Laatste nieuws

 • 150.000 bezoekers op geslaagde Antwerp Pride 2019

  Met een spetterend optreden van Charlotte Perrelli op de Gedempte Zuiderdokken werd zondagnamiddag de twaalfde editie afgesloten van Antwerp Pride. De organisatoren kunnen terugblikken op een geslaagde editie die over het hele weekend ongeveer 150.000 bezoekers lokte.

  De Gedempte Zuiderdokken waren het nieuwe decor voor het Love United Festival op zaterdag en het Closing Festival op zondag. Tal van artiesten waaronder Kate Ryan, Get Ready, Ivann en Vive La Fête traden op. Geena Lisa en Andrea Croonenberghs brachten een eerbetoon aan holebi-icoon en zangeres Yasmine die tien jaar geleden overleed.

  Zowel op zaterdag als op zondag lokten de festivals tienduizenden feestende bezoekers.

  Zaterdagmiddag trok de Antwerp Pride Parade door de stad. Voor het eerst vertrok de Parade aan het Sint-Jansplein en ging zo naar de Gedempte Zuiderdokken. 110.000 mensen waren aanwezig.

  Daarmee klokt de twaalfde editie van Antwerp Pride af op ongeveer 150.000 bezoekers. Dat zijn er 30.000 meer dan vorig jaar. De politie meldde geen noemenswaardige incidenten.

  De organisatie is dan ook meer dan tevreden met deze editie.

  “Met een nieuwe route en een nieuwe locatie voor de festivals namen we een risico, maar van dit resultaat heb ik nooit durven dromen,” reageert Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. “150.000 mensen hebben onze boodschap van verbinding en van tolerantie mee uitgedragen in een tijd waar we vaak teveel de polarisatie en te weinig het gesprek opzoeken. Ik wil dan ook iedereen van harte danken die hieraan heeft meegewerkt en mee heeft gezorgd dat deze editie een succes werd.”

  De twaalfde editie van Antwerp Pride ging officieel van start op donderdagavond 8 augustus. Dit jaar stond Antwerp Pride in het teken van Riot - 50 Years Stonewall. Met meer dan zeventig evenementen - van feest of tentoonstelling tot debat - werd er herdacht dat 50 jaar geleden de Stonewall Riots plaatsvonden.

  Lees meer
 • Video: Meer dan 90.000 bezoekers voor Antwerp Pride

  Tussen de 90.000 en de 110.000 mensen hebben de twaalfde editie van de Antwerp Pride bijgewoond. Voor het eerst werd er van het Sint-Jansplein vertrokken en trok de kleurrijke stoet langs de scheldekaaien naar de gedempte Zuiderdokken waar het verzamelen was voor het Love United Festival. Maar liefst 61 wagens reden mee achter de grote regenboogvlag die gedragen werd door tal van prominenten zoals schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) en ereschepen Philip Heylen (CD&V). Volgens de politie waren er geen incidenten tijdens de optocht. De Antwerp Pride wordt morgen op de gedempte zuiderdokken afgesloten met het Closing Festival.

   

  Lees meer
 • Video: Mr Gay Belgium lanceert ‘Pass The Message’-campagne tijdens de Antwerp Pride Games

  Vrijdagavond heeft Mister Gay Belgium Matthias De Roover zijn stickercampagne  ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door" gelanceerd. Met de campagne ijvert hij voor meer aanvaarding van LGBT's in de sportwereld.

   Tijdens zijn periode als MGB-finalist zette Matthias De Roover zich als actief voetballer in om de coming out in de sportwereld te vergemakkelijken, door zichtbaarheid te creëren in de verschillende sporttakken. 

   Als Mr Gay Belgium wil hij deze problematiek blijven aankaarten en lanceerde daarom vrijdagavond tijdens de Antwerp Pride Games, een stickeractie : ‘Pass The Message’ – Geef de boodschap van diversiteit door. 

  "Iedereen moet overal zichzelf kunnen zijn, maar zeker ook in de sport, zo kan het talent van de spelers pas tot volledige ontplooiing komen, zegt De Roover. 

   Tijdens het Antwerp Pride weekend zal De Roover deze stickers blijven verspreiden en doet aan iedereen een warme oproep om samen met hem ‘het schild van diversiteit’ te dragen.

  Deze actie is nog maar het begin, zegt De Roover. Ik zat de laatste weken samen met de Belgische ProLeague en Koninklijke Voetbalbond. Het is mijn missie om sport, maar vooral het voetbal inclusiever te maken.

