Baby zomervoordeel
Negentien landen roepen EU op om rechten van LGBT's te blijven beschermen
Golden Globe nominatie voor Girl
Rob Beenders (sp.a) stopt met politiek
Homoseksuele apotheker vermoordt vrouw om nieuw leven te beginnen met een man
Nieuwe Hepatitus C-medicijnen worden terugbetaald
Limburgers breien rode sjaal van 770 meter voor Wereld Aidsdag
Eddie Izzard voegt Belgische stops toe aan nieuwe tournee
Openbare gebouwen krijgen reuze rood lint op Wereldaidsdag
Werkstraf en straf met uitstel voor koppel dat homo-koppel in elkaar sloeg Antwerp Pride herdenkt Stonewall rellen
Steeds minder nieuwe hiv-besmettingen
In 2017 werden in België 890 nieuwe diagnoses met hiv vastgesteld, een daling met 27,5% in vergelijking met het piekjaar 2012 en 2% in vergelijking met 2016.
Holebi's niet gediscrimineerd in eerste fase huurproces
Uit een onderzoek van professor Verhaeghe (VUB) in opdracht van Stad Gent, blijkt dat holebi’s die via e-mail contact opnemen met een makelaar om een huis te huren, niet gediscrimineerd worden. Çavaria is tevreden met dit resultaat. De belangenverdediger van holebi’s en transgenders vraagt zich wel af hoe het zit in de volgende fase, wanneer er persoonlijk contact is. Discriminatie op de huurmarkt van transgenders werd niet onderzocht.
Taiwanezen stemmen massaal tegen het hommo-huwelijk
Een meerderheid van de Taiwanezen hebben zich in verschillende referendums uitgesproken tegen het homohuwelijk. Zij steunen de definitie dat het huwelijk enkel kan worden afgesloten tussen een man en een vrouw. Vorig jaar had een rechtbank nochtans geoordeeld dat het homo-huwelijk in Taiwan wettelijk geregeld moest worden. De regering is nog steeds van plan om de relatie van homoseksuele koppels wettelijk te beschermen maar zwakt de nieuwe wetten waarschijnlijk sterk af.
Trump stapt naar hooggerechtshof om transgenders uit het leger te krijgen
De regering van Donald Trump heeft een nieuwe stap gezet om transgenders uit het Amerikaanse leger te bannen. De regering neemt een uitzonderlijke maatregel en stapt zelf naar het Hooggerechtshof zodat de hoogste rechters zich over de wettelijkheid van een verbod kunnen uitspreken.
Hooggerechtshof in Bermuda verwerpt verbod op het homo-huwelijk
Het Hooggerechtshof van Bermuda heeft beslist dat het verbod op het homo-huwelijk ongrondwettelijk is. In februari werd het homo-huwelijk er vervangen door een partnerschapsregeling door de gouverneur van het Britse eiland. Het was de eerste keer dat een westers land het homo-huwelijk opnieuw verbood.
Nederlandse LGBT-supporters zijn homofobe zangkoren in het voetbal moe
Enkele Nederlandse voetbalsupporters willen dat de Nederlandse voetbalbond KNVB het huidige klimaat anti-LGBT-klimaat aanpakt. De supporters zijn het moe dat ze op telkens worden geconfronteerd met woorden als homo en flikker als ze voetbalwedstrijden bezoeken. “Voor ons is de maat vol. Het is tijd voor een ommekeer”, zo staat in de brandbrief te lezen die deze week naar de KNVB verstuurd werd. De brief heeft al geleidt tot vragen van enkele politici aan de minister van Sport.
Limburg breidt volop mee aan Wereldaidsdag-actie van Regenbooghuis
De afgelopen weken hebben vrijwilligers al verschillende meters rode sjalen gebreid voor de Wereldaidsdag van het Limburgse Regenbooghuis. De vrijwilligers willen op 1 december de afstand tussen de markt van Hasselt en het Regenbooghuis in de Meldertstraat vijfhonderd meter verder overbruggen.
