Last Minutes, Reizen en Hotels Vergelijken?
Grijpt Marokko naast de wereldbeker 2026 omdat homoseksualiteit strafbaar is?
Levenslange gevangenisstraf voor opzettelijke hiv-besmetting
Conchita Wurst maakt hiv-status bekend na chantage
Nieuwe arrestaties in zaak van extreem homogeweld in Dordrecht
TrinXX naar live-shows Belgium Got Talent
Vijf Tjetjeense homovluchtelingen kregen een humanitair visum van BelgiŽ
Krijgt Swaziland dit jaar voor de eerste keer een pride-optocht?
Geval van extreem homofoob geweld in Dordrecht
Jongens van Trinxx bespuwd tijdens optredens Radio Max zendt Holebi Top 100 uit
Homogenezingen ook strafbaar in ons land
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) gaat de Europese motie die conversietherapieŽn voor homoseksuelen, lesbiennes en transgenders verbiedt steunen. Dat heeft de minister geantwoord op een vraag van Jean-Jacques Flahaux (MR) in de commissie Justitie. Personen die promoten dat zulke therapieŽn LGBTís van hun homoseksuele geaardheid zouden kunnen genezen zullen kunnen worden aangeklaagd voor discriminatie.
Karolien Debecker volgt Jan Hautekiet op
Karolien Debecker maakt de overstap van MNM naar Radio 1 en volgt daar Jan Hautekiet op die begin 2019 met pensioen gaat. Hij presenteert momenteel zijn laatste seizoen van Hautekiet op Radio 1.
Netflix bestelt tweede seizoen van Queer Eye
Goed nieuws voor de fans van Queer Eye op Netflix. De streamingdienst heeft een tweede seizoen besteld van de remake van Queer Eye For The Straight Guy. Naast Queer Eye zijn er ook nieuwe seizoenen besteld van de series Nailed It!, Dope, Drug Lords, en The Toys That Made Us. Dat heeft Netflix bekend gemaakt.
Luchthaventerminal krijgt naam van Harvey Milk
Een terminal van de luchthaven van San Francisco krijgt binnenkort de naam van de homo-activist en de eerste verkozen politieker Harvey Milk. Hij werd in november 1978 vermoord.
Video: John Oliver roept Vice-president Mike Pence tot de orde met een homoseksueel konijn
De Britse komiek John Oliver heeft in zijn satirische programma een uitgebreid item over de standpunten van de Amerikaanse vice-president Mike Pence en LGBT- en vrouwenrechten aangekaart. Het beeld Oliver ophing was niet mals. Het is immers geen geheim dat Mike Pence een ultra-katholiek is die gelooft dat homoseksuele mannen van hun geaardheid genezen kunnen worden. Oliver sloot de aanval af op de vice-president met een boek over een homoseksueel konijn dat veel gelijkt op het lievelingshuisdier van Pence.
Is Harry Styles uit de kast gekomen?
Harry Styles is mogelijk in zijn nieuwe song als biseksueel uit de kast gekomen. De zanger heeft in het verleden termen als heteroseksueel geweerd om zijn seksualiteit te beschrijven. Nu wordt mogelijk duidelijk waarom hij die term nooit gebruikte.
Tot veertig maanden gevangenis voor mannen die Amsterdamse homo's aanvielen
De drie mannen die twee homoseksuele mannen zwaar hebben toegetakeld omdat ze homo zijn, zijn door de correctionele rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen tot veertig maanden. Dat schrijft de Nederlandse krant het Parool.
Affiches met kussende mannen gevandaliseerd in Nederland
In heel Nederland zijn meer dan dertig posterdisplays met affiches van het kledingmerk Suitsupply waarop kussende mannen te zien zijn vernield, beklad of met tape afgeplakt. De campagne die wereldwijd, op Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten na, gebruikt wordt zorgt zowel offline als online voor heel wat ophef. Bij de lancering van de campagne verloor het kledingmerk duizenden volgers op hun sociale media kanalen.
Video: Sennek trekt met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival
Vandaag maakte de VRT het nummer bekend waarmee onze kandidate Sennek (Laura Groeseneken) de Belgische eer verdedigt op het Eurovisiesongfestival. De Leuvense singer-songwriter trekt naar Lissabon met het nummer A Matter Of Time. Sennek schreef de song samen met Alex Callier van Hooverphonic en met producer Maxime Tribeche.
MASH-acteur David Ogden Stiers overleden aan kanker
De Amerikaanse acteur David Ogden Stiers is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Stiers was vooral bekend uit de comedyserie MASH. In 2009 kwam de acteur die majoor Winchester in de serie over een veldhospitaal in de Koreaanse Oorlog speelde uit de kast als homo.
Waalse transgenders worden systematisch door de politie verhoord
In Wallonie worden transgenders die hun geslacht willen laten veranderen op hun identiteitskaart systematisch door de politie ondervraagd. Zowel de holebi-koepel Arc-en-Ciel Wallonie als de Vlaamse tegenhanger Áavaria roepen minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op om actie te ondernemen om deze systematische ondervragingen te doen stoppen.
Europees Parlement wil dat lidstaten homogenezingen verbieden
Het Europese Parlement heeft met een grote meerderheid een tekst goedgekeurd waarin ze de lidstaten oproepen om conversietherapieŽn voor homoseksuelen te verbieden en te veroordelen. De tekst werd goedgekeurd met 435 tegen 109 stemmen.
Genk heeft als eerste in Limburg een regenboogzebrapad
De stad Genk heeft sinds woensdag als allereerste stad in Limburg een regenboogzebrapad. Het zebrapad op de Genkse Dieplaan heeft een hele een make-over in het kader van het Genkse actieplan ĎHolebi- en transgendervriendelijke stadí. Dit plan werkte de stad uit samen met de Genkse LGBT-vereniging OGWA (Ook Genks Wel Anders).
Maasmechelaar stalkt twee jaar lang vriendin van jongen waarop hij verliefd is
Een 23-jarige jongen uit Maasmechelen die twee jaar lang de jongen waarop hij een oogje had en zijn vriendin stalkte, moet niet de gevangenis in. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft hem een straf met opschorting gegeven en ging niet in op de gevorderde strafeis van zeven maanden door het Openbaar Ministerie.
Ook Belgische historische veroordelingen voor homoseksualiteit gewist (+)
Ook in ons land zijn de historische veroordelingen voor homoseksualiteit van de strafregisters van de veroordeelden gehaald. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld).

Gaylive.Be: Nieuwsportal voor de Vlaamse Holebi.contacteer ons per e-mail
…†2001- 2018 Gaylive.Be (Webpool New Media Productions).


Select