   

   

  Lees meer
 • Marc Almond zegt af voor Antwerp Pride

  Headliner van het Closing Festival van Antwerp Pride Marc Almond stuurt zijn kat naar Antwerpen. Dat hebben zowel de zanger van Soft Cell als de organisatie van Antwerp Pride bekend gemaakt. Marc Almond zal wel zaterdag optreden op het Nostalgie Beach festival in Middelkerke.Door een communicatieprobleem met het management zal hij niet optreden op Antwerp Pride.

  Marc Almond bevestigde de geruchten dat hij niet zal optreden via Twitter gisteren. In een persbericht van Antwerp Pride over de programmatie van het openingfestival en het closingfestival werd het bericht  summier bevestigd. Almond zou het Closing Festival en Antwerp Pride zondag afsluiten met een optreden.

   

  Zowel het Love United Festival op zaterdag  als  het Closing Festival op zondag gaan door op het nieuwe festivalterrein op de Gedempte Zuiderdokken dat groter is dan het festivalterrein aan het Steenplein dat vorig jaar gebruikt werd. Door de uitbreiding is er ook heel wat ruimte voor een uitgebreid Rainbow-village en een grotere foodcourt en de attractie Skyfall, waarbij je een vrije val beleeft van 12 meter hoogte.

   

  Net als vorig jaar zijn er ook twee podia voorzien.

   

  Zaterdag Love United Festival

  Op zaterdag begint het Love United Festival om 15.00 uur. De eerste delegaties van de Antwerp Pride Parade zullen rond 16 uur aan het festivalterrein toekomen.

   

  Op zaterdag is de line-up van de Love Stage als volgt:

  -DJ QUIVR
  -Pannekoek
  -D-Club-Beloved
  -Trinxx
  -Kate Ryan
  -The One Beat Collective
  -HIM

  De line up van de United Stage wordt verzorgd door Le Zoo & Woodpop ism Cargo Club met dj’s:

  -Olsan Twins
  -Ilse Liebens
  -Anita Summer
  -Justin Spears

   

  Zondag Closing Festival

  De laatste dag van Antwerp Pride wordt ingezet met een  een Antwerp Pride Brunch vanaf 11.30 uur. Vervolgens begint om half twee het Closing Festival Op de Love Stage treden achtereenvolgens op:

  -Pink Noise
  -Get Ready
  -United Queens
  -Belgian Music Society
  -Kiss of the Spiderwoman
  -Sandra - Faith
  -Geena Lisa & Andrea Croonenberghs met hun eerbetoon aan Yasmine
  -Sofie
  -Jaouad Messias
  -Ivann met zijn tribute aan George Michael
  -Charlotte Perrelli

   

  Op de United Stage ziet de line up er als volgt uit

  -Tessa Dixon
  -Amery
  -Juicy
  -Vive La Fête

   

  De presentatie is in handen van Nathalie Delporte, Hind Eljadid en Jaouad Alloul.

   

  Na het Closing Festival is Antwerp Pride nog lang niet afgelopen. Zowel op zaterdag als zondag zijn er nog de vele afterparties rond het festivalterrein en in de binnenstad.

   

  Lees meer
 • Video: Amsterdam Rainbow Dress strijkt neer in Antwerpen

  Tijdens Antwerp Pride is ook de Amsterdam Rainbowdress te bewonderen in het M HKA. De befaamde jurk werd in 2016 samengesteld uit alle vlaggen van landen die homoseksueel gedrag veroordelen. De vlaggen werden   tijdens de Europride in Amsterdam meegedragen.

  “Het is een levend kunstwerk”, zo laat Arnout Van Krimpen van de Amsterdam Rainbow Dress Foundation weten.”Het idee erachter is dat zodra landen hun wetgeving aanpassen dat die vlag eruit gaat en wordt vervangen door een regenboogvlag. Vandaar ook de Amsterdam Rainbow Dress. Onze hoop is, liever vandaag als morgen, deze jurk als een grote regenboogvlag te zien. Dat is helaas nog niet het geval.”

  Deze enorme, imposante jurk reist de wereld rond  en was tijdens de afgelopen World Pride nog in New York te bezichtigen. Tijdens Antwerp Pride is hij te zien in het M HKA. 

   

   

   

  Lees meer

Laatste nieuws

Populairste