Geen straf voor Limburger die hiv-besmetting verzweeg tegen sekspartner
Een 41-jarige Limburger is schuldig verklaard voor de mogelijke besmetting van een Hasselaar met hiv. De veertiger had tegen zijn sekspartner verzwegen dat hij besmet was met het virus en had onbeschermde seks met een 44-jarige Hasselaar. Die bleek later ook besmet te zijn met het hiv virus. Omdat niet bewezen is dat de 41-jarige man zijn sekspartner ook effectief besmette en de besmetting zeven jaar geleden gebeurde heeft de man geen straf gehad van de Hasseltse strafrechter en moet hij ook geen schadevergoeding betalen.
Abba opnieuw bovenaan in de Homo Top 100
Abba domineert dit jaar de Homo Top 100 met Dancing Queen. De Zweedse formatie prijkten vorig jaar nog hiermee op de derde plaats maar stoot mede dankzij het verfilmde vervolg op de musical Mama Mia door naar de top van de vijftiende Homo Top 100. Bronski Beat en Lady Gaga vervolledigen de top 3 met Smalltown Boy en Born This Way. De hoogste nieuwkomer is hottie Dua Lipa met New Rules, op nummer 5. De volledige top 100 zal te beluisteren zijn tijdens het jaarlijkse feestje in de Antwerpse Cargo Club op zaterdag 10 november.
Zweedse kortfilm slaat dubbelslag tijdens Holebikort
De Zweedse filmmaakster Paula Gustafsson slaat een dubbeslag en wint niet alleen de prijs voor de beste lesbische kortfilm, maar ook de felbegeerde hoofdprijs Holebikort 2018. Haar korte documentaire volgt een hoogbejaard, lesbisch koppel dat het einde voelt naderen en waarvoor samenzijn het enige is wat nog telt.
Europese Unie roept Tanzania ter verantwoording over antihomocampagne
De Tanzaniaanse ambassadeur moet in Brussel uitleg komen geven over de aangekondigde jacht op homoseksuelen prostituees en internetcriminelen in de stad Dar es Salaam door de regionale commissaris daar. De Europese Unie roept de ambassadeur van Tanzania hierover op het matje.
Video: Holebifoon krijgt een nieuwe naam en wordt Lumi
De opvang- en infolijn van çavaria - De Holebifoon - verandert van naam en heet vanaf nu Lumi. De naamsverandering komt er omdat de oude naam de lading niet meer dekte. Het doelpubliek is veel ruimer dan enkel holebi’s en naast een telefoonlijn biedt Lumi ook chat, mail en een uitgebreide website aan.
Al 50.000 Belgische bezoekers voor Girl
Girl, het ondertussen met prijzen overladen debuut van Lukas Dhont, klopt zijn eerste week in de Belgische bioscopen af op 50.000 bezoekers. Daarmee bekleedt de film nationaal stevig de derde plaats in de box office. In Brussel staat hij zelfs op kop. Na Frankrijk heeft Girl dus ook zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren.
Netflix trekt stekker uit Orange Is The New Black
Slecht nieuws voor de fans van Orange Is the New Black (OITNB). Na zeven jaar komt er een einde aan de gevangenisserie op Netflix. OITNB was samen met de series House of Cards een van de eerste series die het streamingsplatform zelf produceerde.
Holebifilmfestival voor het eerst in alle Vlaamse provincies
De 18de editie van het Holebifilmfestival vindt dit jaar plaats van 6 tot 30 november. Gedurende drie weken staan in totaal 25 langspeelfilms, 26 kortfilms, 3 documentaires, 2 podiumvoorstellingen en 2 evenementen gepland. Dankzij nieuwe steun van de Vlaamse Overheid kent het festival een doorstart in alle Vlaamse provincies met voorstellingen op 21 locaties in heel Vlaanderen. Het Holebifilmfestival ijvert voor meer aanvaarding en integratie van holebi’s en transgenders in onze samenleving.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).