultaat heb ik nooit durven dromen,” reageert Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. “150.000 mensen hebben onze boodschap van verbinding en van tolerantie mee uitgedragen in een tijd waar we vaak teveel de polarisatie en te weinig het gesprek opzoeken. Ik wil dan ook iedereen van harte danken die hieraan heeft meegewerkt en mee heeft gezorgd dat deze editie een succes werd.”

  De twaalfde editie van Antwerp Pride ging officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar stond Antwerp Pride in het teken van Riot - 50 Years Stonewall. Met meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - werd er herdacht dat 50 jaar geleden de Stonewall Riots plaatsvonden.

  Lees meer
 • Video: Meer dan 90.000 bezoekers voor Antwerp Pride

  Tussen de 90.000 en de 110.000 mensen hebben de twaalfde editie van de Antwerp Pride bijgewoond. Voor het eerst werd er van het Sint-Jansplein vertrokken en trok de kleurrijke stoet langs de scheldekaaien naar de gedempte Zuiderdokken waar het verzamelen was voor het Love United Festival. Maar liefst 61 wagens reden mee achter de grote regenboogvlag die gedragen werd door tal van prominenten zoals schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en ereschepen Philip Heylen (CD&V). Volgens de politie waren er geen incidenten tijdens de optocht. De Antwerp Pride wordt morgen op de gedempte zuiderdokken afgesloten met het Closing Festival.

   

  Lees meer
 • Video: Mr Gay Belgium lanceert ‘Pass The Message’-campagne tijdens de Antwerp Pride Games

  Vrijdagavond heeft Mister Gay Belgium Matthias De Roover zijn stickercampagne  ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door" gelanceerd. Met de campagne ijvert hij voor meer aanvaarding van LGBT's in de sportwereld.

   Tijdens zijn periode als MGB-finalist zette Matthias De Roover zich als actief voetballer in om de coming out in de sportwereld te vergemakkelijken, door zichtbaarheid te creëren in de verschillende sporttakken. 

   Als Mr Gay Belgium wil hij deze problematiek blijven aankaarten en lanceerde daarom vrijdagavond tijdens de Antwerp Pride Games, een stickeractie : ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door. 

  "Iedereen moet overal zichzelf kunnen zijn, maar zeker ook in de sport, zo kan het talent van de spelers pas tot volledige ontplooiing komen, zegt De Roover. 

   Tijdens het Antwerp Pride weekend zal De Roover deze stickers blijven verspreiden en doet aan iedereen een warme oproep om samen met hem ‘het schild van diversiteit’ te dragen.

  Deze actie is nog maar het begin, zegt De Roover. Ik zat de laatste weken samen met de Belgische ProLeague en Koninklijke Voetbalbond. Het is mijn missie om sport, maar vooral het voetbal inclusiever te maken.

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste