Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen
Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland
Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival
MASH-acteur David Ogden Stiers overleden aan kanker
Waalse transgenders worden systematisch door de politie verhoord
Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Genk heeft als eerste in Limburg een regenboogzebrapad
Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is
Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn Is Harry Styles uit de kast gekomen?
Ook Belgische historische veroordelingen voor homoseksualiteit gewist (+)
Ook in ons land zijn de historische veroordelingen voor homoseksualiteit van de strafregisters van de veroordeelden gehaald. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld).
Video: Mister Gay Belgium en Vlaamse Vereniging Autisme starten zichtbaarheidscampagne
Mister Gay Belgium 2017 Jaimie Deblieck leeft met autisme. Dat maakte zijn coming-out en (zelf)aanvaarding moeilijker. Een samenwerking met de Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) lijkt dan ook een logische keuze. Deblieck wil zijn boodschap blijven verspreiden met als doel de aandacht te vestigen op de problematiek en taboe rond autisme.
Tom Daley en Dustin Lance Black worden vader
Olympisch duiker Tom Daley heeft bekend gemaakt dat hij samen met zijn man Dustin Lance Black binnenkort vader wordt. Het koppel deelde een foto van zichzelf met een ultrasound scan.
Oscar-kandidaat Call me by your name vanaf deze week ook bij ons te zien
Vanaf deze week is de film ‘Call me by your name’ van regisseur Luca Guadagnino te zien in de bioscoop. Het liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) en Oliver (Armie Hammer) won tijdens het afgelopen filmfestival van Gent de jongerenprijs Explore Award en is ook genomineerd voor drie Oscars.
Regenbooghuizen maken biseksualiteit zichtbaar op Valentijn
De vijf Vlaamse regenbooghuizen organiseren samen met de de werkgroep ‘Bi’ van çavaria voor het tweede jaar op rij de actie 'Bi My Valentine'. Op vijf plaatsen in Vlaanderen gaan ze op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
Mister Gay Belgium aangevallen in Roeselare
In de nacht van vrijdag op zaterdag is Mister Gay Belgium 2017 Jaimie De Blieck aangevallen na een avondje uit in zijn thuisstad Roeselare. Hij kreeg enkele stampen en werd op de grond geduwd. Hij werd uitgemaakt voor ‘fucking homo’. Deblieck deed aangifte bij de politie.
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2018
In Antwerpen zijn de twaalf finalisten van de komende Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing voorgesteld. In juni volgt één van hen de huidige MGB Jaimie Deblieck op. Dit jaar hebben 139 mannen gevolg gegeven aan de oproep van de organisatie. De afgelopen weken werden in Mol daaruit de ‘Gouden Twaalf’ geselecteerd.
Thema Antwerp Pride 2018 wordt ‘Identiteit’
Antwerp Pride kiest als thema dit jaar ‘Identiteit’. Daarmee wil het feest van de Antwerpse holebi- en transgendergemeenschap vooral de diversiteit van de gemeenschap onderstrepen. Antwerp Pride gaat dit jaar voor de elfde keer door van 8 tot en met 12 augustus.
Turkse LGBT-activist vrijgelaten
In Turkije is de LGBT-activist en oprichter van de holebi-organisatie Kaos GL, Ali Erol vrijgelaten. De activist was vorige week vrijdag opgepakt vanwege berichten die hij op sociale media had geplaatst. Het nieuws van de vrijlating is bevestigd door Kaos GL.
Video: De Fab Five zijn terug in Queer Eye reboot
Netflix heeft de succesvolle serie Queer Eye opnieuw van stal gehaald. De originele reeks van Queer Eye For The Straight Guy liep vanaf 2003 vijf seizoenen lang en kreeg ook een Vlaamse make-over met ‘De Heren Maken De Man’. De reboot van Queer Eye is vanaf woensdag 7 februari te zien op Netflix.
Turkse LGBT-activist opgepakt
In Ankara is vrijdag één van de oprichters van de LGBT-organisatie Kaos GL opgepakt. De politie voerde een huiszoeking uit in het appartement dat Ali Erol deelt met zijn partner. Wat precies de reden van de arrestatie is onbekend maar volgens Kaos GL kunnen berichten die Erol op sociale media plaatste de oorzaak zijn van de inval en zijn arrestatie.
Drie Mia's voor Oscar and the Wolf
Oscar And The Wolf is met drie MIA’s de populairste artiest van de elfde editie van de Music Industry Awards (MIA’s) die dinsdag werden uitgereikt. Oscar And The Wolf of Max Colombie ontving awards in de categorieën ‘Live Act’, ‘Solo Man’ en ‘Pop’.
Video: Zo zag de eerste werkdag van Bo van Spilbeeck eruit
Maandag maakte VTM en journalist Boudewijn van Spilbeeck bekend dat hij voortaan als vrouw door het leven zou gaan. Dinsdag verscheen Bo voor de eerste keer op de werkvloer van VTM Nieuws.
Wet die homo-huwelijk mogelijk maakt 15 jaar geleden gestemd
Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat de Kamer de wet op het homohuwelijk goedkeurde. Na Nederland was België het tweede land dat het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht openstelde.
Getrouwd homo-koppel vlucht uit Rusland na doodsbedreigingen
Een Russisch homo-koppel dat hun huwelijk liet registreren is omwille van doodsbedreigingen het land moeten uitvluchten. De twee mannen maakten gebruik van een wettelijk achterpoortje om hun in Denemarken afgesloten huwelijk te laten registreren.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).