Bij Moible Vikings stel je je abonnement zelf samen
Hooggerechtshof van Ecuador zet licht op groen voor het homo-huwelijk
Sam Bettens openhartig over zijn transitie van zangeres naar zanger bij K's choice
Pas verkozen parlementslid voor Vlaams Belang vindt holebi-adoptie en homohuwelijk een brug te ver
Antwerpen herdenkt de Stonewall rellen tijdens eerste LGBTQ History Week.
Video: WJNH wil rolpatronen uit de jaren stilletjes doorbreken
Eén en Radio 2 eeren Yasmine tien jaar na haar overlijden
Onbekenden vernielen deel IDAHOT-muur in Genk
Matthias De Roover is de nieuwe Mister Gay Belgium
Grondwettelijk Hof geeft çavaria gelijk en bevestigt recht op zelfbeschikking Taylor Swift geeft homofoben een smeer uit de pan in nieuwe single
WHO schrapt transseksualiteit als mentale aandoening
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft transseksualiteit geschrapt van de lijst van mentale aandoeningen. De beslissing werd vorige vrijdag genomen door de WHO. Verwacht wordt dat de beslissing de komende jaren zal opgenomen worden in de wetgeving van de 194 lidstaten.
KBVB geeft Trossard waarschuwing en boete voor homofobe uitspraken
De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Leandro Trossard (24) een officiële waarschuwing en een boete gegeven naar aanleiding van zijn homofobe uitspraken tijdens de kampioenenviering van Racing Genk. Trossard liet zich vorige week tijdens de titelviering van Racing Genk meeslepen om het lied “Alle boeren zijn homo’s” mee te zingen. De aanvoerder van Genk gaat akkoord met de straf die hij hiervoor krijgt. De boete wordt doorgestort aan een goed doel. Vrijdag verontschuldigde de speler zich reeds voor zijn uitspraken.
Meer dan 100.000 deelnemers aan Belgian Pride
Meer dan 100 000 mensen voor de Pride Parade en meer dan 80 delegaties zakten af naar de hoofdstad om hun stem te laten horen en inclusie te vieren. Met het thema ‘intersectionaliteit’ willen de drie LGBTI+ koepels van België (Arc-en-Ciel Wallonie, RainbowHouse Brussels en çavaria) de boodschap uitdragen dat iedereen uniek is en een plaats heeft in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. Het thema intersectionaliteit is een duidelijke link naar de Stonewall-rellen van 1969, de symbolische start van de dappere strijd die de LGBTI+ gemeenschap nog steeds voert.
Niet één maar drie nieuwe woordvoerders voor Wel Jong Niet Hetero
De jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero breekt met de traditie om één woordvoerder de stem van hun jongeren te geven. Met drie nieuwe gezichten gaat de organisatie voluit voor diverse rolmodellen voor kinderen en jongeren.
Dit is het volledige programma van de Belgian Pride
Aanstaande zaterdag trekt opnieuw de Belgian Pride door de straten van Brussel. Het thema is dit jaar intersectionaliteit onder de slogan All for One! De Belgian Pride ontvangt in totaal meer dan 80 delegaties en verwacht het record van meer dan honderdduizend bezoekers van vorig jaar te overtreffen.
Sensoa pakt uit met nieuwe campagne PROTECT, TEST, TREAT, REPEAT
In aanloop van de Belgian Pride (18 mei) lanceert Sensoa een nieuwe campagne met als mantra: PROTECT, TEST, TREAT, REPEAT! De organisatie pakt met deze campagne met enkele gedurfdere op seks gerichte campagnebeelden.
#sharethecolor-campagne doorbreekt opnieuw stereotypes en taboes
Equal.brussels (de directie gelijke kansen van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel) heeft in aanloop naar de Belgian Pride op 18 mei de #sharethecolor-campagne voorgesteld. De campagne wil stereotypen en taboes doorbreken en respect promoten voor de verschillende seksuele oriëntaties en genderidentiteiten.
Nick Van Vooren verrassend vijfde op Mister Gay World verkiezing
De Belgische kandidaat Nick Van Vooren is vijfde geworden op de Mister Gay World verkiezing in Zuid-Afrika. Van Vooren moest op het laatste moment de huidig Mister Gay Belgium Bart Hesters vervangen toen vorige week hartproblemen bij hem werden vastgesteld. De titel van Mister Gay World gaat dit jaar naar de Filippijnen. Twee is voor Spanje en drie voor Hongarije. Op vier eindigde Thailand en België sluit de top vijf.
Amerikaanse homofobe haatprediker niet welkom in Nederland
De Amerikaanse homofobe haatprediker Steven Anderson is niet welkom in Nederland. De Amerikaan wilde op 23 mei een lezing geven in Amsterdam maar daar steekt de Nederlandse Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) een stokje voor.
Steeds meer meldingen van holebifobie bij Unia
Uit cijfers van UNIA blijkt dat er een stijging is van het aantal meldingen van holebifobie. In 2018 behandelde UNIA 125 dossiers van mensen die zich gediscrimineerd voelden omdat ze holebi zijn. Dat is een stijging van 49 procent ten opzichte van 2017. Ondanks de positieve evolutie van de houding van de Belg ten aanzien van seksuele diversiteit en genderdiversiteit blijft er een onderstroom van holebifobie en transfobie.
Bart Hesters niet naar Mister Gay World verkiezing door hartproblemen
Mister Gay Belgium Bart Hesters (33) kan in mei niet deelnemen aan de Mister Gay World verkiezing in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Hij werd eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onwel werd. Na onderzoek is gebleken dat hij kampt met hartproblemen. De artsen gaven hem een negatief reisadvies, dat ook meteen het einde van zijn Mr Gay World avontuur betekent.
Brussels Hoofdstedelijk Gewest herhaalt #sharethecolor campagne
Na het succes van vorig jaar herhaalt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar de #sharethecolor campagne waarbij opgeroepen wordt om de pinknagel te verven. Dit jaar wil de campagne het begrip ‘intersectionaliteit’ letterlijk en figuurlijk in de verf zetten. De campagne loopt vanaf 3 mei en valt samen met de pride in Brussel.
Papieren Zizo verdwijnt
Het LGBT-magazine ZIZO stopt met de papieren versie en zal enkel nog digitaal verschijnen. Dat is een gevolg van de betere integratie van LGBT+-thema’s in reguliere media en algemene evoluties in het medialandschap. De laatste papieren versie verschijnt eind april. ZIZO blijft een forum voor LGBT+-stemmen en -verhalen die elders zelden aan bod komen.
Video:Limburgse scholen hard aan het werk aan IDAHOT-challenge
Vierentwintig Limburgse scholen zijn momenteel druk aan het werk aan de IDAHOT-challenge van het Regenbooghuis Limburg.De afgelopen weken kregen de scholen enkele panelen die ze kunnen beschilderen. De bedoeling is dat de panelen worden samengebracht in een muur die ergens langs fietsroutenetwerk in Limburg zal worden geplaatst.
Politie betrapt seksende mannen in bos langs E313
De politie van Limburg Regio Hoofdstad heeft de afgelopen dagen vier mannen betrapt terwijl ze seks hadden in een bos langs de parking aan de E313 in Diepenbeek.Telkens werden er processen-verbaal opgesteld voor openbare zedenschennis.

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
É 2001- 2019 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select