Video:Limburgse scholen hard aan het werk aan IDAHOT-challenge
Politie betrapt seksende mannen in bos langs E313
Queer Eye fans zamelen 100.000 dollar in om lesbienne verder te laten studeren
Vijfde editie van Transcreen komt eraan in Amsterdam
Deense profvoetballer is boos op supporters die hem voor homo uitmaken
Doodstraf voor LGBTI's in Brunei ingevoerd
Belgian Pride lanceert thema met opvallende animatiefilm
Derde editie van de HOLEBI Top 100 op KIX
Brussels Hoofdstedelijk Gewest herhaalt #sharethecolor campagne Papieren Zizo verdwijnt
Bij Debecker wint Diversiteitstrofee
Bij Debecker, het praatprogramma van Karolien Debecker heeft de VRT diversiteitstrofee in de categorie Radio gekregen. De openbare omroep reikte reeds zeven jaar op rij de diversiteitstrofeeën uit aan haar interne en externe mediamakers. Een professionele jury - met vertegenwoordigers van GRIP vzw, de Vrouwenraad, Çavaria, het Minderhedenforum, de Vlaamse Ouderenraad en het Netwerk tegen armoede - kiest de winnaars.
Debat over interculturele homoseksuele relaties verhuist na extreem-rechtse bedreigingen
Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de theatervereniging Vreak gaan hun debat over homoseksuele relaties binnen interculturele relaties achter gesloten deuren houden nadat er op sociale media vanuit extreemrechtse hoek bedreigingen zijn gekomen. Het debat dat op dinsdag 26 maart doorgaat in het Fakkeltheater zal nu op een andere locatie doorgaan maar helemaal gestreamd worden via Facebook.
Homobars in Oostende via Grindr bedreigd met aanslag
Het Parket van West-Vlaanderen,afdeling Brugge, is met een onderzoek begonnen naar de bedreigingen van een aanslag op verschillende gaybars in Oostende. De bedreigingen werden via de dating-app Grindr de wereld in gestuurd. Daar werd een profiel aangemaakt onder de naam Aanslag. "Vanavond of het weekend plegen we ook een aanslag in de gaybars van Oostende. Om te beginnen in Valantino's, daarna in your place en daarna de andere cafés en restaurants. Bereid je voor, niemand kan ons tegen houden. We zijn met 27 man." Zo staat te lezen op de profielpagina.
Conchita Wurst ondergaat schokkende transformatie
Conchita Wurst heeft een drastische transformatie ondergaan in de nieuwe video voor de single ‘Hit Me’. Waar de bebaarde diva vroeger lang haar had heeft ze dat ingeruild voor de een korte grijze coupe.
Limburgse scholen ontvangen IDAHOT-pakket
Het Regenbooghuis van Limburg gaat deze week langs Limburgse secundaire scholen om hen een Idahot-challenge pakket te overhandigen. Verschillende scholen hebben positief gereageerd op de oproep die het Limburgse Regenbooghuis eerder dit jaar uitstuurde.
Brusselse Rainbowhouse ontwikkelt nieuw hulpmiddel om LGBTIQ-fobie te rapporteren
Het Brusselse Rainbowhouse gaat samen met het Brussel Preventie & Veiligheid (via haar Observatorium – BOPV) en de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (equal.brussels) een project opstarten dat gegevens rond geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit gaat verzamelen.
KLIQ lanceert e-learningplatform voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit
KliQ, de vormingspartner van LGBT-belangenverdediger çavaria, lanceert KliQ Academy, een e-learningplatform waar bedrijven online training kunnen volgen rond seksuele diversiteit en genderdiversiteit.
Voor het eerst een lesbisch koppeltje in de Donald Duck
Het Nederlandse tijdschrift Donald Duck krijgt voor het eerst een lesbisch koppeltje in zijn stripverhalen. Eén van de panels werd op vraag van de tienjarige Fenna aangepast.Het zat haar als grote fan van het tijdschrift al lange tijd tegen dat er geen homoseksuele of lesbische koppeltjes te zien waren in de verhalen.
HRW wil intrekking verbod op LGBT-evenementen in Ankara
Mensenrechtenorganisatie HRW roept de gouverneur van de Turkse provincie Ankara op om het verbod op naar LGBT’s gerichte evenementen te herroepen. De gouverneur stelde een verbod op zulke evenementen in november 2017 in voor een onbepaalde periode. Op 3 oktober 2018 hernieuwde de gouverneur het nog geldende verbod.
Video: Trinxx in de finale van ‘Holland’s Got Talent’
Trinxx, een dansact bestaande uit Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck (24) uit Antwerpen, Bert Van Compernolle (23) uit Sint-Niklaas en Maxime Jottay (18) uit Antwerpen, schopte het tot in de finale van ‘Holland’s Got Talent’ op RTL4.
Mode-ontwerper Karl Lagerfeld overleden
De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldden verschillende Franse media, en het nieuws werd bevestigd door modehuis Chanel. Daar was hij 36 jaar lang artistiek directeur.
Dit zijn de finalisten voor Mister Gay Belgium 2019
In Antwerpen zijn de twaalf finalisten van de komende Mister Gay Belgium (MGB) verkiezing voorgesteld. In juni volgt één van hen de huidige MGB Bart Hesters op. Dit jaar hebben 114 mannen gevolg gegeven aan de oproep van de organisatie. De afgelopen weken werden in Mol daaruit de ‘Gouden Twaalf’ geselecteerd.
Video: Mister Gay Belgium lanceert zichtbaarheidscampagne Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Mister Gay Belgium Bart Hesters heeft tijdens de voorstelling van de nieuwe twaalf Mister Gay Belgium finalisten in Antwerpen een nieuwe zichtbaarheidscampagne voorgesteld die de zichtbaarheid van LGBTI-senioren in woonzorgcentra moet verbeteren. Samen met Armonea lanceert hij de Nu out, straks ook ou(d/t)-campagne.
Valentijnsactie brengt biseksualiteit onder de aandacht
Woensdag en donderdag organiseren de Vlaamse regenbooghuizen samen met de werkgroep ‘Bi’ van çavaria de derde editie van de actie Bi My Valentine. Met de slogan ‘Make Your Love Visible’ gaan actievoerders in vijf steden deze week de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken.
ESF-presentator doneert gage aan LGBT-centrum
Assi Azar, een van de vier presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2019, doneert zijn presentatorsloon van 25.000 euro aan IGY. IGY (Isreal Gay Youth) is een Israëlische liefdadigheidsinstelling die het leven van LHBT+ -jongeren wil verbeteren. Het nieuws maakt Azar zelf bekend op Instagram.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).